Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Verynice, jaki słodki paczulek
taki konkretny kawałek synusia
śliczny
i bez takich proszę ze głupio zdjęcia z USG wklejać bo ci tyłek skopie ;P dzidziuś to dzidziuś w brzuszku czy juz poza
fotki wszystkie kochamy
verynice, karolcia:)))), afrykanka, EmiBam lubią tę wiadomość
-
Nelus wrote:To super ze waży coraz więcej! Moja tez przybiera w oczach. Dzisiaj dowiem się ile już ma, tak na oko to 3000g na pewno
A twój synuś od początku spał z raczkami na zewnątrz? Zastanawiam się kiedy moja się do nich przyzwyczai i nie będę musiała jej owijac gdy śpi
Neluś w szpitalu cały czas go zawijałam w pieluszkę bo wtedy był spokojny, pierwszej nocy w domu spał jeszcze zawinięty, a wczoraj spał z rączkami na zewnątrz bo sam sobie je wyciągnął z pieluszkiogólnie spokojniejszy jest jak ma zawinięte rączki ale coraz bardziej podoba mu sie wolność
A co do karmienia i bolących piersi, to jak masz bardzo twarde piersi to je masuj i ściągaj pokarm, im twardsze piersi tym bardziej bolą a dodatkowo dziecku trudniej ssac bo mleko samo leci. Ja mam nadmiar pokarmu i jak robią mi się twarde to trochę odciągam żeby mały mógł spokojnie ssać.Nelus lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
Verynice jakież twój synuś ma słodkie pyzołki
Cudny
Neluś a twoja mała dama jest prześlicznai wydaje się taka maleńka i krucha...
Mika, Paula i Gosia co tam? Jak tam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 17:13
Nelus, verynice lubią tę wiadomość
-
Betinka no wlasnie to nie pokarmowka bo lekarka powiedziala ze jakby to byla pokarmowka to nie bylby caly wysypany... papryki nie zjadlam bo do dnia dzisiejszego nie chce mi sie jej zrobic
Najlepsze jest to ze ja podejrzewam ze to po oliatumie bo.wczoraj zkienilam Mu z baby dreama na oliatum i odrazu wysypka... wroce do babydreama i bede obserwowac..https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
kurcze ale Wam zazdroszczę dziewczyny, że już macie swoje maluszki w ramionach.
Co do twardych cycków - bratowa chwilę przed karmieniem odciągała pokarm laktatorem (ale nie za dużo, żeby nie zwiększyć laktacji) - pomagało to zmiękczyć pierś i dzidzia mogła chwycić miękki sutekWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 17:29
Nelus lubi tę wiadomość
-
Migotka22 wrote:Verynice jakież twój synuś ma słodkie pyzołki
Cudny
Neluś a twoja mała dama jest prześlicznai wydaje się taka maleńka i krucha...
Mika, Paula i Gosia co tam? Jak tam?Migotka22 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Kaarolina wrote:Betinka no wlasnie to nie pokarmowka bo lekarka powiedziala ze jakby to byla pokarmowka to nie bylby caly wysypany... papryki nie zjadlam bo do dnia dzisiejszego nie chce mi sie jej zrobic
Najlepsze jest to ze ja podejrzewam ze to po oliatumie bo.wczoraj zkienilam Mu z baby dreama na oliatum i odrazu wysypka... wroce do babydreama i bede obserwowac..
Ach, myślałam, że to pokarmowa! Z Oilatum to rzeczywiście może tak być! Zmień koniecznie! I porównaj skład Oilatum i Babydream - może jakiś konserwant tam jest charakterystyczny i będziesz wiedziała na przyszłość.
Zrobiłam dzisiaj sobie pożegnanie ze schaboszczakiem z kurczaka, gotowaną kapustą z koperkiem i mizerią... Zacne mi wyszło to pożegnanie, mam wrażenie, że zaraz pęknę, albo Matiego wypchnie mój żołądek. Będę tęsknićMigotka22 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Dzięki anulka za radę, właśnie nie byłam pewna czy to juz czas na laktator. Tak jak mówisz jak są bardzo twarde to jej się ulewa i płacze bo za dużo leci i nie może sobie poradzić! A ja się coraz bardziej załamuje. ..
Jakiego laktator użyć, ręcznego czy elektrycznego? -
Nelus wrote:Dzięki anulka za radę, właśnie nie byłam pewna czy to juz czas na laktator. Tak jak mówisz jak są bardzo twarde to jej się ulewa i płacze bo za dużo leci i nie może sobie poradzić! A ja się coraz bardziej załamuje. ..
Jakiego laktator użyć, ręcznego czy elektrycznego?Nelus, hela lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Nelus wrote:Dzięki anulka za radę, właśnie nie byłam pewna czy to juz czas na laktator. Tak jak mówisz jak są bardzo twarde to jej się ulewa i płacze bo za dużo leci i nie może sobie poradzić! A ja się coraz bardziej załamuje. ..
Jakiego laktator użyć, ręcznego czy elektrycznego?
Nela, ja osobiście używałam ( i będę używać i teraz) tylko ręcznego dla mnie był mniej bolesny i nie musiałam biegać za źródłem prądu żeby go włączyćdla mnie po prostu był lepszy, szczególnie na początku bo nabrzmiałe i bolące piersi w elektrycznym u mnie to odpadało...
musiałabym być hardcorem jakimś żeby lubić taki rodzaj "bólu" ale każda będzie miała swoje zdanie.Nelus lubi tę wiadomość
-
Karolaaa91 wrote:kurcze Paula odezwij się, napisz cokolwiek, bo od wczoraj cisza....martwimy się kobito!
Nie będę na razie zasypywać Pauli i Akuszerki smsami, bo pewnie są wykończone. Ja też jestem niecierpliwa i głodna informacji, ale dajmy im czas na odpoczynek. Mają nasze numery, Paula ma dostęp do neta. Jak będą chciały i miały siłę to napiszą i przyślą zdjęcia.