X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Ja proponuję łódzkie;-) jakieś serwery osobne,hasła,czarną magia normalnie,ale wierzymy w umiejętności Twojego męża,bo ja to umiem jedynie pudelka przejrzeć;-)
    Kama,Paula ja właśnie czekam aż mnie przy tym zlewie znienacka złapie,żebym nie musiała patelni zmywac;-)

hahahaha przy zlewie z brudna patelnia no wiesz co :D

no mąż od programowania ja od strony graficznej :)

Tysia87 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • dba Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dedidre gratulacje :)
    Fipsik moje dziecko też będzie samo z tyłu samochodu, bo z przodu mam poduszki powietrzne, więc nie może. Jeździć będę sama, bo mąż za granicą. I jakoś nie czuję przerażenia, ani nie czuję się być gorszą matką. Przecież jak będzie się coś działo to zatrzymam samochód, stanę i sprawdzę co z dzieckiem. Twoja rodzina popada w skrajność :O Poza tym mój pierwszy syn uwielbiał jazdę samochodem, zawsze od razu w nim zasypiał, mam nadzieję, że teraz też tak będzie ;)

Fipsik lubi tę wiadomość

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Z tego co pamiętam to na zlot umawiałyśmy się kilkaset stron temu za rok w willi Majeczki :P

szonka, chciałam dziewczynę odciążyć :P przecież ta nasza banda zrówna jej tą hacjendę z ziemia :P czujesz nawet jeśli nie wszystkie to ok 30 małych rozrabiaków najprawdopodobniej już "na chodzie" raczkując :D

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwymiotowałam... Nie żeby przez Wasze wpisy, ale tak mnie jakoś zmuliło podczas skurczu :P
    Chyba coś dalej się ruszyło-liczę co ile skurcze i 3 ostatnie były co 13 minut jestem na torbach, w razie czego zaraz jadę do szpitala bo raczej wątpię, żeby to się uspokoiło. Poza tym ciągle mam biegunkę i dalej mi czop odchodzi-jeszcze tylko wód brakuje :P
    Jakby co to będę pisać sms-ki :*

akuszerka89, BlackLuna, Io, Migotka22, justyna14, madiiiii, afrykanka, Gosia19, betinka, verynice, aswalda, Fedra, ofcooo, magdzia26, Karolaaa91, nenka, jovi81, Patu, Beataa25 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Nom dokladnie jak termin na 27 to dziecko ma byc juz na swiecie. Inaczej wywolaja juz chyba tez tego 27, dlatego tez pewnie ze pierwszy syn byl duzy. u mnie lozysko dalej stoien 0 .

Zycze ci aby Cie ruszylo i sama sie akcja rozkrecila :* Bo przeterminowac sie to pewnie nic milego :/ Tym bardziej ze w kolo porody hihi :* pozdrawiam :)
    Fajnie że się rodzą dzieciaczki moje też lada chwila wylezie ale wiadomo chciałabym aby wyszła tak samodzielnie a nie z pomcą:)
    też życzę udanego wywoływania a nóż widelec się jeszcze u Ciebie ruszy :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • BlackLuna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMA, pisz koniecznie kobieto co byśmy się nie stresowały tutaj za bardzo :) trzymam kciuki za jedno z dwóch albo żeby się uspokoiło i dało ci odetchnąć albo za szczęśliwe rozwiązanie :)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • Patu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 17:08

Io, Migotka22, justyna14, afrykanka, betinka, Kaarolina, BlackLuna, verynice, Fedra, ofcooo, Ewi25, Gosia19, magdzia26, Karolaaa91, EmiBam, kark, nenka, Paula55, karm3lka, xpatiiix3, betina89 lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no KAMA to chyba razem jedziemy do szpitala:P
    Ty rodzić a ja na patologię ciąży z nadciśnieniem:)
    Byłam właśnie na wizycie i tak jak myślałam bez szpitala na finiszu się nie obejdzie - moje marzenie o naturalnym porodzie bez medykamentów właśnie legło w gruzach. No trudno, dla małego i z marzeń zrezygnuje. Do środy pewnie będą mnie obserwować a później podejmą decyzję czy ciąże kontynuujemy czy kończymy. Postaram się być z Wami na bieżąco, buziaki Mamuśki :*

BlackLuna, aswalda lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Zwymiotowałam... Nie żeby przez Wasze wpisy, ale tak mnie jakoś zmuliło podczas skurczu :P
    Chyba coś dalej się ruszyło-liczę co ile skurcze i 3 ostatnie były co 13 minut jestem na torbach, w razie czego zaraz jadę do szpitala bo raczej wątpię, żeby to się uspokoiło. Poza tym ciągle mam biegunkę i dalej mi czop odchodzi-jeszcze tylko wód brakuje :P
    No mówiłam,że coś się kroi :-) prosimy relacje prosciutko z porodowki :-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapowiada się ciekawy tydzień. :P

A ja się miałam zapytać czy Was też tak często brzuch boli. Mnie to praktycznie ciągle coś. Jak nie skurcze to plecy albo brzuch się spina, albo mnie ciągnie w dole brzucha. Normalnie idzie się wykończyć. Wieczorami to już nawet wyleżeć na boku nie mogę. Moja macica chyba ciągle się przygotowuje i jakoś przygotować się nie może.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, az mi braklo slow!!!! Po prostu tego nie rozumiem :/ Zyjcie po swojemu i na nikogo sie nie ogladajcie!
    Prezent mega mily, na pewno nie dostalas go z oczekiwaniem 'rewanzu'. Moja siostra tez szaleje z zakupami dla Matiego i tez nie oczekuje, ze w naszej obecnej sytuacji bedziemy jej dzieciom tez robicprezenty. Przeciwnie - byla na mnie zla, ze kupilam siostrzencowi prezent na urodzinki. Po prostu sie ciesz, ze ktos z rodziny sie zdobyl na tak mily gest :)

Paula, kciuki sciskam i daj znaka jak najszybciej!!!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    O Kama nieźle Ci się rozkręca. Dawaj znać co i jak w miarę możliwości

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczyny trzymamy kciukasy aby wszystko dobrze się skończyło :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Zapowiada się ciekawy tydzień. :P

A ja się miałam zapytać czy Was też tak często brzuch boli. Mnie to praktycznie ciągle coś. Jak nie skurcze to plecy albo brzuch się spina, albo mnie ciągnie w dole brzucha. Normalnie idzie się wykończyć. Wieczorami to już nawet wyleżeć na boku nie mogę. Moja macica chyba ciągle się przygotowuje i jakoś przygotować się nie może.
    U mnie ta sama historia, od 11 tygodni :D

• Io Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    U mnie ta sama historia, od 11 tygodni :D

To u mnie gdzieś od 2 tygodni. Już się żalę mężowi, że jak przyjdzie do porodu to ja po prostu nie będę miała siły.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Im bardziej przeszkadza wizja dziecka samotnego z tyłu, takiego biednego, uduszonego własnymi wymiocinami, bo nie będziemy mogli patrzeć na nie przez całą jazdę.. zapewne płaczącego całą drogę i w ogóle jacy my jesteśmy bezduszni :)
    Fipsik a co bedzie jak Twoje dwie krwiozercze bestie rzucą się na malutką:-D
    Ja do teściowej mówię,że pieseł jeszcze trochę brudzi,a ona tnie możesz jej na cały dzień w łazience zamknąć? Tak mogę.jestem nienormalna i moja kochaną bunie,dzięki której w domu w trakcie cieży nie oszalalam i która mi się do brzucha przytula zamkne na okres cieczki w łazience.....

Fipsik lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula kciuki zaciśnięte :)

Uuuu a was co tak na te porody wzięło :P

relganlikx65a1ud.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka to mocno trzymam kciuki aby dało się obniżyć u Ciebie ciśnienie i abyś mogła urodzić naturalnie. Wiem, że małe szanse, ale może się uda :*
    K_a_m_a zazdroszczę :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMA trzymam kciuki za szybki i lekki poród.

7w3d 💔
  • betinka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    no KAMA to chyba razem jedziemy do szpitala:P
    Ty rodzić a ja na patologię ciąży z nadciśnieniem:)
    Byłam właśnie na wizycie i tak jak myślałam bez szpitala na finiszu się nie obejdzie - moje marzenie o naturalnym porodzie bez medykamentów właśnie legło w gruzach. No trudno, dla małego i z marzeń zrezygnuje. Do środy pewnie będą mnie obserwować a później podejmą decyzję czy ciąże kontynuujemy czy kończymy. Postaram się być z Wami na bieżąco, buziaki Mamuśki :*
    O nie, ze tez Cie musialo dopasc :( No ale tak jak mowisz, Wasze bezpieczenstwo jest najwazniejsze! Trzymam kciuki za Was! Informuj koniecznie, bo sie martwic bedziemy. Cmok!

‹‹ 1728 1729 1730 1731 1732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ