Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczynki
Po poerwsze Diabla jak sie nazywa ta aplikacja do mierzenia skórczy?????? Pierwsze słysze, że takie cos istnieje i chętnie sobie to zainstaluje.
Powodzenia na cesarkach. Trzymam kciuki.
Ostanio wam pisałam, że wg pomiarów główka mojego dziecka jest na 41 tydzień a wczoraj jak ten drugi gin mi robił USG to wyszła na 39 tydzień. Ciekawe co wyjdzie juto u mojego lekarza. Jak widać te pomiary są o kant d... A człowiek jak głupi sie potem martwi.
Dziś w nocy miałam piękny sen. Śniło mi sie, ze urodziłam Czarusia a poród miałam taki lekki jak zrobienie kupy. Lezałam z małym na piersi i była moja siostra ze mną a ja do niej mówie, zeby mnie uszczypnęła, ze to nie sen, ona mnie szczypała a ja sie obudziłam i to był sen. A mały taki był słodki, miał włoski i tak ładnie sie uśmiechał -
Paula nie uwierzysz ale mi w szpitalu wrecz polozna kazala dac Malemu smiczka ze y wyrobil sobie nawyk ssania az w szoku bylam... ogolnie w domu daje Krzychowi smoczka ale.jak Go cos.meczy i zasnac nie moze a tak obywa sie bez niego woec sie nie martw ze Tiagusiowi dalas smoka
Paula55 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
akuszerka89 wrote:Oj Fipsik Fipsik:-) mysle ze Twoj maz jest super gosciu. Na pewno ma dobre poczucie humoru i Ty o tym doskonale wiesz:-)
Wiecie co mnie rozwala w kp? Ze maly jje z jednego cyca a z drugiego mleko samo leci:-D
Akuszerka mi też tak leci, jak karmie np z lewej to do prawej kładę ręczni czek bo inaczej by mi wszystko zalało. Moja Livka płakała przy kąpieli 3 razy a już za 4 szczęśliwa i zrelaksowana. Tak widzę jest ze wszystkim nowym... dzieciaczki bardzo szybko się uczą!
akuszerka89 lubi tę wiadomość
-
Kaarolina wrote:Paula nie uwierzysz ale mi w szpitalu wrecz polozna kazala dac Malemu smiczka ze y wyrobil sobie nawyk ssania az w szoku bylam... ogolnie w domu daje Krzychowi smoczka ale.jak Go cos.meczy i zasnac nie moze a tak obywa sie bez niego woec sie nie martw ze Tiagusiowi dalas smoka
Mi też kazaly dać smoczka żeby ją uspokoić a ja głupia miałam wyrzuty sumienia. Teraz mała rzadko płacze i w ogóle smoczka nie używamy a ona nie wolaPaula55 lubi tę wiadomość
-
Szonka wrote:Diabla, miałam się jeszcze ciebie spytac póki jestes w szpitalu
Czy mogłabyś się dowiedziec od jakiejś połoznej od jakiego wieku dzieci moga przychodzić na oddział w odwiedziny ?
Diabla85 wrote:[...]Właśnie zobaczyłam na aplikacji do mierzenia skurczów w telefonie, że miałam skurcze co 1,5 min trwające po 40sek i w ogóle tego nie pamiętam że były tak często[...]
ja mam aplikację m.in. do mierzenia skurczy expectingbaby polska - enfamil (ale jeszcze nei sprawdzałąm ;P)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 11:20
-
Sylka,karm3lka to ile jesteście już kobitki dni po terminie?i jestescie w domkach cxy w szpitalu?
Bo mi polożna mowila,żebym się w dniu porodu do szpitala zgłosiła,tylko nie wiem czy po to,zeby mi ktg zrobili i badanie czy mnie położą i będą wywoływać.musze wcxesniej jechać się dowiedzieć,a jak jest u Was?Sylka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Tysia87 ja jestem już 10 dni po terminie i jestem w domu. Wczoraj miałam kontrolę w szpitalu, ale wszystko jest w porządku dlatego porodu jeszcze nie wywołują.. Tutaj czekają z wywoływaniem 14 dni po terminie. Ale mną się nie sugeruj, bo mieszkam w Norwegii i tutaj bardzo stawiają na naturę, więc inaczej się to odbywa niż w PL...
Tysia87 lubi tę wiadomość
-
Tysia87 wrote:Sylka,karm3lka to ile jesteście już kobitki dni po terminie?i jestescie w domkach cxy w szpitalu?
Bo mi polożna mowila,żebym się w dniu porodu do szpitala zgłosiła,tylko nie wiem czy po to,zeby mi ktg zrobili i badanie czy mnie położą i będą wywoływać.musze wcxesniej jechać się dowiedzieć,a jak jest u Was?
U mnie 5 dni po terminie i po wczorajszej wizycie u gin. mam skierowanie od niej na oddział do szpitala na indukcję porodu w ten czwartek ( czyli będę tydzień po terminie). U mnie brak postępów w rozwarciu, skurczów brak, miałam masaż szyjki. Rano złapało mnie kilka skurczów co 15-20 min. ale ucichło. Nawet plamienia brak. Póki co cierpliwie czekam w domu, może samo się zacznie- chciałabym!ofcooo, Tysia87 lubią tę wiadomość
-
hela wrote:Diabla jaka aplikacje do liczenia skurczy uzywalas?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 11:49
hela lubi tę wiadomość
-
A ja siedze w poczekalni jak debil i czekam bo jak narazie hinka ma poślizg 40 min. Nikt nie zadzwonił nie poinformowal, moglam w domu lezec a nie siedzieć tutaj. Malo tego, dzwonila babka z rejestracji wczoraj, zeby potwierdzić wizyte dzis na 11 i co dupa!!!!nie dość, ze wpisali 2 na 11, to jak sie poszlam spytac o co chodzi to przesuneli mnie na 11.20. Bo mlodsza jestem, Nosz kurwa!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 11:44
-
Dzien dobry, chociaz u mnie ciulowy... noc prawie nieprzespana-moj szkrab plakal i nie mogl sie uspokoic, mysle ze ma katarek bo czasem kichnie i ciezej mu ssac cyca, pewnie T go zarazil bo juz jak bylam w szpitalu to T mial katar, zaraz podjedziemy do lekarza w razie w. No to ja uciekam odezwe sie pozniej
-
JagoodkaK wrote:A ja siedze w poczekalni jak debil i czekam bo jak narazie hinka ma poślizg 40 min. Nikt nie zadzwonił nie poinformowal, moglam w domu lezec a nie siedzieć tutaj. Malo tego, dzwonila babka z rejestracji wczoraj, zeby potwierdzić wizyte dzis na 11 i co dupa!!!!nie dość, ze wpisali 2 na 11, to jak sie poszlam spytac o co chodzi to przesuneli mnie na 11.20. Bo mlodsza jestem, Nosz kurwa!
samo życie, ja raz pamietam miałam wizytę na 17:40 a weszłam po 20 wiec się oczekałam i to nie mało, nie wiedziałam już wkoncu czy siedzieć czy stać albo nawet leżeć na podłodze tak mnie plecy już bolały -
Moja aplikacja od liczenia skurczy to: Contractions
Ale jeszcze nie używałam..
Wyprałam płaszcze jesienne, bo już czuć że jesień w powietrzu. Snadałki, klapki czas chować..Chociaż przyznam się że u mnie wyjątkowo w tym roku nie było lata! W tamtym roku czerwiec-sierpień były megaaa upalne, natomiast w tym roku może z 5 dni upalnych było..Dla mnie super:) -
pralinka wrote:Moja aplikacja od liczenia skurczy to: Contractions
Ale jeszcze nie używałam..
Wyprałam płaszcze jesienne, bo już czuć że jesień w powietrzu. Snadałki, klapki czas chować..Chociaż przyznam się że u mnie wyjątkowo w tym roku nie było lata! W tamtym roku czerwiec-sierpień były megaaa upalne, natomiast w tym roku może z 5 dni upalnych było..Dla mnie super:)
to gdzie ty mieszkasz? -
Dzień dobry
Betinka i Kark powodzeniai juz nie mogę się doczekać relacji i foteczek bobasków
Mam do was pytanko chciałam kupić lampkę nocną taką żeby mogła sie palić całą noc w pokoiku , czy wy jakąś kupowałyście ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 12:08
-
Sylka,karm3lka z tego co piszecie to, co kraj to inaczej podchodzą do ciąż przenoszonych.nawet co miasto to inaczej do tego podchodzą:-)u mnie chyba też po terminie kontrole,częste ktg,ale chyba po 14 dniach dopiero ingerują.
Wam się małe uparciuchy trafiły,ale wcale im się nie dziwie,jesień już praktycznie,leje ciągle,to gdzie im lepiej niż w maminych brzuszkach:-)sama bym se posiedziała gdzieś gdzie cieplutko,dużo wody,jedzenie podane,picie podane.prawie jak Majorka:-)magdzia26, Sylka, karm3lka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png