X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    KAMA, działać mogę nie ma problemu tylko jak pisałam przynajmniej większość musiałaby się zadeklarować bo zaczynać album gdzie potem nie będzie zdjęć to kicha, a czas tez na to trzeba poświecić żeby było coś fajnego wiec jeśli większość dziewczyn będzie na tak to nie ma problemu, będę na bieżąco więc prosiłabym chociaż o jednokrotne napisanie przez każda mamuśkę z forum tak chce lub nie albo spadaj albo jak która woli :) nie wiem powiedzmy do końca tego tygodnia ? z racji że niektóre dziewczyny rzadziej się pojawiają na forum :)
    Jestem za:-)fajnie będzie się przegladało zdjęcia jak będę zgrupowane w jednym miejscu

BlackLuna, ofcooo, verynice lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!! Wow ale emocje ;)

Nelus i Dedire ogromne gratulacje :*:*:*

Mika to do kiedy mozesz sie tak bujac w ciazy?? Ja rowno w termin w srode 27, mam sie zglosic do szpitala ;) Jak nie urodze do tego czasu hih ;) No i dziecko ma przyjsc na swiat, czyli szpital i wywolywanko. U mnie jakos nie chca czekac.

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna masz moje pełne błogosławieństwo z albumem :)

BlackLuna, verynice lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    a ile pieczesz i w jakiej temp ? mi nigdy z piekarnika nie wychodzi :/ wyjmuję albo suchy wiór, albo ciapę.

Pieke na 180 st i na oko :) ale tak przynajmńiej 20-25 min.
    Kurde raz mi sie zdarzyla sucha ryba z folii ale to poprostu ryba byla kiepskiej jakosci:/ bo przetestowalismy chyba wszystkie dostepne u nas w sklepie a rodzajow jest mnustwo ;)
    Wiec to od ryby duzo tez zalezy :) ale zawsze jest taka wilgotna i "plywa" w tym sosiku z przypraw i maselka :) mmm az mam slinke :P

Ja tez jestem za albumem tylko dla nas :)

BlackLuna, verynice lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    No tak myślałam-a Ty to już w ogóle pierwsza do spuszczania łomotu :P Ogólnie wychodzę z założenia, że cichaczem to można co najwyżej bąka puścić a nie urodzić dziecko :P
    No mówię nie ma Kamy cały weekend,więc pewnie rodzi i nie chce się pochwalić:-)
    A ja dziś 39 tydzień zaczęłam,ale moje dziecko coś czuje wyjdzie w 65 tygodniu.także mam czas,dużo czasu:-)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Tysia rozbawilas mnie :) 65 tyg hahaha.

A Fipsikowa to mogla by tak wogole dwa slowa skrobnac.. Co u niej i Jagody!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• pralinka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mama maść Medela Purelan na brodawki,nie trzeba jej zmywać wiec super

13ykqcx.jpg

ofcooo, afrykanka lubią tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

Fipsik pisała :) stronę wcześniej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 11:05

relganlikx65a1ud.png
  • Paula55 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy?? Co??

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• ofcooo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Dziewczyny trochę zaspamuje :P
    Ale mam pytanie...ostatnio jak byłam na wizycie 14 gin pobrał mi posiew, ja byłam przygotowana na to że pobierze i z pochwy i z odbytu tak jak pisałyście, ale on pobrał tylko z pochwy. I ja już w końcu nie wiem czy to było na tego paciorkowca czy nie?
    Szonka wrote:
    Wiesz też się na tym zastanawiałam. Mi gin. pobrał posiew na gbs właśnie z kanału szyjki, tylko i zastanawiam się czy taki wynik będzie ważny w szpitalu. Ciekawa jestem co na to nasze połozne ?
    Kurcze ja też miałam wrażenie, że tego GBSa pobrali mi tylko z pochwy a nie z odbytu - nie czułam żeby mi gin coś wkładała do odbytu... Ale na wyniku jest napisane posiew w kierunku paciorkowca z pochwy i odbytu.

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, znikam na kilka dni także jakby coś się działo to proszę uderzać do lo albo Luny. Trzymam za Was mocno kciuki i życzę pomyślnych wypakowań. Buziaki :*

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to??? Opuszczasz nas??? Whyyyy???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mika 28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Dzien dobry!! Wow ale emocje ;)

Nelus i Dedire ogromne gratulacje :*:*:*

Mika to do kiedy mozesz sie tak bujac w ciazy?? Ja rowno w termin w srode 27, mam sie zglosic do szpitala ;) Jak nie urodze do tego czasu hih ;) No i dziecko ma przyjsc na swiat, czyli szpital i wywolywanko. U mnie jakos nie chca czekac.
    No to fajnie masz u nas ginek kazał jechać w czwartek do szpitala i powołać się na niego ze już mają zacząć akcję porodową i zobaczymy wolałabym gdyby samo się rozkręciło ale co zrobić ni nie rusza :)jeszcze troszkę z jednej strony cieszę się że Ona jeszcze tam jest ale z drugiej wszystko boli i spać nie można hehe:) zobaczymy co powiedzą z tym łożyskiem. Zastanawiam się czy to ktg zrobić :(

A u Ciebie Cię położą pewnie i popróbują wywołać tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 11:12

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Tysia87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    Kurcze ja też miałam wrażenie, że tego GBSa pobrali mi tylko z pochwy a nie z odbytu - nie czułam żeby mi gin coś wkładała do odbytu... Ale na wyniku jest napisane posiew w kierunku paciorkowca z pochwy i odbytu.
    Tego się nie czuję .lekarz nic takie wkłada tylko leciutko patyczkiem pociera ,moglas nawet nie poczuć.ja takie leciutenkie smyranie poczułam,a całe pobranie trwało sekundę:-)

ofcooo lubi tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kiedy?? Co??

Wysłany: Dzisiaj, 10:51 Cytuj | Lubię (0) | Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję porodów, mam nadzieję, że z dzieciaczkami wszystko ok :)

O albumie pisałam na fb jakiś czas temu, że możnaby zrobić, także jestem za.

BlackLuna lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde :P zwracam honor :) przegapilam w tym natloku ;)

Migotka22 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:

Z tym to ja doczytałam w necie, że pobierają z pochwy i jak jest (+), to potem z odbytu i jeżeli tam też jest (+) to jeszcze badanie moczu robią. Tylko tak to chyba rzadko robią...bo pobiorą z pochwy, albo z pochwy i odbytu od razu i wiadomo, że i tak muszą podać antybiotyk.

ofcooo lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za albumem, jeśli będzie w 100% tylko i wyłącznie dla Nas. Mam sporo obiekcji przed wklejaniem własnych zdjęć na forum itp.

Dziewczyny czy Wam lekarz robił 2-3tyg pzred porodem jeszcze jakieś badania typu powtórka toxo, GBS (jesli był sporo wczesniej pobierany itd.)???
    Moja mi zrobiła GBS chwilkę temu i nie wiem czy poprosić ją o powtórkę czy pomyśli ze zwariowałam..

BlackLuna lubi tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

Tu się nie ma z czego śmiać,ja poważnie:-)ale będę chociaż sławna,w księdze guinnessa mnie odnotują:-) ale tak poważnie to już 39 tydzień,a u mnie żadne czopy ,żadne skurcze,żadne biegunki ani zaparcia,normalnie chamstwo i disco polo jakby to KAMA powiedziała:-)

• Fipsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się śledzona :]

Migotka22, Paula55, BlackLuna lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 1726 1727 1728 1729 1730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ