X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    mój Olek to tak się dziś pręży i próbuje mi lewym bokiem wyjść, aż boli :/ generalnie jakoś dziś słabo mi...

No Mati też ma szajbę. Cały czas widzę kątem oka jak nogami wyjścia szuka :/
    A to mój dzisiejszy brzuchol, z piłki się zrobił kształt łzy od przodu, a pod cyckami to spokoooojnie ręka mi się na płask mieści kurna!
    2nipdv7.jpg

justyna14, Kaarolina, Diabla85, magdzia26, Majeczka2014, Ewi25, kark, BlackLuna, jovi81, Migotka22, verynice, afrykanka, Gosia19, Nelus lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka super wyglądasz:) Skoro Ci się dłoń mieści, tzn może brzuszek się powoli opuszcza - zbliża się do porodu:) Ty już bezpieczna bo ciąża donoszona, ja jeszcze 1,5 tyg muszę wytrzymać co najmniej.

7w3d 💔
  • betinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że ja mam termin cesarki na 2.09 i nie mam pewności, że jakby się ewakuował wcześniej, to czy akurat będzie możliwość ją zrobić. Stąd mam ciśnienie. A brzucho codziennie niżej, normalnie w oczach opada. Co oczywiście nie przeszkadza synusiowi tak mnie naparzać nogami, że się boję o swoje żebra :/

• pralinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka, pewnie brzuszek się obniżył..U mnie jeszcze niet obniżenia..

Zabieram się za dekoracje DIY:) Nie wiem keidy dzień mi zleciał..

Dziewczęta macie sparwdzony przepis na kruche ciasteczka tzw. 'kocie oczka'???

• Kaarolina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula z mila checia tylko nie wiem co to dojdzie do Ciebie ;) i w ogole mam nadzieje ze wyjdzie bo dawno nie robilam :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Tylko że ja mam termin cesarki na 2.09 i nie mam pewności, że jakby się ewakuował wcześniej, to czy akurat będzie możliwość ją zrobić. Stąd mam ciśnienie. A brzucho codziennie niżej, normalnie w oczach opada. Co oczywiście nie przeszkadza synusiowi tak mnie naparzać nogami, że się boję o swoje żebra :/
    mój żebra atakuje tyłkiem a nogi wystawia na boki - siedzi tam jak żabka rozkraczony :)

betinka, karolcia:)))) lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • betinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, to i do mnie kopsnij kawałek! :D

Kuuurde no, smaka mi potwornego na ta rybkę pieczoną narobiłyście i co mam począć? Do sklepu nie dojdę z tymi skurczami - pójdę i wrócę z rybą pod jedną pachą i Matim pod drugą :D

Chyba trzasnę penne ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, bo to na szybko i jest szansa, że nie urodzę w kuchni :D

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanki odnosnnie sluzu, ostatnio mam bardzo duzo takiego kremowego i caly czas mi mokro yyy??tez tak macie?nie mialam tak wczesniej

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    dziewczyny mam pytanki odnosnnie sluzu, ostatnio mam bardzo duzo takiego kremowego i caly czas mi mokro yyy??tez tak macie?nie mialam tak wczesniej

Tak i po tym mi zaczął czop odpadać :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka tez mi sie wydaje ze ci opadl brzus... Na szczescie to nie zwiastuje az tak szybkiego porodu :)

Pralinka a co za dekoracje robisz??? :)

Dzieki Karolcia za dobre checi :) dobra duszyczko :P mama przyleci do mnie to bedzie piekla :)

Sorry betinka za ta rybe ale serio byla pyszna, soczysta...mmm zjadla bym jeszcże :) ale takim penne tez bym nie pogardzila bo ja dziecko makaronow jestem :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak i czop na swoim miejscu :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam duuużo śluzu..i w ogóle wkładka jest taka mega wilgotna, jakby przepocona..

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    też mam duuużo śluzu..i w ogóle wkładka jest taka mega wilgotna, jakby przepocona..

No to żizel się spociła :D ehehe

Majeczka2014, karolcia:)))), Gosia19, Paula55, Tysia87, dba, betinka, verynice, justyna14 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    No to żizel się spociła :D ehehe

hehehe :P póki co jest w miare ogarnięta!!!! ;P

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Betinka, pewnie brzuszek się obniżył..U mnie jeszcze niet obniżenia..

Zabieram się za dekoracje DIY:) Nie wiem keidy dzień mi zleciał..

Dziewczęta macie sparwdzony przepis na kruche ciasteczka tzw. 'kocie oczka'???

Ja korzystam z tego przepisu http://www.ewawachowicz.pl/przepisy,233.html

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spocila albo posmarkala haha :)

karolcia:)))), dba lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:

dokladnie tak mam, caly czas tak nieswiezo wrecz tak bym to ladnie ujela:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariatki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    dokladnie tak mam, caly czas tak nieswiezo wrecz tak bym to ladnie ujela:)

no nie wiedziałam jak to porównać :) ale wydaje mi się, że porównanie idealne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Spocila albo posmarkala haha :)

haha!!To ja ide w takim razie wytrzec nosa !!

‹‹ 1686 1687 1688 1689 1690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ