X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust a czy ty nie masz już tygodniowego opóźnienia porodowego?

Fipsik lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka - gratulacje!
    Paula55 - trzymaj sie. Do boju :)

Dziewczyny mam takie pytanko. Po wczorajszej wizycie u gin byłam jeszcze połazić po centrum handlowym, potem na zakupy do lidla a potem jeszcze na bazarek bo świeże bułeczki z piekarni. Trochę mi to czasu zajęło - od wizyty o 11h zładowałam w domu ok 16h.

Już w lidlu zaczęło mnie boleć po lewej stronie lędźwie, na bazarek szłam jak staruszka trzymając sie za plecy i ze łzami w oczach.

W domku odpoczęłam, ale nadal bolało. Myślałam, że jak dziś wstanę to wszystko przejdzie a tu dupa :(

Od początku ciąży nie brałam żadnych leków - co mogę wziąć przeciwbólowego, żeby nie zaszkodzić Małej?

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofcoo, miałam to samo, tylko, że od około 14. O 16 wzięłam apap, bo szliśmy na urodziny bratanka i przeszło, ale dziś z rana to samo, jestem po ciepłym prysznicu, ale nic nie dało i chyba znowu wezmę apap, bo nawet podczas leżenia boli :/

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofcooo z przeciwbólowych leków to apap, ale mi się wydaje, że ten ból to dlatego, że się nadwyrężyłaś może po prostu poleż, odpocznij

ofcooo lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)
    akuszerka gratulacje :)

Paula trzymam kciuki, choć mam przeczucie, że jeszcze się męczysz.

7w3d 💔
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Stardust a czy ty nie masz już tygodniowego opóźnienia porodowego?
    no mam Ale tylko wg mojej gin. Wg terminu jeszcze ponad tydzień. A wg mnie jeszcze ponad 3 :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu...Stardust to jak wytrzymasz te ponad 3tyg to będziesz dooobrze przeterminowana :P

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wczorajszych urodzin u bratanka...
    Pytam wczoraj brata kiedy wraca z żoną i młodym na studia. On, że 3 września, bo przecież musi siostrzeńca zobaczyć. No to my z mężem w śmiech, że mogą nie czekać jak nie muszą, bo przecież i tak zobaczą tylko zdjęcia, bo ja pewnie dopiero 6-tego wyjdę ze szpitala.
    A brat z tekstem, że oni przyjadą do szpitala, "oczywiście nie od razu po porodzie, ale poczekamy do następnego dnia"... :|
    To ja jak im się dziecko urodziło czekałam 1,5 tygodnia aż ZAPYTAŁAM czy mogę przyjechać, a Ci się chcą następny dzień po operacji zwalić do szpitala.
    Mąż zaczął coś o epidemii w Krakowie wymyślać (mój głuptas :P) i brat w to uwierzył. Głupio mi się zrobiło, że tak go okłamuje i powiedziałam, że po pierwsze mam mieć operację (każdemu tak mówię w rodzinie - nie jadę rodzić, tylko jadę na operację), a po drugie skoro córka nie może wejść na oddział i zobaczyć braciszka, to nikogo nie chcę, nawet męża (no chyba, że masakrycznie źle się będę czuła) i wszyscy spokojnie mogą poczekać te 4 dni aż wyjdę, a jak nie to będą czekać pod salą, bo już w szpitalu powiem, że nie chcę odwiedzin.
    Brat strasznie się oburzył, chyba myślał, że wpadnie po 24h po cc, a ja otworzę czekoladki i szampana z tej okazji :/

Teraz jeszcze rodzicom muszę jakoś to przekazać, bo naprawdę, nie chcę po operacji jeszcze przez nich się denerwować i męczyć :/

Uff, wyżaliłam się i od razu mi lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 08:19

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli jak chuj!!!
    Ale dalej tylko na padacetamolu.
    Maly juz niziutko wiec niedlugo lekarka przebije pecherz i na porodowke.
    Tak mnie trzepie z bolu jak bym voraczke miala :P
    Niech to sie juz skończy :(
    Nie spalam ani min.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, jeszcze trochę i będziesz całować Tiagusia :)
    A mówili jakie rozwarcie?

• EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dzielna jesteś dasz rade kobietko.To już prawie finał trzymam kciuki.

relgo7esxzrgdft3.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Uuuu...Stardust to jak wytrzymasz te ponad 3tyg to będziesz dooobrze przeterminowana :P
    Zdziwi się baba jak pójdę do niej na wizytę 10ego bo nie chciała mnie już umówić :P

Migotka22 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)

Paula, trzymaj się już niedługo :) dzielna z ciebie kobitka :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)
    Paula dasz radę! Już niedługo, coraz bliżej :)

• Patu Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, kochana nasza, jeszcze tylko chwilke, dasz radę!

Witam się tak wogóle ;)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo, ja wczoraj tez nalazilam jak glupia. W sumie ogolnie 3 godziny,ale wieczorem i dzisiaj mam nauczke. Bol pachwin, brzucha, kregoslupa... Mialam az lzy w oczach w nocy jak mialam wstac na siusiu... Dziś troche lepiej ale nadal chodze jak stara babcia. Z tego co wiem i jak mówi Migotka, apap nie jest szkodliwy i mozna go zazywac, ale ja nie bralam. Wolalam juz sie pomeczyc i dzis sie nigdzie nie ruszam ;) wiec odpoczynek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 08:51

ofcooo lubi tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny.
    nareszcie troche pospalam w nocy
    Paula kochana dajesz malenka!!!

h84fkrhm4lz65cww.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj wieczorem złapała migrena i też się apapem ratowałam, ale niestety g... co dał. W nocy ból mnie budził, ale już dziś rano jest zdecydowanie lepiej choć jeszcze czuję po oczach, że do końca nie ustąpiła. Wszystkie leki przeciwbólowe które są na bazie paracetamolu nie są szkodliwe w ciąży, oczywiście w rozsądnych ilościach.

Olek po śniadanku wygina śmiało ciało :)

Muszę się pochwalić: w tym tygodniu nadchodzącym chyba uda nam się zakończyć temat wszystkich przyłączy mediów do domu :) prąd już jest, jutro będzie woda a potem kanalizacja:) jupi :) kupiliśmy już nawet płytki do ułożenia w kotłowni. Coraz bliżej wprowadzenia się :)

madiiiii lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla śpiochu wstawaj i zapodaj nam aktualną listę, bo uwielbiam na nią patrzeć po każdym nowo narodzonym dzieciaczku :) tak jestem upierdaskiem

ofcooo lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry mamusie :)

Paula jeszcze troszke wytrzymasz, a Tiagus wynagrodzi Ci cale cierpienie.

Zle spalam i mialam dziwne sny.

Ide zjesc sniadanko ;)

1usat5od00spirqc.png
‹‹ 1810 1811 1812 1813 1814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ