X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Mialas wczesniej jakies zawirowania z cisnieniem czy nie?

Dziewxzyny z tym stresem co do ruchliwosci to dzisiaj mi sie to zdarzylo od dawien dawna..
    Juz troszke wyluzowalam, maz mnie uspokoil.
    Wiem ze to czlowiek i pewnie jest tak piszecie raz jest bardziej ruchliwy a innym razem mniej..
    Pewnie w nocy cos mu nie pasowalo i byla akcja;)
    W dzien sie uspokoil a teraz znowu nozkami tupie raz mocniej raz slabiej, wiec sie uspokoilam troszke.
    Moje mysli krazyly wokol tego czy tetno/cisnienie sa okey...

Co do liczenia ruchow, to moja dzidzia nawet ze slabo ale mizia mnie wiec jakos konkretnie lekarz nie kazal liczyc.
    Jesli w ogole ze strony dziecka zupelna cisza przez wiecej niz 1,5h to wtedy licz(nawet te delilatne).
    miałam właśnie, całą ciąże miałam na granicy a ostatnio już było za wysokie ale jeszcze przymknął ginek oko, ale teraz już nie mógł.
    Teraz wzięłam procha i zmierzyłam to już mi spadło 160/95 na 144/77 więc już źle nie jest.

7w3d 💔
  • Patu Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    Doti77, gratulacje!

Ech, z tymi wpraszającymi się goścmi, to idzie szału dostać. Ja w ogóle nie potrafię zrozumieć ich toku rozumowania. U mnie to sypią się teksty, że mam dać znać jak zacznę rodzić, to przyjadą, a po porodzie to już na bank... no chyba pogięło! Najgorsze jest to, że to jest rodzina Męża, którą w sumie mało znam i głupio mi tak im prosto z mostu powiedzieć, że nie życzę sobie odwiedzin przez 2 tygodnie, wydaje mi się, że to jest broszka Męża raczej, a on po pierwsze widzę nie jest przekonany do słuszności braku odwiedzin na początku, a po drugie nie widzę żeby kwapił się powiedzieć im wprost o tym. Z moją rodziną nie miałabym problemu, od razu wygarnęłabym im, że nie i koniec dyskusji, a tu mi głupio...ale tak jak wspomniałam, chyba stanie na tym, że będę musiała narobić sobie wrogów i wyjść na wredną zołzę, chyba, że Mąż się opamięta :(

mi tez pełno osób mówi, żebym dała znac jak zaczne rodzic i w którym szpitalu mam zamiar. ale nie mówią czy pytają z ciekawości czy chcą odwiedzic, jednak po każdym takim pytaniu kolejnej osoby zaczynam panikowac czy mi sie nie zejdą... i mam dlemat czy mówic faktycznie, najchętniej nawet mamie bym nie mówiła ze zaczęłam rodzic, a powiedziała dopiero po fakcie jak będzie na świecie bo znam ją i wiem ze będzie sie baaaaaardzo mocno denerwowała, nie będzie mogła sobie znaleźć miejsca ani spac a z cisnieniem ma bardzo duze problemy, dochodzi jej czasem do ponad 180 nawet, ale juz kilka razy mnie prosiła zebym pamiętała dac jej znac jak sie cos zacznie... i sama mam wątpliwości.

Karolina, jaka zmiana! super wyglądasz :) i świetnie ze chłopaki sobie poradzili :) oj ja tez po porodzie będę musiała się wybrac, nie podcinałam włosów od listopada, az wstyd sie przyznac. a po porodzie akurat fryzjer jak znalazł :)

co do ruchów, mnie sie tylko lekarz pyta czy są, czy codziennie je czuje. a nie pyta ani ile razy ani czy w określonych porach.

Kaarolina lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu ja ta wizyte od dawna mialam zapisana bo to kiala byc wizyta przed porodem a wyszlo ze byla po ;) o taki maly psikus od losu :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezzzzzzzzzzzzzu, wygotowałam wreszcie ten piekielny laktator. Jakież to upierdliweeeeeeeeeeeeee!!!!!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja musze smoczki wygotowac i nakładki na piersi do szpitala, jak to robicie?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    Kupilismy sterylizator Avent, superrrrr sprawa!
    Smoczki i butelka juz poddane sterylizacji raz dwa:)

Stardust, bardzo fajnie opisalas temat ruchow dziecka:)

stardust87 lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    Zagotowałam wodę w garze i wrzuciłam do niego wszystko, przykryłam, gotowałam 5 min i wyjęłam.

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka Ty idz spac Babo bo to moze byc Twoja ostatnia noc przez dluzszy czas kiedy mozesz sie wyspac ;)

• betinka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Betinka Ty idz spac Babo bo to moze byc Twoja ostatnia noc przez dluzszy czas kiedy mozesz sie wyspac ;)

Ja przed 1 nie jestem w stanie zasnąć! Jeszcze pożegnalne zapiekanki muszę zrobić i zjeść ;)

A właśnie... ile godzin PO cesarce można jeść? :>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 20:02

ofcooo lubi tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla ja po jedzeniu czasem kładę na ramieniu i puka a czasem w ogóle o tym zapominam i nic nie robie. Mała ma tydzień a odbiła dopiero może 3 razy. Pielęgniarka mówi ze jeśli po jedzeniu nie płacze to może nie ma potrzeby żeby odbic

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka śpij bo będziesz żałować ze tej ostatniej nocy nie wykorzystałas na sen! Ja po porodzie nie spałam kilka dni dopiero teraz jak mała ma swoje pory spania to mogę też się zdrzemnac

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LO nie wierze ze trafiłaś na taką wredote! Jeśli dziecko jest głodne i nie chce ssac to lepiej mieszanka niż ciągły płacz ale jeśli chcesz potem karmić to nie poddawaj się i przystawiaj regularnie do cycusia, może w końcu złapie. Ja tez ryczałam w 3 i 4 dzien bo mała była glodna i nie mogła załapać cyca ze stresu i teraz robie tak zechwilkę przed karmieniem odciagam ręcznym po 20ml z każdej i dopiero działam. Jak pierś jest zbyt pełna to dziecko nie nadąża i się denerwuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 20:16

201703012752.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Zagotowałam wodę w garze i wrzuciłam do niego wszystko, przykryłam, gotowałam 5 min i wyjęłam.

najwyższa pora żebym się za to wzieła bo zapomne i wezme niewygotowane...

qb3c82c3gptozz8t.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjem, wykąpię się i spróbuję, meliskę może sieknę, to może mi się zachce spać.

Mamy czkawkę, to pewnie ostatnia w środku! Achhhhh, coś czuję, że będę tęsknić za moją wiercipiętką w środku :)

magdzia26, verynice lubią tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i bardzo dobrze zrelaksuj się bo juz za chwilkę będziesz potrzebowała duuuzo cierpliwości:) jejku jak ja kocham gdy livus leży mi na piersi i ma czkawke, czuje jakby była w środku <3 ja miałam taki kryzys w drugi dzień po porodzie ze tęskniłam za nią w brzuszku. Byłam pod prysznicem i płakałam ze nikt tam już nie buszuje bo wcześniej uwielbiala szum wody! Do tego mojemu mężowi mówiłam ze juz nie czuje się potrzebna i ze on mnie już nie kocha (bo przestał się opiekować mną i tylko mała nosił tuli i calowal)... hormony tak działają na początku!

201703012752.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    No i bardzo dobrze zrelaksuj się bo juz za chwilkę będziesz potrzebowała duuuzo cierpliwości:) jejku jak ja kocham gdy livus leży mi na piersi i ma czkawke, czuje jakby była w środku <3 ja miałam taki kryzys w drugi dzień po porodzie ze tęskniłam za nią w brzuszku. Byłam pod prysznicem i płakałam ze nikt tam już nie buszuje bo wcześniej uwielbiala szum wody! Do tego mojemu mężowi mówiłam ze juz nie czuje się potrzebna i ze on mnie już nie kocha (bo przestał się opiekować mną i tylko mała nosił tuli i calowal)... hormony tak działają na początku!
    No właśnie tego się boję, że będę się czuła jak piąte koło u wozu jak Mati będzie na świecie ;) Teraz wszyscy nade mną skaczą, chuchają, dmuchają, a zaraz ja będę tylko mleczarnią, a świat się skupi wyłącznie na nim. Będzie się trzeba przestawić do bycia na uboczu i dzielenia się nim!

• Nelus Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz was trochę zaspamuję :) wiem ze Afrykanka to lubi ;) 7 dni od narodzin mojego chomiczka

866990_20140901_043836.jpg

866989_20140901_043516.jpg

866988_2014-08-31-23.56.52.jpg

866975_2014-09-01-06.19.42.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 20:44

Ewi25, BlackLuna, Kaarolina, magdzia26, pestka, kark, Migotka22, madiiiii, ofcooo, afrykanka, stardust87, nenka, Beataa25, JagoodkaK, Eva0507, Patu, Majeczka2014, Gosia19, Io, K_A_M_A, le'nutka lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka u Nas 12h po cc nie wolno jesc ale nie wiem jak gdzie indziej... bo wiem.ze po 6h w niektorych szpitalach juz mozna.. ale ja Ci powiem ze ja mimo ze w.dzien cesarki od samego rana mialam zakaz jedzenia i picia (podawali mi kroplowki) to pozniej 12h po pozwolili mi zjesc to nic nie ruszylam (a byla to 10.rano) zjadlam dopiero kolacje o 18stej ;)

Nelus ja mialam z.moim P o to w szpitalu spiecie bo przychodzil i siedzial z Malym ciagle Go na rekach trzymal w sumie nikt nie mial do Niego dostepu tylko ja w porach karmienia a ja wtedy potrzebowalam Jego pomocy nawet przy wstaniu z lozka to ciezko bylo zeby sie doprosic bo Malego nie chcial zostawiac ale jak wybuchlam w szpitalu to od tej pory stara sie dzielic czas miedzy mnie a Krzysia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    BETINKA I KARK jak tam nastroj przed cc. O ktorej musiscie sie satwic w szpitalu? Od ktorej nie wolna wam jesc? Jestescie przygotowane psychicznie? U mnie cc dopiero 19, a juz zacynam myslec o tym. Pewnie dzisiaj nie bedziecie spaly z wrazenia co was jutro oczekuje. . Ja wam zaazdroszcze, ze za mniej niz 24 h bedziecie miec maluszka przy sobie.
    POWODZENIA
    Uff, ja właśnie robię ostatni posiłek - kisiel + herbatka bocianek :P
    Ja mam być przed 8 w szpitalu, więc o 6.30 odjazd :)
    Także plan na dziś to kolacja i golenie żizel, a na jutro wstać, lewatywka, prysznic i po małego :D

betinka, verynice, afrykanka, Tysia87, nenka, Beataa25, akuszerka89 lubią tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahaha, Nelus, najlepsze jest zdjęcie 'Ele mele dutki' :D

Karola, a to z emocji nie mogłas jeść, czy się kiepawo czułaś po znieczuleniu?
    W sumie śniadanie jest 13h po operacji, więc może coś tam wcisnę...

‹‹ 1867 1868 1869 1870 1871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ