X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym się winka napiła, najlepiej z dechą serów. Ajjjj...Po porodzie odciągnę pokarm dla małej i zrobię sobie ucztę :D
    Co do wydzieliny - ja mam zwiększoną ilość już od ok 3 tygodni. Na razie czopa brak. Lekarz mi powiedział, że ten śluz pełni przede wszystkim funkcję ochronną.
    Jeśli chodzi o dietę poporodową, położna nam dała możliwie prostą instrukcję - jeść wszystko poza rzeczami, które INDYWIDUALNIE źle na nas wpływają :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo ja tez sie bujam przez to spojenie zasrane :P az wstyd sie na ulicy pokazac :) morda napuchnieta... Ehh :P

A wczoraj na tych wizytach to polozne mnie z lezanek podnosily :P smialam sie sama z siebie ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo a po co skakać-kładziesz się na wyrze i ciśniesz :D

Tysia jak byś się wjeb*ła w providenta i to na taką kwotę to osobiście przyszłabym do Ciebie i Cię wyśmiała :P

Tysia87 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, czy zwykły cUkier da radę bo cukru pudru brak o:)

U mnie 'mokradła' w gaciach nie ma hehe
    Troszkę śluzu, ale bez wkładki spokojnie mogę śmigać :D

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do diety kobiety karmiącej to na stronie mojego szpitala jest taka tabelka, chyba sobie wydrukuję i na lodówkę przyczepię
    https://szpitalmadalinskiego.pl/sites/default/files/Od%C5%BCywianie%20w%20trakce%20laktacji.pdf

A wczoraj mój mąż kupił Finlandię Lime i taką miałam ochotę sobie golnąć kielicha, że nie wiem! Normalnie tylko smaka mi narobił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 16:44

kark, verynice lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam ostatnio każdą noc ze skurczami, z bólem pleców i ani nospa, ani magnez dodatkowy, ani ciepły prysznic nie pomagają :(

• dba Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zazdroszczę dziewczynom co nie mają skurczy przepowiadających, ja męczę się pół nocy, w trakcie bóli zasypiam, budzę się, chodzę, 100 razy zmieniam pozycję. Wolałabym żeby to przyszło od razu, skurcze i jazda do szpitala rodzić, a nie taka męczarnia :/
    Kark macica przygotowuje się do porodu, masz to co ja, nie ma sensu brać no spy. Ja tak mam od soboty :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 16:51

kark lubi tę wiadomość

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, fenomenalne :D Już kazałam ćwiczyć bratu i przyszłemu dziadkowi.

https://www.youtube.com/watch?v=fPNNrr7mmVI

K_A_M_A lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • betinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    A ja mam ostatnio każdą noc ze skurczami, z bólem pleców i ani nospa, ani magnez dodatkowy, ani ciepły prysznic nie pomagają :(
    Kark, ja nie wiem jak my do tego 2.09 dociagniemy. Moja siostra mi nie daje szans :D

Co do kisielu w gaciach, a raczej budyniu, to ja mam takowy od miesięcy, bez zmian tyle, że bez wkładki ani rusz. A z czopem np. u mojej siostry było tak, że jej chlapnął na podłogę przed wyjściem do szpitala jak już miała ostro skurcze rozbujane.

ALE SIĘ NAŻARŁAM! Zrobiłam to penne ze szpinakiem i do tego sałatkę grecką. Ledwo oddycham. Młody oczywiście miał czkawkę w trakcie jedzenia, więc mam atrakcje jak u przeżuwaczy! Jem i od razu mi się miesza.

kark lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Co do diety kobiety karmiącej to na stronie mojego szpitala jest taka tabelka, chyba sobie wydrukuję i na lodówkę przyczepię
    https://szpitalmadalinskiego.pl/sites/default/files/Od%C5%BCywianie%20w%20trakce%20laktacji.pdf

Dzięki wielkie za tą tabelkę! Też sobie druknę i przykleję na lodówkę ;) a co! :) :)

Dziewczyny, ja już też mam dość... chciałabym już urodzić...w sumie w poniedziałek ciąża donoszona więc się nie obrażę jak Marcel zechce wyjść na świat. Chcę już wyglądać i czuć się jak człowiek a nie jak słonica :( Co chodzi w jednych dresach... a po domu tak samo - jedne dresy jedna koszulka i laczki męża bo moje już mi się nie wciskają na stopę :( W ogóle przestałam czuć się kobieco, więc ograniczam wychodzenie do ludzi do niezbędnego minimum...

Tysia87 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się najadłam jak głupia. Zamówiłam sobie fast fooda do domu i popiłam colą. Teraz mówię mężowi, że muszę się najeść śmieci na zapas, bo przy karmieniu to raczej takie rzeczy nie przejdą. :P

Mam pytanko, czy któraś w Was ma problemy z cerą w ciąży? U mnie jest teraz tragicznie. Zawsze miałam idealną cerę i żadnych problemów. W ciąży zaczęły mi się pojawiać różne syfy i chrosty, głównie na dekolcie ale teraz to jest jakaś masakra. Z dnia na dzień jest coraz gorzej. Wyglądam jak nastolatka w okresie dojrzewania. Najgorzej wygląda moje czoło (dzięki losowi za grzywkę) ale nos i broda też nie lepiej. Chrosty mam też na szyi i dekolcie i autentycznie z dnia na dzień jest ich coraz więcej. Nie stosuję nic bo w necie piszą, że nie wolno, ale zaczynam się bać czy to zejdzie po porodzie. Poza tym to wyglądam już jak potwór.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Też się najadłam jak głupia. Zamówiłam sobie fast fooda do domu i popiłam colą. Teraz mówię mężowi, że muszę się najeść śmieci na zapas, bo przy karmieniu to raczej takie rzeczy nie przejdą. :P

Mam pytanko, czy któraś w Was ma problemy z cerą w ciąży? U mnie jest teraz tragicznie. Zawsze miałam idealną cerę i żadnych problemów. W ciąży zaczęły mi się pojawiać różne syfy i chrosty, głównie na dekolcie ale teraz to jest jakaś masakra. Z dnia na dzień jest coraz gorzej. Wyglądam jak nastolatka w okresie dojrzewania. Najgorzej wygląda moje czoło (dzięki losowi za grzywkę) ale nos i broda też nie lepiej. Chrosty mam też na szyi i dekolcie i autentycznie z dnia na dzień jest ich coraz więcej. Nie stosuję nic bo w necie piszą, że nie wolno, ale zaczynam się bać czy to zejdzie po porodzie. Poza tym to wyglądam już jak potwór.

U mnie pierwsze 4-5 miesięcy była masakra - najgorzej plecy. Wyglądałam jak biedronka. Nie wiem, czy to było związane z ciążą, czy z Duphastonem, ale było obrzydliwie. Kupiłam sobie też maść cynkową i mi mąż smarował. A jak się w końcu poprawiło, to od tego czasu ani jednego na plecach.
    Za to od ok. 2 tyg zaczęło mi wysyfiać twarz. Pewnie się hormony zmieniają przed porodem. Też macham czoło tą maścią cynkową. No i moja zmora - pośladki. Normalnie masakra, cała dupa w kropki (i od niedawna w rowy od rozstępów - nie wiem czy tych rozstępów sobie nie zafundowałam właśnie wysuszając skórę Sudocremem).

• Io Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    U mnie pierwsze 4-5 miesięcy była masakra - najgorzej plecy. Wyglądałam jak biedronka. Nie wiem, czy to było związane z ciążą, czy z Duphastonem, ale było obrzydliwie. Kupiłam sobie też maść cynkową i mi mąż smarował. A jak się w końcu poprawiło, to od tego czasu ani jednego na plecach.
    Za to od ok. 2 tyg zaczęło mi wysyfiać twarz. Pewnie się hormony zmieniają przed porodem. Też macham czoło tą maścią cynkową. No i moja zmora - pośladki. Normalnie masakra, cała dupa w kropki (i od niedawna w rowy od rozstępów - nie wiem czy tych rozstępów sobie nie zafundowałam właśnie wysuszając skórę Sudocremem).

To można się sudocremem smarować? Twarz też? Nie pogorszę sprawy?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:

Jakbym o sobie czytała... Wszystko dokładnie tak samo: i plecy i twarz i dupa :D

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny no cóż ponarzekać trzeba ale wytrzymajcie jeszcze troszkę to 2 lub 3 tygodnie a dzidziuś będzie jeszcze dojrzalszy :)

Ja dziś mam termin no ale moja córka raczej tego sobie chyba nie wybrała więc pozostaje nam czekac dalej :)
    Moje ręki obumarły i czuję tylko mrowienia a ona sobie w brzusiu hasa :)

Chyba mnie nie ominęło jakieś rozpakowanie mamuśki ??

verynice, kark, akuszerka89 lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Kawe pije inke, bo mi lekarz kazal normalna ze wzgledu na ciscienie nieboszczyka 80/50 itp.
    spacery zaliczam 3 dziennie ostatni kolo 20 i nic nie dają :/
    pozostaje dobry sprawdzony sposób - dużo seksiuku :)

7w3d 💔
  • verynice Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika - nic Cię nie ominęło :D Czekamy na postęp u Ciebie... czujesz, że coś się zbliża?

dqprpx9ikjqhrova.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    To można się sudocremem smarować? Twarz też? Nie pogorszę sprawy?
    Wiesz co, ja doszłam do wniosku, że skoro można noworodka smarować sudocremem, to trochę tego ustrojstwa na tyłku nie zaszkodzi ;) W sumie to nic to nie dało na mój zad, więc chyba nie polecam. Ale maść cynkowa delikatnie pomaga. Dermatolodzy ciężarnym 'przepisują'.

Verynice, to obie jesteśmy smakowite od tyłu :D

W ogóle odkąd moja dupa jest w kropki i poorana, to się własnemu mężowi wstydzę pokazać goła tyłem. Już mu zapowiedziałam, że albo się będziemy bzykać po ciemku, a jak za dnia, to może zapomnieć o wszelkich pozycjach od tyłu ;)

Io, verynice lubią tę wiadomość

• le'nutka Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie :) o godz 12:23 przywitał sie z rodzicami Julian, 59cm i 3930g szczęścia :) 10/10 pkt :) wiecej info jak sie spionizuje

Io, verynice, Szonka, justyna14, betinka, Fipsik, magdzia26, assantea, Diabla85, Mika 28, afrykanka, Gosia19, dba, K_A_M_A, Tysia87, Ewi25, Paula55, Karolaaa91, Quatriona, EmiBam, jovi81, Patu, aswalda, stardust87, Kaarolina, nenka, Migotka22, kark, deidre, hela, ofcooo, akuszerka89, AniaDS, doti77, mycha89, JagoodkaK, Beataa25, Nelus, anulka81, BlackLuna lubią tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! Normalnie cały dzien czekałam na tą wiadomość! Wracaj szybko do siebie bo czekamy na foty :)

Edit: A jaki wielki chłopak!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 17:36

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 1688 1689 1690 1691 1692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ