X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    Kochane trzymam kciuki za Was jutro i oczywiście czekam na foto ;-)
    Ja wymiotuje cały dzień i krzyż pęka :-(
    Dzięki, Kochana!
    A Ty chyba powinnaś się na ip wybrać, bo te wymioty chyba nie są normalnie :(

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacze jeszcze jak w nocy

• betinka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie co znalazłam! http://straznik.dieta.pl/
    Już wiem jaki suwaczek zamontuję pod Matikowym suwaczkiem ;)

Nenka, żebyś się nie odwodniła tylko :/

• nenka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super pomysł:-)
    Dużo wody pije i nawet teraz kisiel zjadłam i narazie odpukać został ze mną ;-)

A mam ciarki jak patrzę na Twój suwaczek :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 22:51

• betinka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak, kisiel dobry na takie sensacje! Mam nadzieję, że Ci się polepszy w końcu!

Hehe, a ja patrzę i nie wierzę :D

• nenka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż zazdroszczę :-P

• Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti gratulacje :)
    Dziewczyny powodzenia jutro niech moc będzie z Wami :)

thiki0a.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka w miarę możliwości informuj nas jutro na bieżąco :-)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaaa! Wlaczylo mi sie!!! Robiac siku scisnelo mnie w gardle ze strachu przed ta cala rewokucja! Walcze ze soba, zeby sie nie poplakac. Sama sie glupia nakrecam. Cc sie nie boje, tylko spotegowal mi sie strach przed tym, ze wszystko sie zmieni i nie wiem, jak ja to udzwigne. Ja pierrrrrdykam, leje wode do wanny z pianka i sprobuje sie wyczilowac, bo ocipieje.

Poprosze meza, zeby napisal smsa do Stardust albo BlackLuny, bo zanim mu wytlumacze jak odpalic internet i bbf w moim telefonie, to nas sroda zastanie!

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka, nie dziwie Ci się. Ja nie udaje już twardziela, boje sie jak cholera. Tygodniami bede sama z psem i mala. Boje sie ze nie ogarne i ktos na tym ucierpi. Nie mowie, ze ja. Koniak albo Nina :(

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba każda z nas ma takie obawy, ja też się boję że nie podolam tym zmianą które się szykują gdy mały przyjdzie na świat...

qb3c82c3gptozz8t.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie cale zycie bylam optymistą, w ciazy mi sie zmieniło...

h84fkrhm4lz65cww.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mam to samo z obawami...
    Doti77 gratulacje :)
    Jovi wspolczuje sytuacji...
    Powodzenia Dziewczyny na jutrzejszych cesarkach!!!
    Nie wiem co myslec,bo kurde od 2-3 dni mam co chwile mokre majty... nie duzo ale nie wiem co o tym myslec :/ chyba zaczynam panikowac. W ogole mi strasznie niedobrze blee :( ciekawe czy dotrwam do czwartkowej wizyty. Gdzies sie okropnie zle czuje ostatnio :( oby mi zrobila usg,byla bym spokojniejsza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 00:17

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro o 11.00 wizyte, bedzie mi pobierac wymaz na tego cholernego gbsa. Mam nadzieje, ze po miesiacu zobacze jaka jest duza nasza dziewczynka. Musze zadac jej całą masę pytań i bankowo zapomnę ;)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uch, a juz sie balam, ze tylko u mnie w glowie takie mysli!
    Kapiel pomogla sie zrelaksowac, mezus wpadl z kieliszkami, a w nich sok wisniowy :) Posmialismy sie , ze ja pod woda, a brzuch nad jak u wieloryba i od razu lepiej. Teraz moze zasne...

KARK, powodzenia jutro. Trzymam kciuki, zeby gladko poszlo, towarzyszko niedoli ;)

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti, kark życzę z całego serducha żeby jutro (w sumie już dziś :) )wszystko poszło gładko, sprawnie i bez jakichkolwiek komplikacji żebyście mogły już tulić swoje maluszki, nabierać sił i cieszyć się z bycia razem :) będziemy czekać na info w miarę możliwości oczywiście :) trzymam za was mocno kciukasy !

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • hela Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dacie rade! W koncu wrzesniowki :)
    Ja spac nie moge, obudzil mnie mocny bol brzucha i krzyza :/ zrobilo mi sie az niedobrze, wiec szybko cos wrzucilam na zoladek i teraz leze oby udalo mi sie zasnac ...

Nenka jak tam sytuacja?

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śpię od czwartej. Moja macica sobie dziś w nocy trochę trenuje a ja nasłuchuje czy oby to nie już :-)

Ją też mam na tej ostatniej prostej tysiąc myśli. Czasem się boję o siebie - jak zniosę ból po cc. Czasem o to czy Mały będziezdrowy jak się urodzi. A teraz to nawet myślę jak mu tam w brzuchu - czy ma wszystko czego potrzebuje w tych ostatnich dniach. Ale generalnie to jestem podekscytowana tym wszystkim. Tak ważnej rzeczy jak narodziny dziecka nie doświadczyłam jeszcze nigdy. Dla mnie to będzie prawdziwy cud.

A póki co to jestem głodna jak wilk. Ale skoro przez całą ciążę nie zaglądałam w nocy do lodówki to i teraz się nie złamię. Wkrótce wstaje mężuś to wstanę razem z nim i zacznę poranek od jakiegoś konkretnego śniadania :-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, udało mi się zrealizować praktycznie cały plan na dzisiaj ;) ale trzeba przyznać było ciężko, bo duchota straszna, ledwo zipałam. Zostało mi jeszcze tylko wypranie kolorowych pieluszek i kompleciku, który ostatnio zakupiłam w H&M. Ach i zapomniałabym, sterylizacja, wyparzanie itp. :P Miałam wygotować chociaż smoczki, ale doszłam do wniosku, że to bez sensu skoro nie kupiłam pojemniczków na smoczki, tak więc mam nadzieję jutro namówię Męża na szybkie zakupy jeszcze. Btw. ja mam nakładki na sutki z aventu... wy dziewczyny normalnie je wkładacie do gara z gotującą się wodą na parę minut i nic im się nie dzieje ?
    Rozmawiałam z teściową. Wywróżyła mi przenoszenie i cesarskie cięcie. Ja pierdzielę, ta kobieta już mnie zaszufladkowała na samym starcie, że będzie cc :/ Ciągle mnie tym straszy...nie wiem w jakim celu.

Oczywiście trzymam kciuki za dziewczyny, które mają na dziś termin! Będzie dobrze! :)

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Co za koszmarna noc. Najpierw zasnąć nie mogłam a teraz od 5 męczą mnie mdłości :( poza tym nie sądziłam nigdy że przywracanie się z boku na bok będzie powodowało ból aż do łez :( no to pomarudziłam z rana.
    Ja mam co prawda nakładki z Medeli ale tak właśnie zrobiłam - do wrzątku na 5 minut gotowałam.
    Nasze cesarskie dziewczynki - trzymam mocno kciuki.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 1869 1870 1871 1872 1873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ