X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooooo, Verynice, Twój też się na pulpeta niezłego zapowiada!!!! Wygląda na dużo więcej, niż tylko 3,2kg, więc się szykuj :D

verynice lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice, jaki słodki paczulek :D taki konkretny kawałek synusia :) śliczny :) i bez takich proszę ze głupio zdjęcia z USG wklejać bo ci tyłek skopie ;P dzidziuś to dzidziuś w brzuszku czy juz poza :) fotki wszystkie kochamy :)

verynice, karolcia:)))), afrykanka, EmiBam lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm....i co z tą naszą Paulą?

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • verynice Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka, nie strasz mnie!!! :D :D :D

BlackLuna - ok ok ;) Proszę o wybaczenie! :D

BlackLuna lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    To super ze waży coraz więcej! Moja tez przybiera w oczach. Dzisiaj dowiem się ile już ma, tak na oko to 3000g na pewno :D
    A twój synuś od początku spał z raczkami na zewnątrz? Zastanawiam się kiedy moja się do nich przyzwyczai i nie będę musiała jej owijac gdy śpi :/

Neluś w szpitalu cały czas go zawijałam w pieluszkę bo wtedy był spokojny, pierwszej nocy w domu spał jeszcze zawinięty, a wczoraj spał z rączkami na zewnątrz bo sam sobie je wyciągnął z pieluszki :D ogólnie spokojniejszy jest jak ma zawinięte rączki ale coraz bardziej podoba mu sie wolność :D

A co do karmienia i bolących piersi, to jak masz bardzo twarde piersi to je masuj i ściągaj pokarm, im twardsze piersi tym bardziej bolą a dodatkowo dziecku trudniej ssac bo mleko samo leci. Ja mam nadmiar pokarmu i jak robią mi się twarde to trochę odciągam żeby mały mógł spokojnie ssać.

Nelus lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice ale ma pyzole słodkie :)

verynice lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice jakież twój synuś ma słodkie pyzołki :D Cudny :)

Neluś a twoja mała dama jest prześliczna :D i wydaje się taka maleńka i krucha...

Mika, Paula i Gosia co tam? Jak tam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 17:13

Nelus, verynice lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka no wlasnie to nie pokarmowka bo lekarka powiedziala ze jakby to byla pokarmowka to nie bylby caly wysypany... papryki nie zjadlam bo do dnia dzisiejszego nie chce mi sie jej zrobic :D
    Najlepsze jest to ze ja podejrzewam ze to po oliatumie bo.wczoraj zkienilam Mu z baby dreama na oliatum i odrazu wysypka... wroce do babydreama i bede obserwowac..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ale Wam zazdroszczę dziewczyny, że już macie swoje maluszki w ramionach.

Co do twardych cycków - bratowa chwilę przed karmieniem odciągała pokarm laktatorem (ale nie za dużo, żeby nie zwiększyć laktacji) - pomagało to zmiękczyć pierś i dzidzia mogła chwycić miękki sutek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 17:29

Nelus lubi tę wiadomość

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Verynice jakież twój synuś ma słodkie pyzołki :D Cudny :)

Neluś a twoja mała dama jest prześliczna :D i wydaje się taka maleńka i krucha...

Mika, Paula i Gosia co tam? Jak tam?
    właśnie dziewczyny prosimy o info

Migotka22 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • betinka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Betinka no wlasnie to nie pokarmowka bo lekarka powiedziala ze jakby to byla pokarmowka to nie bylby caly wysypany... papryki nie zjadlam bo do dnia dzisiejszego nie chce mi sie jej zrobic :D
    Najlepsze jest to ze ja podejrzewam ze to po oliatumie bo.wczoraj zkienilam Mu z baby dreama na oliatum i odrazu wysypka... wroce do babydreama i bede obserwowac..

Ach, myślałam, że to pokarmowa! Z Oilatum to rzeczywiście może tak być! Zmień koniecznie! I porównaj skład Oilatum i Babydream - może jakiś konserwant tam jest charakterystyczny i będziesz wiedziała na przyszłość.

Zrobiłam dzisiaj sobie pożegnanie ze schaboszczakiem z kurczaka, gotowaną kapustą z koperkiem i mizerią... Zacne mi wyszło to pożegnanie, mam wrażenie, że zaraz pęknę, albo Matiego wypchnie mój żołądek. Będę tęsknić <3

• Nelus Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki anulka za radę, właśnie nie byłam pewna czy to juz czas na laktator. Tak jak mówisz jak są bardzo twarde to jej się ulewa i płacze bo za dużo leci i nie może sobie poradzić! A ja się coraz bardziej załamuje. ..
    Jakiego laktator użyć, ręcznego czy elektrycznego?

201703012752.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do Miki dam znać jak się odezwie :)

justyna14, betinka lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Dzięki anulka za radę, właśnie nie byłam pewna czy to juz czas na laktator. Tak jak mówisz jak są bardzo twarde to jej się ulewa i płacze bo za dużo leci i nie może sobie poradzić! A ja się coraz bardziej załamuje. ..
    Nelus, jak masz taki nawał, to ręczny powinien być lepszy. I moja ulubiona Tracy Hogg mówi, żeby położyć na pierś ciepłą mokrą pieluszkę przy tym!

Nelus, hela lubią tę wiadomość

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:

Nela, ja osobiście używałam ( i będę używać i teraz) tylko ręcznego dla mnie był mniej bolesny i nie musiałam biegać za źródłem prądu żeby go włączyć :) dla mnie po prostu był lepszy, szczególnie na początku bo nabrzmiałe i bolące piersi w elektrycznym u mnie to odpadało...
    musiałabym być hardcorem jakimś żeby lubić taki rodzaj "bólu" ale każda będzie miała swoje zdanie.

Nelus lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.youtube.com/watch?v=lWiNef-ie1M

:D posłuchajcie

relganlikx65a1ud.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    kurcze Paula odezwij się, napisz cokolwiek, bo od wczoraj cisza....martwimy się kobito!
    Ale odzywała się dzisiaj już. Jakoś ok 5 rano. Że boli i że całą noc nie spała

Nie będę na razie zasypywać Pauli i Akuszerki smsami, bo pewnie są wykończone. Ja też jestem niecierpliwa i głodna informacji, ale dajmy im czas na odpoczynek. Mają nasze numery, Paula ma dostęp do neta. Jak będą chciały i miały siłę to napiszą i przyślą zdjęcia.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    http://www.youtube.com/watch?v=lWiNef-ie1M

:D posłuchajcie

Matko, jaka śmieszna :D :D :D :D

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Matko, jaka śmieszna :D :D :D :D

Ja też się uśmiałam jak nie wiem :)
    A jeszcze jest taka jedna mała- Milena Zalewska, piosenki "Znak" i "Bałkanica" niezła jest ;)

relganlikx65a1ud.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, mam nadzieję tylko, ze u Pauli wszystko w porządku! Mogło się faktycznie skończyć cesarką i nie jest w stanie pisać :(

‹‹ 1821 1822 1823 1824 1825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ