X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizytę u gina mam nadzieję że ostatnia w tej ciąży:-) chociaż narazie nic się nie zapowiada

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa albo naloz paste wybielajaca i każdego paznokcia wyszoruj szczoteczka:-) nie próbowałam,ale podobno efekt wybielenia od razu:-)a później ewentualnie tą oliwe,żeby je trochę nawilzyc

Karolaaa91 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    osz w mordziule czyli dzisiaj kolejny maluszek sie szykuje :D akuszerka trzymamy kciuki !!

stardust, skrobnij proszę do lo, jak tam u niej sprawa postepuje ? czy ja wypisują czy jednak nie ? przekazałam sms którego mi posłała, ale karta mi się skończyła cholera i nie miałam jej jak odpisać ze trzymamy kciuki co by jednak wyszła ale z Kubusiem.
    napisałam. jak się odezwie to dam znać.
    A akuszerka pisze, że by sobie kebaba z grilla z mnóstwem sosu zjadła :P Chyba nie boli jej aż tak bardzo :P

Migotka22, BlackLuna, afrykanka, madiiiii, Gosia19, kark lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okey, spróbuje wyszczotkować pasta do zebów paznokcie :-)

blackluna z cytryną nie próbuje bo jak wiesz zaraz ide rodzić, więc potrzebuję szybkiego zabiegu :-P

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeba kogoś oddelegować do akuszerki z turasem, niech dziewczyny chociaż na porodówce sobie poje :-P

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i teraz dylemat roku, zjesc cos jak sie na przykład skurcze pojawią, czy z obawy o kupę na porodówce nic nie ruszac z lodówki ? :-) Ewentualnie w drodze do szpitala turka na wynos zabrac i w torebce chomikować na czarną godzinę :-P

magdzia26, betinka lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:

blackluna z cytryną nie próbuje bo jak wiesz zaraz ide rodzić, więc potrzebuję szybkiego zabiegu :-P

Eveline 8w1 jest świetna, no ale skoro nie można jej używać w ciąży no to może spróbuj Revalid + odżywka złota Sally Hansen. Słyszałam że paznokcie po tym są dość ładne

A na przyszłość polecam usuwanie hybrydy acetonem :) Ja bynajmniej zawsze nasączam nim wacik i zawijam w folię na ok. 5 min. W tym czasie lakier elegancko odpada. Reszte podważam patyczkiem i bez problemu pozbywam się całego lakieru hybrydowego.

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    napisałam. jak się odezwie to dam znać.
    A akuszerka pisze, że by sobie kebaba z grilla z mnóstwem sosu zjadła :P Chyba nie boli jej aż tak bardzo :P

dzięki wielkie, bo jeszcze by sobie nasza lo pomyślała że sie o nia nie martwimy :)

a co do akuszerki to było do przewidzenia ze to to nawet gazu nie będzie potrzebować bo sama w sobie jest wiecznie jak na jakimś dopalaczu :P

stardust87 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:

hahaha, no tak jak mogłam o tym zapomnieć :P a fakt na porodówce trzeba byc piękną :P tylko ze w moim przypadku wyszorowanie płytki pasta to zdecydowanie za mało tu by się przydała operacja plastyczna :D

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:

Ja nie stosowalam pasty,więc sama jestem ciekawa czy da radę,ale chociaż Twoje paznokcie nie będą mieć próchnicy i będą mentolowo pachnialy :-D

betina89, Karolaaa91, kark lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurka. Chwile mńie ńie bylo a tu sie kolejne pokolenie rodzi :)
    Fajne że akuszerke humor ńie opuszcza :P tez bym chciala :)
    W takim razie kciuki zacisniete i czekamy :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betina89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam zmywacz do paznokci DONEGAL- wybielający z ekstraktem z cytryny, bez acetonu;)
    Karolaaa91 wrote:
    matko dotychczas robilam hybryde, ostatnio ją zerwałam i mam straszne paznokcie ;-/ maluje je na czerwono, ale jak mi przyjdzie na porodówce zmywać paznokcie to sie pod ziemie zapadne.... macie jakiś sposób na to żeby płytka była biała, a nie czerowna? ;-/

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha kochana nie przesadzaj :-P i tak każdy bedzie nam w cipke a nie na paznokcie i twarz patrzył :-)
    BlackLuna wrote:
    hahaha, no tak jak mogłam o tym zapomnieć :P a fakt na porodówce trzeba byc piękną :P tylko ze w moim przypadku wyszorowanie płytki pasta to zdecydowanie za mało tu by się przydała operacja plastyczna :D

BlackLuna lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ci gwarantuje, ze nowa moda zapanuje, na paznokcie malowane mentalowa pasta do zebów :-)

Tysia87 wrote:
    Ja nie stosowalam pasty,więc sama jestem ciekawa czy da radę,ale chociaż Twoje paznokcie nie będą mieć próchnicy i będą mentolowo pachnialy :-D

Tysia87 lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    haha kochana nie przesadzaj :-P i tak każdy bedzie nam w cipke a nie na paznokcie i twarz patrzył :-)
    Ja doskonale rozumiem o co Ci chodzi z tymi paznokciami.ja też chce mieć ładne paznokcie,pięty mieciutkie,nogi ogolone,włosy umyte i takie podstawowe zabiegi higieniczne;-)tak dla lepszego samopoczucia po prostu.make up nie zamierzam robić i sukienke sylwestrową też odpuszcze na czas porodu

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tysia nie rób wiochy, na porodówke chcesz bez makeupu i sukienki cekinowej? Tylko nie mów, że Ty z Belly jestes, bo nas wszystkie za takie wiesniary wezmą :-P
    Tysia87 wrote:
    Ja doskonale rozumiem o co Ci chodzi z tymi paznokciami.ja też chce mieć ładne paznokcie,pięty mieciutkie,nogi ogolone,włosy umyte i takie podstawowe zabiegi higieniczne;-)tak dla lepszego samopoczucia po prostu.make up nie zamierzam robić i sukienke sylwestrową też odpuszcze na czas porodu

Tysia87, stardust87, verynice, magdzia26 lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee ńo baby!!! Ja to dzis wieczorem spa zapodaje haha :) peelingi, maski i inne cuda :)
    Jutro stupki i paznokcie :) nie ma lipy ;)
    Uwywalyscie kiedys takich skarpetek specjalnych do pedicure??? One sa w takich saszetkach jak krem i sa jednorazowego uzytku...?

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Lo bez zmian. Nadal chcą ją wypuścić. Ordynator mówi, że wody nie ciekną, a Lo mu mówi, że jej przecież po nogach płynie. To on swoje. Do jutra ma leżeć, jak się nie zacznie nic to jutro do domu.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Eee ńo baby!!! Ja to dzis wieczorem spa zapodaje haha :) peelingi, maski i inne cuda :)
    Uwywalyscie kiedys takich skarpetek specjalnych do pedicure??? One sa w takich saszetkach jak krem i sa jednorazowego uzytku...?
    Nawet nie wiedziałam,że takie są:-) jednak wiesniara ze mnie:-)ja normalnie pakuje zrobione już z balsamami i kremami i innymi duperelami stopy na noc do skarpetek,ale bambusowych,żeby oddychaly :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

Ja kupuję BALBPHARM - BalbCare kompleksowy zabieg do pedicure 6w1. Jest tani, i w całym opakowaniu znajdują się te skarpetki z polietylenu, zawierających 30g emulsji + drewniany patyczek i pilnik :):)

Paula55 lubi tę wiadomość

‹‹ 1754 1755 1756 1757 1758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ