X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizytę u gina mam nadzieję że ostatnia w tej ciąży:-) chociaż narazie nic się nie zapowiada

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa albo naloz paste wybielajaca i każdego paznokcia wyszoruj szczoteczka:-) nie próbowałam,ale podobno efekt wybielenia od razu:-)a później ewentualnie tą oliwe,żeby je trochę nawilzyc

Karolaaa91 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    osz w mordziule czyli dzisiaj kolejny maluszek sie szykuje :D akuszerka trzymamy kciuki !!

stardust, skrobnij proszę do lo, jak tam u niej sprawa postepuje ? czy ja wypisują czy jednak nie ? przekazałam sms którego mi posłała, ale karta mi się skończyła cholera i nie miałam jej jak odpisać ze trzymamy kciuki co by jednak wyszła ale z Kubusiem.
    napisałam. jak się odezwie to dam znać.
    A akuszerka pisze, że by sobie kebaba z grilla z mnóstwem sosu zjadła :P Chyba nie boli jej aż tak bardzo :P

Migotka22, BlackLuna, afrykanka, madiiiii, Gosia19, kark lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okey, spróbuje wyszczotkować pasta do zebów paznokcie :-)

blackluna z cytryną nie próbuje bo jak wiesz zaraz ide rodzić, więc potrzebuję szybkiego zabiegu :-P

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeba kogoś oddelegować do akuszerki z turasem, niech dziewczyny chociaż na porodówce sobie poje :-P

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i teraz dylemat roku, zjesc cos jak sie na przykład skurcze pojawią, czy z obawy o kupę na porodówce nic nie ruszac z lodówki ? :-) Ewentualnie w drodze do szpitala turka na wynos zabrac i w torebce chomikować na czarną godzinę :-P

magdzia26, betinka lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:

blackluna z cytryną nie próbuje bo jak wiesz zaraz ide rodzić, więc potrzebuję szybkiego zabiegu :-P

Eveline 8w1 jest świetna, no ale skoro nie można jej używać w ciąży no to może spróbuj Revalid + odżywka złota Sally Hansen. Słyszałam że paznokcie po tym są dość ładne

A na przyszłość polecam usuwanie hybrydy acetonem :) Ja bynajmniej zawsze nasączam nim wacik i zawijam w folię na ok. 5 min. W tym czasie lakier elegancko odpada. Reszte podważam patyczkiem i bez problemu pozbywam się całego lakieru hybrydowego.

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    napisałam. jak się odezwie to dam znać.
    A akuszerka pisze, że by sobie kebaba z grilla z mnóstwem sosu zjadła :P Chyba nie boli jej aż tak bardzo :P

dzięki wielkie, bo jeszcze by sobie nasza lo pomyślała że sie o nia nie martwimy :)

a co do akuszerki to było do przewidzenia ze to to nawet gazu nie będzie potrzebować bo sama w sobie jest wiecznie jak na jakimś dopalaczu :P

stardust87 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:

hahaha, no tak jak mogłam o tym zapomnieć :P a fakt na porodówce trzeba byc piękną :P tylko ze w moim przypadku wyszorowanie płytki pasta to zdecydowanie za mało tu by się przydała operacja plastyczna :D

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:

Ja nie stosowalam pasty,więc sama jestem ciekawa czy da radę,ale chociaż Twoje paznokcie nie będą mieć próchnicy i będą mentolowo pachnialy :-D

betina89, Karolaaa91, kark lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurka. Chwile mńie ńie bylo a tu sie kolejne pokolenie rodzi :)
    Fajne że akuszerke humor ńie opuszcza :P tez bym chciala :)
    W takim razie kciuki zacisniete i czekamy :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betina89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam zmywacz do paznokci DONEGAL- wybielający z ekstraktem z cytryny, bez acetonu;)
    Karolaaa91 wrote:
    matko dotychczas robilam hybryde, ostatnio ją zerwałam i mam straszne paznokcie ;-/ maluje je na czerwono, ale jak mi przyjdzie na porodówce zmywać paznokcie to sie pod ziemie zapadne.... macie jakiś sposób na to żeby płytka była biała, a nie czerowna? ;-/

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha kochana nie przesadzaj :-P i tak każdy bedzie nam w cipke a nie na paznokcie i twarz patrzył :-)
    BlackLuna wrote:
    hahaha, no tak jak mogłam o tym zapomnieć :P a fakt na porodówce trzeba byc piękną :P tylko ze w moim przypadku wyszorowanie płytki pasta to zdecydowanie za mało tu by się przydała operacja plastyczna :D

BlackLuna lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ci gwarantuje, ze nowa moda zapanuje, na paznokcie malowane mentalowa pasta do zebów :-)

Tysia87 wrote:
    Ja nie stosowalam pasty,więc sama jestem ciekawa czy da radę,ale chociaż Twoje paznokcie nie będą mieć próchnicy i będą mentolowo pachnialy :-D

Tysia87 lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    haha kochana nie przesadzaj :-P i tak każdy bedzie nam w cipke a nie na paznokcie i twarz patrzył :-)
    Ja doskonale rozumiem o co Ci chodzi z tymi paznokciami.ja też chce mieć ładne paznokcie,pięty mieciutkie,nogi ogolone,włosy umyte i takie podstawowe zabiegi higieniczne;-)tak dla lepszego samopoczucia po prostu.make up nie zamierzam robić i sukienke sylwestrową też odpuszcze na czas porodu

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tysia nie rób wiochy, na porodówke chcesz bez makeupu i sukienki cekinowej? Tylko nie mów, że Ty z Belly jestes, bo nas wszystkie za takie wiesniary wezmą :-P
    Tysia87 wrote:
    Ja doskonale rozumiem o co Ci chodzi z tymi paznokciami.ja też chce mieć ładne paznokcie,pięty mieciutkie,nogi ogolone,włosy umyte i takie podstawowe zabiegi higieniczne;-)tak dla lepszego samopoczucia po prostu.make up nie zamierzam robić i sukienke sylwestrową też odpuszcze na czas porodu

Tysia87, stardust87, verynice, magdzia26 lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee ńo baby!!! Ja to dzis wieczorem spa zapodaje haha :) peelingi, maski i inne cuda :)
    Jutro stupki i paznokcie :) nie ma lipy ;)
    Uwywalyscie kiedys takich skarpetek specjalnych do pedicure??? One sa w takich saszetkach jak krem i sa jednorazowego uzytku...?

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Lo bez zmian. Nadal chcą ją wypuścić. Ordynator mówi, że wody nie ciekną, a Lo mu mówi, że jej przecież po nogach płynie. To on swoje. Do jutra ma leżeć, jak się nie zacznie nic to jutro do domu.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Eee ńo baby!!! Ja to dzis wieczorem spa zapodaje haha :) peelingi, maski i inne cuda :)
    Uwywalyscie kiedys takich skarpetek specjalnych do pedicure??? One sa w takich saszetkach jak krem i sa jednorazowego uzytku...?
    Nawet nie wiedziałam,że takie są:-) jednak wiesniara ze mnie:-)ja normalnie pakuje zrobione już z balsamami i kremami i innymi duperelami stopy na noc do skarpetek,ale bambusowych,żeby oddychaly :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

Ja kupuję BALBPHARM - BalbCare kompleksowy zabieg do pedicure 6w1. Jest tani, i w całym opakowaniu znajdują się te skarpetki z polietylenu, zawierających 30g emulsji + drewniany patyczek i pilnik :):)

Paula55 lubi tę wiadomość

‹‹ 1754 1755 1756 1757 1758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ