X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMA-powodzenia, pewnie zaczęła się akcja!!! Już niebawem bęziesz tulić swoje Maleństwo!!

Akuszerka, masz zostać w szpitalu??

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMA zaciskam kciuki :)

• betinka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Zwymiotowałam... Nie żeby przez Wasze wpisy, ale tak mnie jakoś zmuliło podczas skurczu :P
    Chyba coś dalej się ruszyło-liczę co ile skurcze i 3 ostatnie były co 13 minut jestem na torbach, w razie czego zaraz jadę do szpitala bo raczej wątpię, żeby to się uspokoiło. Poza tym ciągle mam biegunkę i dalej mi czop odchodzi-jeszcze tylko wód brakuje :P
    Jakby co to będę pisać sms-ki :*
    KURRRRRRNA, JAK JA CZYTAM TE POSTY W TELEFONIE!!!!!! Z tego wszystkiego nie zauwazylam, ze nasza koscielna kusicielka sie zaczyna rozpakowywac!!!! Matko kochana, i kolejna nocke zarwe w oczekiwaniu na boba :D POWODZENIA!!!!!!! I dawaj znaki koniecznie :)

akuszerka89, Tysia87, verynice, afrykanka, mycha89 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinko nie mam innego wyjścia i tak tydzień w domu udało mi się wyrwać :P Przynajmniej okna pomyłam i dywany poprałam :D:D

betinka, BlackLuna, Fipsik, Fedra, justyna14 lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • betinka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    pralinko nie mam innego wyjścia i tak tydzień w domu udało mi się wyrwać :P Przynajmniej okna pomyłam i dywany poprałam :D:D
    Sie naharowalas, to Ci cisnienie skoczylo i teraz masz :D

akuszerka89 lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka to poczekasz jeszcze bo jakos nie mam czasu do reki wziac aparatu :P

Edit. Dziaiaj mamy pierwsza wizyte o 16 z Krzysiolki3m u lekarza i trzymajcie kciuki zeby ten moj Bąku choc troszke przytyl..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 12:24

betinka, ofcooo, justyna14 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Zwymiotowałam... Nie żeby przez Wasze wpisy, ale tak mnie jakoś zmuliło podczas skurczu :P
    Chyba coś dalej się ruszyło-liczę co ile skurcze i 3 ostatnie były co 13 minut jestem na torbach, w razie czego zaraz jadę do szpitala bo raczej wątpię, żeby to się uspokoiło. Poza tym ciągle mam biegunkę i dalej mi czop odchodzi-jeszcze tylko wód brakuje :P
    Jakby co to będę pisać sms-ki :*

A tak w ogóle to bardzo nieładnie z Twojej strony,że na mnie nie poczekasz;-)
    Na kogo,jak na kogo,ale na Ciebie w tej kwesti liczyłam,a nie ni z tego,ni z owego poszła se rodzic ;-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    A tak w ogóle to bardzo nieładnie z Twojej strony,że na mnie nie poczekasz;-)
    Na kogo,jak na kogo,ale na Ciebie w tej kwesti liczyłam,a nie ni z tego,ni z owego poszła se rodzic ;-)
    Olała ciepłym moczem i siup poszła rodzić:)

Tysia87 lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Olała ciepłym moczem i siup poszła rodzić:)
    Cieplym czopem chyba :D

Kuuuurde, ile bym dala za ukryta kamere na porodowce. Niezle z nia tam beda mieli jaja :D

verynice, magdzia26 lubią tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ się nam tydzień zaczął :D Szok! Akuszerka kochana miałyśmy razem rodzić 15.09 a nie!! :D :D
    Kama trzymam kciukasy żeby wszystko się dobrze skończyło...

Właśnie odebrałam mój wynik GBS i cholera wyhodowali mi tego gównianego paciorkowca :/ Czy któraś z Was sie jak wygląda podanie tego antybiotyku? Czy jest jakiś moment porodu do którego mogą podać ten antybiotyk a potem jest za późno? Wizytę mam w piątek i chyba osiwieję do tego czasu...

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee, ci ludzie to sa od tej prawie 2 letniej dziewczynki karmionej z lyzeczki ciapami, pojonej butelka mleka na rekach i nadal w pampersach ;] Mój mąż to się śmieje, że Jagoda szybciej niektóre rzeczy będzie robiła od niej heheh chcemy karmić metodą blw, to się dopiero zacznie! "udusi się!" będziemy słyszeć co chwilę :D czyli za pół roku marysia nadal gerberki ciapowate, a nasza pałkę indyka będzie wpierniczać sama :D no może z psami się podzieli ;)

Dobrze, że rodzicie wszystkie w tym tygodniu, bo nie możemy wszystkie naraz, a ja z chęcią poczekam minimum 2 tygodnie jeszcze :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba sie nie wyspalam, Fipsik ;) Cos mi sie porabalo, ze to od siostry dostalas.

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Cieplym czopem chyba :D

Kuuuurde, ile bym dala za ukryta kamere na porodowce. Niezle z nia tam beda mieli jaja :D
    Ciepłym wodami plodowymi olała:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładnie nam się tydzień zaczął jak sypnie porodami to się garstka na wrzesień zostanie :P chyba trzeba przemianować nasze forum na sierpniowe mamusie :D

Kama powodzenia :)
    Akuszerka oby z ciśnieniem się unormowało :)

a co do albumu ja też jestem za :D

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Fipsik a co bedzie jak Twoje dwie krwiozercze bestie rzucą się na malutką:-D
    Ja do teściowej mówię,że pieseł jeszcze trochę brudzi,a ona tnie możesz jej na cały dzień w łazience zamknąć? Tak mogę.jestem nienormalna i moja kochaną bunie,dzięki której w domu w trakcie cieży nie oszalalam i która mi się do brzucha przytula zamkne na okres cieczki w łazience.....
    A gaciaki nie spróbowałaś jej założyć? z wkładką wklejoną w srodek na gumeczce nie powinna zdiąć :)nie brudziłaby Ci tak mocno ale nie zeby od razu psiaka w łazience zamykać

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Ciepłym wodami plodowymi olała:-)
    Najpierw czopek a potem wody jeaaaaa :-)

Verynice, jak to wyhodowali?Miałaś już wcześniej robony GBS czy teraz pierwszy raz? Antybiotyk podadzą Ci przed samym porodem, tak tu pisała jedna z kobitek

nenka lubi tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jestem za albumem :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Chyba sie nie wyspalam, Fipsik ;) Cos mi sie porabalo, ze to od siostry dostalas.

prezent od mojej siostry w ciazy, a ta dziwna rodzina to od meza strony ;]

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Eee, ci ludzie to sa od tej prawie 2 letniej dziewczynki karmionej z lyzeczki ciapami, pojonej butelka mleka na rekach i nadal w pampersach ;] Mój mąż to się śmieje, że Jagoda szybciej niektóre rzeczy będzie robiła od niej heheh chcemy karmić metodą blw, to się dopiero zacznie! "udusi się!" będziemy słyszeć co chwilę :D czyli za pół roku marysia nadal gerberki ciapowate, a nasza pałkę indyka będzie wpierniczać sama :D no może z psami się podzieli ;)

Dobrze, że rodzicie wszystkie w tym tygodniu, bo nie możemy wszystkie naraz, a ja z chęcią poczekam minimum 2 tygodnie jeszcze :)

Oj z tymi psami to prawda będą czatowały moja zawsze jak udało się coś Natalce z rączek wyrwać to Tekla zadowolona gorzej z dzieckiem bo ryk a Tekilla się częstowała wszystkim co miała Natalia w rączce więc będziesz musiała pilnowac bo psy Ci przytyją a Jagoda schudnie :)A i jeszcze jedno najlepiej jak już Natalka umiała chodzić to jak coś trzymała to trochę Tekla jadła a ręsztę ona pakowała do buzi hehe no tak jest z pieskami jeśli ktoś to uzna za obrzydliwe :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 12:47

Fipsik lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deidre gratuluję dzidzi :)
    KAMA powodzenia oby poszło szybko i bezboleśnie :)
    Kurcze ale się tydzień zaczął :) wy się rozpakowujecie jedna za drugą a do mnie jeszcze nie dociera ze mnie też to niedługo czeka :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 1729 1730 1731 1732 1733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ