X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!!
    A poszły wy mi stąd z tym czarnowidztwem :P
    Paula na pewno jest zmęczona i ma fajniejsze zajęcie jak pisanie do nas- tulenie Tiagusia :D

stardust87 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie :) nie ma co czarnowróżyć. Paula rodziła co najmniej kilkanaście godzin. Na pewno jest wykończona nawet jak nie miała cc. Dajmy jej odpocząć i nie ma się co martwić. :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verenice nasze dzieciorki waza tyle samo:-)i u mnie tez się nic nie zapowiada na porod....teraz to juz mam 3 terminy porodu 8,13 i 25.09.Ale mysle,ze spokojnie do grudnia przetrzymam:-)
    ja też chcę czarną czuprynkę jak u Julki rabarbarki i u Maciusia Kamy!najwyzej skorzystam z porad Fipsika i kupie plyn na porost włosów jak bedzie lysa pala.w sumie przezyje kazda opcję,tylko nie rudzielca:-)

verynice, Karolaaa91, Paju lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia - mój mąż jest rudy, teściowa też... :) Liczę na to, że Marcel się w nich nie wrodzi... :) :) No ale jak będzie rudy to nic nie zrobię, najwyżej będzie się golił na zero - jak mój mąż :)

Tysia87 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bym chciała łyse dziecko :D mi się one podobają :) jak synek się urodził z długimi włoskami (miał najdłuższe na oddziale) to byłam z lekka rozczarowana haha :D
    Koleżanka obok co leżała na sali urodziła synka z czarną bujną czupryną - teraz jest rudy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 18:18

Karolaaa91 lubi tę wiadomość

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obawiałam sie to napisać :-) zeby mnie dziewczyny nie zjadły ale mam ogromna nadzieje ze mam silne geny i bedzie czarne bo moj maz nie jest bardzo ciemny ani tez blondyn taki nijaki jest:-)

Tysia87 wrote:
    ja też chcę czarną czuprynkę jak u Julki rabarbarki i u Maciusia Kamy!najwyzej skorzystam z porad Fipsika i kupie plyn na porost włosów jak bedzie lysa pala.w sumie przezyje kazda opcję,tylko nie rudzielca:-)

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    a ja bym chciała łyse dziecko :D mi się one podobają :) jak synek się urodził z długimi włoskami (miał najdłuższe na oddziale) to byłam z lekka rozczarowana haha :D
    Koleżanka obok co leżała na sali urodziła synka z czarną bujną czupryną - teraz jest rudy :P

Ja do lysego tez nic nie mam :-) juz jeden łysy w domu jest drugi tez moze byc aby tylko nie był.... No Tysia to napisała :-)

atdci09kamv7205a.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jakie tematy :)
    Generalnie to ja mam przesrane, ja czarna a moj T blond.....
    teraz mu zciemnialy klaczydla ale jako dziecko i nastolatek puekne blond wloski

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie no zeby nie było nie mam nic do rudych,moja przyjaciółka jest ruda:-)wstawie wam fotkę córeczki mojej szwagierki i licze na to,że mój mąż"zrobil"podobny egzemplarz:-)p49ywm2exiev_t.jpg

Migotka22, verynice, stardust87, aleksa.wawa, afrykanka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moja droga czytałam teraz ze zeby dziecko było rude musi ten gen dostać od obojga rodziców i nie musza oni byc rudzi bo gen moze byc uśpiony i mama moze byc blond tato ciemny albo nawet oboje ciemni... :-/

JagoodkaK wrote:
    Matko jakie tematy :)
    Generalnie to ja mam przesrane, ja czarna a moj T blond.....
    teraz mu zciemnialy klaczydla ale jako dziecko i nastolatek puekne blond wloski

atdci09kamv7205a.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, hej Mika odpisała:

"no powiem wam, że ona (Julcia)na serio jest uparta i wcale cholera mi do śmiechu nie jest, skurczy porodowych jeszcze nie mam wiec poczekać trzeba do jutra a rozwarcie będzie wiadomo jak wyjmą balonik pozdrawiam i napiszcie co tam u reszty czy się ktoś rozpakował"

już odpisałam że na razie ze strony dziewczyn cisza, i też czekamy oczywiście wraz z pozdrowieniami i pokładami sił od forumowych cioci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 18:48

verynice, kark lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Nie nie no zeby nie było nie mam nic do rudych,moja przyjaciółka jest ruda:-)wstawie wam fotkę córeczki mojej szwagierki i licze na to,że mój mąż"zrobil"podobny egzemplarz:-)p49ywm2exiev_t.jpg

Haha intensywnie obdarzony w czuprynke :-)

atdci09kamv7205a.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O losie Tysia...to dziecko jest genialne :D
    Jakie włoooosy pierwszy raz widzę takie cudo :D

relganlikx65a1ud.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlosy ma dobre ;)

Migotka22 lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec mój gin jest tak mega wyluzowany ze czasem to nie wiem czy śmiać się czy płakać :P ogólnie według niego z Nikosiem wszystko dobrze przepływy ok, wód może nie za dużo ale wg niego wystarczająco a okruszek waży 3050 g <3
    Jak się go zapytałam czy może są jakieś symptomy kiedy mogłabym urodzić bądź czy wcześniej urodze to dostałam odpowiedz ze jak się zacznie poród to urodze :P what the fuck? Jak się zapytałam czy bóle brzucha miesiaczkowe są normalne to usłyszałam od niego "hmmmm" potem nastała długa cisza i udał ze pytania nie było :D masakra :P
    Nie mówiąc ze nawet nie zobaczyłam Nikosia :/ stwierdził że niedługo go zobaczę na żywo jak się urodzi...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Tak :) Trzeba odstawić w dniu porodu (jak masz cc planowane, to wiesz, żeby rano już nie brać, a jak nie masz i weźmiesz rano, a potem się zacznie poród, to no problem, po prostu już następnego ranka nie bierzesz). I po 6 tyg kontrolne badanie krwi, zeby zobaczyć, jak sobie organizm radzi.

a czemu trzeba odstwić w dniu porodu? przecież to z niczym nie koliduje?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    a czemu trzeba odstwić w dniu porodu? przecież to z niczym nie koliduje?
    Chodzi o to, że mocno zmienia się gospodarka hormonalna i trudno by było utrzymać prawidłową dawkę leku. Organizm musi się ogarnąć przez czas połogu i potem dopiero można dzialac.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie niezly bezczel. Zbagatelizowal pytanie, nie zrobil usg i powiedzial, ze zobaczysz jak sie urodzi. Smiac sie czy płakać.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wizyta faktycznie udana. Ale przynajmniej nie wróży z kryształowej kuli daty porodu jak co niektórym :P Byś się nastawiła jak stardust i o, dupa by była ;)

magdzia26, stardust87 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się śmiać chciało jak wyszłam od niego ale co tam mam nadzieje ze chociaż w info z usg można wiezyc a nie podchodzić do tego z przymrużeniem oka bo zamiast Nikosia wyjdzie córeczka i zamiast ważyć kolo 3 kg będzie kluseczka kolo 5 kg wtedy by były jaja dopiero :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 1822 1823 1824 1825 1826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ