Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dba, Ja od jakis 2tyg powtarzam ze nie jestem gotowa haha a im blizej porodu tym bardziej zem nie przygotowana haha
BlackLuna, jak tam wczorajsza wizyta? Nie wiem czy pisalas, jesli tak to nie zauwazylam..
Ofcoo, teraz na koncowce to juz raczej nic. Wez cieply prysznic, chociaz dla ulgi:)ofcooo, dba, BlackLuna lubią tę wiadomość
-
Kaarolina wrote:
Bedziecie szczepic Maluchy na meningokoki pneumokoki i rotawirusy?? Ja juz niedlugo musze dac odp w przychodni a nie wiem juz co mam robic
Witam mamusie i brzuchatki
Karolina ja na te co wymieniłaś nie będę szczepić, starszych dzieci też nie szczepiłam. Dla mnie te pneumo, menigo koki to wymysł koncernów farmaceutycznych. Wymyślili szczepionkę, a potem problem, żeby z ludzi kasę wyciągnąć. To tak samo jak ze szczepionką na grypę, dopóki nie było tych szczepionek nie było tez epidemii grypy co roku. Na rota też nie szczepię dzieci.
Kark i Betinka trzymam mocno kciuki za szybki powrót do formy po cc i skrycie zazdroszczę, że dzić przytulicie swoje maluchyFipsik lubi tę wiadomość
-
wpadlam zobaczyc czy nie ma nowego maluszka
u nas pazdziernikowych przyszla na swiat Hania w 36 tc SN - zazdroscimy mamusi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 08:52
ofcooo, stardust87, Migotka22, Szonka, BlackLuna, JagoodkaK, le'nutka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycześć dziewczyny
no to mamy ten nasz upragniony wrzesień!
Gratulacje dla świeżo upieczonych mam, czekamy na kolejne dzieciątka, oby wychodziły zgodnie z planem, bezboleśnie i bezproblemowoja zamykam stawkę z terminem - 09.09. Akurat tego dnia mam się stawić w szpitalu na wywołanie, ciekawa jestem czy chociaż ta kroplówka z oksy coś zadziała
Dzisiaj też nareszcie moja wizyta ciekawe co mi doktorek powie, chciałabym z nim porozmawiać o porodzie: co jak po co i dlaczego... oj wymagluję go dzisiaj pytaniami
kark trzymam kciuki i czekam na wiadomości;)
na przyspieszenie stosuje seks, po schodach chodzę, bo mieszkam na 3 pietrze, napar z liści malin pije, ale nie w jakiś oszałamiających ilościach. Co jeszcze? Może kapsułki z wiesiołka? Wczoraj sąsiadka, położna powiedziała, że i tak nic nie pomoże, bo poród jest hormonalnie zaprogramowany na jakiś tam termin. To ciekawe, ze wywołują akurat w siódmej dobie i nie respektują tej natury.
Co do pytań w stylu KIEDY RODZISZ ?? Uff mi się już nie chce z domu wychodzić i słuchać komentarzy sąsiadów. A najgorsze są smsy znajomych, którzy pytają czy już, a gdy mowie, ze nie milkną i już nawet nie odpisują... heh, głupia ciekawość
co do wesela z małym dzieckiem. Ja może w tym roku nie mam wesela, ale planuję w październiku wyjechać nad morze. Oczywiście tam też mieszka moja babcia. Chciała zobaczyć prawnusie i trochę z nią pobyć. Ja oczywiście się zgodziłam. Mąż też, zresztą powiedział że jak on się zajmie dzieckiem to ja wyskoczę do spa, kosmetyczki i na zakupy. Czemu nie ? Taki relaks po porodzie na pewno się przyda. Ale co z tego, wszyscy się zgodzili tylko mojego męża rodzina zrobiła dziwną minę i zapytała czy ja sobie poradzę. No ku**a, kto jak kto ale ja jako matka z własnym dzieckiem na pewno sobie poradzę
lo z dnia na dzień będzie coraz lepiej, zobaczysz.
PS jakie słodziutkie te wrześniowe maluszkiaż nie mogę się doczekać swojej niuni
-
sylwia1985 wrote:wpadlam zobaczyc czy nie ma nowego maluszka
u nas pazdziernikowych przyszla na swiat Hania w 36 tc SN - zazdroscimy mamusi
im dzidzia dłużej w brzuszku tym lepiej
tak trzeba na to patrzyć
u nas każda walczyła o każdy dzień dłużej w brzuszku
Tysia87, Majeczka2014, Fipsik lubią tę wiadomość
-
Karolaaa91 wrote:O nie STRADUST sie załamie jak przeczyta o październikowym porodzie
hahaha
Gratulujemy październikowej mamusi -
Witam
u mnie dziś psychicznie lepiej, ciśnienie rano 140/78 więc nie jest tragiczne. Modle się, żeby uniknąć szpitala i wywoływania. Leże grzecznie 3 najbliższe dni a jak trzeba to i dłużej, oby tylko w domu.
Trzymam kciuki za dzisiejszą cc7w3d 💔 -
dba wrote:nie macie czego zazdrościć
tak trzeba na to patrzyć
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Gosia19 wrote:cześć dziewczyny
no to mamy ten nasz upragniony wrzesień!
Gratulacje dla świeżo upieczonych mam, czekamy na kolejne dzieciątka, oby wychodziły zgodnie z planem, bezboleśnie i bezproblemowoja zamykam stawkę z terminem - 09.09. Akurat tego dnia mam się stawić w szpitalu na wywołanie, ciekawa jestem czy chociaż ta kroplówka z oksy coś zadziała
Dzisiaj też nareszcie moja wizyta ciekawe co mi doktorek powie, chciałabym z nim porozmawiać o porodzie: co jak po co i dlaczego... oj wymagluję go dzisiaj pytaniami
kark trzymam kciuki i czekam na wiadomości;)
na przyspieszenie stosuje seks, po schodach chodzę, bo mieszkam na 3 pietrze, napar z liści malin pije, ale nie w jakiś oszałamiających ilościach. Co jeszcze? Może kapsułki z wiesiołka? Wczoraj sąsiadka, położna powiedziała, że i tak nic nie pomoże, bo poród jest hormonalnie zaprogramowany na jakiś tam termin. To ciekawe, ze wywołują akurat w siódmej dobie i nie respektują tej natury.
Co do pytań w stylu KIEDY RODZISZ ?? Uff mi się już nie chce z domu wychodzić i słuchać komentarzy sąsiadów. A najgorsze są smsy znajomych, którzy pytają czy już, a gdy mowie, ze nie milkną i już nawet nie odpisują... heh, głupia ciekawość
co do wesela z małym dzieckiem. Ja może w tym roku nie mam wesela, ale planuję w październiku wyjechać nad morze. Oczywiście tam też mieszka moja babcia. Chciała zobaczyć prawnusie i trochę z nią pobyć. Ja oczywiście się zgodziłam. Mąż też, zresztą powiedział że jak on się zajmie dzieckiem to ja wyskoczę do spa, kosmetyczki i na zakupy. Czemu nie ? Taki relaks po porodzie na pewno się przyda. Ale co z tego, wszyscy się zgodzili tylko mojego męża rodzina zrobiła dziwną minę i zapytała czy ja sobie poradzę. No ku**a, kto jak kto ale ja jako matka z własnym dzieckiem na pewno sobie poradzę
lo z dnia na dzień będzie coraz lepiej, zobaczysz.
PS jakie słodziutkie te wrześniowe maluszkiaż nie mogę się doczekać swojej niuni
czyli u mnie byłby już 19.09
Gosia19 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Trzymam kciuki za nasze rodzące :* Kark i Betinka bądźcie dzielne
Fipsik uwielbiam twojego męża
Ja dzisiaj wybieram się na wizytę i już mnie stresik dopadł
I czuję, że przez te ostatnie 3tyg to przytyłam więcej jak przez całą ciąże
Fipsik lubi tę wiadomość
-
dba wrote:nie macie czego zazdrościć
tak trzeba na to patrzyć
stardust87, Majeczka2014, dba, Fipsik lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
stardust87 wrote:Gosia, a Ty miałaś termin na 6? dobrze pamiętam? Fajnie, że u Ciebie już 3 dni po terminie wywołują. Moja gin mówi, że spokojnie mogę i 12 dni po terminie chodzić i dopiero wtedy wywołają
czyli u mnie byłby już 19.09
Stardust czyli mówisz, że możesz poczekać na mnie? Do tego 19? -
Migotka22 wrote:Stardust czyli mówisz, że możesz poczekać na mnie? Do tego 19?
bo tu ani widu ani słychu tego mojego dziecka na zewnątrz.
Migotka22 lubi tę wiadomość
-
Migotka22 wrote:Haha Stardust tzn, wiesz ja to w planach mam poród w tym tygodniu
Ale ostatnio tak sobie myślałam, że nie będę tego głośno mówić bo jeszcze młody będzie chciał zrobić mi na złość i będzie siedział do październikaoby Twoje zakończyły się pomyślnie, nie tak jak moje
ofcooo lubi tę wiadomość
-
Tez sie zgadzam ze im dluzej tym lepiej.. mi strasznie brakuje Krzysia w brzuchu a jeszcze by posiedzial a z drugiej strony nie wyobrazam sobie zeby nie miec Krzysiolka juz na zewnatrz.. no tak kobietom sie nie dogodzi
Dzieki Mamusie za odp co do szczepionekhttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png