Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie dostałam wyniki GBS, nie wyhodowali cholerstwa
Przynajmniej to już nie będzie mnie niepokoić,bo tak to jakby coś się zaczęło dziać to wiem, że nie muszę lecieć na łeb na szyję żeby zdążyli z antybiotykiem tylko na spokojnie
Jeszcze tylko oryginały odebrać z laboratorium i jestem gotowa
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Diabla85 wrote:Właśnie dostałam wyniki GBS, nie wyhodowali cholerstwa
Przynajmniej to już nie będzie mnie niepokoić,bo tak to jakby coś się zaczęło dziać to wiem, że nie muszę lecieć na łeb na szyję żeby zdążyli z antybiotykiem tylko na spokojnie
Jeszcze tylko oryginały odebrać z laboratorium i jestem gotowa
też mi ulżyło
7w3d 💔 -
Laski a wy znowu o jedzeniu
J jak na razie mam "faze" na precelki, jem i jem i konca nie ma.
Lody w zamrazalce sa zawsze, w koncu nie znasz dnia ani godziny kiedy ochota njadzie
czekolada obowiazkowo i do tego ciasteczka
Troche ogarnelam w domu nawet pranie reczne zrobilam
Teraz ide poprasowac reszte ciuszkow Emilie i musze zaczac pakowac torbe. W szpitalu beda ubierac Emilie tylko w moje rzeczy, wiec bedzie dylemat co zapakowac na 4 dni dla malej. Polozna mi tylko powiedziala lepiej za duzo jak za malo. Dzieci lubia sprawiac niespodzianki, no i trezba malucha calego przebrac
Do porodu to mi sie w ogole nie spieszy
W koncu ja mam najmlosza ciaze na belly
Poza tym w niedziele jest baby shower, we wtorek ide z kobietkami do teatru na balet. Musze sie na uczelnie wybrac, a to jakies 60 km od domuW piatek z moimi laskami na obiad i na zakupy. W nastepnym tygodniu ma firma mi dywany i zaslony prac. Jak na razie nie ma czasu na porod. Ja zostaje przy moim 19 wrezsnia.
-
Paula55 wrote:Dupa jak dupa...Fipsik ma inne problemy niz dupa
Pół nocy mi się odbijało, ulewało, mdliło, ale dzisiaj dupą ostro poszło. Więc się nie zgodzę
Ale też sobie zaszaleję, idę sobie zrobić herbatę z miodemPaula55, JagoodkaK, justyna14, assantea lubią tę wiadomość
-
Matkoooo, nie jedzcie chińczyka
Oni tam do każdej potrawy dosypują łyżką glutaminian sodu, a to cholerstwo powoduje alergie i nadpobudliwość u dzieci
Ja sama jestem testerem tego gówna - jak zjem coś, co go zawiera, to po 3 dniach mnie wysyfia.
Afrykanka, rzeczywiście nie masz czasu na poród teraz
KAMA chyba fakt, ostre parcie ma, skoro siedzi cicho. Chyba że urodziła coś innego niż dziecko jak na razie i się zastanawia jak nam to powiedziećWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 17:27
afrykanka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Nelus i deidre gratulacje!!!!!
K_A_M_A, trzymam kciuki!
Ja z GBSem to mam obawę, że jak mi nic nie wyjdzie to i tak będę się schizowała, że coś jednak mam, bo tu samemu pobiera się ten wymaz, a w instrukcji jest napisane żeby ten patyk wsadzić na głębokość ok. 2,5 cm. Skąd do licha mam wiedzieć, że włożyłam sobie patyk na głębokość 2,5 cm ?!Starałam się zrobić to w miarę głęboko... ale jednak schizuję się, że to było za mało hahaha
Ostatnio jak byliśmy na wizycie w piątek, to lekarz przywitał mnie słowami "To już niedługo". Jakoś nie mogę się do tego przyzwyczaićTeraz wizyty mamy co tydzień, więc co tydzień 60$ w plecy za zmierzenie brzucha i sprawdzenie czy bije serce
A Mąż to ostatnio mnie zapytał, czy ma już zacząć bawić się moimi piersiami, żeby mała wyszłaPowiedziałam mu, żeby chociaż poczekał do wyjazdu lokatora hahaha
Ja dziś miałam straszną noc. Ciągle się wierciłam, budziłam, zgaga mnie męczyła. Jakiś strach mnie obleciał, że to może zacząć się w każdej chwili, a ja nie czuję się gotowa. Zaczęłam panicznie bać się tego, że Mąż będzie w pracy, a ja nie dam rady się dodzwonić w razie "w"U nich w pracy jest głośno i nie zawsze słyszy telefon, a na zmianie, na której pracuje, ponoć na stacjonarny nie mam nawet co dzwonić... ech.
Torbę (a raczej torby)w większości mam spakowane, jeszcze tylko wybiorę ciuszki na wyjście dla małej i w sumie chyba wszystko. Dziś ostatnie prasowanie, śpiworki wypiorę, materac wyjmiemy w końcu z folii żeby się wietrzył noi ten cholerny sterylizator do mikrofali musimy kupić, tylko ten, który sobie upatrzyliśmy jest niedostępny grrr. Ostatnio kupiliśmy mikrofalówkę, bo tu nie było, ale mieliśmy z tym przeboje. Ukochany teść tak mi nerwów napsuł, że hej
Rzucał się, że to klunkier, że mu się nie podoba mikrofalówka, że ona mu będzie przeszkadzać przy gotowaniu obiadu (tak, jeśli ugotowanie ryżu z boczkiem to jest gotowanie obiadu i mikrofalówka na blacie w tym przeszkadza, to ja dziękuję
) i żebyśmy ją do piwnicy wynieśli. Już mówiłam do Męża żeby wziął ja wyniósł do tej głupiej piwnicy, trudno, będę latać z żarciem po porodzie na dół żeby sobie coś odgrzać i żeby małej rzeczy wysterilizować. Doprawdy nie wiem jak ja z tym człowiekiem wytrzymam. Chyba uduszę go gołymi rękoma, tak mnie wku...! Teściowa też się szykuje do przyjazdu i to takiego dłuuugiego, aaaaa! nie wytrzymam z nimi!
-
martusia86 wrote:Szonka wrote:Podaj mi proszę adres na naszą grupę na fb albo mnie zaproś jak oczywiście mozesz
Marta tu jest adres grupy, na chwilkę ją odtajniłam. Wieczorem znowu będzie tajna i link nie będzie działał, jeśli ktoś jeszcze chce dołączyć to klikajcie dołącz.
https://www.facebook.com/groups/265723450273465/Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 17:30
-
Moj synus jest spiochemEwi25, EmiBam, magdzia26, Quatriona, nenka, Szonka, betinka, verynice, BlackLuna, Fipsik, dba, Migotka22, JagoodkaK, Io, jovi81, kark, madiiiii, Karolaaa91, Eva0507, Majeczka2014, Mika 28, ofcooo, afrykanka, Diabla85, justyna14, Ewelcia, Patu, karm3lka, Tysia87, anulka81, Kaarolina, Beataa25, assantea, zoi, aswalda lubią tę wiadomość
-
Ooo kurde
sorry Fipsik - nie mialam pojecia
Jenyy w ciazy to tylko z miodem i cytryna pije herbate- pyyycha!
Kurde no Kama ostro jedzie chyba z parciemciekawe czy ktoras sie przyzna z nas ze miala kupa surprice haha
o ile ktoras by miala
Zaczarowana ty to tez masz przeboje z tym tesciem jenyyupierdliwy typ..
Maz to powinien mu dwa slowakurde powiedziec. W koncu tez mieszkacie w tym domu i macie cos do powiedzenia...