X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka masz wiadomosc na priv ;)

betinka lubi tę wiadomość

• dba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    U Nas okazalo sie ze alergia :( i badz tu madry i znajdz to co uczula Malego :/

Kama Anulka sliczne Maluszki cuuuudenka <3
    Koleżanki córka była uczulona na lovelę, może ubranka wypierz w czymś innym i obserwuj...

• Migotka22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola oj tak czarna czupryna...mmmm :D

relganlikx65a1ud.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka śliczny synuś :)
    Nelus mi to wygląda na potówki.
    biedna Mika :( baardzo rozumiem to co przechodzi.
    Ciekawe co z Paulą...
    Kama Twoje dziecię też przesłodkie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 15:33

anulka81 lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no bujnej czupryny mieć nie musi, ale żeby łysa całkiem nie była długo. Koleżanki córka skończyła rok i glaca łysa, paskudnie to wygląda :/ Przynajmniej do zdjęć mogłaby jej czapki ubierać :P

Migotka22 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Fipsik ŁYSA GLACA :D
    ja tam też nie lubię łysin :P

Fipsik lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W razie czego mamy dużo czapek :) Najwyżej kupię krem na porost włosów :P

Migotka22, Tysia87 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasz, strasz to swoje dziecię to od razu po porodzie gumki i spinki pójdą w ruch :D

relganlikx65a1ud.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, tak mi się przypomniało, że jadłaś tą faszerowaną, czy marynowaną paprykę... Może to od tego wysypka?!
    Ja na przykład kompletnie nie mogę jeść papryki.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie weszlam do domu :)

Paula urodzila?

Ide zrobic sobie herbate i ide was nadrabiac.

Majeczka dziekuje slicznie za zdjecia Livki :) JAkie sliczne :)

Dzidzius KAmy i Anulki to dwa slodziaki :) Nic tylko tulic i calowac :)

1usat5od00spirqc.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    U mnie jest taki problem, że ja w ogole nie wyobrazam sobie karmienia piersia, nawet w szpitalu i nawet przez kilka dni.... mam chyba jakies skrzywienie psychiczne, widze jak te wszystkie mamy karmia piersia i sa szczesliwe i spełnione, a ja siebie takiej w ogole nie widze....

kurde głupio mi aż, ale wydaje mi się, że moje cyce nie są do karmienia...
    Kochana ja tez mam awersje do karmienia piersią, dlatego kupilam laktator i bede odciagac i z butli karmic.

Karolaaa91 lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    Zaspamuję dziś Was :P robiłam zdjęcia synkowi i stwierdziłam że forumowe ciocie bardzo lubią zdjęcia to dwa jeszcze wrzucę ;D

Assantea czujnik który poleciła nam lekarka to Respisense Ditto, mały zakłada sie na pampersa.

fyn7km.jpg
    19b98p.jpg

Anulka ale fajowy chłopczyk! Ile teraz waży? Wygląda na malutkiego. Moja tak kocha mleko ze przez dwa dni nabrała pulasków w i wygląda jak chomiczek hehe :D
    Nie mogę uwierzyć ze jest z nami dopiero cztery i pół dnia. Wydaje mi się ze mam ja od zawsze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 16:22

201703012752.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Anulka ale fajowy chłopczyk! Ile teraz waży? Wygląda na malutkiego. Moja tak kocha mleko ze przez dwa dni nabrała pulasków w i wygląda jak chomiczek hehe :D
    Nie mogę uwierzyć ze jest z nami dopiero cztery i pół dnia. Wydaje mi się ze mam ja od zawsze!

Jak wychodziliśmy ze szpitala to ważył 2804g. Z każdym dniem przybywa na wadze :) w poniedziałek jedziemy do kontroli to zobaczymy ile waży :)

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    847494_20140828_082941.jpg

847491_2014-08-29-08.27.29.jpg

847490_20140828_213748.jpg

afrykanka, anulka81, nenka, verynice, betinka, xpatiiix3, BlackLuna, madiiiii, Migotka22, aleksa.wawa, magdzia26, stardust87, Patu, kark, Ewi25, le'nutka, doti77 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    Jak wychodziliśmy ze szpitala to ważył 2804g. Z każdym dniem przybywa na wadze :) w poniedziałek jedziemy do kontroli to zobaczymy ile waży :)

To super ze waży coraz więcej! Moja tez przybiera w oczach. Dzisiaj dowiem się ile już ma, tak na oko to 3000g na pewno :D
    A twój synuś od początku spał z raczkami na zewnątrz? Zastanawiam się kiedy moja się do nich przyzwyczai i nie będę musiała jej owijac gdy śpi :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 16:37

201703012752.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apel do wszystkich mamus :)

My forumowe ciocie uwielbiamy zdjecia :)

Wysylajcie jak tylko macie czas i ochote :)

teraz bede sledzic forum i czekac na wiadomosci od Pauli I Miki :) Mam nadzieje,ze juz najpoznej za kilka godzin zobaczymy wasze malenstwa :)

betinka lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Kochana ja tez mam awersje do karmienia piersią, dlatego kupilam laktator i bede odciagac i z butli karmic.

Karmienie piersią to mega wyzwanie, ja jestem na granicy wytrzymałości ale przed każdym karmieniem zaciskam zeby i jazda... cycki jak kamienie, mleko strzela, sutki popękane ze krwawia! Ale Livka to tak uwielbia ze tylko to mi dodaje sił i pocieszam się ze na pewno to tylko na początku :( wcześniej nie mogłam spać bo brzuch był za duży a teraz nie mogę bo cycki jak balony... wiecie ze jak Livka płacze to one rosna w sekundę i produkują nagle 3 razy więcej mleka? Nasza natura jest niesamowita!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 16:47

201703012752.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka, właśnie miałam ten sam apel wystosować - CHCEMY ZDJĘCIA!!!! :) :) :)
    Livka chrapie jak niedźwiadek odkąd produkcja mleczka ruszyła <3

Mmmmmatko, aż nie mogę uwierzyć, że najpóźniej od środy rano ja Was też będę raczyła zdjęciami mojego małego buddy :)

afrykanka, Nelus lubią tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki witam się po wizycie ;) Mały waży 3,2 kg i kurde NIC nie wskazuje na to, aby niedługo miał się urodzić... ginka kazała wykorzystywać męża :D i dziś wyciągam moją piłkę i będę sobie na niej siedzieć i kręcić kółeczka biodrami... Nie pocieszyła mnie też faktem, że w przypadku gdy z dzieckiem jest wszystko ok, ma dość wód płodowych itp to pozwalają przenosić nawet do 12 dni po terminie :( :( Ehhh oby ten mój uparty syn zechciał wyjść wcześniej... we wtorek mam podjechać na KTG do szpitala jak mam ochotę... no i jeśli nie urodzę to kolejna wizyta 12.09 - ale nawet się na nią nie zapisałam bo postanowiłam sobie, że urodzę do tego czasu :D

Tak głupio wrzucać zdjęcie z USG, jak tu już są zdjęcia narodzonych dzieciaczków... no ale pochwalę się jak się moj pyzol zaprezentował dziś...
    67ru9w.jpg

betinka, EmiBam, BlackLuna, Nelus, anulka81, madiiiii, Diabla85, nenka, Migotka22, Kaarolina, ofcooo, aleksa.wawa, afrykanka, stardust87, Patu, kark, jovi81, Ewi25, doti77 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Karmienie piersią to mega wyzwanie, ja jestem na granicy wytrzymałości ale przed każdym karmieniem zaciskam zeby i jazda... cycki jak kamienie, mleko strzela, sutki popękane ze krwawia! Ale Livka to tak uwielbia ze tylko to mi dodaje sił i pocieszam się ze na pewno to tylko na początku :(
    Nelus, na pewno niedługo się sutki przyzwyczają i to będzie przyjemność dla Was obu.
    Moja siostra karmiła córkę 2 lata (swoją drogą - masakra :D), młoda też jadła miliard razy dziennie, a miała sutki w doskonałej formie po kilku dniach. Synka rok i też było dobrze, więc to kwestia niedługiego czasu :)

Nelus lubi tę wiadomość

‹‹ 1820 1821 1822 1823 1824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ