X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O moj Synek jest lewkiem :D
    Wrocilismy ze spacerku i trzeba ogarniac mieszkanie dopoki Mlody spi :)

jovi81, Fipsik, dba, madiiiii, Gosia19, BlackLuna, verynice, magdzia26, kark, Majeczka2014, betinka, Io, Patu, CZARNULKA77 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka dziś cisza na forum. Wszystkie rodza?

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Le'nutka już pewnie jest po cc ;);)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie juz trzyma brzdaca w swoich raczkach:-)

Kurde kiedy ja zobaczę swojego malucha? Moze w ogóle nie bedzie chciał wyjść bo mnie ani żadnych boli ani skurczy cisza jak makiem zasiał:-)

atdci09kamv7205a.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ile radości sprawia w końcu chodzenie i robienie czegoś prawda? Tyle się biedna należałaś, że pewnie nawet zrobienie obiadu jest przyjemne :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Pewnie juz trzyma brzdaca w swoich raczkach:-)

Kurde kiedy ja zobaczę swojego malucha? Moze w ogóle nie bedzie chciał wyjść bo mnie ani żadnych boli ani skurczy cisza jak makiem zasiał:-)

Mam dokładnie to samo...a nawet ostatnio Marcel spokojniejszy i nie czuje wyraźnych ruchów tylko takie prężenie czasami

dqprpx9ikjqhrova.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu dziś cisza. Odsypiacie, rodzicie czy szykujecie wszystko przed porodem??

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    Ja dzis znow sie fatalnie czuje.. jestem wypompowana..
    Pierwszy raz od ciazy udalo mi sie pospac! Tylko raz wstalam na siusiu , no i od godziny 24 do prawie 11 spioch.... nie wierze..to zbyt piekne!

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam i jadlam obiad bo zaraz chlopa do pracy wysylam :)

Noo kolejny wrzesniowy maluszek juz pewnie na swiecie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni przesypiam noc i nie wstaje ani razu :)

No nie mowie o tym ze moj chrapacz mnie ostatnio budzi ale to szczegol :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie zbieram za obiad i zebrac sie nie moge...
    A, przepraszam! Pokroilam ogorki na mizerie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZARNULKA77 wrote:
    Ja też wstałam dziś cała napuchnięta i też 1,5kg więcej ważę. Idę dziś do gina zobaczymy co powie. Zgodnie z zaleceniem lekarza piję 2,5l litra plynów dziennie i to miało zmniejszyć opuchliznę (tak się nie stało) oraz zwiększyć ilość wód płodowych (to dziś się okaże po badaniu)
    Ja też więcej piję, jem arbuzy, raz na 2-3 dni robię sobie herbatkę z pokrzywy i nic :/

Zapomniałam się rano pochwalić, że śniła mi się nasza pierwsza noc w domu. Mały zaczął płakać, poszłam do koszyka, a tam takie piękne, malutkie leży i minki robi. I go tuliła potem zamiast przebrać i nakarmić :P Ech, chciałabym już go mieć przy sobie :)

Ja tam chcę pannę, mój M jest panną i wiem, że takiego synka mogę mieć ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie chyba terminowo wychodzi waga?
    PS. a ja jestem Lew :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 13:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach mizeria, ale bym zjadła...

Haha, jak wam coś powiem, to padniecie :P
    Wczoraj wieczorem umawiałyśmy się smsowo z żoną kolegi mojego M na spotkanie u nich jutro. I ona pyta "Karolina jesz normalnie majonez, winogron, kurczaka, sałatę, pomidory, oliwki, śliwki i fasole czerwoną?". Mąż akurat przeczytał tego smsa i zaczął się śmiać, że taki mix zrobi, że nikt tego nie zje. A ja nie wiem czemu pomyślałam o tym majonezie i winogronach i aż mi ślinka pociekła :P I do teraz się zastanawiam jak by smakowało winogrono z majonezem i mam na nie ochotę :P

karolcia:)))), Majeczka2014, verynice, dba, K_A_M_A lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark, z reguly takie mieszanki sa smaczne :) sama bym zjadla taka salatke..lubie mieszac takie skladniki. Sama sobie wymyslilam roszponke z pomidorami, feta, papryka i pomarancza:P z sosem wloskim.. misz masz ale pyszny

kark lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet fote mam dla upamietnienia moich zachcianek ;P

2zxqgas.jpg

karolcia:)))), kark, verynice, K_A_M_A, Ewi25, JagoodkaK, madiiiii lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis mielismy rybke teczowa z ziemniaczkami, cebulka, kopereczkiem, cytrynka i maselkiem w folii :)
    Pysznosci :)

Tez dzis rano bylam okropnie spuchnieta na twarzy :/ wygladalam jak bulinek :P

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko kochana, naprodukowały w nocy jak szalone! Sama nie spałam do 4 i nawet mi nie przyszło do głowy, że tutaj taka wrzawa!

le'nutka - czekamyyyyyyyyyyyyyyyy!

Anulka, Rabarbarka - dajcie znaka jakiegoś!

Nelus, ja to bym się z Twoimi teściami dogadała :D Ubóstwiam indyjskie żarełko, bardzo często robię, a z chlebków to ciapati majstruję. Nawet od znajomego Hindusa dostałam patelnię specjalną do ich smażenia :)

Kurcze, mam tak napuchnięte palce, ze aż mnie bolą jak próbuję zginać. I rozkręciły mi się skurcze od dołu, aż mnie w krzyżu ściska. Zło zło zło! Pora obiadu się zbliża powoli, a ja przez te skurcze nie mogę wstać do kuchni :/

Nelus lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mniam ale mi smaka robicie:) ja ide do sklepu po ten swoj nieszczesny chlebus i folie aluminiowa bo robie rybke z maselkiem cytrynka koperkiem w folii, ryz i surowka misz masz wlasnie:) ale mi sie nudzi kurde ta moja biedna chlopina calymi dniami tyra dla nas, zal mi go :( glowa rodziny wkoncu, ale on sobie nie krzywduje, kocham tego meza swego bardzo:) jak sie corka poda w niego to bede bardzo szczesliwa:)

ide cos robic :)

betinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    A my dzis mielismy rybke teczowa z ziemniaczkami, cebulka, kopereczkiem, cytrynka i maselkiem w folii :)
    Pysznosci :)

Tez dzis rano bylam okropnie spuchnieta na twarzy :/ wygladalam jak bulinek :P
    to widze ze taki sam obiadek prawie:)

‹‹ 1684 1685 1686 1687 1688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ