X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mi włosy strasznie wypadały przed, a że mam długie to to był koszmar a teraz elegancko, jak się czeszę to kilka tylko na szczotce :) Ale jak to się unormuje i wróci problem to masakra-będę łysa jak kolano :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakupiłam dziś kremik po porodzie na ujędrnienie ciałka :) całą ciążę używam ziaja mamma mia na rozstępy więc i ten kremik tej serii kupiłam. Oby się sprawdził. Potrzebuje jeszcze czegoś dobrego na celulitek na uda , co polecacie oprócz biegania, bo to odpada :)

7w3d 💔
  • betinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wypadały włosy przed ciążą, w ciąży na początku jak dzwon i od któregoś miesiąca znów lecą. Kupiłam odżywkę Wax, podobno dobra... Chociaż na hormony to i odżywka nie poradzi :/

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się wydaje, że po porodzie trzeba patrzeć na to co się je - dostarczać dużo witamin i minerałów, wtedy jest mniejsza szansa na problemy z włosami. Mi po pierwszym synku w ogóle nie wypadały. Jak matka się głoduje i do tego karmi piersią to potem odbija się na jej całym wyglądzie. Karmienie piersią pozwala schudnąć mamie ok 600 kalorii dziennie i jeśli mama po porodzie dużo schudła to musi też sporo tych kalorii nadal dostarczać. A jeśli jest zapas kg to nie musi tyle jeść. Byłam dzisiaj w odwiedzinach u koleżanki, w 3tyg po porodzie zrzuciła 12kg :) karmi piersią więc ładnie jej kilogramy lecą, włosy ma bardzo ładne, no ale tak jak pisałam, ma spory nadbagaż do zrzucenia :)

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    zakupiłam dziś kremik po porodzie na ujędrnienie ciałka :) całą ciążę używam ziaja mamma mia na rozstępy więc i ten kremik tej serii kupiłam. Oby się sprawdził. Potrzebuje jeszcze czegoś dobrego na celulitek na uda , co polecacie oprócz biegania, bo to odpada :)

Na cellulit polecam peeling kawowy-taki swój i jakiś masażer nawet zwykły plastikowy np a rossmanna, rolujesz a potem smarujesz jakim chcesz kremem i skóra jest tak gładka, że aż się chce ją smyrać :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, ja tak samo robię sobie peeling enzymatyczny :D Robiłam go raz w tygodniu a teraz chyba z 3 miesiące się zebrać nie mogę :D A przecież to wystarczy tylko nałożyć i po 8 minutach zmyć! :D Może dziś się zmotywuję... ?

dqprpx9ikjqhrova.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenutka--> gratulacje!!!

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A weź już się zapuszczam powoli chyba :P Przed ciążą to kombinowałam a teraz to nawet mi się malować nie chce... Dobrze, że mój chłop nie jest za makijażami bo w innym wypadku to już dawno by mnie wystawił na wycieraczkę za drzwi :D

verynice lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i zapomniałam :P Lenutka gratulacje :) duży bąbelek się urodził :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhh pospalam:)

Jeee witamy kolejnego dzidziusia :) ale czadowo!! :)

Laski a ja mam na odwrot...przed ciaza ciagle cos mi wyskakiwalo. A to na ryju, a to na plecach. A teraz??? Cera ladna (tylko ciut przesuszona) :)
    Tylko ja sie staram raz w tyg machnac peeling, maske i kremik jakis prawie co dzien. Do tego uzywam kosmetykow nie tych zwyklych sklepowych (choc te tez) ale w wiekszosci z serii profesjonalnej dla kosmetyczek.
    Polecam ziaja pro - niedroga, i jest tyle linii ze do kazdego typu cery cos sie dopasuje :) jak ktos ma wieksze fundusze bielenda professional :)
    Do tego co 2 dni robie peeling gruboziarnisty na cialo szczegolnie na uda (cellulit bardzo mi zmalal) i masuje, masuje, masuje!!! To pomaga bardzo. Potem na to rozgrzane cialo balsam, olejek naturalny lub serum :)
    I polecam (ale to PO ciazy!!!!) robic peeling z kawy ;) zaparzyc sypana kawke mezowi (bez mleka) a z fusow machnac peeling (kawa z sola morska grubsza lub cukrem ) i masowac cialko :) ostrzebam ze jest po tym ciut bajzlu wiec polecam pod prysznicem :)

Na wlosy z kolei olej kokosowy naturalny ;)

Io, betinka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama ,ale że jak z kawy?ja kiedyś zrobiłam sobie odzywke do włosów z koncentratu pomidorowego,w sumie to nie odxywke ,tylko miało wyplukac zielony nalot i walilam jak pomidorówka.wystarczyłoby ryż ugotowac i obiad gotowy:-D

verynice, karolcia:)))) lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    A weź już się zapuszczam powoli chyba :P Przed ciążą to kombinowałam a teraz to nawet mi się malować nie chce... Dobrze, że mój chłop nie jest za makijażami bo w innym wypadku to już dawno by mnie wystawił na wycieraczkę za drzwi :D

Hahaha noo ja też się cieszę, że mój mąż jest taki spoko jeśli o to chodzi :) Ale już go uspokoiłam, że po porodzie jak dojdę do siebie to idę zrobić rzęsy, jakiś ładny kolor hybrydki na krótkich paznokciach i będę znów wyglądać jak człowiek :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    le'nutka: gratulacje :) spory ten Twój synuś. Mam nadzieję że jako tako się czujesz :) zazdroszczę Ci że jesteś już po. Zbieraj siły dla waszej dwójki :)

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Kama ,ale że jak z kawy?ja kiedyś zrobiłam sobie odzywke do włosów z koncentratu pomidorowego,w sumie to nie odxywke ,tylko miało wyplukac zielony nalot i walilam jak pomidorówka.wystarczyłoby ryż ugotowac i obiad gotowy:-D

Tysia przepis masz ciut wyzej ;) uwiez mi ze zapachu kawy nie ma nic a nic ;)
    Moj mnie obwachal za 1 razem ;)

Tysia87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia No kawa, oo Paula napisała też o tym ;) Ale ja nie parzę bo nikt nie pije kawy-biorę ze 2 łyżki i daję do tego żel rozmieszam i pod prysznic i się tym wymasować, spłukać i normalnie się umyć żelem. Tylko trzeba dokładnie spłukać kawę.
    A na włosy podobno dobra maska z olejkiem rycynowym (polecam też na rzęsy i paznokcie) i żółtkiem jaja, próbowałam ale potem nie chciało mi się bawić w to. I też ludziska kładą majonez (?) Tego nie próbowałam :)
    A z tym koncentratem to dobre-do odważnych świat należy :D

Very ;) He, moje rzęsy się skiepściły i kupiłam jakiś krem ale zacznę używać później bo teraz to i nie wiem czy można a i mi się nie chce :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się Wam pochwalić jaki komplet kupiłam małemu z zamysłem ubrania go tak na chrzciny :) Jestem zakochana w tym komplecie i wiem, że małemu będzie w nim wygodnie :)

15wxj06.png

K_A_M_A, Paula55, Io, Tysia87, betinka, Majeczka2014, Kaarolina, kark, EmiBam, betina89, akuszerka89, nenka, BlackLuna lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Le'nutka gratulacje! Duży chłopczyk!

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z suchej tez mozna zrobic ;) ale ja wykozystuje ta zaparzona :P
    O tym peelingu na studiach nam mowili :) no i kofeina cżesto zawiera sie w kosmetykahch antycellulitowych ;)

O kura.. Z tym przecierem to o co kaman???? :P

Z tego co pamietam uzywanie oleju rycynowego w ciazy nie jest wskazane...c hyba ze cos zamotalam :P

Verynice wypas ten komplecik!!!!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• verynice Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a ja sobie o 20 obejrzę Eska Music Awards ;) Chyba na TVP1 będzie transmisja :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice - śliczny komplet. my będziemy chrzcić dopiero kwiecień -maj więc nasz bąbel będzie już spory. Ogólnie jak oglądam te ubranka do chrztu i widzę te cudowne sukieneczki to jakoś mi tak smutno, że nie mogę mojego synusia w taką odstroić. :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 1690 1691 1692 1693 1694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ