Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miski jestesmy aktualnie podlaczeni pod ktg wiec mam ograniczona swobode :)

Poki co moj wykres to smiech na sali :) ledwo na poziomie kilkanascie do max 50% :/
    Dzis dostane pierwsza porcje zelu :) potem badanko po 6 h, potem nast porcje, znow badanko i ew rano ost porcje.
    Jak cokolwiek mnie rozewrze to przebija pecherz ;)

Oprowadzili mnie po oddziale :) jest spoko. Narazie jestem na 4-osobowej sali. Mamy prysznic, duza lazienke, wanne.
    Caly czas dostepna kuchnia z lodowka , maszyna do kawy, herbaty, slodkie buleczki, jak bede chciala karmic butla malego to tez jest tam mleko do wziecia sobie.
    Z menu to prawda. Mam przy lozku liste co moge zamowic sobie do jedzonka. Zapowiada sie niezle :)

Bede co troche zagladac i sledzic was :)

justyna14, Tysia87, betinka, nick nieaktualny, afrykanka, magdzia26, madiiiii, jovi81, stardust87, nick nieaktualny, nenka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i lekarz mówił żeby się nie martwić bo dziecko jest z tych mniejszych ale przepływy są bardzo dobre, KTG jest dobre więc bez paniki i za tydzień znów na KTG idę i 04.09 mam kolejną wizytę, już pewnie ostatnią przed porodem.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo mi przedwczoraj gin badała rozwarcie i nie bolało za bardzo. to chyba zależy od lekarza. Pamiętam, że jak położne badały podczas podczas porodu to baaardzo bolało.
    Afrykanka masz bóle przepowiadające. Spokojnie, ja mam je od 2 tygodni ;)
    Kark ja nie biorę magnezu i jakoś nie rodzę :P

ofcooo, afrykanka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    a tak wogóle to ja już po wizycie i no więc:
    HC ma już w 38 tydz i 4 dzien (obwód główki)
    AC w 36 tydz i 4 dniu (jest to obwód brzucha dziecka)
    FL w 33 tygodniu i 2 dniu (bardzo malutko :( ) (długość kości udowej)
    FL/HC mam 19.27 (16.20-22.00)
    FL/AC 20.32 (20.00-24.00)

waga małego w 37 tyg i 5 dniu 2880 gram +- 432 gram

wychodzi ze ciąża jest tydzień młodsza.
    słyszałam, że chłopaki zawsze FL mają krótszą albo taką jak na tydzień ciąży. U mnie ciąża o jakieś 2 tyg a może 3 starsza niż jest, a FL idealnie pasuje jako jedyny wymiar na ten tydzień ciąży, więc się nie martw. Jak to mój ginek powiedział " nie każdy człowiek jest taki sam i ma takie same wymiary" :) o! ale skoro ciąża młodsza to chyba szybko nie masz co się szykować na poród :)

edit: a waga super! akurat do 40 tyg będzie miał 3300 :) czyli idealnie do porodu sn, lepiej mniej niż kloc ponad 4kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 16:53

betinka lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    no jakiś dziwny ten twój lekarz :-/ ale ja chyba do tej wigilii dociągnę z tobą bo z wielkości małego i wogóle data porodu z 13.09 na 24.09 mam przesuniętą ale to wg usg ale lekarz twierdzi że normalnie urodzę :)
    Ewi mamy identyczna sytuację! Z okresu mam termin na 13,ostatnio mi powiedział,że 8,a dziś,że 25.zastanawiam się tylko jak w dwa tygodnie,bo byłam dwa tygodnie temu,może się tak zmienić data.jak dla mnie to on tak do dupy mierzy to wszystko.a później wracam do domu z defem ,że mi syn nie rośnie:-(

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    betinka - niby nie powinnam sie martwić ale jakoś tak człowiek myśli... mam nadzieje że nic tam się nie dzieje tylko to błąd pomiarów w tej kości udowej.

Ewi moj synek tez ma krotka fl ( ok 3 tyg do tylu(, tez sie martwilam ale dwuch lekarzy powiedzialo ze jest ok i tez w sieci poczytalam historie innych ciaz z krotka nozka i w sumie to czesto taki pomiar wychodz i dzieci sie zdrowe rodza wiec juz sie tym wcale nie martwie. Widocznie maluszek bedzie mial krotsze nozki i tyle.

Paula w tym szpitalu to jak w hotelu masz :) w pl nie ma tak dobrze.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula czy Ty aby napewno jesteś na porodowce,czy jakiś wypad all inclusive sobie zalatwilas w tajemnicy przed nami:-)słodkie buleczki,u nas co najwyżej czerstwy chlebus można dostać.Dostęp do kuchni,u nas najlepiej wziązc sobie swoje sztućce,bo inaczej można palcami zajadac i dobrze ich pilnować,bł jak przypadkiem odda się z talerzem to już się nie odzyska:-D

Paula55, BlackLuna, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do ginekologów, to ja całą ciążę chodzę do ginka na nfz, nawet trafiłam go na dyżurze jak byłam w szpitalu. Może mega sympatyczny nie jest, ale konkretny i rzeczowy, a ja w sumie też o pierdolety nie pytam i go nie męczę. Wszystkie badania robi na czas, o nic sie nie martwię. Usg też on zawsze mi robi i mniej wiecej się tam jakoś te jego pomiary zgadzają, także ja na nfz w ciąży złego słowa nie powiem. Nawet w szpitalu te położne to milutkie kobiety były. Oby tak do końca. Ale wiem, że można różnie trafić, czy to prywatnie czy państwowo, i wtedy nie ma co się zrażać, tylko zmienić gina!

7w3d 💔
  • betinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Matiego też kość udowa zawsze krótsza! Nie ma się co martwić!

A co oni powariowali z tymi terminami?!?!?!?!? Przecież termin się liczy z OM i z usg w 12tyg, a potem to indywidualna kwestia wzrostu!!!!

PAULA, trzymam kciukersy za rozwarcie wrót! A tymczasem oddaj się lekturze :D

Paula55, stardust87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawijam się do dentysy <boi się>! Mam nadzieję, że nei urodzę na fotelu :D

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no więc ja już po wizycie:

mój synek szacunkowo waży 3370 :-) i nic się u mojej żiżel nie dzieje ;-/ tzn. lekarz jedyne co powiedział to , że to już tak na granicy :-) ale nie ma zadnego rozwarcia ani nic :-) główka malucha tydzień do przodu niz z okresu wynika.

Wypisał zwolnienie do 18tego wrzesnia i dał zaswiadczenie do becikowego.
    Mówie do niego, że musze męza przycisnąć to moze coś przyśpieszy, powiedział ,że o tak na tym etapie może to przyspieszyc :-)

to nic dalej cierpliwie czekam aż się moje pisklę wykluje :-) moze męża zaciągnę gdzieś na ten weekend ma być ciepło to co bedziemy w domu siedziec :-P

ide po coś do jedzenia, bo przed badaniem nie chciała się objadac :-) u mnie dzisiaj tagliatelle z łososiem w sosie borowikowym pycha! I mega proste i szybkie danie, mimo, że ja grzybów nie jem ale sos z nich uwielbiam :-)

justyna14, betinka, magdzia26, nick nieaktualny, nenka lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Ewi mamy identyczna sytuację! Z okresu mam termin na 13,ostatnio mi powiedział,że 8,a dziś,że 25.zastanawiam się tylko jak w dwa tygodnie,bo byłam dwa tygodnie temu,może się tak zmienić data.jak dla mnie to on tak do dupy mierzy to wszystko.a później wracam do domu z defem ,że mi syn nie rośnie:-(
    to mi na wizycie pod koniec lipca powiedział że urodze 2-3 tyg przed terminem i jak byłam w szpitalu to w sumie to potwierdził. Kurcze mam nadzieje, że to będzie prawda bo nie wiem, czy do terminu tj. 23.09 to sie doturlam.

7w3d 💔
  • dba Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaciskam nogi, mąż wstępu mieć nie będzie, nie chcę dziecka rodzić w pierwszy dzień szkoły synka :) i w sumie trochę tak beznadziejnie mieć urodziny 1września haha :D

Karolaaa91, betinka lubią tę wiadomość

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula przyznaj się, że na późny urlop żeście skoczyli, a żebyśmy cię nie zjadły, że w zaawansowanej ciąży podróżujesz to powiedziałaś nam, że do szpitala skoczyłas ;-P

Paula55 lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:

mój to mi mierzy dokładnie, nawet po 2 razy czasem jak sam nie jest pewny, dobry lekarz, lubie go i mam zaufanie do niego, ale kazał sie nie martwić i tak musze zrobić. na pocieszenie paczkę LAYSOW zeżarłam i tyle :D

na wadze mam już 75,5 kg a zaczynałam z wagą 68 k\g wiec 7,5 do przodu już.

a jeszcze wody płodowe też w normie, wszystko w normie a ta kość udowa nie daje człowiekowi spokoju.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Miski jestesmy aktualnie podlaczeni pod ktg wiec mam ograniczona swobode :)

Poki co moj wykres to smiech na sali :) ledwo na poziomie kilkanascie do max 50% :/
    Dzis dostane pierwsza porcje zelu :) potem badanko po 6 h, potem nast porcje, znow badanko i ew rano ost porcje.
    Jak cokolwiek mnie rozewrze to przebija pecherz ;)

Oprowadzili mnie po oddziale :) jest spoko. Narazie jestem na 4-osobowej sali. Mamy prysznic, duza lazienke, wanne.
    Caly czas dostepna kuchnia z lodowka , maszyna do kawy, herbaty, slodkie buleczki, jak bede chciala karmic butla malego to tez jest tam mleko do wziecia sobie.
    Z menu to prawda. Mam przy lozku liste co moge zamowic sobie do jedzonka. Zapowiada sie niezle :)

Bede co troche zagladac i sledzic was :)
    menu przy łóżku? no trzymajcie mnie bo nie wytrzymam! a w Polsce? dostałabyś 5g masła, 3 kromki chleba sprzed 3 dni i dwa plastry wędliny, żeby się pozastanawiać, po co 3 kromki chleba :) o! więc się z porodem nie spiesz, korzystać z wanny z bombelkami :) a szampana po porodzie też ojcom dają??

betinka, magdzia26 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    mój to mi mierzy dokładnie, nawet po 2 razy czasem jak sam nie jest pewny, dobry lekarz, lubie go i mam zaufanie do niego, ale kazał sie nie martwić i tak musze zrobić. na pocieszenie paczkę LAYSOW zeżarłam i tyle :D

na wadze mam już 75,5 kg a zaczynałam z wagą 68 k\g wiec 7,5 do przodu już.

a jeszcze wody płodowe też w normie, wszystko w normie a ta kość udowa nie daje człowiekowi spokoju.
    chudzinko! 7,5 do przodu? tzn Ty w ogóle nie przytyłaś, bo tyle to waży dziecko, wody, nabrzmiałe cycki i łożysko. Zazdroszczę.

7w3d 💔
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie zerknęłam sobie na usg z 12 tyg i 4 dnia i tam mam ze z usg data porodu 17.09 wiec miedzy 13 a 17 moze urodze :D

justyna14 - do 40 tyg złapie jeszzve na wadze trochę ;-)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    właśnie zerknęłam sobie na usg z 12 tyg i 4 dnia i tam mam ze z usg data porodu 17.09 wiec miedzy 13 a 17 moze urodze :D

justyna14 - do 40 tyg złapie jeszzve na wadze trochę ;-)
    tak dobijesz do 9kg :) cóż jak ja po porodzie będę narzekać na wielką d... to liczę na wsparcie i motywację :)

Ewi25 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bedziemy się wspierać wszystkie :)

justyna14 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 1802 1803 1804 1805 1806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ