X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!!
    A poszły wy mi stąd z tym czarnowidztwem :P
    Paula na pewno jest zmęczona i ma fajniejsze zajęcie jak pisanie do nas- tulenie Tiagusia :D

stardust87 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie :) nie ma co czarnowróżyć. Paula rodziła co najmniej kilkanaście godzin. Na pewno jest wykończona nawet jak nie miała cc. Dajmy jej odpocząć i nie ma się co martwić. :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verenice nasze dzieciorki waza tyle samo:-)i u mnie tez się nic nie zapowiada na porod....teraz to juz mam 3 terminy porodu 8,13 i 25.09.Ale mysle,ze spokojnie do grudnia przetrzymam:-)
    ja też chcę czarną czuprynkę jak u Julki rabarbarki i u Maciusia Kamy!najwyzej skorzystam z porad Fipsika i kupie plyn na porost włosów jak bedzie lysa pala.w sumie przezyje kazda opcję,tylko nie rudzielca:-)

verynice, Karolaaa91, Paju lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia - mój mąż jest rudy, teściowa też... :) Liczę na to, że Marcel się w nich nie wrodzi... :) :) No ale jak będzie rudy to nic nie zrobię, najwyżej będzie się golił na zero - jak mój mąż :)

Tysia87 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bym chciała łyse dziecko :D mi się one podobają :) jak synek się urodził z długimi włoskami (miał najdłuższe na oddziale) to byłam z lekka rozczarowana haha :D
    Koleżanka obok co leżała na sali urodziła synka z czarną bujną czupryną - teraz jest rudy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 18:18

Karolaaa91 lubi tę wiadomość

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obawiałam sie to napisać :-) zeby mnie dziewczyny nie zjadły ale mam ogromna nadzieje ze mam silne geny i bedzie czarne bo moj maz nie jest bardzo ciemny ani tez blondyn taki nijaki jest:-)

Tysia87 wrote:
    ja też chcę czarną czuprynkę jak u Julki rabarbarki i u Maciusia Kamy!najwyzej skorzystam z porad Fipsika i kupie plyn na porost włosów jak bedzie lysa pala.w sumie przezyje kazda opcję,tylko nie rudzielca:-)

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    a ja bym chciała łyse dziecko :D mi się one podobają :) jak synek się urodził z długimi włoskami (miał najdłuższe na oddziale) to byłam z lekka rozczarowana haha :D
    Koleżanka obok co leżała na sali urodziła synka z czarną bujną czupryną - teraz jest rudy :P

Ja do lysego tez nic nie mam :-) juz jeden łysy w domu jest drugi tez moze byc aby tylko nie był.... No Tysia to napisała :-)

atdci09kamv7205a.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jakie tematy :)
    Generalnie to ja mam przesrane, ja czarna a moj T blond.....
    teraz mu zciemnialy klaczydla ale jako dziecko i nastolatek puekne blond wloski

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie no zeby nie było nie mam nic do rudych,moja przyjaciółka jest ruda:-)wstawie wam fotkę córeczki mojej szwagierki i licze na to,że mój mąż"zrobil"podobny egzemplarz:-)p49ywm2exiev_t.jpg

Migotka22, verynice, stardust87, aleksa.wawa, afrykanka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moja droga czytałam teraz ze zeby dziecko było rude musi ten gen dostać od obojga rodziców i nie musza oni byc rudzi bo gen moze byc uśpiony i mama moze byc blond tato ciemny albo nawet oboje ciemni... :-/

JagoodkaK wrote:
    Matko jakie tematy :)
    Generalnie to ja mam przesrane, ja czarna a moj T blond.....
    teraz mu zciemnialy klaczydla ale jako dziecko i nastolatek puekne blond wloski

atdci09kamv7205a.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, hej Mika odpisała:

"no powiem wam, że ona (Julcia)na serio jest uparta i wcale cholera mi do śmiechu nie jest, skurczy porodowych jeszcze nie mam wiec poczekać trzeba do jutra a rozwarcie będzie wiadomo jak wyjmą balonik pozdrawiam i napiszcie co tam u reszty czy się ktoś rozpakował"

już odpisałam że na razie ze strony dziewczyn cisza, i też czekamy oczywiście wraz z pozdrowieniami i pokładami sił od forumowych cioci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 18:48

verynice, kark lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Nie nie no zeby nie było nie mam nic do rudych,moja przyjaciółka jest ruda:-)wstawie wam fotkę córeczki mojej szwagierki i licze na to,że mój mąż"zrobil"podobny egzemplarz:-)p49ywm2exiev_t.jpg

Haha intensywnie obdarzony w czuprynke :-)

atdci09kamv7205a.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O losie Tysia...to dziecko jest genialne :D
    Jakie włoooosy pierwszy raz widzę takie cudo :D

relganlikx65a1ud.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlosy ma dobre ;)

Migotka22 lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec mój gin jest tak mega wyluzowany ze czasem to nie wiem czy śmiać się czy płakać :P ogólnie według niego z Nikosiem wszystko dobrze przepływy ok, wód może nie za dużo ale wg niego wystarczająco a okruszek waży 3050 g <3
    Jak się go zapytałam czy może są jakieś symptomy kiedy mogłabym urodzić bądź czy wcześniej urodze to dostałam odpowiedz ze jak się zacznie poród to urodze :P what the fuck? Jak się zapytałam czy bóle brzucha miesiaczkowe są normalne to usłyszałam od niego "hmmmm" potem nastała długa cisza i udał ze pytania nie było :D masakra :P
    Nie mówiąc ze nawet nie zobaczyłam Nikosia :/ stwierdził że niedługo go zobaczę na żywo jak się urodzi...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Tak :) Trzeba odstawić w dniu porodu (jak masz cc planowane, to wiesz, żeby rano już nie brać, a jak nie masz i weźmiesz rano, a potem się zacznie poród, to no problem, po prostu już następnego ranka nie bierzesz). I po 6 tyg kontrolne badanie krwi, zeby zobaczyć, jak sobie organizm radzi.

a czemu trzeba odstwić w dniu porodu? przecież to z niczym nie koliduje?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    a czemu trzeba odstwić w dniu porodu? przecież to z niczym nie koliduje?
    Chodzi o to, że mocno zmienia się gospodarka hormonalna i trudno by było utrzymać prawidłową dawkę leku. Organizm musi się ogarnąć przez czas połogu i potem dopiero można dzialac.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie niezly bezczel. Zbagatelizowal pytanie, nie zrobil usg i powiedzial, ze zobaczysz jak sie urodzi. Smiac sie czy płakać.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wizyta faktycznie udana. Ale przynajmniej nie wróży z kryształowej kuli daty porodu jak co niektórym :P Byś się nastawiła jak stardust i o, dupa by była ;)

magdzia26, stardust87 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się śmiać chciało jak wyszłam od niego ale co tam mam nadzieje ze chociaż w info z usg można wiezyc a nie podchodzić do tego z przymrużeniem oka bo zamiast Nikosia wyjdzie córeczka i zamiast ważyć kolo 3 kg będzie kluseczka kolo 5 kg wtedy by były jaja dopiero :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 1822 1823 1824 1825 1826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ