Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
hela wrote:Ja mam dokladnie wizyty jak stardust. Nastepna 8go jak nie urodze
A powiedzcie jak rozpoznac ze sie wody sacza? Tzn skad wiem ze to wody? Mam czasami nagle wycieki, rzadkie ale myslalam ze to uplawy bo nie ma tego duzo....hela, madiiiii lubią tę wiadomość
-
pralinka wrote:Powiedz mi co zrobic z fantem gdy jednak nie urodzisz w tym 38/39tc...skoro ostatnia wizyta jest na 3tygodnie przed terminem?!
BlackLuna i co umowila Ci jeszcze termin? Bo skoro wg jej prognoz nie rodzisz... Ja nie wiem co zrobic w sytuacji gdy jednak przez najblizszy tydzien nie urodze.. Dzwonic i umawiac sie na wizyte czy czekac do terminu porodu i do szpitala jechac... Ale jakby jednak akcja nie nastapila w najblizszym czasie to szczerze powiedziawszy to nie mam zadnej 'opieki' ze strony gin -
iwo_na wrote:Ewi czyli obie sie martwimy wymiarami dzisiaj. Mam nadzieje, ze niepotrzebnie i że nasze maluszki bedą zdrowe
Powiedzcie mi czy bierzecie do swojej torby jakieś przekąski na poród? Jeśli tak to co? Oczywiście pytanie to nie tyczy się Pauli bo tam pewnie kelnerzy po porodówce chodzą a w kącie jest bufet z przekąskami, daniami gorącymi i ciastami -
dokładnie własnie zaktualizowałam sobie listę i jest nas już 10 rozpakowanych i szczęśliwych mamusiek
czyli bodajże tyle ile było sierpniowych lipcówek
jeszcze Paula i je przegonimy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 21:09
-
Verynice ja również szczepię w szpitalu, a potem na wszystkie obowiązkowe. Oprócz pneumo, rota i grypy. Jeżeli chodzi o powikłania po euvaxie a po energixie to są takie same -> pisze to na ulotce energixu nawet. Ryzyko choroby i powikłań jest większe niż skutki uboczne, więc ja nie zamierzam ryzykować chorobami.
verynice lubi tę wiadomość
-
stardust87 wrote:dziewczyny, zaraz nadrobię, bo mąż mnie na imieninową kolację zabrał, ale muszę napisać. Akuszerka została mamą!
Sms od niej: "o 17.15 przyszedł na świat siłami i drogami natury mój syn Filip. Waży 3030g i ma 53cm. Dostał 10pktów Apgar".
CUDOWNIE!!!!!!! Witamy Filipka! Gratulacje dla dzielnej Akuszerki i czekamy wiadomo na cohttps://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Paula55 wrote:Aropo mnie... boli mnie dol brzucha jak na okres tylko bardzo. To moze oznaczać ze cos rusza? Przedtem na ktg takie skurcze sie raczej nie zapisywaly.
No i czuje jak by mi sie kupke chcialo ale nic nie idzieGO TIAGO, GO TIAGO, GO TIAGO!!!!!!
stardust87, magdzia26, nenka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Babeczki kurde boli troche
Moj t poki co w domu bo typowe odwiedziny sie skończyly. Poczekam do tej 22 jak mnie zbadaja i zobacze czy dzwonic czy jeszcze.
Zaraz zostane sama na sali bo moja towarzyszka idzie na porodowke
stardust87 lubi tę wiadomość
-
Fipsik wrote:Verynice ja również szczepię w szpitalu, a potem na wszystkie obowiązkowe. Oprócz pneumo, rota i grypy. Jeżeli chodzi o powikłania po euvaxie a po energixie to są takie same -> pisze to na ulotce energixu nawet. Ryzyko choroby i powikłań jest większe niż skutki uboczne, więc ja nie zamierzam ryzykować chorobami.
Ale załatwiasz sobie ta receptę? -
Paula55 wrote:Babeczki kurde boli troche
Moj t poki co w domu bo typowe odwiedziny sie skończyly. Poczekam do tej 22 jak mnie zbadaja i zobacze czy dzwonic czy jeszcze.
Zaraz zostane sama na sali bo moja towarzyszka idzie na porodowke
Nie no, jak jeszcze do tego boli, to wrota po prostu muszą się otwierać! Lepiej szybko czytaj, bo nie zdążysz
Czekamy na znaki po badaniu!
GO TIAGO! GO TIAGO! GO TIAGO! GO TIAGO!https://www.maluchy.pl/li-68923.png