X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba, Ja od jakis 2tyg powtarzam ze nie jestem gotowa haha a im blizej porodu tym bardziej zem nie przygotowana haha

BlackLuna, jak tam wczorajsza wizyta? Nie wiem czy pisalas, jesli tak to nie zauwazylam..

Ofcoo, teraz na koncowce to juz raczej nic. Wez cieply prysznic, chociaz dla ulgi:)

ofcooo, dba, BlackLuna lubią tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:

Bedziecie szczepic Maluchy na meningokoki pneumokoki i rotawirusy?? Ja juz niedlugo musze dac odp w przychodni a nie wiem juz co mam robic :(

Witam mamusie i brzuchatki ;)

Karolina ja na te co wymieniłaś nie będę szczepić, starszych dzieci też nie szczepiłam. Dla mnie te pneumo, menigo koki to wymysł koncernów farmaceutycznych. Wymyślili szczepionkę, a potem problem, żeby z ludzi kasę wyciągnąć. To tak samo jak ze szczepionką na grypę, dopóki nie było tych szczepionek nie było tez epidemii grypy co roku. Na rota też nie szczepię dzieci.

Kark i Betinka trzymam mocno kciuki za szybki powrót do formy po cc i skrycie zazdroszczę, że dzić przytulicie swoje maluchy :)

Fipsik lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadlam zobaczyc czy nie ma nowego maluszka :) u nas pazdziernikowych przyszla na swiat Hania w 36 tc SN - zazdroscimy mamusi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 08:52

ofcooo, stardust87, Migotka22, Szonka, BlackLuna, JagoodkaK, le'nutka lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie STRADUST sie załamie jak przeczyta o październikowym porodzie :-) hahaha
    Gratulujemy październikowej mamusi :-)

stardust87, sylwia1985 lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)

no to mamy ten nasz upragniony wrzesień!

Gratulacje dla świeżo upieczonych mam, czekamy na kolejne dzieciątka, oby wychodziły zgodnie z planem, bezboleśnie i bezproblemowo :) ja zamykam stawkę z terminem - 09.09. Akurat tego dnia mam się stawić w szpitalu na wywołanie, ciekawa jestem czy chociaż ta kroplówka z oksy coś zadziała

Dzisiaj też nareszcie moja wizyta ciekawe co mi doktorek powie, chciałabym z nim porozmawiać o porodzie: co jak po co i dlaczego... oj wymagluję go dzisiaj pytaniami ;)

kark trzymam kciuki i czekam na wiadomości;)

na przyspieszenie stosuje seks, po schodach chodzę, bo mieszkam na 3 pietrze, napar z liści malin pije, ale nie w jakiś oszałamiających ilościach. Co jeszcze? Może kapsułki z wiesiołka? Wczoraj sąsiadka, położna powiedziała, że i tak nic nie pomoże, bo poród jest hormonalnie zaprogramowany na jakiś tam termin. To ciekawe, ze wywołują akurat w siódmej dobie i nie respektują tej natury.
    Co do pytań w stylu KIEDY RODZISZ ?? Uff mi się już nie chce z domu wychodzić i słuchać komentarzy sąsiadów. A najgorsze są smsy znajomych, którzy pytają czy już, a gdy mowie, ze nie milkną i już nawet nie odpisują... heh, głupia ciekawość

co do wesela z małym dzieckiem. Ja może w tym roku nie mam wesela, ale planuję w październiku wyjechać nad morze. Oczywiście tam też mieszka moja babcia. Chciała zobaczyć prawnusie i trochę z nią pobyć. Ja oczywiście się zgodziłam. Mąż też, zresztą powiedział że jak on się zajmie dzieckiem to ja wyskoczę do spa, kosmetyczki i na zakupy. Czemu nie ? Taki relaks po porodzie na pewno się przyda. Ale co z tego, wszyscy się zgodzili tylko mojego męża rodzina zrobiła dziwną minę i zapytała czy ja sobie poradzę. No ku**a, kto jak kto ale ja jako matka z własnym dzieckiem na pewno sobie poradzę :|

lo z dnia na dzień będzie coraz lepiej, zobaczysz.

PS jakie słodziutkie te wrześniowe maluszki <3 <3 aż nie mogę się doczekać swojej niuni

• dba Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    wpadlam zobaczyc czy nie ma nowego maluszka :) u nas pazdziernikowych przyszla na swiat Hania w 36 tc SN - zazdroscimy mamusi :)
    nie macie czego zazdrościć :) im dzidzia dłużej w brzuszku tym lepiej :) tak trzeba na to patrzyć :) u nas każda walczyła o każdy dzień dłużej w brzuszku :)

Tysia87, Majeczka2014, Fipsik lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    O nie STRADUST sie załamie jak przeczyta o październikowym porodzie :-) hahaha
    Gratulujemy październikowej mamusi :-)
    ehehe... nie, to chyba ten jeden październikowy maluch co to już się z nim pogodziłam :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    u mnie dziś psychicznie lepiej, ciśnienie rano 140/78 więc nie jest tragiczne. Modle się, żeby uniknąć szpitala i wywoływania. Leże grzecznie 3 najbliższe dni a jak trzeba to i dłużej, oby tylko w domu.

Trzymam kciuki za dzisiejszą cc :)

7w3d 💔
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    nie macie czego zazdrościć :) im dzidzia dłużej w brzuszku tym lepiej :) tak trzeba na to patrzyć :) u nas każda walczyła o każdy dzień dłużej w brzuszku :)
    Oprócz mnie :P

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah i z Fipsik oficjalnie od dziś mamy ciąże donoszone i zaczynamy 38 tydzień :)

stardust87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    cześć dziewczyny :)

no to mamy ten nasz upragniony wrzesień!

Gratulacje dla świeżo upieczonych mam, czekamy na kolejne dzieciątka, oby wychodziły zgodnie z planem, bezboleśnie i bezproblemowo :) ja zamykam stawkę z terminem - 09.09. Akurat tego dnia mam się stawić w szpitalu na wywołanie, ciekawa jestem czy chociaż ta kroplówka z oksy coś zadziała

Dzisiaj też nareszcie moja wizyta ciekawe co mi doktorek powie, chciałabym z nim porozmawiać o porodzie: co jak po co i dlaczego... oj wymagluję go dzisiaj pytaniami ;)

kark trzymam kciuki i czekam na wiadomości;)

na przyspieszenie stosuje seks, po schodach chodzę, bo mieszkam na 3 pietrze, napar z liści malin pije, ale nie w jakiś oszałamiających ilościach. Co jeszcze? Może kapsułki z wiesiołka? Wczoraj sąsiadka, położna powiedziała, że i tak nic nie pomoże, bo poród jest hormonalnie zaprogramowany na jakiś tam termin. To ciekawe, ze wywołują akurat w siódmej dobie i nie respektują tej natury.
    Co do pytań w stylu KIEDY RODZISZ ?? Uff mi się już nie chce z domu wychodzić i słuchać komentarzy sąsiadów. A najgorsze są smsy znajomych, którzy pytają czy już, a gdy mowie, ze nie milkną i już nawet nie odpisują... heh, głupia ciekawość

co do wesela z małym dzieckiem. Ja może w tym roku nie mam wesela, ale planuję w październiku wyjechać nad morze. Oczywiście tam też mieszka moja babcia. Chciała zobaczyć prawnusie i trochę z nią pobyć. Ja oczywiście się zgodziłam. Mąż też, zresztą powiedział że jak on się zajmie dzieckiem to ja wyskoczę do spa, kosmetyczki i na zakupy. Czemu nie ? Taki relaks po porodzie na pewno się przyda. Ale co z tego, wszyscy się zgodzili tylko mojego męża rodzina zrobiła dziwną minę i zapytała czy ja sobie poradzę. No ku**a, kto jak kto ale ja jako matka z własnym dzieckiem na pewno sobie poradzę :|

lo z dnia na dzień będzie coraz lepiej, zobaczysz.

PS jakie słodziutkie te wrześniowe maluszki <3 <3 aż nie mogę się doczekać swojej niuni
    Gosia, a Ty miałaś termin na 6? dobrze pamiętam? Fajnie, że u Ciebie już 3 dni po terminie wywołują. Moja gin mówi, że spokojnie mogę i 12 dni po terminie chodzić i dopiero wtedy wywołają :( czyli u mnie byłby już 19.09 :|

Gosia19 lubi tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D
    Trzymam kciuki za nasze rodzące :* Kark i Betinka bądźcie dzielne :)
    Fipsik uwielbiam twojego męża :D
    Ja dzisiaj wybieram się na wizytę i już mnie stresik dopadł :/
    I czuję, że przez te ostatnie 3tyg to przytyłam więcej jak przez całą ciąże :D

Fipsik lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Popieram w 100%.niedlugo zaczniemy zazdrościć jak się maluszki urodzą przed 30 tygodniem.....kazdy dzień w brzuchu jest na wagę złota

stardust87, Majeczka2014, dba, Fipsik lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Gosia, a Ty miałaś termin na 6? dobrze pamiętam? Fajnie, że u Ciebie już 3 dni po terminie wywołują. Moja gin mówi, że spokojnie mogę i 12 dni po terminie chodzić i dopiero wtedy wywołają :( czyli u mnie byłby już 19.09 :|

Stardust czyli mówisz, że możesz poczekać na mnie? Do tego 19? :P

relganlikx65a1ud.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Stardust czyli mówisz, że możesz poczekać na mnie? Do tego 19? :P
    szczerze? wcale bym się nie zdziwiła :P bo tu ani widu ani słychu tego mojego dziecka na zewnątrz.

Migotka22 lubi tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i powodzenia naszym dzisiejszych cesarzycom:-)Kark Ty już pewnie zaraz przytulisz swojego skarba.A betinka nasza chyba tak wczoraj poszalała,że się dobudzić nie może;-)trzymam kciuki za maluszki

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Stardust tzn, wiesz ja to w planach mam poród w tym tygodniu :P
    Ale ostatnio tak sobie myślałam, że nie będę tego głośno mówić bo jeszcze młody będzie chciał zrobić mi na złość i będzie siedział do października :P

relganlikx65a1ud.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo a my zaczynamy dzisiaj 39tydzień :D
    Do tej pory szłam łeb w łeb z Akuszerką (chyba), a teraz Akuszerka tuli już swoje maleństwo...a ja dalej się toczę...

stardust87, ofcooo, akuszerka89 lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Haha Stardust tzn, wiesz ja to w planach mam poród w tym tygodniu :P
    Ale ostatnio tak sobie myślałam, że nie będę tego głośno mówić bo jeszcze młody będzie chciał zrobić mi na złość i będzie siedział do października :P
    też miałam takie plany :P oby Twoje zakończyły się pomyślnie, nie tak jak moje :P

ofcooo lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie zgadzam ze im dluzej tym lepiej.. mi strasznie brakuje Krzysia w brzuchu a jeszcze by posiedzial a z drugiej strony nie wyobrazam sobie zeby nie miec Krzysiolka juz na zewnatrz.. no tak kobietom sie nie dogodzi ;)

Dzieki Mamusie za odp co do szczepionek ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
‹‹ 1871 1872 1873 1874 1875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ