X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla jaka aplikacje do liczenia skurczy uzywalas? :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki
    Po poerwsze Diabla jak sie nazywa ta aplikacja do mierzenia skórczy?????? Pierwsze słysze, że takie cos istnieje i chętnie sobie to zainstaluje.

Powodzenia na cesarkach. Trzymam kciuki.

Ostanio wam pisałam, że wg pomiarów główka mojego dziecka jest na 41 tydzień a wczoraj jak ten drugi gin mi robił USG to wyszła na 39 tydzień. Ciekawe co wyjdzie juto u mojego lekarza. Jak widać te pomiary są o kant d... A człowiek jak głupi sie potem martwi.

Dziś w nocy miałam piękny sen. Śniło mi sie, ze urodziłam Czarusia a poród miałam taki lekki jak zrobienie kupy. Lezałam z małym na piersi i była moja siostra ze mną a ja do niej mówie, zeby mnie uszczypnęła, ze to nie sen, ona mnie szczypała a ja sie obudziłam i to był sen. A mały taki był słodki, miał włoski i tak ładnie sie uśmiechał :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nie uwierzysz ale mi w szpitalu wrecz polozna kazala dac Malemu smiczka ze y wyrobil sobie nawyk ssania az w szoku bylam... ogolnie w domu daje Krzychowi smoczka ale.jak Go cos.meczy i zasnac nie moze a tak obywa sie bez niego woec sie nie martw ze Tiagusiowi dalas smoka :)

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Oj Fipsik Fipsik:-) mysle ze Twoj maz jest super gosciu. Na pewno ma dobre poczucie humoru i Ty o tym doskonale wiesz:-)
    Wiecie co mnie rozwala w kp? Ze maly jje z jednego cyca a z drugiego mleko samo leci:-D

Akuszerka mi też tak leci, jak karmie np z lewej to do prawej kładę ręczni czek bo inaczej by mi wszystko zalało. Moja Livka płakała przy kąpieli 3 razy a już za 4 szczęśliwa i zrelaksowana. Tak widzę jest ze wszystkim nowym... dzieciaczki bardzo szybko się uczą!

akuszerka89 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Paula nie uwierzysz ale mi w szpitalu wrecz polozna kazala dac Malemu smiczka ze y wyrobil sobie nawyk ssania az w szoku bylam... ogolnie w domu daje Krzychowi smoczka ale.jak Go cos.meczy i zasnac nie moze a tak obywa sie bez niego woec sie nie martw ze Tiagusiowi dalas smoka :)

Mi też kazaly dać smoczka żeby ją uspokoić a ja głupia miałam wyrzuty sumienia. Teraz mała rzadko płacze i w ogóle smoczka nie używamy a ona nie wola ;)

Paula55 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Diabla, miałam się jeszcze ciebie spytac póki jestes w szpitalu :) Czy mogłabyś się dowiedziec od jakiejś połoznej od jakiego wieku dzieci moga przychodzić na oddział w odwiedziny ?
    Szonka na str. mojego szpitala jest info: "wśród odwiedzających nie może być osób przeziębionych a także małych dzieci (do lat 7), gdyż choroby wieku dziecięcego są BARDZO GROŹNE (a są zaraźliwe zanim pojawią się objawy) dla wszystkich noworodków."
    Diabla85 wrote:
    [...]Właśnie zobaczyłam na aplikacji do mierzenia skurczów w telefonie, że miałam skurcze co 1,5 min trwające po 40sek i w ogóle tego nie pamiętam że były tak często :)[...]

ja mam aplikację m.in. do mierzenia skurczy expectingbaby polska - enfamil (ale jeszcze nei sprawdzałąm ;P)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 11:20

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka,karm3lka to ile jesteście już kobitki dni po terminie?i jestescie w domkach cxy w szpitalu?
    Bo mi polożna mowila,żebym się w dniu porodu do szpitala zgłosiła,tylko nie wiem czy po to,zeby mi ktg zrobili i badanie czy mnie położą i będą wywoływać.musze wcxesniej jechać się dowiedzieć,a jak jest u Was?

Sylka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 ja jestem już 10 dni po terminie i jestem w domu. Wczoraj miałam kontrolę w szpitalu, ale wszystko jest w porządku dlatego porodu jeszcze nie wywołują.. Tutaj czekają z wywoływaniem 14 dni po terminie. Ale mną się nie sugeruj, bo mieszkam w Norwegii i tutaj bardzo stawiają na naturę, więc inaczej się to odbywa niż w PL...

Tysia87 lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Sylka,karm3lka to ile jesteście już kobitki dni po terminie?i jestescie w domkach cxy w szpitalu?
    Bo mi polożna mowila,żebym się w dniu porodu do szpitala zgłosiła,tylko nie wiem czy po to,zeby mi ktg zrobili i badanie czy mnie położą i będą wywoływać.musze wcxesniej jechać się dowiedzieć,a jak jest u Was?

U mnie 5 dni po terminie i po wczorajszej wizycie u gin. mam skierowanie od niej na oddział do szpitala na indukcję porodu w ten czwartek ( czyli będę tydzień po terminie). U mnie brak postępów w rozwarciu, skurczów brak, miałam masaż szyjki. Rano złapało mnie kilka skurczów co 15-20 min. ale ucichło. Nawet plamienia brak. Póki co cierpliwie czekam w domu, może samo się zacznie- chciałabym!

ofcooo, Tysia87 lubią tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Diabla jaka aplikacje do liczenia skurczy uzywalas? :)
    Nazywa się contraction calculator. Jak macie tel na androidzie to w sklepie Play jest kilka takich aplikacji do wyboru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 11:49

hela lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedze w poczekalni jak debil i czekam bo jak narazie hinka ma poślizg 40 min. Nikt nie zadzwonił nie poinformowal, moglam w domu lezec a nie siedzieć tutaj. Malo tego, dzwonila babka z rejestracji wczoraj, zeby potwierdzić wizyte dzis na 11 i co dupa!!!!nie dość, ze wpisali 2 na 11, to jak sie poszlam spytac o co chodzi to przesuneli mnie na 11.20. Bo mlodsza jestem, Nosz kurwa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 11:44

h84fkrhm4lz65cww.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, chociaz u mnie ciulowy... noc prawie nieprzespana-moj szkrab plakal i nie mogl sie uspokoic, mysle ze ma katarek bo czasem kichnie i ciezej mu ssac cyca, pewnie T go zarazil bo juz jak bylam w szpitalu to T mial katar, zaraz podjedziemy do lekarza w razie w. No to ja uciekam odezwe sie pozniej

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    A ja siedze w poczekalni jak debil i czekam bo jak narazie hinka ma poślizg 40 min. Nikt nie zadzwonił nie poinformowal, moglam w domu lezec a nie siedzieć tutaj. Malo tego, dzwonila babka z rejestracji wczoraj, zeby potwierdzić wizyte dzis na 11 i co dupa!!!!nie dość, ze wpisali 2 na 11, to jak sie poszlam spytac o co chodzi to przesuneli mnie na 11.20. Bo mlodsza jestem, Nosz kurwa!

samo życie, ja raz pamietam miałam wizytę na 17:40 a weszłam po 20 wiec się oczekałam i to nie mało, nie wiedziałam już wkoncu czy siedzieć czy stać albo nawet leżeć na podłodze tak mnie plecy już bolały :D

qb3c82c3gptozz8t.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja aplikacja od liczenia skurczy to: Contractions

Ale jeszcze nie używałam..

Wyprałam płaszcze jesienne, bo już czuć że jesień w powietrzu. Snadałki, klapki czas chować..Chociaż przyznam się że u mnie wyjątkowo w tym roku nie było lata! W tamtym roku czerwiec-sierpień były megaaa upalne, natomiast w tym roku może z 5 dni upalnych było..Dla mnie super:)

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Moja aplikacja od liczenia skurczy to: Contractions

Ale jeszcze nie używałam..

Wyprałam płaszcze jesienne, bo już czuć że jesień w powietrzu. Snadałki, klapki czas chować..Chociaż przyznam się że u mnie wyjątkowo w tym roku nie było lata! W tamtym roku czerwiec-sierpień były megaaa upalne, natomiast w tym roku może z 5 dni upalnych było..Dla mnie super:)

to gdzie ty mieszkasz? :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Betinka i Kark powodzenia :) i juz nie mogę się doczekać relacji i foteczek bobasków :)
    Mam do was pytanko chciałam kupić lampkę nocną taką żeby mogła sie palić całą noc w pokoiku , czy wy jakąś kupowałyście ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 12:08

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • betinka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, no i KLOPS!
    Mati będzie jutro. (nagły przypadek na ginekologii) Tak czułam!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka,karm3lka z tego co piszecie to, co kraj to inaczej podchodzą do ciąż przenoszonych.nawet co miasto to inaczej do tego podchodzą:-)u mnie chyba też po terminie kontrole,częste ktg,ale chyba po 14 dniach dopiero ingerują.
    Wam się małe uparciuchy trafiły,ale wcale im się nie dziwie,jesień już praktycznie,leje ciągle,to gdzie im lepiej niż w maminych brzuszkach:-)sama bym se posiedziała gdzieś gdzie cieplutko,dużo wody,jedzenie podane,picie podane.prawie jak Majorka:-)

magdzia26, Sylka, karm3lka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas każą się stawić 8 dnia po terminie na wywołanie, a wcześniej ktg tylko robią.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Ha, no i KLOPS!
    Mati będzie jutro. (nagły przypadek na ginekologii) Tak czułam!

Współczuję :( ale co się odwlecze to nie uciecze :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 1873 1874 1875 1876 1877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ