X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk, musisz poprosić diablę, ona aktualizuje listę :)

Głupio to zabrzmi, ale zamówiłam kilka dni temu figurkę na tort na chrzciny i przyszła! Jest strasznie słodka, normalnie aż mam ochotę ją nosić wszędzie ze sobą :D
    http://allegro.pl/dzidzius-dlonie-chrzest-baby-shower-tort-dekor-i4512420926.html

Aleksa, ale jakbyś cały czas brała Euthyrox to chyba byłby wynik zafałszowany... Ja np. po porodzie mam wrócić do "starej" dawki i po 6 tygodniach zrobić badania, jak będą ok to zostaję na starym, jak nie tak to będę musiała na większej jechać :/

A teściową Kamy to aż ciężko skomentować... Kurde, ja bym chyba nie wytrzymała i przygadała tak, że już nigdy by nie puszczała żadnych głupich tekstów, ani o ciąży, ani o dzieciach, nawet o kościele.

Czy mi coś umknęło (bo już tyle ślicznych kruszynek mamy :D), czy nie mamy jeszcze wysępionego zdjęcia od Akuszerki ;)?

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    kochana, włącz sobie na YT Pawła Zawitkowskiego, on bardzo dobrze pokazuje jak przewijać, kąpać, przekładać itd.. Nam na sr puszczali jego filmy
    Ja też oglądam Mamo,tato,co ty na to z tym Pawłem Zawitkowskim.nie ma co ma chlop podejście do maluszków:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa skąd ja to znam! Całe dnie zalegam na kanapie bez sensu. Wszystko wyprane, wyprasowane. Na siłę próbuję coś zrobić ale tak żeby mąż po powrocie z pracy nie wiedział że coś robiłam, bo lekarz kazał mi się oszczędzać i jak najwięcej leżeć. Normalnie masakra. Fakt faktem w leżeniu jestem doświadczona bo do 19 tyg plackiem w łóżku musiałam leżeć i jak ja wtedy sobie z brakiem zajęć radziłam to nie wiem. W sumie miałam książki,a i w tv leciało coś na bieżąco a nie jak teraz same powtórki.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    kochana, włącz sobie na YT Pawła Zawitkowskiego, on bardzo dobrze pokazuje jak przewijać, kąpać, przekładać itd.. Nam na sr puszczali jego filmy

Na pewno zerknę. Dzięki. Jakieś 10 lat temu zajmowałam sie noworodkiem, nawet go kąpałam bo jego mamusia sie bała i robiłam przy nim wszystko przez kilka miesięcy ale powiem wam, ze teraz czuje, ze wszystko zapomniałam i troszke sie obawiam :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaspamuję dziś Was :P robiłam zdjęcia synkowi i stwierdziłam że forumowe ciocie bardzo lubią zdjęcia to dwa jeszcze wrzucę ;D

Assantea czujnik który poleciła nam lekarka to Respisense Ditto, mały zakłada sie na pampersa.

fyn7km.jpg
    19b98p.jpg

BlackLuna, Migotka22, Szonka, stardust87, Diabla85, ofcooo, kark, aleksa.wawa, jovi81, Beataa25, Fipsik, Kaarolina, justyna14, magdzia26, madiiiii, betinka, mycha89, nenka, afrykanka, verynice, EmiBam, Patu, Tysia87, Ewi25, le'nutka, doti77, assantea lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale on jest śliczny!!!! Mały model! Buźka idealna!

anulka81 lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka cudowny!!!

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki pisałam do Miki co tam u niej czy coś się rozkręca, czy balonik działa. zapodaje sms zwrotny :

"Nic się nie ruszyło i czekam za tym aby ten balonik wyjęła albo sam ma wylecieć. Ja mam pecha a Julka jest na serio uparta :( jakoś daje rade ale ja chce już rodzić!!! hehe "

ciekawe po kim Julcia ma ten uparty charakterek :P się zaparła i tyle tak jej dobrze w maminym brzuszku no :)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dżizes!!!! :D
    Nie pokazujcie mi tych słodkości bo aż mnie skręca z zazdrości :P Ja też chce już tego mojego okruszka tulić i całować i wpatrywać się w niego :D
    Anulka i Kama- Szymuś i Maciuś to cudeńka <3 <zakochana> :D

relganlikx65a1ud.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    No to mi ten moj endo powiedzial ze mam brac non stop, a jak spytalam czy w dniu porodu (cc) mam brac to kazal spytac lekarza prowadzącego :/ Kurde ten moj endo to sam przyznał ze nie ma doswiadczenia z kobietami w ciazy i w sumie to teraz nie wiem co robic :(
    Wiesz co, ja mam naprawdę ekstra babeczkę, naprawdę kobitka ma dużą wiedzę, doświadczenie i rozsądek, bardzo dobrze mnie prowadziła przez całą ciążę, więc ja się będę jej słuchać - odstawię leki w dniu porodu i po 6 tyg do niej wrócę na badania.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku biedna Mika...:/
    Zaczynam się bać żeby czasem ten mój maluch się tak nie wygłupiał...a tfu, tfu, tfu...!!!

relganlikx65a1ud.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa jak to nasze będzie wyglądać :) Nie mamy nawet szczypty informacji o wyglądzie, bo nie byliśmy na 3d. Czy będzie miała włosy, czy będzie łysa? Do kogo będzie podobna? I w ogóle jakoś nie umiem sobie jej wyobrazić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 15:05

Migotka22 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas okazalo sie ze alergia :( i badz tu madry i znajdz to co uczula Malego :/

Kama Anulka sliczne Maluszki cuuuudenka <3

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Jestem ciekawa jak to nasze będzie wyglądać :) Nie mamy nawet szczypty informacji o wyglądzie, bo nie byliśmy na 3d. Czy będzie miała włosy, czy będzie łysa? Do kogo będzie podobna? I w ogóle jakoś nie umiem sobie jej wyobrazić.

To jedziemy na tym samym wózku :P
    Mam cichą nadzieję, ze to moje dziecię będzie mocno kudłate :P

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Wiesz co, ja mam naprawdę ekstra babeczkę, naprawdę kobitka ma dużą wiedzę, doświadczenie i rozsądek, bardzo dobrze mnie prowadziła przez całą ciążę, więc ja się będę jej słuchać - odstawię leki w dniu porodu i po 6 tyg do niej wrócę na badania.

Mi intuicja podpowiada to samo i chyba tez tak zrobie ze w dniu cc odstawie i po 4 tyg zrobie badania... Z tego co kojarzę to Paula tez miala odstawic euthyrox w dniu porodu..

• betinka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANULKA, Szymuś jest po prostu idealny! Mój mąż się nawet w niego gapi! Co za słodycz śliczna!!!!!!!

Karolcia, współczuję tej alergii!!! To pewnie teraz masz o chlebie i wodzie żyć i codziennie sprawdzać, skąd to cholerstwo się przypałętało?

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe widze, że nie tylko ja proszę o czuprynkę mojego dziecka! :-) i to najlepiej czarną!
    Migotka22 wrote:
    To jedziemy na tym samym wózku :P
    Mam cichą nadzieję, ze to moje dziecię będzie mocno kudłate :P

Migotka22 lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Mi intuicja podpowiada to samo i chyba tez tak zrobie ze w dniu cc odstawie i po 4 tyg zrobie badania... Z tego co kojarzę to Paula tez miala odstawic euthyrox w dniu porodu..

Tak, na pewno miała odstawić, dokładnie pamiętam jak pisała, że dziwnie będzie wstać rano i nie brać leków!

Swoją drogą, to ona już 24h się tam morduje :/

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze Paula odezwij się, napisz cokolwiek, bo od wczoraj cisza....martwimy się kobito!

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze miala jednak cc i ledwo zywa jest i dlatego nic nie pisze :(

‹‹ 1819 1820 1821 1822 1823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ