X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko dotychczas robilam hybryde, ostatnio ją zerwałam i mam straszne paznokcie ;-/ maluje je na czerwono, ale jak mi przyjdzie na porodówce zmywać paznokcie to sie pod ziemie zapadne.... macie jakiś sposób na to żeby płytka była biała, a nie czerowna? ;-/

atdci09kamv7205a.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    no wlasnie widze ze zadna nie dotrwala do 40 tc
    Im dłużej maluszek siedzi w brzuchu mamy,tym lepiej dla niego,więc jeszcze się wstrzymajcie

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa, babo nie stresuj się tak sylwia napisała "wkrótce" a nie na dniach :) i tak jestes pierwsza w kolejnosci :P

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    matko dotychczas robilam hybryde, ostatnio ją zerwałam i mam straszne paznokcie ;-/ maluje je na czerwono, ale jak mi przyjdzie na porodówce zmywać paznokcie to sie pod ziemie zapadne.... macie jakiś sposób na to żeby płytka była biała, a nie czerowna? ;-/
    Karolaaa 91 ja też po zdjęciu zelu że swojej płytki miałam okropne paznokcie.mi bardzo pomogła odzywka eveline 8w1 intensywną kuracja.to jest właśnie dla płytki po tipsach zelach hybrydach

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym już mogła :-) dzisiaj wieczorem przystępuje do konsumpcji hmmm związku :-) i mam nadzieje, że coś mi to da po kilkutygodniowej przerwie :-)

wiesz poczułam się zagrożona, ja jeszcze nie rozpakowana a tu pazdziernikowe sie w kolejke pchaja :-P

stardust87, BlackLuna, Smutas, Eva0507 lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znam :-) kiedyś nawet uzywałam ,ostatnio zakupiłam i nawet nie otworzyłam- kobiety w ciązy nie moga jej uzywac, uswiadomiła mi to kosmetyczka, pozniej w necie poczytałam i faktycznie jest bardzo silna i ma substancje rakotwórcze ;-/

także musze znależć inny sposób żeby wybielić moja płytkę przed porodem, który przeciez ma nastapić na dniach :-)

Tysia87 wrote:
    Karolaaa 91 ja też po zdjęciu zelu że swojej płytki miałam okropne paznokcie.mi bardzo pomogła odzywka eveline 8w1 intensywną kuracja.to jest właśnie dla płytki po tipsach zelach hybrydach

atdci09kamv7205a.png
  • stardust87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do Akuszerki co z nią. To jej odpowiedź:
    "Ja jestem na porodówce, mam indukowany poród. skurcze bolą jak jasna cholera, rozwarcie na 5cm, wody zachowane. I jestem głodna :| ostatni raz jadłam wczoraj o 17 i teraz tylko o tym myślę, że zjadłabym coś pysznego :). Do lo nie pisałam, nawet mąż nie wie, że rodzę, bo chcę żeby się wyspał po nocce w pracy. A poza tym wydaje mi się, że nie jest mi tu na razie potrzebny"

mycha89, madiiiii, BlackLuna, afrykanka, Szonka, justyna14, jovi81, verynice, ofcooo, RewolucjaSięDzieje, JagoodkaK, kark lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • madiiiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus...super zdjęcia. Aż się wzruszyłam :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    ja bym już mogła :-) dzisiaj wieczorem przystępuje do konsumpcji hmmm związku :-) i mam nadzieje, że coś mi to da po kilkutygodniowej przerwie :-)

wiesz poczułam się zagrożona, ja jeszcze nie rozpakowana a tu pazdziernikowe sie w kolejke pchaja :-P
    Haha .a co mają powiedzieć te biedne sierpniowki,które nadal czekają,a tu już wrzesniowki się sypią.pazdziernikowki lepiej niech czekają na swoją kolej,dla dobra maluszkow.

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze to się chłopina zdziwi jak się obudzi :-P

stardust87 wrote:
    Napisałam do Akuszerki co z nią. To jej odpowiedź:
    "Ja jestem na porodówce, mam indukowany poród. skurcze bolą jak jasna cholera, rozwarcie na 5cm, wody zachowane. I jestem głodna :| ostatni raz jadłam wczoraj o 17 i teraz tylko o tym myślę, że zjadłabym coś pysznego :). Do lo nie pisałam, nawet mąż nie wie, że rodzę, bo chcę żeby się wyspał po nocce w pracy. A poza tym wydaje mi się, że nie jest mi tu na razie potrzebny"

stardust87, Migotka22, magdzia26, betinka lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • pralinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po ostatniej wizycie u gin (jejqqqq jak to brzmiiii) Wieści prosto z fontu..
    Szyjka zamknięta, 2cm..
    Dzidzia już bardzooo gotowa na wyjście, główkę ma doslownie na samym dole, na KTG wyszły 3 skurcze..
    Gin kazała mi okna myć i do 2tyg będzie poród..Myślę że następny tydzień należy do Nas.

Karolaaa91, afrykanka, sylwia1985, magdzia26, JagoodkaK lubią tę wiadomość

• Mika 28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka jest już w połowie drogi... super :)No to trzymamy kciukasy

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Migotka22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku biedna Akuszerka teraz ją wymęczą...mam nadzieję, że szybciutko jej pójdzie

relganlikx65a1ud.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka, a czujesz to, że główka jest już tak nisko ? Kaczy chód się pojawił, czy jeszcze kroczysz jak dama ? :-)

atdci09kamv7205a.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osz w mordziule czyli dzisiaj kolejny maluszek sie szykuje :D akuszerka trzymamy kciuki !!

stardust, skrobnij proszę do lo, jak tam u niej sprawa postepuje ? czy ja wypisują czy jednak nie ? przekazałam sms którego mi posłała, ale karta mi się skończyła cholera i nie miałam jej jak odpisać ze trzymamy kciuki co by jednak wyszła ale z Kubusiem.

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    znam :-) kiedyś nawet uzywałam ,ostatnio zakupiłam i nawet nie otworzyłam- kobiety w ciązy nie moga jej uzywac, uswiadomiła mi to kosmetyczka, pozniej w necie poczytałam i faktycznie jest bardzo silna i ma substancje rakotwórcze ;-/

także musze znależć inny sposób żeby wybielić moja płytkę przed porodem, który przeciez ma nastapić na dniach :-)
    No ale to myślisz że na naszym etapie ciąży też nie można?tos mnie zaskoczyła.ja też mam teraz swoją naturalną płytkę,ale jakoś mam w ogóle nie zniszczona,chyba dlatego,że odkąd kupiłam lampę i sama sobie robię to jakoś mniej mam sciorana swoją płytkę.może jakiś domowy sposób spróbuj,kąpiel w cieplej oliwie np

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Jejku biedna Akuszerka teraz ją wymęczą...mam nadzieję, że szybciutko jej pójdzie
    ale ma dobry humor w miarę. pisze do mnie smsy, wszystkie z ":)". Pisze, że gadać jej się chce, ale nie chce jej się otwierać buzi i najlepiej jakby wszystkie położne ją zostawiły samą na porodówce i dały spokój. :P

Migotka22, BlackLuna, afrykanka, betinka, kark lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    pralinka, a czujesz to, że główka jest już tak nisko ? Kaczy chód się pojawił, czy jeszcze kroczysz jak dama ? :-)
    Moja piczka czuje że coś ją ciśnie, uczucie jakby była poobijana..Chodzę powoli i bardzo szybko się męczę, ale mąż mowi że ładnie chodzę a Ja czuję się podczas chodzenia jak turlający pingwinek..

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolaaa, dłuższy sposób, ale działający to moczenie w soku z cytryny :) tez wybiela tylko niestety nie od razu.

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    ale ma dobry humor w miarę. pisze do mnie smsy, wszystkie z ":)". Pisze, że gadać jej się chce, ale nie chce jej się otwierać buzi i najlepiej jakby wszystkie położne ją zostawiły samą na porodówce i dały spokój. :P

Grunt to nastawienie i humor :D
    Też bym chciała mieć tak wyśmienity humor na porodówce :P

relganlikx65a1ud.png
‹‹ 1753 1754 1755 1756 1757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ