X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust ja właśnie ucząc się na twoich błędach siedzę cicho i nic nie mówię :P :D
    Mi M cały czas powtarza, że jeżeli to taka mała wredota jak ja to może na święta BN wyjdzie, ale to też jeszcze nie wiadomo :P

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Gosia, a Ty miałaś termin na 6? dobrze pamiętam? Fajnie, że u Ciebie już 3 dni po terminie wywołują. Moja gin mówi, że spokojnie mogę i 12 dni po terminie chodzić i dopiero wtedy wywołają :( czyli u mnie byłby już 19.09 :|

tak, według pomiarów z usg miałam termin na 6.09.
    w sumie cieszę się że to już niedługo, choć nie powiem nie chciałam na siłę wyciągać małej z brzucha, zawsze wolałam tą naturalną opcję ze skurczami, z wodami itp.

• sylwia1985 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Popieram w 100%.niedlugo zaczniemy zazdrościć jak się maluszki urodzą przed 30 tygodniem.....kazdy dzień w brzuchu jest na wagę złota
    dodam ze mala jest zdrowa i sama oddycha. Zazdroszcze tego ze juz ma porod za soba bo ja sie go cholernie boje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 09:26

stardust87, BlackLuna, le'nutka lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    tak, według pomiarów z usg miałam termin na 6.09.
    w sumie cieszę się że to już niedługo, choć nie powiem nie chciałam na siłę wyciągać małej z brzucha, zawsze wolałam tą naturalną opcję ze skurczami, z wodami itp.
    zazdroszczę, że nie będą tyle czekać u Ciebie co u mnie. A ja dopiero 3 dni po terminie mam wizytę u mojej gin. Ciekawe co wymyśli. I jeszcze mnie moja mama nastraszyła ostatnio, bo mówiła, że ona mojego brata przenosiła 4 dni chyba, a już miała zielone wody i szybko cc jej robili. To jak ja mam spokojnie 12 dni w domu siedzieć? :|

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!!

Trzymam kciuki za dzisiejsze cesarki :) Juz niedługo kolejne maluszki zawitają na wrześniówkach!:)
    Ten tydzień trochę mam zalatany,więc bardziej podczytuję i nadrabiam niż się udzielam :) już niedługo tylko i wyłącznie lenistwo i nic wiecej :) trzeba korzystać póki można.

Wczoraj byliśmy w odwiedzinach u mojej siostry ciotecznej i jej miesięcznego synka. Odniosę się właśnie o tej "tęsknocie" do brzuszka :) Mojej siostrze też brakowało, przyznała że nijak się czuła :) ale juz się przyzwyczaiła :)

U mnie chyba tydzień po terminie wywołują z tego co się orientuję

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie :)

ja też słyszałam że tydzień po terminie wywołują ale jak się na to zaopatruje mój lekarz nie wiem, w czwartek mam wizytę i się wypytam :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz ja się wyżale :/ wcześniej co zjadłam szłam spokojnie na kibelek i na lekarz mówił że mały szykuje sobie drogę a od wczoraj ani rusz, jak dziś nie pójdę na obrady to się zastrzele, tyle co ja zjadłam a tam wszystko się kisi :/

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porodu to się nie ma co bać! Właśnie zobaczyłam na aplikacji do mierzenia skurczów w telefonie, że miałam skurcze co 1,5 min trwające po 40sek i w ogóle tego nie pamiętam że były tak często :) Także spokojnie przyszłe mamuśki wszystko będzie dobrze!

Tysia87 lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla, miałam się jeszcze ciebie spytac póki jestes w szpitalu :) Czy mogłabyś się dowiedziec od jakiejś połoznej od jakiego wieku dzieci moga przychodzić na oddział w odwiedziny ?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie :)

ja własnie szykuje córcie do szkoły :)

pralinka, kochana nie pisałam bo wizyta przeniosła się na czwartek na 15, jeżeli moje dziecię nie zadecyduje inaczej i będzie siedziało jak dotąd grzecznie w brzuszku :) bo zamiast do ordynatora jedziemy najpierw do innego lekarza, który robił mi badania prenatalne i ma najlepszy sprzęt do tego żeby stwierdzić czy dziecko faktycznie jest aż tak duże i przepowiednie mojej lekarki mogą się sprawdzić, uznaliśmy z mężem ze zanim będziemy zawracać tyłek ordynatorowi w szpitalu dobrze by było mieć jakaś dodatkową podkładkę pod całą sprawę w postaci diagnozy drugiego lekarza.
    dzięki za pamięć :*

pralinka wrote:
    Dba, Ja od jakis 2tyg powtarzam ze nie jestem gotowa haha a im blizej porodu tym bardziej zem nie przygotowana haha

BlackLuna, jak tam wczorajsza wizyta? Nie wiem czy pisalas, jesli tak to nie zauwazylam..

Ofcoo, teraz na koncowce to juz raczej nic. Wez cieply prysznic, chociaz dla ulgi:)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka no problem, jak bede wiedziala to napisze :)

Szonka lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dodam ze mala jest zdrowa i sama oddycha. Zazdroszcze tego ze juz ma porod za soba bo ja sie go cholernie boje
    Ale ja nie napisalam,ze jest chora.i miejmy nadzieję,ze wszystko będzie ok w przyszłości,bo nie zawsze problemy objawiaja się od razu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 09:53

Fipsik lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to witam się wśród wrześniowych Mamusiek :)

Mój uparciuch bardzo nie chce wychodzić z brzuszka, więc jeśli Was to pocieszy to wiedzcie, że została jeszcze taka jedna sierpniówka, która jeszcze się kula ;)

Gosia19, stardust87, Tysia87, BlackLuna, dba, karm3lka, magdzia26, karolcia:)))), ofcooo, Beataa25, JagoodkaK, Ewi25, Szonka, akuszerka89, Migotka22 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka nie martw się:-)no w tym miesiącu Twój uparciuch wyjdzie już na pewno:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:

Mój uparciuch bardzo nie chce wychodzić z brzuszka, więc jeśli Was to pocieszy to wiedzcie, że została jeszcze taka jedna sierpniówka, która jeszcze się kula ;)

Wyjść z podziwu nie mogę, jakie te nasze dzieci mądre, takie malutkie, a już się znają na kalendarzu :D

• Sylka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 mądre te dzieciaczki, mądre.. ;) Za to współczucia zero dla mamuśki :P
    Mógłby mi już odpuścić ;)

Gosia19 lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej lachonki :)
    Powodzenia wsszystkim rodzacym dzis :) kark i betinka trzymamy z Tiagusiem kciukasy :)
    Brzuchatki dajecie rade :) po dzisiejszej nocy zazdroszcze ze macie dzieci w brzuszkach hehehe :)

Ogolnie to rozwala mi cycki i caly system. Po bolu z dzisiejszej ńocy az mi sie porod przypomnial haha.
    I nie ma jak odciaganie pokarmu o 3 w nnocy :)) chwala ci Panie za laktator elektryczny bo wyladowalla bym w psychiatryku :)

Diabla zazdroszcze takich wspomnien z porodu bo moje sa totalnie odmienne :/ ale nie ma co wracac do tego majac takiego kochanego terrorystee w domu.

Pytanie do mam... Dalyscie smoczki swoim dzieciom???
    Ja sie przyznaje - skapitulowalam juz dzis i dalam :(

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• dba Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    to że sama oddycha to żaden argument. tutaj też chodzi o rozwój neurologiczny dziecka, pewne rzeczy mogą wyjść w wieku przedszkolnym (koleżanki synek urodził się w 36tyg i ma problemy z motoryką dużą).
    Porodu każda się boi, ale jest to nieuniknione. Bardziej myśl tak, że myśmy też były w tym 33tyg i musiałyśmy tak samo czekać jak Wy.
    Urodzenie wcześniaka wiąże się w przyszłości z wizytami u neurologa i innych specjalistów, bo jeżeli z rozwojem jest coś nie tak to automatycznie dziecko jest kierowane do specjalistów. Także nie byłabym tutaj taka chętna do rodzenia wcześniej byleby mieć to za sobą.
    Ja synka urodziłam po terminie i korzystałam z poradni psychologicznej, ale nie musiałam z nim jeździć po innych specjalistach. Ale pierwsze o co psycholog pyta to kiedy dziecko zostało urodzone (w którym tygodniu).
    Synek coś za bardzo przyzwyczaił się do auta, stwierdził, że mam przyjechać po niego do szkoły autem :D niech się przyzwyczaja, 15min piechotką to nie tak daleko :) nauczyła się bestia wożenia do przedszkola to myśli, że ze szkołą będzie tak samo ;)
    Jestem happy, dostałam karteczkę od Pani, synek zapisany został na zajęcia logopedyczne i jeszcze na jakieś zajęcia dodatkowe :)

Fipsik, Paula55, stardust87 lubią tę wiadomość

• dba Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Hej lachonki :)
    Powodzenia wsszystkim rodzacym dzis :) kark i betinka trzymamy z Tiagusiem kciukasy :)
    Brzuchatki dajecie rade :) po dzisiejszej nocy zazdroszcze ze macie dzieci w brzuszkach hehehe :)

Ogolnie to rozwala mi cycki i caly system. Po bolu z dzisiejszej ńocy az mi sie porod przypomnial haha.
    I nie ma jak odciaganie pokarmu o 3 w nnocy :)) chwala ci Panie za laktator elektryczny bo wyladowalla bym w psychiatryku :)

Diabla zazdroszcze takich wspomnien z porodu bo moje sa totalnie odmienne :/ ale nie ma co wracac do tego majac takiego kochanego terrorystee w domu.

Pytanie do mam... Dalyscie smoczki swoim dzieciom???
    Ja sie przyznaje - skapitulowalam juz dzis i dalam :(
    pierwszemu synkowi dawałam i teraz jeśli będzie chciał to też będę dawać. Dla mnie to żadna zbrodnia ;) najważniejsze żeby w porę odstawić, rozwalają mnie np takie 3 letnie dzieci ze smoczkiem w buzi. Mój synek to roku miał smoczek odstawiony. Zęby miał równiutkie :)

Paula55 lubi tę wiadomość

• karm3lka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:

Sylka nie zapominaj że wiernie Ci towarzyszę razem ze swoją Uparciuchą! :-)

Tysia87, Sylka, akuszerka89, Migotka22, verynice lubią tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
‹‹ 1872 1873 1874 1875 1876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ