Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
A moze i alantan a dupnelam sie z literka haha
Nie musi byc z tego pierwszego pierwszego moczuu nas i krew badaja po jedzeniu bo podobno jest udowodnione ze to nie ma wplywu na wynik badania
Ten kraj rzadzi sie swoimi prawami heheale jak widac skutecznie im to idzie
-
Ja uciekam ide budzic swojego Spiacego Krolewicza na karmienie
w koncu trzeba oblac i wypic zdrowie dwojki wrzesniaczkow na swiecie
Paula55, Migotka22, Karolaaa91, verynice, kark lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
A oczywiście, że tak! Brakowało mi twojego zajadliwego komentarza tutaj:-P
K_A_M_A wrote:A tęskniłaś???
Przecież w sobotę wybierałam rzekomo kreacje do kościoła a w niedzielę kusiłam księdza i ministrantów golizną
Hehe a tak serio to goście byli ale w sumie sobie odpoczywałam-jakbym wiedziała że dziś w nocy będę się budzić co pół godziny to chyba bym wczoraj cały dzień przespała -
Nelus ogromne gratulacje, poza tym super relacja wprost z porodówki. Tak mnie wciągnęło, że w środku nocy jak się przebudziłam to musiałam na tele sprawdzić co u Ciebie
Super, że masz już Liviusie przy sobie, jeszcze raz GRATULACJE!!
Deidre wspaniale, że Igorek już na świecie. Gratuluje!! Kawał chłopaka z niegoŻyczę szybkiego powrotu do sił!!!
Ja też z jednej strony już bym chciała urodzić, ale Mąż musi jeszcze zrobić mały remont kuchni więc nic nie przyśpieszamyZ resztą niech Kacperek sobie jeszcze dojrzewa w brzuszku ile mu potrzeba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 10:13
-
K_A_M_A wrote:Mi też pobierał wymaz tylko z pochwy za każdym razem na gbs'a
Dziękuję
Ale teraz kolejne pytanie...wyniku co prawda nie mam, bo jeszcze nie odebrałam, ale na pewno coś tam wyhodowali bo długo musiałam czekać i muszę dopłacić, czyli prawdopodobnie gbs dodatni i teraz czy to jest zaraźliwe?
I jak się tym zarazić? Bo chciałam M pomolestować, ale jak mam go tym zarazić to chyba podziękuję? -
Ja z jednej strony bym chciała dla dobra małej by siedziała do 39 tygodnia a z drugiej ta końcówka tak daje w kość ze czasem mam nadzieję ze urodzi się szybciej a potem jestem aż zła za to na siebie. Na szczęście my daty nie wybieramy tylko maluchy wyjdą kiedy będą chcialy
Zazdroszczę pobierania wyników po jedzeniu, dla mnie pojscie na czczo i czekanie w kolejce w ciazy to masakraale jeszcze tylko jedno pobranie mnie czeka i koniec
-
verynice wrote:fajnie byłoby zrobić jakiś album wrześniowych dzieciaczków na jakiejś zewnętrznej stronce... Może na tym serwerze co mamy ta nasza listę wrzesniowek? Ktoras się zna gdzie by można takie coś zrobić?
myślę, ze dałoby rade coś fajnego wykombinowaćtylko czy wszystkie z Was się na to zgadzają ?
verynice lubi tę wiadomość
-
Migotka22 wrote:Dziękuję
Ale teraz kolejne pytanie...wyniku co prawda nie mam, bo jeszcze nie odebrałam, ale na pewno coś tam wyhodowali bo długo musiałam czekać i muszę dopłacić, czyli prawdopodobnie gbs dodatni i teraz czy to jest zaraźliwe?
I jak się tym zarazić? Bo chciałam M pomolestować, ale jak mam go tym zarazić to chyba podziękuję?
A no właśnie tu jest dobre pytanie... To, że czekasz i że płacisz to nie oznacza, że gbs dodatni-po prostu muszą poczekać czy coś wyhodują, ja czekam zawsze tydzień. A z tym zarażeniem to nie wiem jak to jest ale podobno można się wszędzie tym gównem zarazić -
Migotka22 wrote:Dziewczyny trochę zaspamuje
Ale mam pytanie...ostatnio jak byłam na wizycie 14 gin pobrał mi posiew, ja byłam przygotowana na to że pobierze i z pochwy i z odbytu tak jak pisałyście, ale on pobrał tylko z pochwy. I ja już w końcu nie wiem czy to było na tego paciorkowca czy nie?
Wiesz też się na tym zastanawiałam. Mi gin. pobrał posiew na gbs właśnie z kanału szyjki, tylko i zastanawiam się czy taki wynik będzie ważny w szpitalu. Ciekawa jestem co na to nasze połozne ? -
verynice wrote:Dziewczyny - potrzebuje łatwego i smacznego przepisu na jakas rybke... Bo nie jedliśmy z mężem ryby od początku roku chyba.. Wiec poratujcie
Ja surową rybkę solę i pieprzę, wyciskam na nią sok z cytryny i smażę na patelni. Kupuję te pstrągi z biedry surowe i wychodzą bardzo dobreMoże niezbyt zdrowo bo smażona, ale wychodzi pyszna
verynice lubi tę wiadomość
-
No z tym badaniem po jedzeniu to jest dobre bo u nas krew i mocz pobiera polozna a ta z kolei prYjmuje tylko po poludniu. Wiec nie ma szans zeby ciezarna dotrwala bez jedzenia i picia do 15 np
Z albumem fajna sprawabylo by 1 miejsce na wrzucanie fotek. Moze na fb???
-
A rybke polecam pieczona w folii w piekarniku
Obojetne czy to filet czy cala rybcia ja robie tak:
Sole, pieprze pieprzem ziołowym badz cytrynowym, teoszke przyprawy do rybki, daje duuuuuuuzo kopreku swiezego, plaster cytrynki, ew piorka cebuli, jak mam to pieczareczki, papryka w paski no i na wierzch maselko.
Zawijam w folie i do piekarnika
Ryba jest pyszna i wilgotnaverynice lubi tę wiadomość
-
co do albumu to można faktycznie na osobnym serwerze gdzie hasło podałabym na priv każdej co by obce osoby nie właziły, każda z mam miałaby swoja "stronkę" w albumie zgodnie z kolejnością narodzin małego brzdąca
fotka maluszka lub mamy z maluszkiem, kiedy urodzony dzidziuś itp, a ogólny link po zakończeniu albumu mogłoby sie wstawić na fb (gdyby któraś chciała) bo tam grupa zamknięta więc "byle kto" nie będzie miał dostępu do księgi naszych skarbów, jeśli macie ochotę to z mężem możemy pokombinować w końcu praca informatyka do czegoś zobowiązuje
Edit: co prawda trochę to potrwa bo zanim się wszystkie rozpakują to noo, ale koniec końców fajna pamiątka dla nasale decyzja należy do was kobietki i żeby to miało sens w ogole zaczynać zgodzić by się musiała przynajmniej większość z Nas wiec czekam na tak lub nie
a potem sie zobaczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 10:45
verynice, Patu lubią tę wiadomość