X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinko no może on ma po prostu takie swoje teksty bo co do jego profesjonalizmu nie mogę się wypowiadać bo na razie nie miałam żadnych problemów od początku ciazy :) czy to jego zasługa czy nie to nie ważne najważniejsze żeby Nikos był zdrowy i zdrowy wyszedł z brzuszka <3

betinka lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało wylewny jest ze tak to okresle i mocno wyluzowany ;) ale cieszę się że to już końcówka ciąży ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu wypozyczylismy odkurzacz i upraliśmy narożnik,dywany i tapicerkę w aucie i jest wszystko odświeżone i pachnące:-)a narożnik to normalnie wygląda jak nowy,w sumie jest nowy,bo ma 4 miesiace ale przy piesku to wiadomo:-)zaplacilismy całe 45 zł za odkurzacz plus proszki i napewno raz na jakis czas będę wypozyczala:-)bo super samemu sie pierze i kasowo tez duzo lepiej wychodzi.najlepsze jest to,że teraz lezymy na macie na podlodzę,bo naroznik jest troche wilgotny i plecy bolą jak cholera:-(
    Co z Paula?pewnie juz ma synka przy sobie,tylko moglaby cos skrobnąć,bo my się tu martwimy....

justyna14, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór :)
    Podczytuję Was co jakiś czas,ale jakoś nie mam weny by się Wam wtrącać w gadkę :)

Mam nadzieję, że u Pauli wszystko w porządku! Wydaje mi się, że tuli synka i nie w głowie i w siłach jej forum :) napewno się odezwie prędzej czy później.

Gratuluję Akuszerce :) bo chyba nie gratulowałam jeszcze.

Mika, trzymam kciuki i niech córcia w końcu wrzuci na luz i przestanie być uparciuszkiem :)

Anulka, ślicznego masz synka! Kolejna mała kruszynka!

KAMA, ale czuprynka :) niesamowita! I olać teściówkę!!!! wrrr

Nelus, już mówiłam że córcia jest prześliczna :)

Verynice, piękne zdjęcie USG :) taki MISIO :)

Pewnie przeoczyłam coś/kogoś więc z góry przepraszam :)
    A tak na bieżąco odnośnie staników. Właśnie dziś 2 przyszły mi z allegro. Kupowałam najzwyklejsze, najwygodniejsze na sam początek.W razie czego mam jeszcze 2 sportowe... też wygodne. Nie będę szaleć :) wydaje mi się, że starczy. Potem zadbam o jakiś ładniejszy, "stabilniejszy" dla tych moich cycków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 20:19

verynice lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cycki suche jak wiór, ale się nie przejmuję, bo moja siostra też nie miała grama siary wcześniej, a cycki nawet jej nie drgnęły przed porodem, a po porodzie miała tyle pokarmu, że się dziaciakom ulewało bokami :)

Tysia, no to sukces :) Nareszcie masz wyprane dywany i meble, Twoje marzenie :)

Tysia87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie co z tą Paulą? akurat ona by się pochwaliła chociaż jednym słowem że urodziła, więc wydaje mi się, że mogło nie pójść zbyt gładko skoro nadal cisza, a może jeszcze się męczy? W sumie info, że już prze nie było, tylko że już blisko, a czasem "blisko" to niestety jeszcze daleko.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia to już możesz rodzić, pamiętam, że to pranie dywanów spędzało Ci sen z powiek, a teraz to już wszystko gotowe więc od dzieła :)

magdzia26, Tysia87, verynice lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralinko, pytałaś mnie o wyniki badań? Wczoraj odebrałam, były lekko podwyższone, bo norma do 30 a ja miałam 34. Ale gin. powiedział, żeby nie martwić, że jest ok. Poza tym wyczytałam, że to pobranie krwi na transaminaze powinno pobrać się na czczo, a on prosto z wizyty kazał mi udać do szpitala i pobrać krew. No i tak samo babka, która mi ją pobierała pytała, czy jestem w miarę na czczo :| hm.... także już nie wiem...
    Do tej pory nie wiem dokładnie czemu kazał mi wykonać to badanie. Wczoraj po konsultacji powiedział, żeby unikać tłustych, smażonych potraw, najlepiej jedzonko na parze, rybka... Może wg. niego za dużo przytyłam? :| no bo z tego co wiem, to to badanie wykonuje się ze względu na cholestazę ciążową? A ja jemu nie skarżyłam na żadne swędzenie ciała. Więc nie wiem co ma piernik do wiatraka.... Nie znam się :)
    Aaaa...i ciśnienie ok. Więc na szczęście nie muszę faszerować tabletkami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Ja mam cycki suche jak wiór, ale się nie przejmuję, bo moja siostra też nie miała grama siary wcześniej, a cycki nawet jej nie drgnęły przed porodem, a po porodzie miała tyle pokarmu, że się dziaciakom ulewało bokami :)

Tysia, no to sukces :) Nareszcie masz wyprane dywany i meble, Twoje marzenie :)

betinka, mi też nic nie leci. Nie zauważyłam nic a nic.. nie jestem sama :)

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No betinka powiem Ci,że te dywany mi spędzały sen z powiek:-D ale musiałam czekać na koniec cieczki suni.i teraz mogę rodzić:-)

betinka lubi tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna14 napisalas dokladnie to,co ja zaraz za Tobą :-D

justyna14 lubi tę wiadomość

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chciałam to napisać co justyna14. Tysia teraz to już nie masz wymówki musisz urodzić :D

A co do Euthyroxu to mi zagwostkę dałyście. Ja leczę niedoczynność od 2012 roku i jak ostatnio byłam u endo to powiedziała, że mam cały czas brać Euthyrox w takiej dawce jak biorę i po porodzie skontrolować TSH. Może w tygodniu skonsultuję się z jakimś innym endo, bo mam możliwość czata z lekarzem więc nie będę musiała się umawiać nawet na wizytę, co w Medicover graniczy z cudem.

Tysia87 lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mogłoby się coś ruszyć :) także dziewczyny, go go !! :)

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi od wczoraj leci siara z prawej piersi, ale tylko jak nacisnę. A ucieszyłam się jak głupia jak to zobaczyłam :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka dziekuje Kochana :) juz nie bede kapac w tym oliatumie a mial byc przeciez taki zaje**** heh za taka kase a co sie okazuje te tansze o wiele lepsze ;) juz powoli Mu schodzi ta alergia nie jest juz to wszystko takie zaognione na szczescie :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    ciała ketonowe pojawiają się tez po sokach i owocach np jabłka zawierają ich bardzo dużo, jeśli takowe pijesz czy jadasz postaraj się ograniczyć lub odstawić, i sprawdź po tygodniu, choć pewno doskonale wiesz to chlebek polecam przede wszystkim żytni nie jakiś mieszany czy waza, ale normalny czysty chleb żytni lub specjalny chleb dla cukrzyków u nas takowy jest nie wiem jak u was. Jakbyś chciała to mogę na priva podać przykładowy jadłospis mojej diety z jednego dnia, choć przypuszczam że i tak już masz dość diety w ogóle :)

Dziękuję kochana. Soków w ogóle nie pijam - tylko woda z dodatkiem cytryny - też odrobinkę. Chleb jem specjalny bez drożdży, na zakwasie 100% żytni. Do tej pory działało. Owoców też jem bardzo mało bo niestety jakoś przestałam je tolerować. Coś mi się pochrzaniło ostatnio i nie wiem dlaczego. Może we wtorek na wizycie coś się ruszy.

BlackLuna lubi tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja też kupiłam oilatum :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Witajcie dziewczynki :)

JustyśkaG - a miałaś wcześniej cukrzyce czy to jest ciązowa?

Cukrzyca ciążowa, ale niestety u mnie w rodzinie to z pokolenia na pokolenie idzie. I też się dodatkowo stresuję że mi zostanie po ciązy.

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    no właśnie tak się zastanawiam, kupiłam w sumie tylko 3 szt, więc najwyżej mi ten trzeci mąż dowiezie. Nie wiem, jak to będzie leciało, czy w ogóle, czy w ogóle się przydadzą?
    ja spakowałam 2, jeden taki okropny typowy do karmienia, drugi sportowy do karmienia. Więcej na razie nie mam bo nie wiem jaki rozmiar będzie potrzebny. No a po porodzie podobno poci się masakrycznie więc przyda się na zmianę kiedy pierwszy trzeba będzie przeprać.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    dziewczyny myslicie, że jak już się wszystkie wrzesniówki rozpakują to nasze forum dalej przetrwa?

Fajnie by było popisać o kupkach, ząbkach itd :-D

No ja mam nadzieję że dalej będziemy kontynuować pogaduszki:P w przerwie między cycem a kupką :P

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
‹‹ 1824 1825 1826 1827 1828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ