X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    A gaciaki nie spróbowałaś jej założyć? z wkładką wklejoną w srodek na gumeczce nie powinna zdiąć :)nie brudziłaby Ci tak mocno ale nie zeby od razu psiaka w łazience zamykać
    Mika próbowałam wszystkiego.ma tak mała dupke i krótki ogonek,że te majtki nie chciały się trzymać.kupiłam takie psie i też zdjęła.nawet pampersy synka otworzyłam i jej zalozylam:-)ale już 3 tydzień zaczęła i już mi nie brudzi.dywany posciagalam,codziennie panele i kafelki przecieralam i jakoś to przeżyliśmy:-)ale żeby psa do łazienki zamknąć to bym nie pomyślała nawet:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Oj z tymi psami to prawda będą czatowały moja zawsze jak udało się coś Natalce z rączek wyrwać to Tekla zadowolona gorzej z dzieckiem bo ryk a Tekilla się częstowała wszystkim co miała Natalia w rączce więc będziesz musiała pilnowac bo psy Ci przytyją a Jagoda schudnie :)A i jeszcze jedno najlepiej jak już Natalka umiała chodzić to jak coś trzymała to trochę Tekla jadła a ręsztę ona pakowała do buzi hehe no tak jest z pieskami jeśli ktoś to uzna za obrzydliwe :P

Moja czarna psica jest w tym samym wieku co siostry syn. I jak mieli około roku, to mały dostał takie długie chrupki kukurydziane. To siedział, brał gryza, dawał gryza Korbie, potem znów sam gryza, znów Korbie i tak sobie jedli :) Ale tylko kawałek brała, nie wyrywała mu z łapki, czekała na swoją kolej :) Się uśmialiśmy.

a karmienie blw na krzesełku do karmienia łączy się z uświnioną podłogą. U mnie to nie przejdzie :) Będzie czystsza niż w innych miejscach w domu hehe

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia jeszcze łazienkę pobrudzi, do budy ją!!!

Tysia87 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Kobietki….Akuszerka i Kama trzymajcie sie :)

Jak opowiedzilam mezowi o Nelus to kazal mi dzisiaj torbe spakowac :) Chyba sie wystraszyl, ze maluch moze sam sobie date wybierze i nie koniecznie bedzie czekac do terminu cc.

U mnie nic nie przygotowane, musze pizamy poprac i pare ciuszkow poprasowac…..lozeczko niby ma byc w tym tygodniu w koncu.

brzuch twardnieje mi coraz czesciej i wieczorami mam bole w podbrzuszu, myslicie ze powinnam brac magnez?

1usat5od00spirqc.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka, z magnezem jest tak ze ok 36tc trzeba go odstawić, bo juz coraz blizej porodu..Ty jestes w 35tc wiec hmm chyba juz raczej nie..

afrykanka lubi tę wiadomość

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A dajesz czadu!

Dziewczyny nie tak wszystkie naraz, bo po jednym porodzie jeszcze emocje nie opadły, a już na drugi trzeba zbierać "siły" :-)

ofcooo lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz. Może to głupie pytanie ale martwi mnie to. Na sr powiedzieli nam, że jak jest skurcz to dziecko nie dostaje tlenu przez ten czas. A jak ja chodzę pół dnia z twardym brzuchem? Powinnam się tym martwić? Po nocach jak mi się brzuch spina to spać nie mogę bo boję się, że mi się dziecko dusi. Tylko co ja mogę zrobić skoro mój brzuch prawie cały czas jest twardy?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Moja czarna psica jest w tym samym wieku co siostry syn. I jak mieli około roku, to mały dostał takie długie chrupki kukurydziane. To siedział, brał gryza, dawał gryza Korbie, potem znów sam gryza, znów Korbie i tak sobie jedli :) Ale tylko kawałek brała, nie wyrywała mu z łapki, czekała na swoją kolej :) Się uśmialiśmy.

a karmienie blw na krzesełku do karmienia łączy się z uświnioną podłogą. U mnie to nie przejdzie :) Będzie czystsza niż w innych miejscach w domu hehe
    A to prawda:-)u mnie pod krzeselkiem dziecka będzie podłoga lsnila.a i napewno będą się karmić nawzajem,ale kompletnie mnie to nie rusza,w slinie psa jest mnie bakterii niż w ludzkiej:-)więc nie dajmy się zwariowac.wiadomo,ze z jednej miski jeść nie będą

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io skurcz a stawianie się mięśnia macicy to różne rzeczy :)

Ja mam ciągle twardy brzuch, a skurczu jeszcze ani jednego nie miałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 13:12

Io lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    wiadomo,ze z jednej miski jeść nie będą

Jak nie przypilnujesz to będą :D Dzieci mojej siostry lubiły psie żarcie, musiała biedakom dawać jeść dopiero jak dzieci spały hehe

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralinka bo ja prez cala ciaze tylko ok tygodnia bralam magnez, jak mnie braly skurcze lydek a to bylo gdzies koncem szostego miesiaca.

Poobserwuje siebie dzisiaj i jak cos to dzwonie do lekarza zeby sie spytac.
    Moja kruszyna to mi rewolucje w brzuchu robi, tak sie wierci, za az boli.

Pralinka a w jakim rejonie Niemiec mieszkasz?

1usat5od00spirqc.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:

To mnie uspokoiłaś bo miałam ostatnio noc gdzie nawet leżenie na boku nie pomagało i już się zaczynałam nakręcać.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Ojej Kobietki….Akuszerka i Kama trzymajcie sie :)

Jak opowiedzilam mezowi o Nelus to kazal mi dzisiaj torbe spakowac :) Chyba sie wystraszyl, ze maluch moze sam sobie date wybierze i nie koniecznie bedzie czekac do terminu cc.

U mnie nic nie przygotowane, musze pizamy poprac i pare ciuszkow poprasowac…..lozeczko niby ma byc w tym tygodniu w koncu.

brzuch twardnieje mi coraz czesciej i wieczorami mam bole w podbrzuszu, myslicie ze powinnam brac magnez?

Kochana, skoro musimy trzymać do terminu cc, to magnez jak najbardziej wskazany. Ja biorę sporą dawkę, a jak mi się rozkręcają skurcze, to nawet tą cholerną nospę biorę. W naszym przypadku to byłby problem, jakby się boby postanowiły katapultować wcześniej ;)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Maleństwo też się wierci, aż boli i muszę leżeć..
    Naciska mi na pipkę i czuję ciągnięcie w pipce; macie tak??
    Afrkanko, Baden Württemberg. Znasz ten land?

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    To mnie uspokoiłaś bo miałam ostatnio noc gdzie nawet leżenie na boku nie pomagało i już się zaczynałam nakręcać.

ja dostałam luteinę i nopsę na to twardnienie, ale średnio pomaga. Wystarczy trochę więcej coś w domu porobić i brzuch twardy nawet pare godzin :/ O nocy nie wspomne, ze tez zaczał twardnieć i przez to spać nie mogę :/ Zobaczymy co jutro lekarka powie na to wszystko.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:

Kurde to chociaż niech synowi zęby wyjdą,bo jak on biedny pogryzie tą karmę;-)

• mycha89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich Mamuś!
    Strasznie zazdroszczę, że jesteście PO!

Chętnie obejrzę foteczki, bo tylko Krzysia zapamiętałam... Jestem jak najbardziej "za" albumem. Na naszej grupie na fejsie też możecie coś dodać, tam się wygodnie patrzy, a tu na forum setki stron trzeba przeryć;p

A powiedzcie mamuśki, jak Wasze daty porodów i wagi dzieciątek mają się do tego co pokazywało USG?

Trzymam kciuki za rozpakowujące się;)

Buźki.

BlackLuna lubi tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    ja dostałam luteinę i nopsę na to twardnienie, ale średnio pomaga. Wystarczy trochę więcej coś w domu porobić i brzuch twardy nawet pare godzin :/ O nocy nie wspomne, ze tez zaczał twardnieć i przez to spać nie mogę :/ Zobaczymy co jutro lekarka powie na to wszystko.

No u mnie to samo. Tylko wstanę i zacznę coś robić a brzuch już twardy jak kamień. Może to jakoś strasznie nie boli, ale to niezbyt przyjemne uczucie. W nocy to u mnie chyba jeszcze gorzej bo wydaje mi się, że jest twardy cały czas. przynajmniej co się obudzę to go czuję. Ostatnio nawet pogorszyły mi się rozstępy na brzuchu i bolą jak cięcia żyletką i zastanawiam się czy to nie od tego, że ta skóra ciągle taka naciągnięta. Ja już mam niby luteiny nie brać a nospa może by i pomogła ale musiałabym chyba kilka tabletek dziennie łykać.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrzuciła zdjęcia na Fb!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Migotka22, Io, mycha89 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dlaczego na fb :-(((( ja nie moge zobaczyć małej Livki :-(

betinka wrote:
    Nelus wrzuciła zdjęcia na Fb!!!!!!!!!!!!!!!!!!

atdci09kamv7205a.png
‹‹ 1730 1731 1732 1733 1734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ