Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień Dobry!
Wow Nelcia gratulacje!! Jestem z Ciebie dumna kobieto!
Deidre oczywiście kciukasy są, czekamy na newsy
A ja mam za sobą koszmarną noc-od godz 22 co pół godziny skurcze, teraz też, prysznic nie pomaga, co najgorsze dziś małż w nocy jedzie z szefem do Niemiec załatwić jakieś interesy-nie będzie go całą dobę a jak mi się rozkręci to będzie zajebiście, nie ma co... Z jednej strony mogłabym już rodzić, ale jak ten pojedzie to no way! -
Mika 28 wrote:toś mnie pocieszyła heheh
No Ja tu zostanę jako ostatni niedobitek bo moje dziecko nie ma najmniejszej ochoty nas oglądać :(a mówią że 2 poród szybszy i łatwiejszy to u mnie pewnie zadziała odwrotnie
U mnie drugi był połowę szybszy, ale zaczął sie później (42tc)Widzocznie maluchy lubią być w brzuchu mamy. Moje obie córcie musiały być z brzucha "przegonione" bo po dobroci wyjść nie chciały
Ciekawa jestem jak z synkiem będzie, ale na razie zapowiada się na powtórkę, zero jakichkolwiek objawów, że to już tuż tuż.
Deider trzymam mocno kciuki -
Mika współczuję Ci czekania, ja pierwszą ciążę przenosiłam, boję się powtórki z rozrywki.
Ja uważam, że nie ma co za wcześnie wywoływać tego porodu, była dziewczyna w szpitalu tydzień po terminie, miała 2 próby oxy i nic. Potem samoistnie odszedł jej czop i wody, które były zielone - dziecko ze stresu po oxy zrobiło smółkęw sumie niepotrzebne były jej te próby wywołania, bo i tak się jej rozkręciło, czasami nie da się przyspieszyć natury ani dziecka.
Także ja widzę sens w cc Fipsik, że zrobią jej jak dostanie skurczy. Dziecko będzie bardziej przygotowane do wyjścia niż te które bez żadnych przepowiadających bóli zostaje nagle wyciągane. Oczywiście czasami trzeba wcześniej dziecko wyciągnąć, tutaj nie podlega to żadnej dyskusji.Mika 28 lubi tę wiadomość
-
dba wrote:Mika współczuję Ci czekania, ja pierwszą ciążę przenosiłam, boję się powtórki z rozrywki.
Ja uważam, że nie ma co za wcześnie wywoływać tego porodu, była dziewczyna w szpitalu tydzień po terminie, miała 2 próby oxy i nic. Potem samoistnie odszedł jej czop i wody, które były zielone - dziecko ze stresu po oxy zrobiło smółkęw sumie niepotrzebne były jej te próby wywołania, bo i tak się jej rozkręciło, czasami nie da się przyspieszyć natury ani dziecka.
Także ja widzę sens w cc Fipsik, że zrobią jej jak dostanie skurczy. Dziecko będzie bardziej przygotowane do wyjścia niż te które bez żadnych przepowiadających bóli zostaje nagle wyciągane. Oczywiście czasami trzeba wcześniej dziecko wyciągnąć, tutaj nie podlega to żadnej dyskusji.wtedy wywoływali w 40tyg 5 dniu i przez to chyba fiksuje a teraz nie miałam w sumie zadnego usg ani ktg nic a nic więc nie wiemy co dzieje się w srodku brzuch mi się mocno napina i to też może być oznaka że poród tuż tuż albo że łożysko się odkleja no tego panicznie sie boję
-
Dzień dobry dziewczyny. Ale emocjonujący wieczór i poranek.
Neli gratuluję! Jesteś kochana mistrzynią świata, że tyle wytrzymałaś.
Deidre powodzenia, choć pewnie już po wszystkimczekamy na wieści
Gratuluję nowych tygodni.
a ja to chyba w jakąś śpiączkę zapadam. Kładę się o 21, śpię do 8 (oczywiście z przerwami na siku i obrót) ,później drzemka w ciągu dnia i znowu spać o 21. I tak od tygodnia. O co kaman?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 08:50
-
Mika mi też się brzuch napina, miałam usg i ktg w szpitalu i nic złego się nie dzieje. Ale skoro już masz takie objawy to oxy powinno zadziałać błyskawicznie
No i każda ciąża jest inna, to co działo się w tamtej to teraz nie musi też się dziać
Ja pierwszą ciążę przechodziłam bez problemu, teraz to znam wszystkich lekarzy w szpitalutakże nie ma co porównywać
Stardust może dzidzia Ci da w kość to daje Ci teraz zapas snuWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 08:50
-
Witam się i ja,
Neluś GRATULACJE - jesteś niesamowitaOdpoczywajcie
Deidre : mam nadzieję że widzisz już swój skarb i wszystko poszło sprawnie.
Ja dzisiaj mam ostatnią wizytę przed cc i zapytam się znachora :p czy jego zdaniem mam szansę dotrwać do tego 1 września bo ostatnio takie pierdoły mi się śnią że boję się zasypiać.
Śmigam tez na badanie krwi i do fryzjera. Buziaki *