Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
zakupiłam dziś kremik po porodzie na ujędrnienie ciałka
całą ciążę używam ziaja mamma mia na rozstępy więc i ten kremik tej serii kupiłam. Oby się sprawdził. Potrzebuje jeszcze czegoś dobrego na celulitek na uda , co polecacie oprócz biegania, bo to odpada
7w3d 💔 -
mi się wydaje, że po porodzie trzeba patrzeć na to co się je - dostarczać dużo witamin i minerałów, wtedy jest mniejsza szansa na problemy z włosami. Mi po pierwszym synku w ogóle nie wypadały. Jak matka się głoduje i do tego karmi piersią to potem odbija się na jej całym wyglądzie. Karmienie piersią pozwala schudnąć mamie ok 600 kalorii dziennie i jeśli mama po porodzie dużo schudła to musi też sporo tych kalorii nadal dostarczać. A jeśli jest zapas kg to nie musi tyle jeść. Byłam dzisiaj w odwiedzinach u koleżanki, w 3tyg po porodzie zrzuciła 12kg
karmi piersią więc ładnie jej kilogramy lecą, włosy ma bardzo ładne, no ale tak jak pisałam, ma spory nadbagaż do zrzucenia
-
justyna14 wrote:zakupiłam dziś kremik po porodzie na ujędrnienie ciałka
całą ciążę używam ziaja mamma mia na rozstępy więc i ten kremik tej serii kupiłam. Oby się sprawdził. Potrzebuje jeszcze czegoś dobrego na celulitek na uda , co polecacie oprócz biegania, bo to odpada
Na cellulit polecam peeling kawowy-taki swój i jakiś masażer nawet zwykły plastikowy np a rossmanna, rolujesz a potem smarujesz jakim chcesz kremem i skóra jest tak gładka, że aż się chce ją smyrać -
A weź już się zapuszczam powoli chyba
Przed ciążą to kombinowałam a teraz to nawet mi się malować nie chce... Dobrze, że mój chłop nie jest za makijażami bo w innym wypadku to już dawno by mnie wystawił na wycieraczkę za drzwi
verynice lubi tę wiadomość
-
Uhh pospalam:)
Jeee witamy kolejnego dzidziusiaale czadowo!!
Laski a ja mam na odwrot...przed ciaza ciagle cos mi wyskakiwalo. A to na ryju, a to na plecach. A teraz??? Cera ladna (tylko ciut przesuszona)
Tylko ja sie staram raz w tyg machnac peeling, maske i kremik jakis prawie co dzien. Do tego uzywam kosmetykow nie tych zwyklych sklepowych (choc te tez) ale w wiekszosci z serii profesjonalnej dla kosmetyczek.
Polecam ziaja pro - niedroga, i jest tyle linii ze do kazdego typu cery cos sie dopasujejak ktos ma wieksze fundusze bielenda professional
Do tego co 2 dni robie peeling gruboziarnisty na cialo szczegolnie na uda (cellulit bardzo mi zmalal) i masuje, masuje, masuje!!! To pomaga bardzo. Potem na to rozgrzane cialo balsam, olejek naturalny lub serum
I polecam (ale to PO ciazy!!!!) robic peeling z kawyzaparzyc sypana kawke mezowi (bez mleka) a z fusow machnac peeling (kawa z sola morska grubsza lub cukrem ) i masowac cialko
ostrzebam ze jest po tym ciut bajzlu wiec polecam pod prysznicem
Na wlosy z kolei olej kokosowy naturalnyIo, betinka lubią tę wiadomość
-
Kama ,ale że jak z kawy?ja kiedyś zrobiłam sobie odzywke do włosów z koncentratu pomidorowego,w sumie to nie odxywke ,tylko miało wyplukac zielony nalot i walilam jak pomidorówka.wystarczyłoby ryż ugotowac i obiad gotowy:-D
verynice, karolcia:)))) lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
K_A_M_A wrote:A weź już się zapuszczam powoli chyba
Przed ciążą to kombinowałam a teraz to nawet mi się malować nie chce... Dobrze, że mój chłop nie jest za makijażami bo w innym wypadku to już dawno by mnie wystawił na wycieraczkę za drzwi
Hahaha noo ja też się cieszę, że mój mąż jest taki spoko jeśli o to chodziAle już go uspokoiłam, że po porodzie jak dojdę do siebie to idę zrobić rzęsy, jakiś ładny kolor hybrydki na krótkich paznokciach i będę znów wyglądać jak człowiek
-
Tysia87 wrote:Kama ,ale że jak z kawy?ja kiedyś zrobiłam sobie odzywke do włosów z koncentratu pomidorowego,w sumie to nie odxywke ,tylko miało wyplukac zielony nalot i walilam jak pomidorówka.wystarczyłoby ryż ugotowac i obiad gotowy:-D
Tysia przepis masz ciut wyzejuwiez mi ze zapachu kawy nie ma nic a nic
Moj mnie obwachal za 1 razemTysia87 lubi tę wiadomość
-
Tysia No kawa, oo Paula napisała też o tym
Ale ja nie parzę bo nikt nie pije kawy-biorę ze 2 łyżki i daję do tego żel rozmieszam i pod prysznic i się tym wymasować, spłukać i normalnie się umyć żelem. Tylko trzeba dokładnie spłukać kawę.
A na włosy podobno dobra maska z olejkiem rycynowym (polecam też na rzęsy i paznokcie) i żółtkiem jaja, próbowałam ale potem nie chciało mi się bawić w to. I też ludziska kładą majonez (?) Tego nie próbowałam
A z tym koncentratem to dobre-do odważnych świat należy
VeryHe, moje rzęsy się skiepściły i kupiłam jakiś krem ale zacznę używać później bo teraz to i nie wiem czy można a i mi się nie chce
-
Muszę się Wam pochwalić jaki komplet kupiłam małemu z zamysłem ubrania go tak na chrzciny
Jestem zakochana w tym komplecie i wiem, że małemu będzie w nim wygodnie
K_A_M_A, Paula55, Io, Tysia87, betinka, Majeczka2014, Kaarolina, kark, EmiBam, betina89, akuszerka89, nenka, BlackLuna lubią tę wiadomość
-
Z suchej tez mozna zrobic
ale ja wykozystuje ta zaparzona
O tym peelingu na studiach nam mowilino i kofeina cżesto zawiera sie w kosmetykahch antycellulitowych
O kura.. Z tym przecierem to o co kaman????
Z tego co pamietam uzywanie oleju rycynowego w ciazy nie jest wskazane...c hyba ze cos zamotalam
Verynice wypas ten komplecik!!!!