X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nescafe a co u Ciebie bo widzę, że już termin minął?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Gosia jak dziś sytuacja u Ciebie? ruszyło się coś?

7w3d 💔
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-)
    Ja sie witam w 38 tygodniu czy jak kto woli według belly w 39 tygodniu ciazy! :-)

Paula jeszcze troszkę! :-) wytrzymaj bidulko.

BlackLuna, magdzia26, ofcooo lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to nasze sierpniowe mamusie zaniedbuja nas z fotami swoich skarbów ! Mamuśki dawać :-)

justyna14, afrykanka, verynice lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja sie witam :)
    nawet wyspana :)

Paula, trzymam kciuki żeby wszystko się szczęśliwie zakończyło, maluszek wynagrodzi każdy ból :)

justysia90, no nie gadaj nie ma ze mną jeszcze tak źle :P tez cie pamiętam ;)

justyna14, super :) teraz już bliżej jak dalej, powoli do przodu, a za nim sie obejrzysz będziesz już organizować wnętrze i przygotowywać pokoik dla synka, a wiem jak to cieszy :)

ja tez dzisiaj wizyta...matko z racji ze nie chciała mnie wcześniej zapisać bo stwierdziła, że już dawno będę po mam przyjść bagatela o 21:30...

justyna14 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    A w ogóle to nasze sierpniowe mamusie zaniedbuja nas z fotami swoich skarbów ! Mamuśki dawać :-)

Nelus na fb wczoraj pododawała slodkie zdjecia :)

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark, dokładnie takie samo zdanie miała moja przyjaciółka jak "urodziła" synka przez cc tez nie chciała nikogo, ale jej teściowie (a ma ich fest upierdliwych) wyjeżdżali na jakieś wakacje 2tyg i bardzo chcieli małego zobaczyć przed wyjazdem i ta mężowi uległa...i trafili akurat jak ja przenosili z sali po cesarce na inna... strasznie żałowała ze się zgodziła ale tez nie myślała ze akurat trafia na taki moment, myślała ze będzie sobie spokojnie leżeć kiedy oni będą oglądać małego, a oni zamiast wyjść i poczekać na korytarzu nie wiem dać jej trochę prywatności to stali i patrzeli na te zakrwawione łózko, jej koszule itd..mówiła ze w życiu się tak źle nie czuła, że choć nie powinno to było jej po prostu wstyd ze ja taka oglądają...ja po sn nie chce nikogo przez te pierwsze dni w szpitalu, a do domu tylko mama ewentualnie teściową żeby wnusie zobaczyły i mogły zdać "relacje" rodzinie reszta czeka tydzień aż trochę dojdę do siebie i oni to doskonale wiedza, a co dopiero gdybym miała mieć cc...w życiu.

kark lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka, widziałam te fotki :) mała Neli jest przeurocza, a ich wspólne zdjęcia mnie po prostu urzekły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 09:24

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka zaposilam Cie do przyjaciolek. Jakbys mogla kochana to wyslalabys mi zdjecia nelus coreczki?
    Nic tak humoru z rana nie poprawia jak ogladanie maluszkow :)

1usat5od00spirqc.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wstaje na śniadanko :)

Jestem ciekawa co mi dzisiaj ginekolog na wizycie powie..maz się śmieje ze podczas badania na fotelu znowu usłyszę "tutaj się pani Dario nic nie dzieje" :) oby nie! Proszę o trzymanie kciuków za mnie o 15:20 :)

justyna14, madiiiii, karm3lka, BlackLuna, ofcooo lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    majeczka zaposilam Cie do przyjaciolek. Jakbys mogla kochana to wyslalabys mi zdjecia nelus coreczki?
    Nic tak humoru z rana nie poprawia jak ogladanie maluszkow :)

tak,chwilka:)

afrykanka lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :P
    Paula jesteś bardzo dzielna kochana juz niewiele Ci zostało <3
    Ja dzisiaj o 13:45 ostatnie usg mam ciekawe ile moje maleństwo waży :)
    Co do odwiedzin to ja już zapowiedzialam mojemu P ze nie chce nikogo w szpitalu widzieć bo to jest czas tylko dla naszej trojeczki... wiec jak ktoś nawet przyjedzie pomimo że ja sobie tego nie życzę to przyjedzie na pusto bo postawie na swoim. Nie wyobrażam sobie tłumu odwiedzających jak ja ledwo żywa będę tam leżała...a znając moich teściów to chętnie by wbili się na porodowke żeby pozagladac co i jak u mnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 09:40

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka, poszło :)

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula już bliżej jak dalej :* Dasz radę :)

Ja to jestem chyba nienormalna :P
    Byłam na grzybach :D Dopiero wróciłam...i teraz będę wam pół dnia płakać jak mnie wszystko boli :D:D

justyna14, kark lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Paula już bliżej jak dalej :* Dasz radę :)

Ja to jestem chyba nienormalna :P
    Byłam na grzybach :D Dopiero wróciłam...i teraz będę wam pół dnia płakać jak mnie wszystko boli :D:D
    ja chciałam też na grzyby dziś iść ale mąż na naszym budynku pracuje, więc nie miałam z kim, ale może w niedziele się wybierzemy :) dopóki się jakoś toczę to chyba mogę :) najgorzej jest się nie ruszać, a świeże powietrze i las zawsze dobrze na mnie wpływają :) dużo zebrałaś?

Migotka22 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula co to za ociąganie się ? :D Wyskakuj z młodego, ale już ;)

A ja co sobie narobiłam :/ Poserduszkowaliśmy wczoraj i do samego rana tak mnie brzuch napierdzielał, że szok :/ Cały doł, boki, normalnie cała macica. Twarda, boląca :/ Tyle godzin! Rozumiem, jakby coś w środku by uszkodził, by krwawienie było albo coś, ale macica?! :( Miała któraś tak? Już nie wiedziałam, co robić, ale przecież nie pojadę na izbę z tekstem, że mnie brzuch po seksie boli :P

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Paula co to za ociąganie się ? :D Wyskakuj z młodego, ale już ;)

A ja co sobie narobiłam :/ Poserduszkowaliśmy wczoraj i do samego rana tak mnie brzuch napierdzielał, że szok :/ Cały doł, boki, normalnie cała macica. Twarda, boląca :/ Tyle godzin! Rozumiem, jakby coś w środku by uszkodził, by krwawienie było albo coś, ale macica?! :( Miała któraś tak? Już nie wiedziałam, co robić, ale przecież nie pojadę na izbę z tekstem, że mnie brzuch po seksie boli :P
    my się też wczoraj bzykaliśmy :) i nic mi nie jest, więc nie pomogę. U mnie to seksik raczej porodu nie wywoła :/

a może spróbuj ciepłego prysznica i niech Ci mąż masaż pleców zrobi?

7w3d 💔
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja chciałam też na grzyby dziś iść ale mąż na naszym budynku pracuje, więc nie miałam z kim, ale może w niedziele się wybierzemy :) dopóki się jakoś toczę to chyba mogę :) najgorzej jest się nie ruszać, a świeże powietrze i las zawsze dobrze na mnie wpływają :) dużo zebrałaś?

Ja właśnie też uwielbiam chodzić na grzyby...las, cisza, świeże powietrze...ahhh :D
    Ale teraz jak dużo chodzę to kręgosłup napierdziela jak głupi, ale co tam :D
    W końcu jak nie teraz to dopiero w przyszłym roku więc trzeba korzystać :D
    A grzybki tak naprawdę dopiero zaczynają się pokazywać, ale trochę znalazłam :D

relganlikx65a1ud.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula...dasz radę!!! Za chwilkę nie będzie pamiętała o bólu :)

Justyna gratulacje :) My też już na finiszu z budową. Własnie jesteśmy na etapie wybierania kuchni i podłóg. Jest tego tyle, że już dostaję zawrotu głowy ;)

No właśnie...ciekawe jak tam Gosia?

Ze mnie dzisiaj w nocy wyleciał taki wodnisty śluz, że aż sie przestraszyłam, że to może wody zaczęły się sączyć. Ale teraz w miarę sucho, więc to chyba jednak nie to. Kurde mam nadzieję, że urodzę jednak przed terminem, bo zaczynam świrować :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 09:54

justyna14 lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka uważaj, bo szwagierka była na grzybach i urodziła 2 dni później. Do dziś ma wypominane te grzyby i mnie nimi straszyli :P

Teraz mi już przeszło, ale dobre 5 godzin się męczyłam :/ Nie wiem o co chodzi :(

Migotka22 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 1811 1812 1813 1814 1815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ