X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze i alantan a dupnelam sie z literka haha :)

Nie musi byc z tego pierwszego pierwszego moczu :) u nas i krew badaja po jedzeniu bo podobno jest udowodnione ze to nie ma wplywu na wynik badania :)
    Ten kraj rzadzi sie swoimi prawami hehe :) ale jak widac skutecznie im to idzie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też pobierał wymaz tylko z pochwy za każdym razem na gbs'a

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uciekam ide budzic swojego Spiacego Krolewicza na karmienie :) w koncu trzeba oblac i wypic zdrowie dwojki wrzesniaczkow na swiecie :)

Paula55, Migotka22, Karolaaa91, verynice, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no u nas moczu nie badaja czort wie ile tylko przynosisz, pani cyk cyk sprawdza i wiesz czy jest ok czy trzeba robic inne badania :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Nelus i deidre serdeczne gratulacje kochane!!! Ale fajnie już macie maluszki przy sobie.

Na sutki mam maltan i bephanten ktory tez jest do pupy dla malucha. A o smarowaniu własnym mlekiem też czytałam i słyszałam od położnej.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oczywiście, że tak! Brakowało mi twojego zajadliwego komentarza tutaj:-P

K_A_M_A wrote:
    A tęskniłaś??? :D
    Przecież w sobotę wybierałam rzekomo kreacje do kościoła a w niedzielę kusiłam księdza i ministrantów golizną :P
    Hehe a tak serio to goście byli ale w sumie sobie odpoczywałam-jakbym wiedziała że dziś w nocy będę się budzić co pół godziny to chyba bym wczoraj cały dzień przespała :P

atdci09kamv7205a.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus ogromne gratulacje, poza tym super relacja wprost z porodówki. Tak mnie wciągnęło, że w środku nocy jak się przebudziłam to musiałam na tele sprawdzić co u Ciebie :) Super, że masz już Liviusie przy sobie, jeszcze raz GRATULACJE!!

Deidre wspaniale, że Igorek już na świecie. Gratuluje!! Kawał chłopaka z niego :D Życzę szybkiego powrotu do sił!!!

Ja też z jednej strony już bym chciała urodzić, ale Mąż musi jeszcze zrobić mały remont kuchni więc nic nie przyśpieszamy :/ Z resztą niech Kacperek sobie jeszcze dojrzewa w brzuszku ile mu potrzeba :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 10:13

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • hela Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nelus i Dedire ogromne gratulacje!!! :)
    dobry kiligram roznicy :) ale super wiadomosci od rana :) to ktora nastepna?

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    A oczywiście, że tak! Brakowało mi twojego zajadliwego komentarza tutaj:-P

No wiesz... :) Chyba taka zła nie jestem?? :P A dziś to dopiero będzie jęczenie dupy przez te skurcze :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - potrzebuje łatwego i smacznego przepisu na jakas rybke... Bo nie jedliśmy z mężem ryby od początku roku chyba.. Wiec poratujcie :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Mi też pobierał wymaz tylko z pochwy za każdym razem na gbs'a

Dziękuję :)
    Ale teraz kolejne pytanie...wyniku co prawda nie mam, bo jeszcze nie odebrałam, ale na pewno coś tam wyhodowali bo długo musiałam czekać i muszę dopłacić, czyli prawdopodobnie gbs dodatni i teraz czy to jest zaraźliwe?
    I jak się tym zarazić? Bo chciałam M pomolestować, ale jak mam go tym zarazić to chyba podziękuję?

relganlikx65a1ud.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z jednej strony bym chciała dla dobra małej by siedziała do 39 tygodnia a z drugiej ta końcówka tak daje w kość ze czasem mam nadzieję ze urodzi się szybciej a potem jestem aż zła za to na siebie. Na szczęście my daty nie wybieramy tylko maluchy wyjdą kiedy będą chcialy ;)

Zazdroszczę pobierania wyników po jedzeniu, dla mnie pojscie na czczo i czekanie w kolejce w ciazy to masakra ;) ale jeszcze tylko jedno pobranie mnie czeka i koniec

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    fajnie byłoby zrobić jakiś album wrześniowych dzieciaczków na jakiejś zewnętrznej stronce... Może na tym serwerze co mamy ta nasza listę wrzesniowek? Ktoras się zna gdzie by można takie coś zrobić? :)

myślę, ze dałoby rade coś fajnego wykombinować :) tylko czy wszystkie z Was się na to zgadzają ? :)

verynice lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Dziękuję :)
    Ale teraz kolejne pytanie...wyniku co prawda nie mam, bo jeszcze nie odebrałam, ale na pewno coś tam wyhodowali bo długo musiałam czekać i muszę dopłacić, czyli prawdopodobnie gbs dodatni i teraz czy to jest zaraźliwe?
    I jak się tym zarazić? Bo chciałam M pomolestować, ale jak mam go tym zarazić to chyba podziękuję?

A no właśnie tu jest dobre pytanie... To, że czekasz i że płacisz to nie oznacza, że gbs dodatni-po prostu muszą poczekać czy coś wyhodują, ja czekam zawsze tydzień. A z tym zarażeniem to nie wiem jak to jest ale podobno można się wszędzie tym gównem zarazić

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Dziewczyny trochę zaspamuje :P
    Ale mam pytanie...ostatnio jak byłam na wizycie 14 gin pobrał mi posiew, ja byłam przygotowana na to że pobierze i z pochwy i z odbytu tak jak pisałyście, ale on pobrał tylko z pochwy. I ja już w końcu nie wiem czy to było na tego paciorkowca czy nie?

Wiesz też się na tym zastanawiałam. Mi gin. pobrał posiew na gbs właśnie z kanału szyjki, tylko i zastanawiam się czy taki wynik będzie ważny w szpitalu. Ciekawa jestem co na to nasze połozne ?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dziewczyny - potrzebuje łatwego i smacznego przepisu na jakas rybke... Bo nie jedliśmy z mężem ryby od początku roku chyba.. Wiec poratujcie :)

Ja surową rybkę solę i pieprzę, wyciskam na nią sok z cytryny i smażę na patelni. Kupuję te pstrągi z biedry surowe i wychodzą bardzo dobre :) Może niezbyt zdrowo bo smażona, ale wychodzi pyszna ;)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym badaniem po jedzeniu to jest dobre bo u nas krew i mocz pobiera polozna a ta z kolei prYjmuje tylko po poludniu. Wiec nie ma szans zeby ciezarna dotrwala bez jedzenia i picia do 15 np :)

Z albumem fajna sprawa :) bylo by 1 miejsce na wrzucanie fotek. Moze na fb???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rybke polecam pieczona w folii w piekarniku :)
    Obojetne czy to filet czy cala rybcia ja robie tak:
    Sole, pieprze pieprzem ziołowym badz cytrynowym, teoszke przyprawy do rybki, daje duuuuuuuzo kopreku swiezego, plaster cytrynki, ew piorka cebuli, jak mam to pieczareczki, papryka w paski no i na wierzch maselko.
    Zawijam w folie i do piekarnika :)
    Ryba jest pyszna i wilgotna :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Patu Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie z albumem super pomysł ale najlepiej w jakimś miejscu gdzie obcy nie będą mieli wstępu. Da radę?

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do albumu to można faktycznie na osobnym serwerze gdzie hasło podałabym na priv każdej co by obce osoby nie właziły, każda z mam miałaby swoja "stronkę" w albumie zgodnie z kolejnością narodzin małego brzdąca :) fotka maluszka lub mamy z maluszkiem, kiedy urodzony dzidziuś itp, a ogólny link po zakończeniu albumu mogłoby sie wstawić na fb (gdyby któraś chciała) bo tam grupa zamknięta więc "byle kto" nie będzie miał dostępu do księgi naszych skarbów, jeśli macie ochotę to z mężem możemy pokombinować w końcu praca informatyka do czegoś zobowiązuje :P

Edit: co prawda trochę to potrwa bo zanim się wszystkie rozpakują to noo, ale koniec końców fajna pamiątka dla nas :) ale decyzja należy do was kobietki i żeby to miało sens w ogole zaczynać zgodzić by się musiała przynajmniej większość z Nas wiec czekam na tak lub nie :) a potem sie zobaczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 10:45

verynice, Patu lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
‹‹ 1724 1725 1726 1727 1728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ