Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
pralinka wrote:Majeczko daj znac co Ci gin powie
BlackLuna, tu jest inny system...za wizyty u gin sie nie placi... Tylko jest minus bo niczym znajdziesz wolnego gin to schodzi, ale jak juz go masz to wizyty sa za darmo w ramach ubezpieczenia. Place za badania (z wyjatkiem tych obowiazkowych czyli sprawdzenie czy mocz i krew sa w porzadku). Ja mysle ze jesli do konca przyszlego weekendu nie urodze to w przyszly poniedzialek(wtedy uplyna 2tygodnie od ostatniej wizyty) to do niej zadzwonie ze chce przyjsc na wizyte teraz i juz bo jednak jeh wrozby sie nie sprawdzily.... Sama nie wiem, ale z drugiej strony czekac do terminu porodu bez zadnej wizyty od 3tygodni to chyba tez nie bardzo..jak myslisz?
Paula, zapowiada sie relacja z porodu na zywo?
Ide karpatke tworzyc
kochana, wiadomo że będziesz czuła się pewniej i bezpieczniej jak będziesz do końca pod kontrolą, ja akurat gdybym nie musiała mieć recept na jakieś leki albo miałabym możliwość bez problemowo w szpitalu sprawdzić KTG żeby jednak tak bez opieki całkowitej nie zostać to nie wiem czy na sam koniec pisałabym się jeszcze na wizytę skoro wszystkie badania miałabym zrobione, a L4 byłoby mi niepotrzebne, ale jak mowie to jest indywidualna sprawa każdej z nas -
Paula55 wrote:Haha betinka dobre!!! Wyimaginowane dziury
Kur** chce mi sie do klopa!!!
Chyba zaraz krzykne: siostro basen
Jakby to powiedział Kapitan Bomba - SZCZYJ W SKAFANDER!dba, magdzia26, Paula55, aleksa.wawa, Ewi25, hela, stardust87, kark, nenka, karolcia:)))) lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
dba wrote:jest to też rocznica rozpoczęcia drugiej wojny światowej. Jakoś niezbyt kojarzy mi się ta data
I rocznica ataku na szkołę w Biesłanieteż mi się kiepsko kojarzy, zawszę na apelu na rozpoczęciu roku szkolnego myślę o tych biednych dzieciach. Z kolei 11 września, atak na WTC. Więc jakby tak się zagłębić to w każdym terminie coś by człowiek wymyślił.
-
Jakoś Amerykańcom nie współczuję
wierzę w teorię spiskową czyli, że to rząd amerykański wszystko zaplanował. Ale lepiej nie będę się zagłębiać w polityczne aspekty naszego świata
Ja przeżywam akurat bardzo II wojnę światową, jako nastolatka przeczytałam bardzo dużo książek na ten temat i mam trochę jobla na tym punkcie
-
Szonka wrote:I rocznica ataku na szkołę w Biesłanie
też mi się kiepsko kojarzy, zawszę na apelu na rozpoczęciu roku szkolnego myślę o tych biednych dzieciach. Z kolei 11 września, atak na WTC. Więc jakby tak się zagłębić to w każdym terminie coś by człowiek wymyślił.
Haha, ja mam termin porodu naturalnego na 11 wrzesnia
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Ja tego nie zalatwiam.... Zapytałam mojego ginekologa o szczepionkę wykupywana prywatnie zamiast tej szpitalnej to powiedział zeby zdać sie na to co jest w szpitalu. Z drugiej strony ile dzieci każdego dnia w kazdym szpitalu jest szczepionych i nic nie mówią o tym zeby cos sie działo... Mam nadzieje ze nie bede żałowała swojej decyzji.
verynice, Fipsik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mówią, tylko nie w mediach, bo im nie wolno. Najlepiej poczytać fora, gdzie się wypowiadają rodzice dzieci z powikłaniami. Np. tu: http://forum.darzycia.pl/index.php?topic=10562.0
Żaden lekarz Wam nie powie, żeby nie szczepić, albo że jakaś szczepionka szkodzi. Tylko ciekawe czemu pediatrzy własnych dzieci nie szczepiąhttps://www.maluchy.pl/li-68923.png -
nick nieaktualnyverynice wrote:Dziewczyny, czy jest któraś z Was, która nie załatwia sobie tej recepty na Engerix B?? Bo ja już mam łep jak sklep od tego wszystkiego
Ja nic nie zalatwiam
W szpitalu mi zaszczepią młodego i nie mam zamiaru wydziwiać
Moja szwagierka jest pediatrą wiec temat szczepien mam z nią obgadany i bardzo mnie uspokoiła bo też schizowałam sie tym czy szczepic, kiedy, co i jak...Fipsik lubi tę wiadomość
-
Hej lachony
stesknilyscie sie za mna???
Ja juz po kolacjiw koncu mnie uwolnili po ktg
Po zeliku zaczely sie pokazywac skurcze na poziomie 90w koncu cos ruszylo
Ejj powiem wam ze masakra z tymi babami co sa ze mnaprzyszla polozna pytac czy ktos potrzebuje cos przeciwbolowego to te sie jak na mieso rzucily. Ja jako jedyna nic nie bralam a mam jakiekolwiek skurcze
lekomanki
Jedna to juz wypisuja bo nic jej nie jest a panike sieje i na paracaetamolu jedzie
Wogole mielismy spotkanie przy herbatce z kolesiem co wyglada jak Jezus
Pyta sie na co czekamy- chlopa czy babke. To mowie ze na chlopca. A on..... Ze tez cala ciaze na chlopaka czekali a maja prawie 4- kg core hahaha. To ci dopiero niespodziankamowi ze nawet imienia nie maja
Tysia87, magdzia26, betinka, stardust87, nenka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybetinka wrote:Mówią, tylko nie w mediach, bo im nie wolno. Najlepiej poczytać fora, gdzie się wypowiadają rodzice dzieci z powikłaniami. Np. tu: http://forum.darzycia.pl/index.php?topic=10562.0
Żaden lekarz Wam nie powie, żeby nie szczepić, albo że jakaś szczepionka szkodzi. Tylko ciekawe czemu pediatrzy własnych dzieci nie szczepią
Moja szwagierka (pediatra) szczepila swoją małą na wszystko oprócz rotawirusa i tez nie wydziwiala z receptami tylko to co dali w szpitalu a potem w przychodni. Odradzala mi zakup szczepionek w aptece bo zazwyczaj sa zle przechowywane itp.Fipsik lubi tę wiadomość