X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miski jestesmy aktualnie podlaczeni pod ktg wiec mam ograniczona swobode :)

Poki co moj wykres to smiech na sali :) ledwo na poziomie kilkanascie do max 50% :/
    Dzis dostane pierwsza porcje zelu :) potem badanko po 6 h, potem nast porcje, znow badanko i ew rano ost porcje.
    Jak cokolwiek mnie rozewrze to przebija pecherz ;)

Oprowadzili mnie po oddziale :) jest spoko. Narazie jestem na 4-osobowej sali. Mamy prysznic, duza lazienke, wanne.
    Caly czas dostepna kuchnia z lodowka , maszyna do kawy, herbaty, slodkie buleczki, jak bede chciala karmic butla malego to tez jest tam mleko do wziecia sobie.
    Z menu to prawda. Mam przy lozku liste co moge zamowic sobie do jedzonka. Zapowiada sie niezle :)

Bede co troche zagladac i sledzic was :)

justyna14, Tysia87, betinka, aleksa.wawa, afrykanka, magdzia26, madiiiii, jovi81, stardust87, kark, nenka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i lekarz mówił żeby się nie martwić bo dziecko jest z tych mniejszych ale przepływy są bardzo dobre, KTG jest dobre więc bez paniki i za tydzień znów na KTG idę i 04.09 mam kolejną wizytę, już pewnie ostatnią przed porodem.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo mi przedwczoraj gin badała rozwarcie i nie bolało za bardzo. to chyba zależy od lekarza. Pamiętam, że jak położne badały podczas podczas porodu to baaardzo bolało.
    Afrykanka masz bóle przepowiadające. Spokojnie, ja mam je od 2 tygodni ;)
    Kark ja nie biorę magnezu i jakoś nie rodzę :P

ofcooo, afrykanka, kark lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    a tak wogóle to ja już po wizycie i no więc:
    HC ma już w 38 tydz i 4 dzien (obwód główki)
    AC w 36 tydz i 4 dniu (jest to obwód brzucha dziecka)
    FL w 33 tygodniu i 2 dniu (bardzo malutko :( ) (długość kości udowej)
    FL/HC mam 19.27 (16.20-22.00)
    FL/AC 20.32 (20.00-24.00)

waga małego w 37 tyg i 5 dniu 2880 gram +- 432 gram

wychodzi ze ciąża jest tydzień młodsza.
    słyszałam, że chłopaki zawsze FL mają krótszą albo taką jak na tydzień ciąży. U mnie ciąża o jakieś 2 tyg a może 3 starsza niż jest, a FL idealnie pasuje jako jedyny wymiar na ten tydzień ciąży, więc się nie martw. Jak to mój ginek powiedział " nie każdy człowiek jest taki sam i ma takie same wymiary" :) o! ale skoro ciąża młodsza to chyba szybko nie masz co się szykować na poród :)

edit: a waga super! akurat do 40 tyg będzie miał 3300 :) czyli idealnie do porodu sn, lepiej mniej niż kloc ponad 4kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 16:53

betinka lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    no jakiś dziwny ten twój lekarz :-/ ale ja chyba do tej wigilii dociągnę z tobą bo z wielkości małego i wogóle data porodu z 13.09 na 24.09 mam przesuniętą ale to wg usg ale lekarz twierdzi że normalnie urodzę :)
    Ewi mamy identyczna sytuację! Z okresu mam termin na 13,ostatnio mi powiedział,że 8,a dziś,że 25.zastanawiam się tylko jak w dwa tygodnie,bo byłam dwa tygodnie temu,może się tak zmienić data.jak dla mnie to on tak do dupy mierzy to wszystko.a później wracam do domu z defem ,że mi syn nie rośnie:-(

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    betinka - niby nie powinnam sie martwić ale jakoś tak człowiek myśli... mam nadzieje że nic tam się nie dzieje tylko to błąd pomiarów w tej kości udowej.

Ewi moj synek tez ma krotka fl ( ok 3 tyg do tylu(, tez sie martwilam ale dwuch lekarzy powiedzialo ze jest ok i tez w sieci poczytalam historie innych ciaz z krotka nozka i w sumie to czesto taki pomiar wychodz i dzieci sie zdrowe rodza wiec juz sie tym wcale nie martwie. Widocznie maluszek bedzie mial krotsze nozki i tyle.

Paula w tym szpitalu to jak w hotelu masz :) w pl nie ma tak dobrze.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula czy Ty aby napewno jesteś na porodowce,czy jakiś wypad all inclusive sobie zalatwilas w tajemnicy przed nami:-)słodkie buleczki,u nas co najwyżej czerstwy chlebus można dostać.Dostęp do kuchni,u nas najlepiej wziązc sobie swoje sztućce,bo inaczej można palcami zajadac i dobrze ich pilnować,bł jak przypadkiem odda się z talerzem to już się nie odzyska:-D

Paula55, BlackLuna, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do ginekologów, to ja całą ciążę chodzę do ginka na nfz, nawet trafiłam go na dyżurze jak byłam w szpitalu. Może mega sympatyczny nie jest, ale konkretny i rzeczowy, a ja w sumie też o pierdolety nie pytam i go nie męczę. Wszystkie badania robi na czas, o nic sie nie martwię. Usg też on zawsze mi robi i mniej wiecej się tam jakoś te jego pomiary zgadzają, także ja na nfz w ciąży złego słowa nie powiem. Nawet w szpitalu te położne to milutkie kobiety były. Oby tak do końca. Ale wiem, że można różnie trafić, czy to prywatnie czy państwowo, i wtedy nie ma co się zrażać, tylko zmienić gina!

7w3d 💔
  • betinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Matiego też kość udowa zawsze krótsza! Nie ma się co martwić!

A co oni powariowali z tymi terminami?!?!?!?!? Przecież termin się liczy z OM i z usg w 12tyg, a potem to indywidualna kwestia wzrostu!!!!

PAULA, trzymam kciukersy za rozwarcie wrót! A tymczasem oddaj się lekturze :D

Paula55, stardust87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawijam się do dentysy <boi się>! Mam nadzieję, że nei urodzę na fotelu :D

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no więc ja już po wizycie:

mój synek szacunkowo waży 3370 :-) i nic się u mojej żiżel nie dzieje ;-/ tzn. lekarz jedyne co powiedział to , że to już tak na granicy :-) ale nie ma zadnego rozwarcia ani nic :-) główka malucha tydzień do przodu niz z okresu wynika.

Wypisał zwolnienie do 18tego wrzesnia i dał zaswiadczenie do becikowego.
    Mówie do niego, że musze męza przycisnąć to moze coś przyśpieszy, powiedział ,że o tak na tym etapie może to przyspieszyc :-)

to nic dalej cierpliwie czekam aż się moje pisklę wykluje :-) moze męża zaciągnę gdzieś na ten weekend ma być ciepło to co bedziemy w domu siedziec :-P

ide po coś do jedzenia, bo przed badaniem nie chciała się objadac :-) u mnie dzisiaj tagliatelle z łososiem w sosie borowikowym pycha! I mega proste i szybkie danie, mimo, że ja grzybów nie jem ale sos z nich uwielbiam :-)

justyna14, betinka, magdzia26, kark, nenka lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Ewi mamy identyczna sytuację! Z okresu mam termin na 13,ostatnio mi powiedział,że 8,a dziś,że 25.zastanawiam się tylko jak w dwa tygodnie,bo byłam dwa tygodnie temu,może się tak zmienić data.jak dla mnie to on tak do dupy mierzy to wszystko.a później wracam do domu z defem ,że mi syn nie rośnie:-(
    to mi na wizycie pod koniec lipca powiedział że urodze 2-3 tyg przed terminem i jak byłam w szpitalu to w sumie to potwierdził. Kurcze mam nadzieje, że to będzie prawda bo nie wiem, czy do terminu tj. 23.09 to sie doturlam.

7w3d 💔
  • dba Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaciskam nogi, mąż wstępu mieć nie będzie, nie chcę dziecka rodzić w pierwszy dzień szkoły synka :) i w sumie trochę tak beznadziejnie mieć urodziny 1września haha :D

Karolaaa91, betinka lubią tę wiadomość

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula przyznaj się, że na późny urlop żeście skoczyli, a żebyśmy cię nie zjadły, że w zaawansowanej ciąży podróżujesz to powiedziałaś nam, że do szpitala skoczyłas ;-P

Paula55 lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:

mój to mi mierzy dokładnie, nawet po 2 razy czasem jak sam nie jest pewny, dobry lekarz, lubie go i mam zaufanie do niego, ale kazał sie nie martwić i tak musze zrobić. na pocieszenie paczkę LAYSOW zeżarłam i tyle :D

na wadze mam już 75,5 kg a zaczynałam z wagą 68 k\g wiec 7,5 do przodu już.

a jeszcze wody płodowe też w normie, wszystko w normie a ta kość udowa nie daje człowiekowi spokoju.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Miski jestesmy aktualnie podlaczeni pod ktg wiec mam ograniczona swobode :)

Poki co moj wykres to smiech na sali :) ledwo na poziomie kilkanascie do max 50% :/
    Dzis dostane pierwsza porcje zelu :) potem badanko po 6 h, potem nast porcje, znow badanko i ew rano ost porcje.
    Jak cokolwiek mnie rozewrze to przebija pecherz ;)

Oprowadzili mnie po oddziale :) jest spoko. Narazie jestem na 4-osobowej sali. Mamy prysznic, duza lazienke, wanne.
    Caly czas dostepna kuchnia z lodowka , maszyna do kawy, herbaty, slodkie buleczki, jak bede chciala karmic butla malego to tez jest tam mleko do wziecia sobie.
    Z menu to prawda. Mam przy lozku liste co moge zamowic sobie do jedzonka. Zapowiada sie niezle :)

Bede co troche zagladac i sledzic was :)
    menu przy łóżku? no trzymajcie mnie bo nie wytrzymam! a w Polsce? dostałabyś 5g masła, 3 kromki chleba sprzed 3 dni i dwa plastry wędliny, żeby się pozastanawiać, po co 3 kromki chleba :) o! więc się z porodem nie spiesz, korzystać z wanny z bombelkami :) a szampana po porodzie też ojcom dają??

betinka, magdzia26 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    mój to mi mierzy dokładnie, nawet po 2 razy czasem jak sam nie jest pewny, dobry lekarz, lubie go i mam zaufanie do niego, ale kazał sie nie martwić i tak musze zrobić. na pocieszenie paczkę LAYSOW zeżarłam i tyle :D

na wadze mam już 75,5 kg a zaczynałam z wagą 68 k\g wiec 7,5 do przodu już.

a jeszcze wody płodowe też w normie, wszystko w normie a ta kość udowa nie daje człowiekowi spokoju.
    chudzinko! 7,5 do przodu? tzn Ty w ogóle nie przytyłaś, bo tyle to waży dziecko, wody, nabrzmiałe cycki i łożysko. Zazdroszczę.

7w3d 💔
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie zerknęłam sobie na usg z 12 tyg i 4 dnia i tam mam ze z usg data porodu 17.09 wiec miedzy 13 a 17 moze urodze :D

justyna14 - do 40 tyg złapie jeszzve na wadze trochę ;-)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    właśnie zerknęłam sobie na usg z 12 tyg i 4 dnia i tam mam ze z usg data porodu 17.09 wiec miedzy 13 a 17 moze urodze :D

justyna14 - do 40 tyg złapie jeszzve na wadze trochę ;-)
    tak dobijesz do 9kg :) cóż jak ja po porodzie będę narzekać na wielką d... to liczę na wsparcie i motywację :)

Ewi25 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bedziemy się wspierać wszystkie :)

justyna14 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 1802 1803 1804 1805 1806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ