Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice jak pytalam moich kolezanek to wiekszosc nie zanotowala wypadniecia czopa :) wiec idzie go pominac ;)

verynice, justyna14 lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Podaj mi proszę adres na naszą grupę na fb albo mnie zaproś jak oczywiście mozesz :)

relgh3715xtq0i4d.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wody na usg w czwartek podobno byly ok jeszcze..
    A malego nie zmierzyli bo powiedzieli ze za wczesnie... Widocznie jak by wtedy zmierzyli to byla by panika ze za malo przybral albo co...
    O ja pierdziu... Jestem na gorze listy!!! Fuck!

Ja juz spakowana w koncu haha. Chyba cos czulam w moczu :P
    A tak wogole... Te wody to jakos wolno sie musialy saczyc bo owszem zalewa mnie ale to juz od dawna :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski :) Rety ale sie narodzilo :)
    Nie mialam dostepu do neta i w ogole nie jestem w temacie co tam u was :(
    Wieczorem moze troche nadrobie zaleglosci...
    Ja mam jutro wizyte i moze w koncu ustale z ginem cesarke.
    A tak w ogole to daje sobie max tydzien i tez pewno juz urodze bo brzuch mam tak nisko ze ledwo chodze :/

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez dziś już nic nie robie, byłam rano na spacerku i zaszłam do ciupa i kupiłam pare rzeczy dla małego jeszcze:

28a2vjr.jpg

a teraz leże i leże aby i was czytam bo tak mnie plecy i pachwiny bolą że szok... nie wiem czemu tak, dużo nie chodziłam...

za to prezent od mojego brata i bratowej na urodziny małego bo teraz dopiero w grudniu się bedziemy widzieć.

5uhgy1.jpg

Io, nenka, justyna14, BlackLuna, Fipsik, nick nieaktualny, Tysia87, afrykanka, Kaarolina, aswalda lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Zaakceptuj mą osobę!
    już :) akceptuję Cie w pełni :)

7w3d 💔
  • Io Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też się zgłaszam do tego albumu. Myślę, że pomysł rewelacyjny :)

Swoją drogą to ja bym mogła urodzić jeszcze w sierpniu. Tylko muszę męża szybciej zmusić do seksu bo jak urodzę zanim on się zgodzi to go chyba uduszę :P

BlackLuna, Migotka22, afrykanka lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Ha, ale z nas (ze mnie i mojej siostry) głąby! :D Wczoraj ta sama siostra moja jedyna upadła na głowę i kupiła Matiemu buty emu. No i pisze w domu załamana, że są na 18-24. Mówię no dobra, to 2 lata poczekają. I nagle patrzę na nasze trampeksy dla niego, a tu rozmiar 17. I mnie olśniło, ze te 18-24 to rozmiar :D Akurat będzie miał na sam początek wiosny :):):) Patrzcie jakie mistrzowe :D
    http://photos02.istore.pl/21534/photos/big/7236360.jpg

Takie też można znaleźć w H&M

http://www.hm.com/pl/product/13601?article=13601-A
    http://www.hm.com/pl/product/10885?article=10885-A&cm_vc=SIMILAR_TO_PD#

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    To ja też się zgłaszam do tego albumu. Myślę, że pomysł rewelacyjny :)

Swoją drogą to ja bym mogła urodzić jeszcze w sierpniu. Tylko muszę męża szybciej zmusić do seksu bo jak urodzę zanim on się zgodzi to go chyba uduszę :P
    my się bzykamy ostatnio co drugi dzień i powiem Ci, że jakoś nie wpływa to przyspieszenie porodu u mnie czy na skurcze. Może u Ciebie coś ruszy, ale nie nastawiaj się, bo możesz się rozczarować.

7w3d 💔
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super ta niebieska pizamka i kremowy cieply kubraczek;-)

Ewi25 wrote:
    ja tez dziś już nic nie robie, byłam rano na spacerku i zaszłam do ciupa i kupiłam pare rzeczy dla małego jeszcze:

28a2vjr.jpg

a teraz leże i leże aby i was czytam bo tak mnie plecy i pachwiny bolą że szok... nie wiem czemu tak, dużo nie chodziłam...

za to prezent od mojego brata i bratowej na urodziny małego bo teraz dopiero w grudniu się bedziemy widzieć.

5uhgy1.jpg

atdci09kamv7205a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Ewi ty jeszcze zakupy czynisz haha :)

Ja musze sobie te 4 dni jeszcze rozplanowac :) sprzatanko, porzadki, posciele poprzebierac :)
    Dobrze ze enema w szawce lezy haha, ojj pojdzie w ruch w czw :)
    Lewatywka z rana prawie jak smietana hahahah :)

Fipsik, justyna14, betinka, verynice, Tysia87 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Fipsik wody na usg w czwartek podobno byly ok jeszcze..
    A malego nie zmierzyli bo powiedzieli ze za wczesnie... Widocznie jak by wtedy zmierzyli to byla by panika ze za malo przybral albo co...
    O ja pierdziu... Jestem na gorze listy!!! Fuck!

Ja juz spakowana w koncu haha. Chyba cos czulam w moczu :P
    A tak wogole... Te wody to jakos wolno sie musialy saczyc bo owszem zalewa mnie ale to juz od dawna :/

To jak w czwartek były ok, a teraz za mało to coś czułaś od czwartku, że się sączy? aaaa, żeby tylko mi tak nie wyszło :( Ty już masz 38 tydzień, czas na wszelkie porządki do czwartku ;)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Takie też można znaleźć w H&M

http://www.hm.com/pl/product/13601?article=13601-A
    http://www.hm.com/pl/product/10885?article=10885-A&cm_vc=SIMILAR_TO_PD#

Tak, tylko że te są z imitacji zamszu i sztucznej wełny, więc nóżka się poci.

ALEKSA, a byłaś juz w mavicie?

Swoją drogą, to ja dzisiaj też NIC nie zrobiłam. W kuchni burdel do ogarnięcia. Do sklepu muszę iść drugi raz, bo jak byłam rano po bułki, to zapomniałam, że dzisiaj mam pizzę w planach na obiad, a nie mam sera, ani wędliny łech. Do tego teściowa przywiozła ogóreczki, więc muszę je szybko wpakować do słoików, bo mam tylko 7 dni na nacieszenie się małosolniakami :D Chyba muszę ruszyć moją wielką dupę. A ręce mi tak spuchły znów, że palców nie mogę zgiąć :/

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kurde Ewi ty jeszcze zakupy czynisz haha :)

Ja musze sobie te 4 dni jeszcze rozplanowac :) sprzatanko, porzadki, posciele poprzebierac :)
    Dobrze ze enema w szawce lezy haha, ojj pojdzie w ruch w czw :)
    Lewatywka z rana prawie jak smietana hahahah :)

nigdy ciuszków za wiele ;)

dobrze wam tak znać daty porodów bo ja to jak na szpilkach siedze aby tylko wcześniej się nic nie zaczęło, i może ja bym się zaopatrzyła w jakąś lewatywkę bo jak dotrzymam do 13.09 to bym sobie wtedy sama zrobiła.

Ciekawe czy Neluś przy sn miała zdarzenie kupkowe ;)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 to teraz możesz spokojnie swojego chłopa wykorzystać ;) potem nie będziecie mieli okazji :D
    ja jestem spokojniejsza, siostra w razie "W" pójdzie z synkiem na rozpoczęcie szkoły :) bardzo się cieszę :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra kurna, idę, bo nie pójdę :D Do roboty! Pizza, ogóry, a Wy tu nie rodzić i nie produkować!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Verynice jak pytalam moich kolezanek to wiekszosc nie zanotowala wypadniecia czopa :) wiec idzie go pominac ;)

Ale czop nie zawsze wypada...czasami dzieję się to przy porodzie

relganlikx65a1ud.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam aż Nelus dojdzie do siebie, zeby ja zapytac z grubej rury czy udało jej sie uniknac popekania i kupy na porodóce :D

justyna14 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaa uduszę mojego męża! Obrałam sobie pomarańczkę i kroiłam ją na kawałki na talerzyku i pach! tak sobie obciachałam końcówkę kciuka, że krew się leje! :( i wisi taka "szpyrka" na resztce skóry!!!! Wrrr dlaczego on nie uprzedza, że naostrzył noże!! :( :( :( Auu Auuu Auuu!!

dqprpx9ikjqhrova.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też chce zobaczyc Livkę a nie mam fb :(
    betinka przeslesz?

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
‹‹ ‹ 1735 1736 1737 1738 1739 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ