Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
No betinka pocieszylas mnie
Justynka super podejscietez tak sie staram zyc
cieszyc sie z tego co mam a mam bardzo duuuzo od losu
Jagoodka ja prasowalam po jednej pralce dziennie- nie wiecej bo mimo ze na siedzaco to nie dalam rady wiecej i jakos szybko mi poszlojustyna14 lubi tę wiadomość
-
Sms od Lo: "Hej. Nie mam teraz glowy do forum wiec tylko ci napisze co u nas. Niestety Kubus lezy caly czas w inkubatorze, wymiotuje po jedzeniu i ma skoki tetna. Zrobili mu rtg i okazalo sie ze ma wrodzone zapalenie pluc. Najprawdopodobniej mial zbyt dlugi kontakt z wodami a ja mam gbsa. Teraz bedzie dostawal antybiotyki a nas czeka dlugi pobyt w szpitalu. Nawet nie chce mowic jak sie z tym wszystkim czuje. Pozostaje mi tylko wdziecznosc dla lekarki ktorej nigdy nie lubilam a ktora uwierzyla mi ze ciekna mi wody. Cala reszta chciala mnie wyslac do domu. Potem po zrobieniu mi ktg na ktorym mlody mial skoki tetna do 200 zrobila mi cc w przeciagu 15 minut. Teraz staramy sie byc dobrej mysli. Dobija mnie ze w takiej chwili nie moge byc z dzieckiem bo on w inkubatorze a ja leze plackiem po cc.
-
Nelus wrote:Karolina czy Krzysiu śpi w nocy? Kladziecie go ze soba w łóżku? Ma już swóje pory jedzenia i spania? Ile trwało karmienie siara I jak szybko dostałaś prawdziwe mleko?
Ja jestem zrezygnowana. Livia śpi tylko na rękach ewentualnie blisko pomiędzy nami na łóżku bo w gondolkę wytrzymuje bez placzu tylko kilka minut. Chyba jest jeszcze za mała żeby ją nauczyć i potrzebuje ciepła naszych ciał... nie wiem co robić. Musiałam tez zacząć jej dawać smoczek uspokajający bo chciała ssac pierś co 20 min. Bolą mnie sutki I narazie maści nic nie dająno i jak smoczek wypadnie to się budzi i trzeba jej go co chwile podawać z powrotem! Polozna mówi ze robie dobrze i ze nie jestem dojarka tylko kobieta karmiaca wiec musze jej dawać cycusia tylko gdy jest glodna co 2-3 godz w dzień i 3-4 w nocy a jesli jej to pomaga to smoczek jest super pomysłem! Już sama nie wiem...
Nelus ja powiem Ci tak ja siare dostalam dopiero w 3 dobie po cesarce a przez ten czas Krzys byl na mleku modyfikowanym.. ale jak mi sie laktacja rozkrecila (niestety musze odciagac laktaotrem bo maly do tej pory nie moze nauczyc sie.ssac z cycka chociaz staramy sie i Go czesto przystawiam)to siare mialam jeden dzien i pozniej juz mleko lecialo.. co do godzin to ma stale je regularnie co 3 h tylko ze butla moim mlekiem ale cyc zawsze jest przed tym do momentu az sie naprawde zdenerwuje i wiem ze dalsze proby nie maja sensu... a spi ciagle na karmienie jest nawet budzony.. w nocy mial dwa karmienia ale lekarka powiedziala ze jak spi to mamy z jednego zrezygnowac i mimo wszystko dalej spi dopoki sie Go nie obudzi.. ja narzekam bo On ma bardzo malo chwil kiedy nie spino i oczywiscie ze.kladziemy Go do siebie ale to.raczej z Naszej potrzeby bliskoci z Nim bo On grzecznie spi w.lozeczku a ja czasami mam takie wrazenie jakbym dziecka nie miala i dlatego przytulamy sie w trojke
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 18:52
betinka, Nelus lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
stardust87 wrote:Sms od Lo: "Hej. Nie mam teraz glowy do forum wiec tylko ci napisze co u nas. Niestety Kubus lezy caly czas w inkubatorze, wymiotuje po jedzeniu i ma skoki tetna. Zrobili mu rtg i okazalo sie ze ma wrodzone zapalenie pluc. Najprawdopodobniej mial zbyt dlugi kontakt z wodami a ja mam gbsa. Teraz bedzie dostawal antybiotyki a nas czeka dlugi pobyt w szpitalu. Nawet nie chce mowic jak sie z tym wszystkim czuje. Pozostaje mi tylko wdziecznosc dla lekarki ktorej nigdy nie lubilam a ktora uwierzyla mi ze ciekna mi wody. Cala reszta chciala mnie wyslac do domu. Potem po zrobieniu mi ktg na ktorym mlody mial skoki tetna do 200 zrobila mi cc w przeciagu 15 minut. Teraz staramy sie byc dobrej mysli. Dobija mnie ze w takiej chwili nie moge byc z dzieckiem bo on w inkubatorze a ja leze plackiem po cc.
Io lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
stardust87 wrote:Sms od Lo: "Hej. Nie mam teraz glowy do forum wiec tylko ci napisze co u nas. Niestety Kubus lezy caly czas w inkubatorze, wymiotuje po jedzeniu i ma skoki tetna. Zrobili mu rtg i okazalo sie ze ma wrodzone zapalenie pluc. Najprawdopodobniej mial zbyt dlugi kontakt z wodami a ja mam gbsa. Teraz bedzie dostawal antybiotyki a nas czeka dlugi pobyt w szpitalu. Nawet nie chce mowic jak sie z tym wszystkim czuje. Pozostaje mi tylko wdziecznosc dla lekarki ktorej nigdy nie lubilam a ktora uwierzyla mi ze ciekna mi wody. Cala reszta chciala mnie wyslac do domu. Potem po zrobieniu mi ktg na ktorym mlody mial skoki tetna do 200 zrobila mi cc w przeciagu 15 minut. Teraz staramy sie byc dobrej mysli. Dobija mnie ze w takiej chwili nie moge byc z dzieckiem bo on w inkubatorze a ja leze plackiem po cc.
O matko kochana, ale dramatCo ta bidulka przeżywa
I biedny Kubulek! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i maluszek wydobrzeje zaraz!
Io lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Sms od Akuszerki : Rano mialam podly nastroj, ale teraz jest juz dobrze. Jutro mam kolejna indukcje razem z przebijaniem pecherza wiec na pewno urodze. Jak nie naturalnie to przez cc. W kazdym razie jestem pozytywnie nastawiona na jutrzejszy dzien:-) tak jak pisalam zrezygnowalam z marzen o porodzie calkiem naturalnym, ale dla tego Boba malego nawet z marzen warto zrezygnowac:-) pozdrow dziewczyny i powiedz ze odezwe sie jak bede w domu:-)
justyna14, afrykanka, Paula55, betinka, Patu, verynice, JagoodkaK, kark, madiiiii, jovi81, Io lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykark wrote:Tylko, że ja zmieniłam gin w 32tc, dlatego jej pytałam czy nie będzie problemu z becikowym, mówiłam jej, że potrzebuję jakiegoś zaświadczenia, a ona mi powiedziała, że wystarczy karta ciąży, bo tam są wizyty wypisane...
To zaswiadczenie moze tez wypisac polozna srodowiskowa, ktora przychodzi po porodzie do domu, mi moja wlasnie dzis wystawila to zaswiadczenie musialam jej tlko karte ciazy pokazac bo tam wizyty sa wpisane
kark lubi tę wiadomość
-
i jeszcze to od Akuszerki:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c42db54c919.jpg
"Moje ostatnie zdjęcie w ciąży dla Was. Buziaki"Paula55, justyna14, Kaarolina, betinka, Ewi25, xpatiiix3, BlackLuna, Patu, doti77, magdzia26, verynice, aleksa.wawa, dba, JagoodkaK, betina89, Migotka22, afrykanka, kark, nenka, Beataa25, madiiiii, jovi81 lubią tę wiadomość
-
Io Bidulko wszystko będzie dobrze! Kubuś to silny Chłopiec i szybko do siebie dojdzie
trzymaj się tam Kochana i nosek do góry! i dobrze że Ci przebiła te wody jedna jakoś normalnie myśląca lekarz
Akuszerka powodzenia jutro
Paula Tobie też życzę dzisiaj powodzenia na jutro bo nie wiem czy uda mi się jutro przed Twoim pójściem do szpitala zajrzeć na forum**
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 19:17
Io lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Ja pierdziu... Biedni i Lo i Kubus
nie ma chyba nic gorszego niz rozdzielenie matki i dziecka po porodzie
Lo badz silna kochana!!! Kolezanka z sierpniowek tez miala podobnie. Jej maly tez mial zapalenie pluc ale teraz juz wszystko ok. U was bedzie to samo. Potrzeba tylko czasu :*Io lubi tę wiadomość