X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A W OGÓLE TO CO Z AKUSZERKĄ????????????????????????????

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Majeczko daj znac co Ci gin powie
    BlackLuna, tu jest inny system...za wizyty u gin sie nie placi... Tylko jest minus bo niczym znajdziesz wolnego gin to schodzi, ale jak juz go masz to wizyty sa za darmo w ramach ubezpieczenia. Place za badania (z wyjatkiem tych obowiazkowych czyli sprawdzenie czy mocz i krew sa w porzadku). Ja mysle ze jesli do konca przyszlego weekendu nie urodze to w przyszly poniedzialek(wtedy uplyna 2tygodnie od ostatniej wizyty) to do niej zadzwonie ze chce przyjsc na wizyte teraz i juz bo jednak jeh wrozby sie nie sprawdzily.... Sama nie wiem, ale z drugiej strony czekac do terminu porodu bez zadnej wizyty od 3tygodni to chyba tez nie bardzo..jak myslisz?

Paula, zapowiada sie relacja z porodu na zywo?:)
    Ide karpatke tworzyc

kochana, wiadomo że będziesz czuła się pewniej i bezpieczniej jak będziesz do końca pod kontrolą, ja akurat gdybym nie musiała mieć recept na jakieś leki albo miałabym możliwość bez problemowo w szpitalu sprawdzić KTG żeby jednak tak bez opieki całkowitej nie zostać to nie wiem czy na sam koniec pisałabym się jeszcze na wizytę skoro wszystkie badania miałabym zrobione, a L4 byłoby mi niepotrzebne, ale jak mowie to jest indywidualna sprawa każdej z nas :)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha betinka dobre!!! Wyimaginowane dziury :P
    Kur** chce mi sie do klopa!!!
    Chyba zaraz krzykne: siostro basen :)

justyna14, betinka, magdzia26, Ewi25, nenka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Haha betinka dobre!!! Wyimaginowane dziury :P
    Kur** chce mi sie do klopa!!!
    Chyba zaraz krzykne: siostro basen :)

Jakby to powiedział Kapitan Bomba - SZCZYJ W SKAFANDER!

dba, magdzia26, Paula55, aleksa.wawa, Ewi25, hela, stardust87, kark, nenka, karolcia:)))) lubią tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    jest to też rocznica rozpoczęcia drugiej wojny światowej. Jakoś niezbyt kojarzy mi się ta data ;)

I rocznica ataku na szkołę w Biesłanie :/ też mi się kiepsko kojarzy, zawszę na apelu na rozpoczęciu roku szkolnego myślę o tych biednych dzieciach. Z kolei 11 września, atak na WTC. Więc jakby tak się zagłębić to w każdym terminie coś by człowiek wymyślił.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• dba Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś Amerykańcom nie współczuję :P wierzę w teorię spiskową czyli, że to rząd amerykański wszystko zaplanował. Ale lepiej nie będę się zagłębiać w polityczne aspekty naszego świata :) Ja przeżywam akurat bardzo II wojnę światową, jako nastolatka przeczytałam bardzo dużo książek na ten temat i mam trochę jobla na tym punkcie ;)

• betinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    I rocznica ataku na szkołę w Biesłanie :/ też mi się kiepsko kojarzy, zawszę na apelu na rozpoczęciu roku szkolnego myślę o tych biednych dzieciach. Z kolei 11 września, atak na WTC. Więc jakby tak się zagłębić to w każdym terminie coś by człowiek wymyślił.

Haha, ja mam termin porodu naturalnego na 11 wrzesnia ;)

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez :-)

betinka wrote:
    Haha, ja mam termin porodu naturalnego na 11 wrzesnia ;)

atdci09kamv7205a.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej :)
    dopiero wróciłam do domku i padam na ryjek :/
    Poproszę o krótkie streszczenie tego miliona stron, które nadrukowałyście :P
    jak tam nasze rodzące i wizytujące?

relganlikx65a1ud.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy jest któraś z Was, która nie załatwia sobie tej recepty na Engerix B?? Bo ja już mam łep jak sklep od tego wszystkiego :(

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego nie zalatwiam.... Zapytałam mojego ginekologa o szczepionkę wykupywana prywatnie zamiast tej szpitalnej to powiedział zeby zdać sie na to co jest w szpitalu. Z drugiej strony ile dzieci każdego dnia w kazdym szpitalu jest szczepionych i nic nie mówią o tym zeby cos sie działo... Mam nadzieje ze nie bede żałowała swojej decyzji.

verynice, Fipsik lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro na wizycie też chcę zapytać moją ginkę o jej opinię na ten temat...

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Jakby to powiedział Kapitan Bomba - SZCZYJ W SKAFANDER!

o widze ze jest i fanka Kapitana Bomby :)
    Witam w klubie ;)

betinka, hela lubią tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówią, tylko nie w mediach, bo im nie wolno. Najlepiej poczytać fora, gdzie się wypowiadają rodzice dzieci z powikłaniami. Np. tu: http://forum.darzycia.pl/index.php?topic=10562.0

Żaden lekarz Wam nie powie, żeby nie szczepić, albo że jakaś szczepionka szkodzi. Tylko ciekawe czemu pediatrzy własnych dzieci nie szczepią :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dziewczyny, czy jest któraś z Was, która nie załatwia sobie tej recepty na Engerix B?? Bo ja już mam łep jak sklep od tego wszystkiego :(

Ja nic nie zalatwiam :)
    W szpitalu mi zaszczepią młodego i nie mam zamiaru wydziwiać :)
    Moja szwagierka jest pediatrą wiec temat szczepien mam z nią obgadany i bardzo mnie uspokoiła bo też schizowałam sie tym czy szczepic, kiedy, co i jak...

Fipsik lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej lachony :) stesknilyscie sie za mna??? :)

Ja juz po kolacji :) w koncu mnie uwolnili po ktg :)
    Po zeliku zaczely sie pokazywac skurcze na poziomie 90 :) w koncu cos ruszylo :)
    Ejj powiem wam ze masakra z tymi babami co sa ze mna :) przyszla polozna pytac czy ktos potrzebuje cos przeciwbolowego to te sie jak na mieso rzucily. Ja jako jedyna nic nie bralam a mam jakiekolwiek skurcze :) lekomanki :)
    Jedna to juz wypisuja bo nic jej nie jest a panike sieje i na paracaetamolu jedzie :P

Wogole mielismy spotkanie przy herbatce z kolesiem co wyglada jak Jezus :)
    Pyta sie na co czekamy- chlopa czy babke. To mowie ze na chlopca. A on..... Ze tez cala ciaze na chlopaka czekali a maja prawie 4- kg core hahaha. To ci dopiero niespodzianka :) mowi ze nawet imienia nie maja :)

Tysia87, magdzia26, betinka, stardust87, nenka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Mówią, tylko nie w mediach, bo im nie wolno. Najlepiej poczytać fora, gdzie się wypowiadają rodzice dzieci z powikłaniami. Np. tu: http://forum.darzycia.pl/index.php?topic=10562.0

Żaden lekarz Wam nie powie, żeby nie szczepić, albo że jakaś szczepionka szkodzi. Tylko ciekawe czemu pediatrzy własnych dzieci nie szczepią :D

Moja szwagierka (pediatra) szczepila swoją małą na wszystko oprócz rotawirusa i tez nie wydziwiala z receptami tylko to co dali w szpitalu a potem w przychodni. Odradzala mi zakup szczepionek w aptece bo zazwyczaj sa zle przechowywane itp.

Fipsik lubi tę wiadomość

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie sie spakowałam :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e15ad0a955f.jpg

A tu małe co nie co :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb272766f701.jpg

magdzia26, afrykanka, Paula55, Ewi25, stardust87, kark lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona a gdzie ty sie na wkacje wybierasz ? :)

Chyba na 2 tygodnie w cieple kraje ;)

1usat5od00spirqc.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha iwona pocieszylas mnie tym pierwszym zdjeciem :)
    Balam si ze mnie wyrzuca z moimi dwiema torbami :) w zasadzie z jedna sportowa i jedna od wozka :P
    Hahaha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 1804 1805 1806 1807 1808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ