Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Miski jestesmy aktualnie podlaczeni pod ktg wiec mam ograniczona swobode
Poki co moj wykres to smiech na saliledwo na poziomie kilkanascie do max 50%
Dzis dostane pierwsza porcje zelupotem badanko po 6 h, potem nast porcje, znow badanko i ew rano ost porcje.
Jak cokolwiek mnie rozewrze to przebija pecherz
Oprowadzili mnie po oddzialejest spoko. Narazie jestem na 4-osobowej sali. Mamy prysznic, duza lazienke, wanne.
Caly czas dostepna kuchnia z lodowka , maszyna do kawy, herbaty, slodkie buleczki, jak bede chciala karmic butla malego to tez jest tam mleko do wziecia sobie.
Z menu to prawda. Mam przy lozku liste co moge zamowic sobie do jedzonka. Zapowiada sie niezle
Bede co troche zagladac i sledzic wasjustyna14, Tysia87, betinka, aleksa.wawa, afrykanka, magdzia26, madiiiii, jovi81, stardust87, kark, nenka lubią tę wiadomość
-
ofcooo mi przedwczoraj gin badała rozwarcie i nie bolało za bardzo. to chyba zależy od lekarza. Pamiętam, że jak położne badały podczas podczas porodu to baaardzo bolało.
Afrykanka masz bóle przepowiadające. Spokojnie, ja mam je od 2 tygodni
Kark ja nie biorę magnezu i jakoś nie rodzę
ofcooo, afrykanka, kark lubią tę wiadomość
-
Ewi25 wrote:a tak wogóle to ja już po wizycie i no więc:
HC ma już w 38 tydz i 4 dzien (obwód główki)
AC w 36 tydz i 4 dniu (jest to obwód brzucha dziecka)
FL w 33 tygodniu i 2 dniu (bardzo malutko) (długość kości udowej)
FL/HC mam 19.27 (16.20-22.00)
FL/AC 20.32 (20.00-24.00)
waga małego w 37 tyg i 5 dniu 2880 gram +- 432 gram
wychodzi ze ciąża jest tydzień młodsza.o! ale skoro ciąża młodsza to chyba szybko nie masz co się szykować na poród
edit: a waga super! akurat do 40 tyg będzie miał 3300czyli idealnie do porodu sn, lepiej mniej niż kloc ponad 4kg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 16:53
betinka lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Ewi25 wrote:no jakiś dziwny ten twój lekarz
ale ja chyba do tej wigilii dociągnę z tobą bo z wielkości małego i wogóle data porodu z 13.09 na 24.09 mam przesuniętą ale to wg usg ale lekarz twierdzi że normalnie urodzę
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Ewi25 wrote:betinka - niby nie powinnam sie martwić ale jakoś tak człowiek myśli... mam nadzieje że nic tam się nie dzieje tylko to błąd pomiarów w tej kości udowej.
Ewi moj synek tez ma krotka fl ( ok 3 tyg do tylu(, tez sie martwilam ale dwuch lekarzy powiedzialo ze jest ok i tez w sieci poczytalam historie innych ciaz z krotka nozka i w sumie to czesto taki pomiar wychodz i dzieci sie zdrowe rodza wiec juz sie tym wcale nie martwie. Widocznie maluszek bedzie mial krotsze nozki i tyle.
Paula w tym szpitalu to jak w hotelu maszw pl nie ma tak dobrze.
-
Paula czy Ty aby napewno jesteś na porodowce,czy jakiś wypad all inclusive sobie zalatwilas w tajemnicy przed nami:-)słodkie buleczki,u nas co najwyżej czerstwy chlebus można dostać.Dostęp do kuchni,u nas najlepiej wziązc sobie swoje sztućce,bo inaczej można palcami zajadac i dobrze ich pilnować,bł jak przypadkiem odda się z talerzem to już się nie odzyska:-D
Paula55, BlackLuna, magdzia26 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
a co do ginekologów, to ja całą ciążę chodzę do ginka na nfz, nawet trafiłam go na dyżurze jak byłam w szpitalu. Może mega sympatyczny nie jest, ale konkretny i rzeczowy, a ja w sumie też o pierdolety nie pytam i go nie męczę. Wszystkie badania robi na czas, o nic sie nie martwię. Usg też on zawsze mi robi i mniej wiecej się tam jakoś te jego pomiary zgadzają, także ja na nfz w ciąży złego słowa nie powiem. Nawet w szpitalu te położne to milutkie kobiety były. Oby tak do końca. Ale wiem, że można różnie trafić, czy to prywatnie czy państwowo, i wtedy nie ma co się zrażać, tylko zmienić gina!7w3d 💔
-
U Matiego też kość udowa zawsze krótsza! Nie ma się co martwić!
A co oni powariowali z tymi terminami?!?!?!?!? Przecież termin się liczy z OM i z usg w 12tyg, a potem to indywidualna kwestia wzrostu!!!!
PAULA, trzymam kciukersy za rozwarcie wrót! A tymczasem oddaj się lekturzePaula55, stardust87 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
no więc ja już po wizycie:
mój synek szacunkowo waży 3370i nic się u mojej żiżel nie dzieje ;-/ tzn. lekarz jedyne co powiedział to , że to już tak na granicy
ale nie ma zadnego rozwarcia ani nic
główka malucha tydzień do przodu niz z okresu wynika.
Wypisał zwolnienie do 18tego wrzesnia i dał zaswiadczenie do becikowego.
Mówie do niego, że musze męza przycisnąć to moze coś przyśpieszy, powiedział ,że o tak na tym etapie może to przyspieszyc
to nic dalej cierpliwie czekam aż się moje pisklę wyklujemoze męża zaciągnę gdzieś na ten weekend ma być ciepło to co bedziemy w domu siedziec
ide po coś do jedzenia, bo przed badaniem nie chciała się objadacu mnie dzisiaj tagliatelle z łososiem w sosie borowikowym pycha! I mega proste i szybkie danie, mimo, że ja grzybów nie jem ale sos z nich uwielbiam
justyna14, betinka, magdzia26, kark, nenka lubią tę wiadomość
-
Tysia87 wrote:Ewi mamy identyczna sytuację! Z okresu mam termin na 13,ostatnio mi powiedział,że 8,a dziś,że 25.zastanawiam się tylko jak w dwa tygodnie,bo byłam dwa tygodnie temu,może się tak zmienić data.jak dla mnie to on tak do dupy mierzy to wszystko.a później wracam do domu z defem ,że mi syn nie rośnie:-(7w3d 💔
-
Tysia87 wrote:Ewi mamy identyczna sytuację! Z okresu mam termin na 13,ostatnio mi powiedział,że 8,a dziś,że 25.zastanawiam się tylko jak w dwa tygodnie,bo byłam dwa tygodnie temu,może się tak zmienić data.jak dla mnie to on tak do dupy mierzy to wszystko.a później wracam do domu z defem ,że mi syn nie rośnie:-(
mój to mi mierzy dokładnie, nawet po 2 razy czasem jak sam nie jest pewny, dobry lekarz, lubie go i mam zaufanie do niego, ale kazał sie nie martwić i tak musze zrobić. na pocieszenie paczkę LAYSOW zeżarłam i tyle
na wadze mam już 75,5 kg a zaczynałam z wagą 68 k\g wiec 7,5 do przodu już.
a jeszcze wody płodowe też w normie, wszystko w normie a ta kość udowa nie daje człowiekowi spokoju. -
Paula55 wrote:Miski jestesmy aktualnie podlaczeni pod ktg wiec mam ograniczona swobode
Poki co moj wykres to smiech na saliledwo na poziomie kilkanascie do max 50%
Dzis dostane pierwsza porcje zelupotem badanko po 6 h, potem nast porcje, znow badanko i ew rano ost porcje.
Jak cokolwiek mnie rozewrze to przebija pecherz
Oprowadzili mnie po oddzialejest spoko. Narazie jestem na 4-osobowej sali. Mamy prysznic, duza lazienke, wanne.
Caly czas dostepna kuchnia z lodowka , maszyna do kawy, herbaty, slodkie buleczki, jak bede chciala karmic butla malego to tez jest tam mleko do wziecia sobie.
Z menu to prawda. Mam przy lozku liste co moge zamowic sobie do jedzonka. Zapowiada sie niezle
Bede co troche zagladac i sledzic waso! więc się z porodem nie spiesz, korzystać z wanny z bombelkami
a szampana po porodzie też ojcom dają??
betinka, magdzia26 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Ewi25 wrote:mój to mi mierzy dokładnie, nawet po 2 razy czasem jak sam nie jest pewny, dobry lekarz, lubie go i mam zaufanie do niego, ale kazał sie nie martwić i tak musze zrobić. na pocieszenie paczkę LAYSOW zeżarłam i tyle
na wadze mam już 75,5 kg a zaczynałam z wagą 68 k\g wiec 7,5 do przodu już.
a jeszcze wody płodowe też w normie, wszystko w normie a ta kość udowa nie daje człowiekowi spokoju.7w3d 💔 -
Ewi25 wrote:właśnie zerknęłam sobie na usg z 12 tyg i 4 dnia i tam mam ze z usg data porodu 17.09 wiec miedzy 13 a 17 moze urodze
justyna14 - do 40 tyg złapie jeszzve na wadze trochęcóż jak ja po porodzie będę narzekać na wielką d... to liczę na wsparcie i motywację
Ewi25 lubi tę wiadomość
7w3d 💔