Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ofcooo wrote:dlaczego nikt mi nie powiedział, ze badanie rozwarcia szyjki jest takie bolesne?
na fotelu u gin o mało co nie zemdlałam z bólu i zrobiło mi sie niedobrze.
po wyjściu sie rozpłakałam....
szyjkę mam miekka i rozwarcie na 1,5 palca - podobno w 38 tyg. + 2 dni to idealnie.
moge tez krwawic po tym badaniu - dzis albo jutro i może mi nawet czop wyjsc ;(
dziś miałam ostatnia wizyte u gin. przed porodem. ma mi napisac sms, kiedy mam sie stawic do pkt. kontrolnego na ktg (ale to już po planowanym terminie porodu).
Oooo, a ja miałam wczoraj badanie i NIC mnie nie bolało, a moja szyjka już zmieniona do porodu. Nie wiem, czy to nie kwestia lekarza...https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
nick nieaktualnya mi wczoraj gin wypisal zwolnienie na 2 tyg, tzn od 28.09 do 12.09 ,czyli od wizyty do wizyty. Ciekawe czy wypisze do terminu porodu?
ofcooo... kurcze..wspolczuje az i sama sie boje ze mnie to spotkaw ogole w jakim celu zrobil Ci ten masaz szyjki?! Ja cyztalam,ze ten masaz to robi sie w wyjatkowych sytuacjach.. a nie rutynowo..
-
nick nieaktualnyDiabla85 wrote:Ma ktoś jakiś fajny przepis na sałatkę ze śledziem? Taką ochotę na śledzia nabrałam że chyba nie wytrzymam!
do koloru,do wyboru
https://www.google.pl/search?q=sa%C5%82atka+ze+%C5%9Bledziem&client=firefox-a&hs=pzg&rls=org.mozilla:pl:official&channel=sb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ITD_U_OoKaXmyQP3oYDwCg&ved=0CCEQsAQ&biw=1366&bih=608 -
Majeczka2014 wrote:do koloru,do wyboru
https://www.google.pl/search?q=sa%C5%82atka+ze+%C5%9Bledziem&client=firefox-a&hs=pzg&rls=org.mozilla:pl:official&channel=sb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ITD_U_OoKaXmyQP3oYDwCg&ved=0CCEQsAQ&biw=1366&bih=608
Tak to ja też sobie umiem znaleźćMyślałam że może któraś z Was ma swój jakiś wypróbowany przepis
kaalii lubi tę wiadomość
-
Laski jestem na sali. Póki co jest nas 3 szt. Czekam az ktos przylezie i powie co dalej. Net jako tako chodzi. Poki co mecze sie na tel ale potem odpale ipada to bedzie lepiej.
betinka, magdzia26, BlackLuna, Tysia87, verynice, nenka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula, myślę dziś o tobie i Akuszerce do końca dnia
Kobietki, z cc i na tabletkach jeszcze (o ile ktoś taki jest) - kiedy będzie ostawiać magnez? Bo chciałabym donosić do cesarki, ale też po podaniu oxy chcę mieć pewność, że młody poczuje skurcze i zostanie tak brutalnie wyrwany
Ofcoo, a może on ci zrobił przy okazji masaż szyjki, tylko nic nie powiedział. Bo ja kiedyś też miałam i w sumie po tym, że bardzo bolało domyśliłam się, że miałam masaż. No i potem urodziłam po 9 godzinach -
betinka wrote:Oooo, a ja miałam wczoraj badanie i NIC mnie nie bolało, a moja szyjka już zmieniona do porodu. Nie wiem, czy to nie kwestia lekarza...
Majeczka2014 wrote:[...]ofcooo... kurcze..wspolczuje az i sama sie boje ze mnie to spotkaw ogole w jakim celu zrobil Ci ten masaz szyjki?! Ja cyztalam,ze ten masaz to robi sie w wyjatkowych sytuacjach.. a nie rutynowo..
(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 15:44
-
nick nieaktualnyA ja próbuję i próbuję i nie dam rady wstawić zdjęcie na tinypic z komórki, mam chyba za słaby procesor (zwiesza się podczas ładowania)
Najwyżej wyślę którejś kumatej, nie leżącej na porodówce mamusi, a na więcej będą ciocie musiały poczekać do wyjścia -
nick nieaktualny
-
kark wrote:Kobietki, z cc i na tabletkach jeszcze (o ile ktoś taki jest
) - kiedy będzie ostawiać magnez? Bo chciałabym donosić do cesarki, ale też po podaniu oxy chcę mieć pewność, że młody poczuje skurcze i zostanie tak brutalnie wyrwany
Kochana, ja nie bede odstawiac wcale. Biore codziennie Magne B6 MAX x2 i Nospe (Nospe jak juz sa regularne skurcze), bo juz bym dawno urodziła. I tak mam takie skurcze, ze sie czuje jak zwłokiWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 15:50
kark lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
kark wrote:[...]Ofcoo, a może on ci zrobił przy okazji masaż szyjki, tylko nic nie powiedział. Bo ja kiedyś też miałam i w sumie po tym, że bardzo bolało domyśliłam się, że miałam masaż. No i potem urodziłam po 9 godzinach
-
Czesc Kobietki
Tyle sie tutaj dzieje, ze nie sposob ogarnac te forum
Paula trzymam kciuki, zebys w krotce swojego maluszka w ramionach trzymala:)
Lo jestem pewna ze z kazdym dniem bedzie coraz lepiej z twoim synusiem
Do wszystkich mamus wasze skarby sa przesliczne, az wam zazdroszcze
Kama my czekamy na zdjecie maluszka i ogolnie na wiadomosci od was.
Akuszerka my czekamy na najnowsze wiesci
Jesli chodzi o wizyty to ja od 30 tyg do 36 tyg mam co dwa tygodnie, a od 37 tyg co tydzien, wczesniej ,czyli do 28 tyg mialam co 4 tyg. Cesarke mialam ustalona w 24 tygodniu ciazy, szpital powiadomiony, ze u nich bede rodzic, maja moj "prebooking". Lekarz pod telefonem 24 na dobeJa juz nawet wiem kto bedzie moim anestezjologiem;) mr Wong jest chinczykiem
Polozne opowiadaly mi rozne anegdoty odnosnie mojego lekarza prowadzacego i anestezjolga. Podobno w czasie cesarki jest zawsze wesolo, jak raptem jest bardzo powaznie to znaczy ze jakies komplikacje.
Lozeczko i komoda w koncu przyszly, ale lozeczko nie do konca tekie jakie zamawialam, czekam na wymienienie jednej czesci. Sypialnia poprzesuwana, torba spakowana, wszystko poprane i poprasowane. Komoda stoi pusta bo musi sie wywietrzyc (meble sa swiezo zrobione) Zostalo pranie dywanow i zaslon
zaslony to pralnia chemiczna zrobi…ja tylko musze je jakos powiesic
W niedziele bedzie baby shower i dziewczyny mi zapowiedzilay rozne gry….ciekawa jestem co powymyslaly
Chodze jak pingwin, bo mnie pachwiny bola, jak sie rozchodze to nawet nie chodze az tak szeroko:)
Co jakis czas mam sekundowe bole w "myszce" ale takie mocne, ze nawet mnie w nocy obudza. Jaby ktos mi szpilki wkladal. Tez tak macie?betinka, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Kark ja dopiero od 3 dni biore magnez, bo sie boje ze mi mala za szybko wyskoczy. Od kilku dni mam chyba skurcze, nie wiem co to jest ale boli.
Nie mam pojecia jak dlugo bede magnez brala, na pewno nie do samego konca.
Martusia moze ty nam pomozesz? Jak dlugo powinnismy brac magnez, aby dotrzymac do termniu cesarki?kark lubi tę wiadomość
-
Tysia87 wrote:Nosz qrwa wróciłam z ostatniej wizyty.I tak jak myślałam nie urodzę do usranej śmierci.A i jeszcze utwierdziłam się w tym,że mój lekarz jest lekko jebnięty(przepraszam za słownictwo)Kazał mi przyjść po skierowanie do szpitala,które mi wypisał i powiedział,żebym go w szpitalu nie pokazywała.To po ch... mi je wypisał,żebym se w ramkę oprawiła.
Ale wracając do badania.ktg ok,mały dwa tygodnie temu ważył 3000 teraz go mierzy i mówi,że 3000,więc ja mówię,że dwa tygodnie temu było tak samo,to nagle zmierzył raz jeszcze i zrobiło się 3200.No jak on tak robi to usg za każdym razem to ja dziękuje bardzo.Ostatnio datę porodu miałam na 8.09 bo główka nisko itp dyrdymały,teraz się zrobiło 25.09.Mówiłam Wam,że do wigilii dociągnę.
Ostatnio mi mówi,że duży brzuszek i duży dzidziuś,dziś mi mówi,że mały brzuszek i mały dzidziuś.No powiem Wam,że poczułam się w pewnej chwili jakbym z czubem jakimś gadała.brak słów.chamstwo,mieszczaństwo i disco polo jakby to nasza Kama powiedziała:) a gdzie jest Kama i zdjęcie Maciusia ja się pytam?
no jakiś dziwny ten twój lekarzale ja chyba do tej wigilii dociągnę z tobą bo z wielkości małego i wogóle data porodu z 13.09 na 24.09 mam przesuniętą ale to wg usg ale lekarz twierdzi że normalnie urodzę
-
a tak wogóle to ja już po wizycie i no więc:
HC ma już w 38 tydz i 4 dzien (obwód główki)
AC w 36 tydz i 4 dniu (jest to obwód brzucha dziecka)
FL w 33 tygodniu i 2 dniu (bardzo malutko) (długość kości udowej)
FL/HC mam 19.27 (16.20-22.00)
FL/AC 20.32 (20.00-24.00)
waga małego w 37 tyg i 5 dniu 2880 gram +- 432 gram
wychodzi ze ciąża jest tydzień młodsza.ofcooo, justyna14, kark lubią tę wiadomość
-
Ewi25 wrote:a tak wogóle to ja już po wizycie i no więc:
HC ma już w 38 tydz i 4 dzien (obwód główki)
AC w 36 tydz i 4 dniu (jest to obwód brzucha dziecka)
FL w 33 tygodniu i 2 dniu (bardzo malutko) (długość kości udowej)
FL/HC mam 19.27 (16.20-22.00)
FL/AC 20.32 (20.00-24.00)
waga małego w 37 tyg i 5 dniu 2880 gram +- 432 gram
wychodzi ze ciąża jest tydzień młodsza.
Kochana, na tym usg wiek ciąży to brednie! W 12 tyg się liczy tylko
O kość udową się ani trochę nie martw, bo to zwykły błąd pomiarowy na pewno. Mogę się założyć, że przynajmniej 3kg będzie ważył
W sumie to lepiej Twoje 2880 w 37+5 niż moje niedoszacowane 4120 w 37+6https://www.maluchy.pl/li-68923.png