X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toś mnie pocieszyła heheh :) No Ja tu zostanę jako ostatni niedobitek bo moje dziecko nie ma najmniejszej ochoty nas oglądać :(a mówią że 2 poród szybszy i łatwiejszy to u mnie pewnie zadziała odwrotnie

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus gratuluję Kochana :*

relganlikx65a1ud.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry!

Wow Nelcia gratulacje!! Jestem z Ciebie dumna kobieto! :D

Deidre oczywiście kciukasy są, czekamy na newsy :)

A ja mam za sobą koszmarną noc-od godz 22 co pół godziny skurcze, teraz też, prysznic nie pomaga, co najgorsze dziś małż w nocy jedzie z szefem do Niemiec załatwić jakieś interesy-nie będzie go całą dobę a jak mi się rozkręci to będzie zajebiście, nie ma co... Z jednej strony mogłabym już rodzić, ale jak ten pojedzie to no way!

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kobietki :)

Nelus gratuluje serdecznie corci :) Zyczymy wam duzzzo zdrowka :)

Deidre my trzymamy kciuki za Twoja cesarke.

Mamusie trzymajcie sie :)

1usat5od00spirqc.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    toś mnie pocieszyła heheh :) No Ja tu zostanę jako ostatni niedobitek bo moje dziecko nie ma najmniejszej ochoty nas oglądać :(a mówią że 2 poród szybszy i łatwiejszy to u mnie pewnie zadziała odwrotnie

U mnie drugi był połowę szybszy, ale zaczął sie później (42tc) :) Widzocznie maluchy lubią być w brzuchu mamy. Moje obie córcie musiały być z brzucha "przegonione" bo po dobroci wyjść nie chciały :) Ciekawa jestem jak z synkiem będzie, ale na razie zapowiada się na powtórkę, zero jakichkolwiek objawów, że to już tuż tuż.

Deider trzymam mocno kciuki :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neluś ooooogromnie gratuluję! :) Życze jak najszybszego powrotu do pełni sił :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka pozostaje nam cierpliwie czekać, ale mnie już szlak trafia :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika współczuję Ci czekania, ja pierwszą ciążę przenosiłam, boję się powtórki z rozrywki.
    Ja uważam, że nie ma co za wcześnie wywoływać tego porodu, była dziewczyna w szpitalu tydzień po terminie, miała 2 próby oxy i nic. Potem samoistnie odszedł jej czop i wody, które były zielone - dziecko ze stresu po oxy zrobiło smółkę :( w sumie niepotrzebne były jej te próby wywołania, bo i tak się jej rozkręciło, czasami nie da się przyspieszyć natury ani dziecka.
    Także ja widzę sens w cc Fipsik, że zrobią jej jak dostanie skurczy. Dziecko będzie bardziej przygotowane do wyjścia niż te które bez żadnych przepowiadających bóli zostaje nagle wyciągane. Oczywiście czasami trzeba wcześniej dziecko wyciągnąć, tutaj nie podlega to żadnej dyskusji.

Mika 28 lubi tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika dla mnie dni po terminie trwały dłużej niż cała ciąża więc doskonale cię rozumiem, ale do czwartku masz już bardzo blisko ;)

Mika 28 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama nogi na warkoczyk i leżeć :P

relganlikx65a1ud.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus gratuluję kochana dzielnie się spisalas <3
    Deidre powodzenia :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Kama nogi na warkoczyk i leżeć :P

Żebym jeszcze mogła je złączyć :P

Migotka22, verynice lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Mika współczuję Ci czekania, ja pierwszą ciążę przenosiłam, boję się powtórki z rozrywki.
    Ja uważam, że nie ma co za wcześnie wywoływać tego porodu, była dziewczyna w szpitalu tydzień po terminie, miała 2 próby oxy i nic. Potem samoistnie odszedł jej czop i wody, które były zielone - dziecko ze stresu po oxy zrobiło smółkę :( w sumie niepotrzebne były jej te próby wywołania, bo i tak się jej rozkręciło, czasami nie da się przyspieszyć natury ani dziecka.
    Także ja widzę sens w cc Fipsik, że zrobią jej jak dostanie skurczy. Dziecko będzie bardziej przygotowane do wyjścia niż te które bez żadnych przepowiadających bóli zostaje nagle wyciągane. Oczywiście czasami trzeba wcześniej dziecko wyciągnąć, tutaj nie podlega to żadnej dyskusji.
    No tak zgadzam się z Tobą ale na ostatniej wizycie mi powiedział że dłużej nie powinniśmy czekac nie wiem co miał namyśli ale Ja sie boję ze łożysko mi się odklei tak jak przy pierwszej ciąży jak urodziłam i wyjeli to lekarz stwierdził ze łozysko już dłużej nie miało szans pociągnąć :( wtedy wywoływali w 40tyg 5 dniu i przez to chyba fiksuje a teraz nie miałam w sumie zadnego usg ani ktg nic a nic więc nie wiemy co dzieje się w srodku brzuch mi się mocno napina i to też może być oznaka że poród tuż tuż albo że łożysko się odkleja no tego panicznie sie boję

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. Ale emocjonujący wieczór i poranek.
    Neli gratuluję! Jesteś kochana mistrzynią świata, że tyle wytrzymałaś.
    Deidre powodzenia, choć pewnie już po wszystkim :) czekamy na wieści :)
    Gratuluję nowych tygodni.
    a ja to chyba w jakąś śpiączkę zapadam. Kładę się o 21, śpię do 8 (oczywiście z przerwami na siku i obrót) ,później drzemka w ciągu dnia i znowu spać o 21. I tak od tygodnia. O co kaman? :?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 08:50

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIka, to może jedz chociaż na to KTG ? jak będziesz spokojniejsza to i czekanie nie będzie dla ciebie takie stresujące, a skoro miałaś takie przeboje przy pierwszej ciąży to do czwartku sfiksujesz :(

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • dba Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika mi też się brzuch napina, miałam usg i ktg w szpitalu i nic złego się nie dzieje. Ale skoro już masz takie objawy to oxy powinno zadziałać błyskawicznie :) No i każda ciąża jest inna, to co działo się w tamtej to teraz nie musi też się dziać ;)
    Ja pierwszą ciążę przechodziłam bez problemu, teraz to znam wszystkich lekarzy w szpitalu :D także nie ma co porównywać :)
    Stardust może dzidzia Ci da w kość to daje Ci teraz zapas snu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 08:50

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust, nie tylko ty tak masz, jak w 8 miesiącu narzekałam na totalna bezsenność, tak teraz pomimo ze niby brzuch większy i co ino to śpię jak dziecko i wysypiam się za dwoje :)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja,

Neluś GRATULACJE - jesteś niesamowita :) Odpoczywajcie :)

Deidre : mam nadzieję że widzisz już swój skarb i wszystko poszło sprawnie.

Ja dzisiaj mam ostatnią wizytę przed cc i zapytam się znachora :p czy jego zdaniem mam szansę dotrwać do tego 1 września bo ostatnio takie pierdoły mi się śnią że boję się zasypiać.

Śmigam tez na badanie krwi i do fryzjera. Buziaki *

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • aluśka1987 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neluś serdeczne gratulacje,dużo zdrówka dla Ciebie i Livki:)

aluśka1987
    c55fdqk384no0mox.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus gratulacje :) czekamy na zdjęcie małej :)

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 1721 1722 1723 1724 1725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ