X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mi włosy strasznie wypadały przed, a że mam długie to to był koszmar a teraz elegancko, jak się czeszę to kilka tylko na szczotce :) Ale jak to się unormuje i wróci problem to masakra-będę łysa jak kolano :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakupiłam dziś kremik po porodzie na ujędrnienie ciałka :) całą ciążę używam ziaja mamma mia na rozstępy więc i ten kremik tej serii kupiłam. Oby się sprawdził. Potrzebuje jeszcze czegoś dobrego na celulitek na uda , co polecacie oprócz biegania, bo to odpada :)

7w3d 💔
  • betinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wypadały włosy przed ciążą, w ciąży na początku jak dzwon i od któregoś miesiąca znów lecą. Kupiłam odżywkę Wax, podobno dobra... Chociaż na hormony to i odżywka nie poradzi :/

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się wydaje, że po porodzie trzeba patrzeć na to co się je - dostarczać dużo witamin i minerałów, wtedy jest mniejsza szansa na problemy z włosami. Mi po pierwszym synku w ogóle nie wypadały. Jak matka się głoduje i do tego karmi piersią to potem odbija się na jej całym wyglądzie. Karmienie piersią pozwala schudnąć mamie ok 600 kalorii dziennie i jeśli mama po porodzie dużo schudła to musi też sporo tych kalorii nadal dostarczać. A jeśli jest zapas kg to nie musi tyle jeść. Byłam dzisiaj w odwiedzinach u koleżanki, w 3tyg po porodzie zrzuciła 12kg :) karmi piersią więc ładnie jej kilogramy lecą, włosy ma bardzo ładne, no ale tak jak pisałam, ma spory nadbagaż do zrzucenia :)

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    zakupiłam dziś kremik po porodzie na ujędrnienie ciałka :) całą ciążę używam ziaja mamma mia na rozstępy więc i ten kremik tej serii kupiłam. Oby się sprawdził. Potrzebuje jeszcze czegoś dobrego na celulitek na uda , co polecacie oprócz biegania, bo to odpada :)

Na cellulit polecam peeling kawowy-taki swój i jakiś masażer nawet zwykły plastikowy np a rossmanna, rolujesz a potem smarujesz jakim chcesz kremem i skóra jest tak gładka, że aż się chce ją smyrać :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, ja tak samo robię sobie peeling enzymatyczny :D Robiłam go raz w tygodniu a teraz chyba z 3 miesiące się zebrać nie mogę :D A przecież to wystarczy tylko nałożyć i po 8 minutach zmyć! :D Może dziś się zmotywuję... ?

dqprpx9ikjqhrova.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenutka--> gratulacje!!!

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A weź już się zapuszczam powoli chyba :P Przed ciążą to kombinowałam a teraz to nawet mi się malować nie chce... Dobrze, że mój chłop nie jest za makijażami bo w innym wypadku to już dawno by mnie wystawił na wycieraczkę za drzwi :D

verynice lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i zapomniałam :P Lenutka gratulacje :) duży bąbelek się urodził :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhh pospalam:)

Jeee witamy kolejnego dzidziusia :) ale czadowo!! :)

Laski a ja mam na odwrot...przed ciaza ciagle cos mi wyskakiwalo. A to na ryju, a to na plecach. A teraz??? Cera ladna (tylko ciut przesuszona) :)
    Tylko ja sie staram raz w tyg machnac peeling, maske i kremik jakis prawie co dzien. Do tego uzywam kosmetykow nie tych zwyklych sklepowych (choc te tez) ale w wiekszosci z serii profesjonalnej dla kosmetyczek.
    Polecam ziaja pro - niedroga, i jest tyle linii ze do kazdego typu cery cos sie dopasuje :) jak ktos ma wieksze fundusze bielenda professional :)
    Do tego co 2 dni robie peeling gruboziarnisty na cialo szczegolnie na uda (cellulit bardzo mi zmalal) i masuje, masuje, masuje!!! To pomaga bardzo. Potem na to rozgrzane cialo balsam, olejek naturalny lub serum :)
    I polecam (ale to PO ciazy!!!!) robic peeling z kawy ;) zaparzyc sypana kawke mezowi (bez mleka) a z fusow machnac peeling (kawa z sola morska grubsza lub cukrem ) i masowac cialko :) ostrzebam ze jest po tym ciut bajzlu wiec polecam pod prysznicem :)

Na wlosy z kolei olej kokosowy naturalny ;)

Io, betinka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama ,ale że jak z kawy?ja kiedyś zrobiłam sobie odzywke do włosów z koncentratu pomidorowego,w sumie to nie odxywke ,tylko miało wyplukac zielony nalot i walilam jak pomidorówka.wystarczyłoby ryż ugotowac i obiad gotowy:-D

verynice, karolcia:)))) lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    A weź już się zapuszczam powoli chyba :P Przed ciążą to kombinowałam a teraz to nawet mi się malować nie chce... Dobrze, że mój chłop nie jest za makijażami bo w innym wypadku to już dawno by mnie wystawił na wycieraczkę za drzwi :D

Hahaha noo ja też się cieszę, że mój mąż jest taki spoko jeśli o to chodzi :) Ale już go uspokoiłam, że po porodzie jak dojdę do siebie to idę zrobić rzęsy, jakiś ładny kolor hybrydki na krótkich paznokciach i będę znów wyglądać jak człowiek :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    le'nutka: gratulacje :) spory ten Twój synuś. Mam nadzieję że jako tako się czujesz :) zazdroszczę Ci że jesteś już po. Zbieraj siły dla waszej dwójki :)

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Kama ,ale że jak z kawy?ja kiedyś zrobiłam sobie odzywke do włosów z koncentratu pomidorowego,w sumie to nie odxywke ,tylko miało wyplukac zielony nalot i walilam jak pomidorówka.wystarczyłoby ryż ugotowac i obiad gotowy:-D

Tysia przepis masz ciut wyzej ;) uwiez mi ze zapachu kawy nie ma nic a nic ;)
    Moj mnie obwachal za 1 razem ;)

Tysia87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia No kawa, oo Paula napisała też o tym ;) Ale ja nie parzę bo nikt nie pije kawy-biorę ze 2 łyżki i daję do tego żel rozmieszam i pod prysznic i się tym wymasować, spłukać i normalnie się umyć żelem. Tylko trzeba dokładnie spłukać kawę.
    A na włosy podobno dobra maska z olejkiem rycynowym (polecam też na rzęsy i paznokcie) i żółtkiem jaja, próbowałam ale potem nie chciało mi się bawić w to. I też ludziska kładą majonez (?) Tego nie próbowałam :)
    A z tym koncentratem to dobre-do odważnych świat należy :D

Very ;) He, moje rzęsy się skiepściły i kupiłam jakiś krem ale zacznę używać później bo teraz to i nie wiem czy można a i mi się nie chce :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się Wam pochwalić jaki komplet kupiłam małemu z zamysłem ubrania go tak na chrzciny :) Jestem zakochana w tym komplecie i wiem, że małemu będzie w nim wygodnie :)

15wxj06.png

K_A_M_A, Paula55, Io, Tysia87, betinka, Majeczka2014, Kaarolina, kark, EmiBam, betina89, akuszerka89, nenka, BlackLuna lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Le'nutka gratulacje! Duży chłopczyk!

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z suchej tez mozna zrobic ;) ale ja wykozystuje ta zaparzona :P
    O tym peelingu na studiach nam mowili :) no i kofeina cżesto zawiera sie w kosmetykahch antycellulitowych ;)

O kura.. Z tym przecierem to o co kaman???? :P

Z tego co pamietam uzywanie oleju rycynowego w ciazy nie jest wskazane...c hyba ze cos zamotalam :P

Verynice wypas ten komplecik!!!!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• verynice Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a ja sobie o 20 obejrzę Eska Music Awards ;) Chyba na TVP1 będzie transmisja :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice - śliczny komplet. my będziemy chrzcić dopiero kwiecień -maj więc nasz bąbel będzie już spory. Ogólnie jak oglądam te ubranka do chrztu i widzę te cudowne sukieneczki to jakoś mi tak smutno, że nie mogę mojego synusia w taką odstroić. :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 1690 1691 1692 1693 1694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ