X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No betinka pocieszylas mnie :)

Justynka super podejscie :) tez tak sie staram zyc ;) cieszyc sie z tego co mam a mam bardzo duuuzo od losu ;)

Jagoodka ja prasowalam po jednej pralce dziennie- nie wiecej bo mimo ze na siedzaco to nie dalam rady wiecej i jakos szybko mi poszlo :P

justyna14 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane przynajmniej wyprawkę do szpitala i kiszule wyprasuje, bo łóżka nie widzę ;) zaraz zobacze jak mogę najniżej rozłożyć deskę:)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula na mnie czeka 7 pralek...

h84fkrhm4lz65cww.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagódka, możesz na dwóch krzesłach też ją położyć, bo zwykle deski tak nisko nie mają zatrzasku!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIECIE NA CO MAM OCHOTĘ??????????
    http://allrecipes.pl/przepis/7069/kuleczki-z-p-atk-w-owsianych-na-s-odko.aspx

Muszę zrobić, DZISIAJ. Pożegnanie z czekoladą :D

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Paula na mnie czeka 7 pralek...
    o matko i córko! współczuje! niby miło się prasuje ciuszki dziecięce ale po 2 pralkach będziesz miała dość.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak dalej lecąc repertuarem MROZU https://www.youtube.com/watch?v=ZuHakRzq5yE
    :)

7w3d 💔
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sms od Lo: "Hej. Nie mam teraz glowy do forum wiec tylko ci napisze co u nas. Niestety Kubus lezy caly czas w inkubatorze, wymiotuje po jedzeniu i ma skoki tetna. Zrobili mu rtg i okazalo sie ze ma wrodzone zapalenie pluc. Najprawdopodobniej mial zbyt dlugi kontakt z wodami a ja mam gbsa. Teraz bedzie dostawal antybiotyki a nas czeka dlugi pobyt w szpitalu. Nawet nie chce mowic jak sie z tym wszystkim czuje. Pozostaje mi tylko wdziecznosc dla lekarki ktorej nigdy nie lubilam a ktora uwierzyla mi ze ciekna mi wody. Cala reszta chciala mnie wyslac do domu. Potem po zrobieniu mi ktg na ktorym mlody mial skoki tetna do 200 zrobila mi cc w przeciagu 15 minut. Teraz staramy sie byc dobrej mysli. Dobija mnie ze w takiej chwili nie moge byc z dzieckiem bo on w inkubatorze a ja leze plackiem po cc.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Karolina czy Krzysiu śpi w nocy? Kladziecie go ze soba w łóżku? Ma już swóje pory jedzenia i spania? Ile trwało karmienie siara I jak szybko dostałaś prawdziwe mleko?

Ja jestem zrezygnowana. Livia śpi tylko na rękach ewentualnie blisko pomiędzy nami na łóżku bo w gondolkę wytrzymuje bez placzu tylko kilka minut. Chyba jest jeszcze za mała żeby ją nauczyć i potrzebuje ciepła naszych ciał... nie wiem co robić. Musiałam tez zacząć jej dawać smoczek uspokajający bo chciała ssac pierś co 20 min. Bolą mnie sutki I narazie maści nic nie dają :( no i jak smoczek wypadnie to się budzi i trzeba jej go co chwile podawać z powrotem! Polozna mówi ze robie dobrze i ze nie jestem dojarka tylko kobieta karmiaca wiec musze jej dawać cycusia tylko gdy jest glodna co 2-3 godz w dzień i 3-4 w nocy a jesli jej to pomaga to smoczek jest super pomysłem! Już sama nie wiem...

Nelus ja powiem Ci tak ja siare dostalam dopiero w 3 dobie po cesarce a przez ten czas Krzys byl na mleku modyfikowanym.. ale jak mi sie laktacja rozkrecila (niestety musze odciagac laktaotrem bo maly do tej pory nie moze nauczyc sie.ssac z cycka chociaz staramy sie i Go czesto przystawiam)to siare mialam jeden dzien i pozniej juz mleko lecialo.. co do godzin to ma stale je regularnie co 3 h tylko ze butla moim mlekiem ale cyc zawsze jest przed tym do momentu az sie naprawde zdenerwuje i wiem ze dalsze proby nie maja sensu... a spi ciagle na karmienie jest nawet budzony.. w nocy mial dwa karmienia ale lekarka powiedziala ze jak spi to mamy z jednego zrezygnowac i mimo wszystko dalej spi dopoki sie Go nie obudzi.. ja narzekam bo On ma bardzo malo chwil kiedy nie spi :) no i oczywiscie ze.kladziemy Go do siebie ale to.raczej z Naszej potrzeby bliskoci z Nim bo On grzecznie spi w.lozeczku a ja czasami mam takie wrazenie jakbym dziecka nie miala i dlatego przytulamy sie w trojke ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 18:52

betinka, Nelus lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    generalnie uważam, że motto wrześniówek to mógłby być tekst z piosenki MROZU "bo jak nie my to kto" !

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Sms od Lo: "Hej. Nie mam teraz glowy do forum wiec tylko ci napisze co u nas. Niestety Kubus lezy caly czas w inkubatorze, wymiotuje po jedzeniu i ma skoki tetna. Zrobili mu rtg i okazalo sie ze ma wrodzone zapalenie pluc. Najprawdopodobniej mial zbyt dlugi kontakt z wodami a ja mam gbsa. Teraz bedzie dostawal antybiotyki a nas czeka dlugi pobyt w szpitalu. Nawet nie chce mowic jak sie z tym wszystkim czuje. Pozostaje mi tylko wdziecznosc dla lekarki ktorej nigdy nie lubilam a ktora uwierzyla mi ze ciekna mi wody. Cala reszta chciala mnie wyslac do domu. Potem po zrobieniu mi ktg na ktorym mlody mial skoki tetna do 200 zrobila mi cc w przeciagu 15 minut. Teraz staramy sie byc dobrej mysli. Dobija mnie ze w takiej chwili nie moge byc z dzieckiem bo on w inkubatorze a ja leze plackiem po cc.
    o rany, jak dobrze że ta lekarka jednak ten pęcherz przebiła, jednak wiedziała co robi! Lo trzymaj się! na pewno w ciągu kilku dni sytuacja się poprawi a ty już jutro będziesz mogła być przy małym. Współczuję przejść, bo na pewno jest Ci ciężko, ale jak widać lekarze wiedzą co robią. Wszystko będzie dobrze!!!

Io lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • betinka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:

O matko kochana, ale dramat :( Co ta bidulka przeżywa :( I biedny Kubulek! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i maluszek wydobrzeje zaraz!

Io lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sms od Akuszerki : Rano mialam podly nastroj, ale teraz jest juz dobrze. Jutro mam kolejna indukcje razem z przebijaniem pecherza wiec na pewno urodze. Jak nie naturalnie to przez cc. W kazdym razie jestem pozytywnie nastawiona na jutrzejszy dzien:-) tak jak pisalam zrezygnowalam z marzen o porodzie calkiem naturalnym, ale dla tego Boba malego nawet z marzen warto zrezygnowac:-) pozdrow dziewczyny i powiedz ze odezwe sie jak bede w domu:-)

justyna14, afrykanka, Paula55, betinka, Patu, verynice, JagoodkaK, kark, madiiiii, jovi81, Io lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka trzymamy jutro za Ciebie kciuki!

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Tylko, że ja zmieniłam gin w 32tc, dlatego jej pytałam czy nie będzie problemu z becikowym, mówiłam jej, że potrzebuję jakiegoś zaświadczenia, a ona mi powiedziała, że wystarczy karta ciąży, bo tam są wizyty wypisane... :/

To zaswiadczenie moze tez wypisac polozna srodowiskowa, ktora przychodzi po porodzie do domu, mi moja wlasnie dzis wystawila to zaswiadczenie musialam jej tlko karte ciazy pokazac bo tam wizyty sa wpisane :)

kark lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze to od Akuszerki:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c42db54c919.jpg
    "Moje ostatnie zdjęcie w ciąży dla Was. Buziaki"

Paula55, justyna14, Kaarolina, betinka, Ewi25, xpatiiix3, BlackLuna, Patu, doti77, magdzia26, verynice, aleksa.wawa, dba, JagoodkaK, betina89, Migotka22, afrykanka, kark, nenka, Beataa25, madiiiii, jovi81 lubią tę wiadomość

• aluśka1987 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie-jaką dostajecie kwotę z Zusu tyle ile miałyście wypłaty czyli 100% czy mniej?bo ja włąsnie dostałam i nie wiem zabardzo ile powinno byc?

aluśka1987
    c55fdqk384no0mox.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io Bidulko wszystko będzie dobrze! Kubuś to silny Chłopiec i szybko do siebie dojdzie :) trzymaj się tam Kochana i nosek do góry! i dobrze że Ci przebiła te wody jedna jakoś normalnie myśląca lekarz :|

Akuszerka powodzenia jutro :)

Paula Tobie też życzę dzisiaj powodzenia na jutro bo nie wiem czy uda mi się jutro przed Twoim pójściem do szpitala zajrzeć na forum :)**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 19:17

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziu... Biedni i Lo i Kubus :( nie ma chyba nic gorszego niz rozdzielenie matki i dziecka po porodzie :(
    Lo badz silna kochana!!! Kolezanka z sierpniowek tez miala podobnie. Jej maly tez mial zapalenie pluc ale teraz juz wszystko ok. U was bedzie to samo. Potrzeba tylko czasu :*

Io lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Karolinko kochanie :*

Kaarolina lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 1783 1784 1785 1786 1787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ