Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Betinko no może on ma po prostu takie swoje teksty bo co do jego profesjonalizmu nie mogę się wypowiadać bo na razie nie miałam żadnych problemów od początku ciazy
czy to jego zasługa czy nie to nie ważne najważniejsze żeby Nikos był zdrowy i zdrowy wyszedł z brzuszka
betinka lubi tę wiadomość
-
W końcu wypozyczylismy odkurzacz i upraliśmy narożnik,dywany i tapicerkę w aucie i jest wszystko odświeżone i pachnące:-)a narożnik to normalnie wygląda jak nowy,w sumie jest nowy,bo ma 4 miesiace ale przy piesku to wiadomo:-)zaplacilismy całe 45 zł za odkurzacz plus proszki i napewno raz na jakis czas będę wypozyczala:-)bo super samemu sie pierze i kasowo tez duzo lepiej wychodzi.najlepsze jest to,że teraz lezymy na macie na podlodzę,bo naroznik jest troche wilgotny i plecy bolą jak cholera:-(
Co z Paula?pewnie juz ma synka przy sobie,tylko moglaby cos skrobnąć,bo my się tu martwimy....justyna14, magdzia26 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
nick nieaktualnydobry wieczór
Podczytuję Was co jakiś czas,ale jakoś nie mam weny by się Wam wtrącać w gadkę
Mam nadzieję, że u Pauli wszystko w porządku! Wydaje mi się, że tuli synka i nie w głowie i w siłach jej forumnapewno się odezwie prędzej czy później.
Gratuluję Akuszercebo chyba nie gratulowałam jeszcze.
Mika, trzymam kciuki i niech córcia w końcu wrzuci na luz i przestanie być uparciuszkiem
Anulka, ślicznego masz synka! Kolejna mała kruszynka!
KAMA, ale czuprynkaniesamowita! I olać teściówkę!!!! wrrr
Nelus, już mówiłam że córcia jest prześliczna
Verynice, piękne zdjęcie USGtaki MISIO
Pewnie przeoczyłam coś/kogoś więc z góry przepraszam
A tak na bieżąco odnośnie staników. Właśnie dziś 2 przyszły mi z allegro. Kupowałam najzwyklejsze, najwygodniejsze na sam początek.W razie czego mam jeszcze 2 sportowe... też wygodne. Nie będę szalećwydaje mi się, że starczy. Potem zadbam o jakiś ładniejszy, "stabilniejszy" dla tych moich cycków
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 20:19
verynice lubi tę wiadomość
-
Ja mam cycki suche jak wiór, ale się nie przejmuję, bo moja siostra też nie miała grama siary wcześniej, a cycki nawet jej nie drgnęły przed porodem, a po porodzie miała tyle pokarmu, że się dziaciakom ulewało bokami
Tysia, no to sukcesNareszcie masz wyprane dywany i meble, Twoje marzenie
Tysia87 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
no właśnie co z tą Paulą? akurat ona by się pochwaliła chociaż jednym słowem że urodziła, więc wydaje mi się, że mogło nie pójść zbyt gładko skoro nadal cisza, a może jeszcze się męczy? W sumie info, że już prze nie było, tylko że już blisko, a czasem "blisko" to niestety jeszcze daleko.7w3d 💔
-
nick nieaktualnyPralinko, pytałaś mnie o wyniki badań? Wczoraj odebrałam, były lekko podwyższone, bo norma do 30 a ja miałam 34. Ale gin. powiedział, żeby nie martwić, że jest ok. Poza tym wyczytałam, że to pobranie krwi na transaminaze powinno pobrać się na czczo, a on prosto z wizyty kazał mi udać do szpitala i pobrać krew. No i tak samo babka, która mi ją pobierała pytała, czy jestem w miarę na czczo
hm.... także już nie wiem...
Do tej pory nie wiem dokładnie czemu kazał mi wykonać to badanie. Wczoraj po konsultacji powiedział, żeby unikać tłustych, smażonych potraw, najlepiej jedzonko na parze, rybka... Może wg. niego za dużo przytyłam?no bo z tego co wiem, to to badanie wykonuje się ze względu na cholestazę ciążową? A ja jemu nie skarżyłam na żadne swędzenie ciała. Więc nie wiem co ma piernik do wiatraka.... Nie znam się
Aaaa...i ciśnienie ok. Więc na szczęście nie muszę faszerować tabletkami -
nick nieaktualnybetinka wrote:Ja mam cycki suche jak wiór, ale się nie przejmuję, bo moja siostra też nie miała grama siary wcześniej, a cycki nawet jej nie drgnęły przed porodem, a po porodzie miała tyle pokarmu, że się dziaciakom ulewało bokami
Tysia, no to sukcesNareszcie masz wyprane dywany i meble, Twoje marzenie
betinka, mi też nic nie leci. Nie zauważyłam nic a nic.. nie jestem sama -
Właśnie chciałam to napisać co justyna14. Tysia teraz to już nie masz wymówki musisz urodzić
A co do Euthyroxu to mi zagwostkę dałyście. Ja leczę niedoczynność od 2012 roku i jak ostatnio byłam u endo to powiedziała, że mam cały czas brać Euthyrox w takiej dawce jak biorę i po porodzie skontrolować TSH. Może w tygodniu skonsultuję się z jakimś innym endo, bo mam możliwość czata z lekarzem więc nie będę musiała się umawiać nawet na wizytę, co w Medicover graniczy z cudem.Tysia87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Betinka dziekuje Kochana
juz nie bede kapac w tym oliatumie a mial byc przeciez taki zaje**** heh za taka kase a co sie okazuje te tansze o wiele lepsze
juz powoli Mu schodzi ta alergia nie jest juz to wszystko takie zaognione na szczescie
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
BlackLuna wrote:ciała ketonowe pojawiają się tez po sokach i owocach np jabłka zawierają ich bardzo dużo, jeśli takowe pijesz czy jadasz postaraj się ograniczyć lub odstawić, i sprawdź po tygodniu, choć pewno doskonale wiesz to chlebek polecam przede wszystkim żytni nie jakiś mieszany czy waza, ale normalny czysty chleb żytni lub specjalny chleb dla cukrzyków u nas takowy jest nie wiem jak u was. Jakbyś chciała to mogę na priva podać przykładowy jadłospis mojej diety z jednego dnia, choć przypuszczam że i tak już masz dość diety w ogóle
Dziękuję kochana. Soków w ogóle nie pijam - tylko woda z dodatkiem cytryny - też odrobinkę. Chleb jem specjalny bez drożdży, na zakwasie 100% żytni. Do tej pory działało. Owoców też jem bardzo mało bo niestety jakoś przestałam je tolerować. Coś mi się pochrzaniło ostatnio i nie wiem dlaczego. Może we wtorek na wizycie coś się ruszy.BlackLuna lubi tę wiadomość
-
iwo_na wrote:Witajcie dziewczynki
JustyśkaG - a miałaś wcześniej cukrzyce czy to jest ciązowa?
Cukrzyca ciążowa, ale niestety u mnie w rodzinie to z pokolenia na pokolenie idzie. I też się dodatkowo stresuję że mi zostanie po ciązy. -
justyna14 wrote:no właśnie tak się zastanawiam, kupiłam w sumie tylko 3 szt, więc najwyżej mi ten trzeci mąż dowiezie. Nie wiem, jak to będzie leciało, czy w ogóle, czy w ogóle się przydadzą?
-
Karolaaa91 wrote:dziewczyny myslicie, że jak już się wszystkie wrzesniówki rozpakują to nasze forum dalej przetrwa?
Fajnie by było popisać o kupkach, ząbkach itd
No ja mam nadzieję że dalej będziemy kontynuować pogaduszki:P w przerwie między cycem a kupką