Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnystardust87 wrote:Gosia, a Ty miałaś termin na 6? dobrze pamiętam? Fajnie, że u Ciebie już 3 dni po terminie wywołują. Moja gin mówi, że spokojnie mogę i 12 dni po terminie chodzić i dopiero wtedy wywołają
czyli u mnie byłby już 19.09
tak, według pomiarów z usg miałam termin na 6.09.
w sumie cieszę się że to już niedługo, choć nie powiem nie chciałam na siłę wyciągać małej z brzucha, zawsze wolałam tą naturalną opcję ze skurczami, z wodami itp. -
Tysia87 wrote:Popieram w 100%.niedlugo zaczniemy zazdrościć jak się maluszki urodzą przed 30 tygodniem.....kazdy dzień w brzuchu jest na wagę złota
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 09:26
stardust87, BlackLuna, le'nutka lubią tę wiadomość
-
Gosia19 wrote:tak, według pomiarów z usg miałam termin na 6.09.
w sumie cieszę się że to już niedługo, choć nie powiem nie chciałam na siłę wyciągać małej z brzucha, zawsze wolałam tą naturalną opcję ze skurczami, z wodami itp. -
nick nieaktualnyHej dziewczyny!!!
Trzymam kciuki za dzisiejsze cesarkiJuz niedługo kolejne maluszki zawitają na wrześniówkach!
Ten tydzień trochę mam zalatany,więc bardziej podczytuję i nadrabiam niż się udzielamjuż niedługo tylko i wyłącznie lenistwo i nic wiecej
trzeba korzystać póki można.
Wczoraj byliśmy w odwiedzinach u mojej siostry ciotecznej i jej miesięcznego synka. Odniosę się właśnie o tej "tęsknocie" do brzuszkaMojej siostrze też brakowało, przyznała że nijak się czuła
ale juz się przyzwyczaiła
U mnie chyba tydzień po terminie wywołują z tego co się orientuję -
Porodu to się nie ma co bać! Właśnie zobaczyłam na aplikacji do mierzenia skurczów w telefonie, że miałam skurcze co 1,5 min trwające po 40sek i w ogóle tego nie pamiętam że były tak często
Także spokojnie przyszłe mamuśki wszystko będzie dobrze!
Tysia87 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry mamusie
ja własnie szykuje córcie do szkoły
pralinka, kochana nie pisałam bo wizyta przeniosła się na czwartek na 15, jeżeli moje dziecię nie zadecyduje inaczej i będzie siedziało jak dotąd grzecznie w brzuszkubo zamiast do ordynatora jedziemy najpierw do innego lekarza, który robił mi badania prenatalne i ma najlepszy sprzęt do tego żeby stwierdzić czy dziecko faktycznie jest aż tak duże i przepowiednie mojej lekarki mogą się sprawdzić, uznaliśmy z mężem ze zanim będziemy zawracać tyłek ordynatorowi w szpitalu dobrze by było mieć jakaś dodatkową podkładkę pod całą sprawę w postaci diagnozy drugiego lekarza.
dzięki za pamięć :*
pralinka wrote:Dba, Ja od jakis 2tyg powtarzam ze nie jestem gotowa haha a im blizej porodu tym bardziej zem nie przygotowana haha
BlackLuna, jak tam wczorajsza wizyta? Nie wiem czy pisalas, jesli tak to nie zauwazylam..
Ofcoo, teraz na koncowce to juz raczej nic. Wez cieply prysznic, chociaz dla ulgi:)
-
sylwia1985 wrote:dodam ze mala jest zdrowa i sama oddycha. Zazdroszcze tego ze juz ma porod za soba bo ja sie go cholernie boje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 09:53
Fipsik lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
No to witam się wśród wrześniowych Mamusiek
Mój uparciuch bardzo nie chce wychodzić z brzuszka, więc jeśli Was to pocieszy to wiedzcie, że została jeszcze taka jedna sierpniówka, która jeszcze się kulaGosia19, stardust87, Tysia87, BlackLuna, dba, karm3lka, magdzia26, karolcia:)))), ofcooo, Beataa25, JagoodkaK, Ewi25, Szonka, akuszerka89, Migotka22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylka wrote:No to witam się wśród wrześniowych Mamusiek
Mój uparciuch bardzo nie chce wychodzić z brzuszka, więc jeśli Was to pocieszy to wiedzcie, że została jeszcze taka jedna sierpniówka, która jeszcze się kula
Wyjść z podziwu nie mogę, jakie te nasze dzieci mądre, takie malutkie, a już się znają na kalendarzu -
Hej lachonki
Powodzenia wsszystkim rodzacym dziskark i betinka trzymamy z Tiagusiem kciukasy
Brzuchatki dajecie radepo dzisiejszej nocy zazdroszcze ze macie dzieci w brzuszkach hehehe
Ogolnie to rozwala mi cycki i caly system. Po bolu z dzisiejszej ńocy az mi sie porod przypomnial haha.
I nie ma jak odciaganie pokarmu o 3 w nnocy) chwala ci Panie za laktator elektryczny bo wyladowalla bym w psychiatryku
Diabla zazdroszcze takich wspomnien z porodu bo moje sa totalnie odmienneale nie ma co wracac do tego majac takiego kochanego terrorystee w domu.
Pytanie do mam... Dalyscie smoczki swoim dzieciom???
Ja sie przyznaje - skapitulowalam juz dzis i dalam
-
sylwia1985 wrote:dodam ze mala jest zdrowa i sama oddycha. Zazdroszcze tego ze juz ma porod za soba bo ja sie go cholernie boje
Porodu każda się boi, ale jest to nieuniknione. Bardziej myśl tak, że myśmy też były w tym 33tyg i musiałyśmy tak samo czekać jak Wy.
Urodzenie wcześniaka wiąże się w przyszłości z wizytami u neurologa i innych specjalistów, bo jeżeli z rozwojem jest coś nie tak to automatycznie dziecko jest kierowane do specjalistów. Także nie byłabym tutaj taka chętna do rodzenia wcześniej byleby mieć to za sobą.
Ja synka urodziłam po terminie i korzystałam z poradni psychologicznej, ale nie musiałam z nim jeździć po innych specjalistach. Ale pierwsze o co psycholog pyta to kiedy dziecko zostało urodzone (w którym tygodniu).
Synek coś za bardzo przyzwyczaił się do auta, stwierdził, że mam przyjechać po niego do szkoły autemniech się przyzwyczaja, 15min piechotką to nie tak daleko
nauczyła się bestia wożenia do przedszkola to myśli, że ze szkołą będzie tak samo
Jestem happy, dostałam karteczkę od Pani, synek zapisany został na zajęcia logopedyczne i jeszcze na jakieś zajęcia dodatkoweFipsik, Paula55, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Hej lachonki
Powodzenia wsszystkim rodzacym dziskark i betinka trzymamy z Tiagusiem kciukasy
Brzuchatki dajecie radepo dzisiejszej nocy zazdroszcze ze macie dzieci w brzuszkach hehehe
Ogolnie to rozwala mi cycki i caly system. Po bolu z dzisiejszej ńocy az mi sie porod przypomnial haha.
I nie ma jak odciaganie pokarmu o 3 w nnocy) chwala ci Panie za laktator elektryczny bo wyladowalla bym w psychiatryku
Diabla zazdroszcze takich wspomnien z porodu bo moje sa totalnie odmienneale nie ma co wracac do tego majac takiego kochanego terrorystee w domu.
Pytanie do mam... Dalyscie smoczki swoim dzieciom???
Ja sie przyznaje - skapitulowalam juz dzis i dalamnajważniejsze żeby w porę odstawić, rozwalają mnie np takie 3 letnie dzieci ze smoczkiem w buzi. Mój synek to roku miał smoczek odstawiony. Zęby miał równiutkie
Paula55 lubi tę wiadomość
-
Sylka wrote:No to witam się wśród wrześniowych Mamusiek
Mój uparciuch bardzo nie chce wychodzić z brzuszka, więc jeśli Was to pocieszy to wiedzcie, że została jeszcze taka jedna sierpniówka, która jeszcze się kula
Sylka nie zapominaj że wiernie Ci towarzyszę razem ze swoją Uparciuchą!Tysia87, Sylka, akuszerka89, Migotka22, verynice lubią tę wiadomość