X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko dotychczas robilam hybryde, ostatnio ją zerwałam i mam straszne paznokcie ;-/ maluje je na czerwono, ale jak mi przyjdzie na porodówce zmywać paznokcie to sie pod ziemie zapadne.... macie jakiś sposób na to żeby płytka była biała, a nie czerowna? ;-/

atdci09kamv7205a.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    no wlasnie widze ze zadna nie dotrwala do 40 tc
    Im dłużej maluszek siedzi w brzuchu mamy,tym lepiej dla niego,więc jeszcze się wstrzymajcie

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa, babo nie stresuj się tak sylwia napisała "wkrótce" a nie na dniach :) i tak jestes pierwsza w kolejnosci :P

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    matko dotychczas robilam hybryde, ostatnio ją zerwałam i mam straszne paznokcie ;-/ maluje je na czerwono, ale jak mi przyjdzie na porodówce zmywać paznokcie to sie pod ziemie zapadne.... macie jakiś sposób na to żeby płytka była biała, a nie czerowna? ;-/
    Karolaaa 91 ja też po zdjęciu zelu że swojej płytki miałam okropne paznokcie.mi bardzo pomogła odzywka eveline 8w1 intensywną kuracja.to jest właśnie dla płytki po tipsach zelach hybrydach

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym już mogła :-) dzisiaj wieczorem przystępuje do konsumpcji hmmm związku :-) i mam nadzieje, że coś mi to da po kilkutygodniowej przerwie :-)

wiesz poczułam się zagrożona, ja jeszcze nie rozpakowana a tu pazdziernikowe sie w kolejke pchaja :-P

stardust87, BlackLuna, Smutas, Eva0507 lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znam :-) kiedyś nawet uzywałam ,ostatnio zakupiłam i nawet nie otworzyłam- kobiety w ciązy nie moga jej uzywac, uswiadomiła mi to kosmetyczka, pozniej w necie poczytałam i faktycznie jest bardzo silna i ma substancje rakotwórcze ;-/

także musze znależć inny sposób żeby wybielić moja płytkę przed porodem, który przeciez ma nastapić na dniach :-)

Tysia87 wrote:
    Karolaaa 91 ja też po zdjęciu zelu że swojej płytki miałam okropne paznokcie.mi bardzo pomogła odzywka eveline 8w1 intensywną kuracja.to jest właśnie dla płytki po tipsach zelach hybrydach

atdci09kamv7205a.png
  • stardust87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do Akuszerki co z nią. To jej odpowiedź:
    "Ja jestem na porodówce, mam indukowany poród. skurcze bolą jak jasna cholera, rozwarcie na 5cm, wody zachowane. I jestem głodna :| ostatni raz jadłam wczoraj o 17 i teraz tylko o tym myślę, że zjadłabym coś pysznego :). Do lo nie pisałam, nawet mąż nie wie, że rodzę, bo chcę żeby się wyspał po nocce w pracy. A poza tym wydaje mi się, że nie jest mi tu na razie potrzebny"

mycha89, madiiiii, BlackLuna, afrykanka, Szonka, justyna14, jovi81, verynice, ofcooo, RewolucjaSięDzieje, JagoodkaK, kark lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • madiiiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus...super zdjęcia. Aż się wzruszyłam :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    ja bym już mogła :-) dzisiaj wieczorem przystępuje do konsumpcji hmmm związku :-) i mam nadzieje, że coś mi to da po kilkutygodniowej przerwie :-)

wiesz poczułam się zagrożona, ja jeszcze nie rozpakowana a tu pazdziernikowe sie w kolejke pchaja :-P
    Haha .a co mają powiedzieć te biedne sierpniowki,które nadal czekają,a tu już wrzesniowki się sypią.pazdziernikowki lepiej niech czekają na swoją kolej,dla dobra maluszkow.

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze to się chłopina zdziwi jak się obudzi :-P

stardust87 wrote:
    Napisałam do Akuszerki co z nią. To jej odpowiedź:
    "Ja jestem na porodówce, mam indukowany poród. skurcze bolą jak jasna cholera, rozwarcie na 5cm, wody zachowane. I jestem głodna :| ostatni raz jadłam wczoraj o 17 i teraz tylko o tym myślę, że zjadłabym coś pysznego :). Do lo nie pisałam, nawet mąż nie wie, że rodzę, bo chcę żeby się wyspał po nocce w pracy. A poza tym wydaje mi się, że nie jest mi tu na razie potrzebny"

stardust87, Migotka22, magdzia26, betinka lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • pralinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po ostatniej wizycie u gin (jejqqqq jak to brzmiiii) Wieści prosto z fontu..
    Szyjka zamknięta, 2cm..
    Dzidzia już bardzooo gotowa na wyjście, główkę ma doslownie na samym dole, na KTG wyszły 3 skurcze..
    Gin kazała mi okna myć i do 2tyg będzie poród..Myślę że następny tydzień należy do Nas.

Karolaaa91, afrykanka, sylwia1985, magdzia26, JagoodkaK lubią tę wiadomość

• Mika 28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka jest już w połowie drogi... super :)No to trzymamy kciukasy

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Migotka22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku biedna Akuszerka teraz ją wymęczą...mam nadzieję, że szybciutko jej pójdzie

relganlikx65a1ud.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka, a czujesz to, że główka jest już tak nisko ? Kaczy chód się pojawił, czy jeszcze kroczysz jak dama ? :-)

atdci09kamv7205a.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osz w mordziule czyli dzisiaj kolejny maluszek sie szykuje :D akuszerka trzymamy kciuki !!

stardust, skrobnij proszę do lo, jak tam u niej sprawa postepuje ? czy ja wypisują czy jednak nie ? przekazałam sms którego mi posłała, ale karta mi się skończyła cholera i nie miałam jej jak odpisać ze trzymamy kciuki co by jednak wyszła ale z Kubusiem.

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    znam :-) kiedyś nawet uzywałam ,ostatnio zakupiłam i nawet nie otworzyłam- kobiety w ciązy nie moga jej uzywac, uswiadomiła mi to kosmetyczka, pozniej w necie poczytałam i faktycznie jest bardzo silna i ma substancje rakotwórcze ;-/

także musze znależć inny sposób żeby wybielić moja płytkę przed porodem, który przeciez ma nastapić na dniach :-)
    No ale to myślisz że na naszym etapie ciąży też nie można?tos mnie zaskoczyła.ja też mam teraz swoją naturalną płytkę,ale jakoś mam w ogóle nie zniszczona,chyba dlatego,że odkąd kupiłam lampę i sama sobie robię to jakoś mniej mam sciorana swoją płytkę.może jakiś domowy sposób spróbuj,kąpiel w cieplej oliwie np

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Jejku biedna Akuszerka teraz ją wymęczą...mam nadzieję, że szybciutko jej pójdzie
    ale ma dobry humor w miarę. pisze do mnie smsy, wszystkie z ":)". Pisze, że gadać jej się chce, ale nie chce jej się otwierać buzi i najlepiej jakby wszystkie położne ją zostawiły samą na porodówce i dały spokój. :P

Migotka22, BlackLuna, afrykanka, betinka, kark lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    pralinka, a czujesz to, że główka jest już tak nisko ? Kaczy chód się pojawił, czy jeszcze kroczysz jak dama ? :-)
    Moja piczka czuje że coś ją ciśnie, uczucie jakby była poobijana..Chodzę powoli i bardzo szybko się męczę, ale mąż mowi że ładnie chodzę a Ja czuję się podczas chodzenia jak turlający pingwinek..

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolaaa, dłuższy sposób, ale działający to moczenie w soku z cytryny :) tez wybiela tylko niestety nie od razu.

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    ale ma dobry humor w miarę. pisze do mnie smsy, wszystkie z ":)". Pisze, że gadać jej się chce, ale nie chce jej się otwierać buzi i najlepiej jakby wszystkie położne ją zostawiły samą na porodówce i dały spokój. :P

Grunt to nastawienie i humor :D
    Też bym chciała mieć tak wyśmienity humor na porodówce :P

relganlikx65a1ud.png
‹‹ 1753 1754 1755 1756 1757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ