Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Robaki!
Kark, betinka trzymam kciuki juz za chwile zobaczycie swoje maluszki a to najprzyjemniejszy moment w zyciu:-)
Lek przed nowa sytuacja jest normalny, caly swiat obruci sie do gory nogami, ale zobaczycie, nawet wiszac glowa w dol zycie jest jeszcze piekniejsze:-)
Deidre przy zoltaczce przykladaj malucha jak najczesniej do cyca, jesli dasz rade to nawet co godzine- mleko mamy moze zdzialac cuda. I nie martw sie na zapas, wszystko bedzie ok!
Wczoraj pierwszy raz kapalismy Filipa - jeju jaki to grzeczny dzieciak (tfu tfu:-P), nawet nie pisnal, chyba kapiel mu sie podobala:-) jest taki malenki jak okruszek, ze czasem boje sie ze go uszkodze czy cos. No ale przy tym ile on jje to mam nadzieje ze szybciutko nadrobi zaleglosci z brzuszka.stardust87, hela, JagoodkaK, aswalda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej kochane, my juz w trasie, po raz kolejny stwierdzam, ze nie lubie lewatywy.. Ostatnie zdjecie i wazenie za nami, jak juz bede w domu to wrzuce wam fotki przed i po z waga. Na plusie 12kilo, a opjchlizna z wieczora nadaltrzyma
Kajtus szaleje w brzuchu, caly mi sie spina, chyba robaczek tdz czuje, ze to nasz dzien
Pewnie za 3h napisze wymiary lobuziaka, a wieczorem przesle stardust zdjecie
Betinka, bedziemy we dwojke trzymac kciuki wieczoremofcooo, stardust87, Patu, madiiiii, BlackLuna lubią tę wiadomość
-
Kark, Betinka trzymam kciuki za Was!
Doti gratulacje!
Jeśli chodzi o mnie to w nocy z niedzieli na poniedziałek dopadly mnie skurcze, dość upierdliwe ale nieregularne, pojawił mi się też śluz z krwią. Myślałam że to może już. Skurcze robiły się coraz rzadsze więc poszłam spać, do rana były już pojedyncze.
No i rano chyba wypadł mi kawałek czopa z krwią, cały wczorajszy dzień miałam skurcze ale tak co godzinę albo i rzadziej. Dziś w nocy znów mnie dopadly Ale mocniejsze, od 6 mam je co około 20-15 minut, ciekawe czy to to czy jednak jeszcze przyjdzie mi poczekać. -
Fipsik wrote:Powodzenia dzisiejszym rodzącym
Quatriona a może jutro się uda akurat w termin się wstrzelićkarm3lka, Fipsik, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Gadałam z mężem o tym prezencie poporodowym
N: A Ty wiesz, że po porodzie mąż robi prezent swojej żonie za to że mu dziecko dała?
G: No jasne, że wiem. Nie jestem jakiś kretyn, co takich rzeczy nie wie! (taaa, jasne) Ale to się daje przed czy po?
N: A co?
G: Bo nie wiem kiedy Cię wydupczyć.
O. taki prezent dostanę.Diabla85, dba, justyna14, Ewi25, stardust87, Tysia87, Patu, Eva0507, BlackLuna, Gosia19, K_A_M_A, pestka, afrykanka, le'nutka, fabiola lubią tę wiadomość
-
Oj Fipsik Fipsik:-) mysle ze Twoj maz jest super gosciu. Na pewno ma dobre poczucie humoru i Ty o tym doskonale wiesz:-)
Wiecie co mnie rozwala w kp? Ze maly jje z jednego cyca a z drugiego mleko samo leci:-DFipsik lubi tę wiadomość
-
Fipsik ja uslyszalam na to jaki prezent dostane.po porodzie "przeciez dostaniesz najwiekszy Skarb jaki moglem Ci dac Dziecko" moj P tak wybrnal z sytuacji Cwaniak..
Fipsik, dba lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
akuszerka89 wrote:Oj Fipsik Fipsik:-) mysle ze Twoj maz jest super gosciu. Na pewno ma dobre poczucie humoru i Ty o tym doskonale wiesz:-)
Wiecie co mnie rozwala w kp? Ze maly jje z jednego cyca a z drugiego mleko samo leci:-D
I jeszcze taką mądrość wczoraj ogłosił:
N: Cieszysz się, że będę miała cc i pipka się nie zmieni?
G: E tam, bym miał luźniej to bym dłużej mógł.
Akuszerka to na jednym cycu mały, a na drugim laktator -
A ja zaspamuje bo wiem ze ten temat juz sie przewijal kilka razy ale teraz dla mnie stalo sie to tak realne a czytajac ten internet juz zglupialam do reszty..
Bedziecie szczepic Maluchy na meningokoki pneumokoki i rotawirusy?? Ja juz niedlugo musze dac odp w przychodni a nie wiem juz co mam robicWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 08:19
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Cudowny mąż, sobie prezent zrobi
Mnie dzis obudzil okropny bol brzucha, taki okresowy
Dobrze, ze mam dziś wizyte, to wszystkiego sie dowiem, chyba...
Rodzące trzymam mocno kciuki i dajcie znać, czy juz macie Wasze maluszki :*Fipsik lubi tę wiadomość
-
Karolina ja szczepię tylko na obowiązkowe. Rota, pneumo i te inne dla mnie nie są ważne, bo mała i tak nie pójdzie do żłobka, tylko przynajmniej rok będzie w domu. To się nie będzie miała od kogo zarazić.
Jagoodka powodzenia i daj znać po wizycie co i jak. -
Powodzenia dzisiejszym rodzacym! Czekamy na relacje i zdjecia:)
Moja dzidzia juz dzis nie robila mega akcji w nocy, tylko tak jak wczesniej bylo Skarb kochaniutki
Pisalyscie o prezentach po urodzeniu dziecka, Ja domyslam sie ze takowy od meza dostane.
Z pewnoscia bedzie to prezent tylko stricte dla mnie:) nic z grawerami i tym podobnymi.
-
dziewczyny trzymam za Was kciuki! betinka i kark
ja się witam w nowym tygodniu - wg belly 40 (wow!)
ja też sie dziś obudziłam z bólem miesiączkowym...ale nie był jakoś uciążliwy. najgorzej z moimi plecami (lewa strona lędźwi)(
nie wiem co mam z tym zrobić
stardust87 lubi tę wiadomość
-
Fipsik Ty wiesz jak od rana poprawić humor
męża masz the best
Ja jeszcze jakoś nie jestem gotowa na poródzdałam sobie z tego sprawę w nocy jak pojawiły się skurcze haha
przeszły więc odetchnęłam z ulgą
Kobiecie to się nie dogodzinajpierw chciałam urodzić w sierpniu a teraz sama każę synkowi czekać
Trzymam kciuki za dziewczyny co mają dziś ccFipsik lubi tę wiadomość