Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczynki nie jestem w temacie. Ktos znow rodzi? Ja dziś demolke przeprowadzam i kregoslup mi wysiadl. Do tego sie wkurw... na kuriera i opierdzielilam wlasciciela sklepu a Tomek zjeb... kuriera. Debil przesyłkę chcial zostawic pod klatką. A tam wozek i fotelik. Bo on nie ma obowiązku wnoszenia. Malo tego ja mowie ze w 9 mies ciąży jestem i sama 30 kg nie wniose i szczęścia ze chlop w domu dziś jest, bo nigdzie nie bylo napisane ze ma ktos byc do wniesienia paczki. A gosc ze nie musi takiej informacji zamieszczać na co ja ze generalnie moglam oddać paczke a on bylby prawie 2tys w plecy wiec niech nie kozaczy. Zmiekl i przeprosił. Ehhhh chamstwo trzeba tepic.
-
Lachony my juz jestesmy spowrotem....
Po 1 poplakalam sie i usmarkalam z waszych tekstow o olaniu cieplymi widami i czopem... Kur*** jak bede miec baby blusa to wejde na forum
Po 2 powiem tyle: kurwaaaaaaaaa !!! Sram ze strachu po gaciach, smieje sie i placze jednoczesnie.
W czwartek w tym tyg o godz 14 naszego czasu stawiam sie w szpitalu na wywolanie!
Z jednej strony sie ciesze a z drugej Tiago mial poczekac!!!
No ale nie poczeka ksiaze moj.
Wiec tak: wazy juz (!) prawdopodobnie ok 2700. Z wymiarow malenstwo nam sie ogolnie szykujena usg pogrozil nam piescia
. Pomachal siurakiem
Generalnie z malym ok tylko duzo wod mi ubyloi lekarz powiedzial ze niebezpiecznie bylo by czekac do terminu.
Wiec kochane moje jednak mierzenie brzucha przez wykwalifikowany personel MA sens... Gdyby nie to to mawet bym nie wiedziala ze wod ubylo. A tu dlatego brzuch nie rosl... Dziecko przybywalo a w brzuszku nic.
Wiec nie bede juz krytykowac tutejszego systemu bo znaja sie na rzeczy ludzie i tyle!
No i 1 raz w calej ciazy widzialam lekarza na oczy i nawet zbadal mnie na lezance ginekologicznie!! Haha. Ovzywiscie przy wszystkim byl moj T i lekarz obojgu wszystko tlumaczyl. Jestesmy mimo wszystko szczeliwi ale i przerazeni.
No i mam nadzieje ze nie zacznie se wczesniej bo lekarz powiedzial ze i tak moze bycMajeczka2014, Tysia87, mycha89, aswalda lubią tę wiadomość
-
Paula - a co do Twojego przepisu na rybkę to jaką rybkę mam kupić??? Jaka najsmaczniejsza?
Edit: Maaaatko ja Ci tu o rybce a Ty taki post walnęłaś!!!!! Będzie kolejna wrześniowa dzidzia!! Ale super!!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 14:36
mycha89 lubi tę wiadomość
-
A tak wogóle to witam wszystkie dziewczynki. Ależ sie tutaj dzieje.
Gratuluje nowym dzielym mamusiom i troszke zazdroszcze.
U mnie torba jedna spakowan, dla syneczka a dla mnie jeszcze nie. Od trzech dni mam skórcze, ciekawe kiedy staną sie reguralne
U mnie karpatka sie w lodówce tężejea na obiad młode ziemniaczki z zsiadłm mleczkiem
pycha.
Oczywiście miałam napisać dużo wiecej ale już nic nie pamietam. Jak mi sie przypomni to napisze.
Paula daj znac co i jak z maleństwem
-
Ha, ale z nas (ze mnie i mojej siostry) głąby!
Wczoraj ta sama siostra moja jedyna upadła na głowę i kupiła Matiemu buty emu. No i pisze w domu załamana, że są na 18-24. Mówię no dobra, to 2 lata poczekają. I nagle patrzę na nasze trampeksy dla niego, a tu rozmiar 17. I mnie olśniło, ze te 18-24 to rozmiar
Akurat będzie miał na sam początek wiosny
Patrzcie jakie mistrzowe
http://photos02.istore.pl/21534/photos/big/7236360.jpg
justyna14, verynice, Paula55, pralinka, afrykanka, Majeczka2014, Gosia19 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
PAULA Słońce! Najważniejsze, że Tiaguś jednak nie jest takim okruchem, jak straszyli! Coś mi się wydaje, że i tak będzie większy niż te 2700. Livka tez niby maleństwo 48cm i podobna waga, a wcale nie wygląda na aż takiego okruszka.
Jacie, ale zwrot akcji z tym czwartkiem!!!!!!!!! Dla mierzenia brzucha rzeczywiście szacun.
Kolejny wrześniak na sierpień spada no nieeeeeeeePaula55, afrykanka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
betinka wrote:Ha, ale z nas (ze mnie i mojej siostry) głąby!
Wczoraj ta sama siostra moja jedyna upadła na głowę i kupiła Matiemu buty emu. No i pisze w domu załamana, że są na 18-24. Mówię no dobra, to 2 lata poczekają. I nagle patrzę na nasze trampeksy dla niego, a tu rozmiar 17. I mnie olśniło, ze te 18-24 to rozmiar
Akurat będzie miał na sam początek wiosny
Patrzcie jakie mistrzowe
http://photos02.istore.pl/21534/photos/big/7236360.jpg
też poproszę zdjęcia Livki na priv jeśli można7w3d 💔 -
Cześć dziewczyny na początek gratuluję nowym mamusiom, Nelus, dedrie serdeczne gratulacje
Co zaczynam czytać co się dzieje na forum to musze przerywać bo albo karmienie albo przewijanie albo wizyta albo jeszcze coś.
U nas jest poprawa mały juz nie leży w inkubatorze i przybiera na wadze, jeśli jutro też będzie przyrost wagi to w środę idziemy do domkujuz się nie mogę doczekac.
Pozdrowienia dla wszystkich i razem z Szymusiem dziękujemy za kciukiPaula55, betinka, verynice, Mika 28, afrykanka, Io, Karolaaa91, BlackLuna, kark, ofcooo, JagoodkaK, Patu lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
Jestem przerazona baby!! Wiedzialam ze roznie moze byc ale nie nastawialam sie wogole!
Mialam wam dzis racje przyznac ze panikowalam a tu dupa
Boje sie tego wywolania bo wiem ze to czesto bardziej boli... No ale coz.. Cierp cialo jak zes chcialo haha
Co do rybki polecam lososia norweskiego albo jest taka rybka u nas pod nazwa RAINBOW ale nie mam pojecia czy w pl jest. Tzn pewnie jest ale nie wiem pod jaka nazwaverynice lubi tę wiadomość
-
Paula, dobrze ze w koncu usg Ci zrobili
u nas co 2-4 tyg usg i wszystko wiadomo. Ciekawe co mi jutro powiedza na moj nierosnacy brzuch ;] Oby Jagoda wieksza byla niz Twój bo ciuszków takich małych nie mam
Nelus tez pewnie bedzie szukac teraz samych rozmiarow 50JagoodkaK lubi tę wiadomość
-
Paula o jacie, tego się nie spodziewałaś że zobaczysz Tiagusia tak szybko
No coś czuję, że połowa z nas przed wrześniem urodzi. Ja mam nadzieję tylko, że mój Franek chociaż do 4 września poczeka, do donoszonej ciąży. No i ja mam nadzieję, że u mnie pójdzie jak u Nelus, wody odejdą a potem dopiero skurczePaula55 lubi tę wiadomość
-
Paulaaaaa o JAAAA
Między Nami jest bodajże 3 dni różnicy, jejq mam stressssss
Dobrze że z Tiagusiem wsyztsko w porządku, jeszcze parę dni dosłownie i będziesz go tulić!!!
Ja powoli się zbieram do lekarza, pewnie wrócę wieczorem. Więc do wieczora lub do jutra dziewczynki:*Paula55 lubi tę wiadomość