X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • dba Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja w ciąży jestem zołza :/ bardziej nerwowa jestem i w ogóle mam humorki :/
    Kaarolina pochwal się fryzurką :)
    Kama zazdroszczę grzecznego synka.
    Io dużo cierpliwości, a będziesz miała pokarm, pamiętaj, że karmienie siedzi w naszych głowach :*

Io lubi tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, poka co żeś sobie strzeliła za frykę :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś ma sterylizator do mikrofalówki firmy Canpol? Chciałam wysterylizowac laktator a tu cholera instrukcje mi gdzieś wcielo. I nie wiem na jakich ustawieniach mikrofalówki mam to zrobić :-(

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoodka tak to jest z zusem, umieją się wstrzelić w termin :/

qb3c82c3gptozz8t.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Iwona- co za głupia baba! masakra :( tylko nerwów mialas przez nią... a co do ruchów to ja co dzien bym musiala do szpitala jechac bo baaaaardzo czesto nie czuje ruchów 2-3 godziny jak np chodze...

Tak sie zestresowałam dzisiaj tym wszystkim, ze dopiero to ze mnie schodzi. A niepotrzebnie.
    A z tym liczeniem ruchów to w końcu jak jest? Liczycie? Wasi lekarze o to pytają?

relg4z17djzzyjqt.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiedza, ze mam termin porodu na wrzesień. Co za osly. Grrrr
    tak czy inaczej kupilam dzis dla mlodej termofor z pestek wisni i podklady z canpolu, ponoc sa lepsze niz bella.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti77, gratulacje!

Ech, z tymi wpraszającymi się goścmi, to idzie szału dostać. Ja w ogóle nie potrafię zrozumieć ich toku rozumowania. U mnie to sypią się teksty, że mam dać znać jak zacznę rodzić, to przyjadą, a po porodzie to już na bank... no chyba pogięło! Najgorsze jest to, że to jest rodzina Męża, którą w sumie mało znam i głupio mi tak im prosto z mostu powiedzieć, że nie życzę sobie odwiedzin przez 2 tygodnie, wydaje mi się, że to jest broszka Męża raczej, a on po pierwsze widzę nie jest przekonany do słuszności braku odwiedzin na początku, a po drugie nie widzę żeby kwapił się powiedzieć im wprost o tym. Z moją rodziną nie miałabym problemu, od razu wygarnęłabym im, że nie i koniec dyskusji, a tu mi głupio...ale tak jak wspomniałam, chyba stanie na tym, że będę musiała narobić sobie wrogów i wyjść na wredną zołzę, chyba, że Mąż się opamięta :(

Teściowa to jeszcze jak nawet nie byłam w ciąży, ciągle mi pierdzieliła, że ja sobie nie poradzę z dzieckiem w obcym kraju, że ona nie wie jak to będzie itd. chociaż tysiąc razy powtarzałam jej, że miliony kobiet sobie radzi daleko od rodziny, więc czemu ja mam sobie nie dać rady, nigdy jej się nie poskarżyłam, nie pokazałam, że czegoś się boję, o coś się martwię, a ta dalej swoje. I co ? Postawiła na swoim. Już planuje tu przyjazd kurde! :/

Mnie nie przeszkadza dotykanie brzuszka przez rodzinę, nie mam z tym problemów. Jedyne czego sobie nie życzę, to dotykania przez obcych. Dotychczas udawało mi się tego uniknąć, ale ostatnio nie wiem z jakiej racji lokatorka nagle złapała mnie za brzuch i zaczęła mnie po nim głaskać. No tak mnie tym wkurzyła! Nienawidzę gdy obcy ludzie mnie dotykają (nawet w autobusie :P ) grrr! A już mój brzuch to w ogóle.

Dziś jest strasznie duszno, a ja zaplanowałam tyle czynności. Nie wiem jak uda mi sie to wykonać wszystko. A jeszcze obiad trzeba zrobić :P

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Tak sie zestresowałam dzisiaj tym wszystkim, ze dopiero to ze mnie schodzi. A niepotrzebnie.
    A z tym liczeniem ruchów to w końcu jak jest? Liczycie? Wasi lekarze o to pytają?
    Mnie lekarz pyta czy licze, no moja jest jakas malo ruchawa, jednak mi powiedziala, ze mysi byc 7 ruchow przez godzinę.
    Co lekarz to inna opinia.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed :

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:40

BlackLuna, JagoodkaK, justyna14, betinka, Ewi25, dba, aleksa.wawa, K_A_M_A, Patu, afrykanka, ofcooo, stardust87, Gosia19, magdzia26, Migotka22, verynice, madiiiii, Nelus, nenka, pestka, akuszerka89, Majeczka2014, Diabla85, kark, Paula55, Tysia87, mycha89, Beataa25, Io, le'nutka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja już po wizycie. Trochę się zdołowałąm bo tak super było a już nie jest. Mam za wysokie ciśnienie i albo jutro na oddział, albo leki do czwartku leżenie i kontrola w domu. Wybrałam leki oczywiście. W czwartek jak dalej będzie wysokie to pewnie do szpitala mnie położą i jak nic się nie zmieni to będą wywoływać poród. Szyjka zamknięta jeszcze 1,5 cm ma. Tętno Olka w porządku. Eh to przeklęte ciśnienie. wrrr

7w3d 💔
  • betinka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    przed :

i po:
    Brand new sexy mama! Bardzo ładnie!

Kaarolina lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Witam ja już po wizycie. Trochę się zdołowałąm bo tak super było a już nie jest. Mam za wysokie ciśnienie i albo jutro na oddział, albo leki do czwartku leżenie i kontrola w domu. Wybrałam leki oczywiście. W czwartek jak dalej będzie wysokie to pewnie do szpitala mnie położą i jak nic się nie zmieni to będą wywoływać poród. Szyjka zamknięta jeszcze 1,5 cm ma. Tętno Olka w porządku. Eh to przeklęte ciśnienie. wrrr

Matko, Wy to krzyż pański macie z tym ciśnieniem! :/ Leż grzecznie, żłop meliskę i oglądaj turnieje szachowe!

justyna14, Tysia87 lubią tę wiadomość

• assantea Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Oglądam hostorie porodowe na tvn style. Jest kobieta, która jest w drugiej ciąży, w pierwszej serce dziecka przestało bić 2 dni po terminie porodu... Kur., jestem zła, że to włączyłam, bo teraz siedzę i ryczę :/
    Ja wczoraj obejrzałam i też się nakręcilam. Nie ogladaj już takich rzeczy! To są bardzo rzadkie przypadki. I weź pod uwagę że tam mają beznadziejną tę opiekę w ciąży. Skoro nie robią często usg to nawet nie wiedzieli że coś się może z dzieckiem dziać

kark lubi tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:

mój się tylko pyta czy czuję, jeśli przez pół dnia bym go nie czuła do na IP jechać a tak to spokojnie...

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina ładnie :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Matko, Wy to krzyż pański macie z tym ciśnieniem! :/ Leż grzecznie, żłop meliskę i oglądaj turnieje szachowe!
    :) dzięki :) już mężowi zapowiedziałąm, że nawet zakupów nie robie i obiadów nie gotuje, trudno musi sobie radzić jakoś chłopina i mi coś jeszcze dać.

7w3d 💔
  • dba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    w szpitalu mi mówili że dziecko ma mieć 3 razy dziennie porę aktywności i wtedy liczy się ruchy (musi ich być w danej godzinie 10), moja gin gada, że ma ich być 5, także co lekarz to opinia ;)

Fipsik lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, doszło do tego, że własnych rodziców muszę pocieszać przed moją cesarką :D To samo było przed ślubem - oni oka nie mogli zmrużyć, a ja jak księżniczka chrapałam w najlepsze ;)

justyna14, ofcooo, verynice, afrykanka, karolcia:)))), nenka, Tysia87 lubią tę wiadomość

• pralinka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Mialas wczesniej jakies zawirowania z cisnieniem czy nie?

Dziewxzyny z tym stresem co do ruchliwosci to dzisiaj mi sie to zdarzylo od dawien dawna..
    Juz troszke wyluzowalam, maz mnie uspokoil.
    Wiem ze to czlowiek i pewnie jest tak piszecie raz jest bardziej ruchliwy a innym razem mniej..
    Pewnie w nocy cos mu nie pasowalo i byla akcja;)
    W dzien sie uspokoil a teraz znowu nozkami tupie raz mocniej raz slabiej, wiec sie uspokoilam troszke.
    Moje mysli krazyly wokol tego czy tetno/cisnienie sa okey...

Co do liczenia ruchow, to moja dzidzia nawet ze slabo ale mizia mnie wiec jakos konkretnie lekarz nie kazal liczyc.
    Jesli w ogole ze strony dziecka zupelna cisza przez wiecej niz 1,5h to wtedy licz(nawet te delilatne).

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Ja liczę. Moja gin co wizytę pyta, a ja jej ufam. Tzn Nie liczę, jeśli mały jest aktywny w dzień. Bo to nie chodzi o to, żeby dzidzia się ruszała W KAŻDEJ godzinie 4 razy, ale w godzinie aktywności. Czyli np. jeśli Twoje dziecię jest najbardziej aktywne przed Twoim snem to wtedy liczysz te min. 4-5 ruchów. Jak nie ma ich tyle, to następna godzina. A jak nie ma to wtedy na IP i szybko na KTG powinni skierować. Szczególnie teraz to jest ważne, pod koniec ciąży. Ale jeśli w ciągu dnia zauważasz, że maleństwo się rusza to nie trzeba liczyć..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 1866 1867 1868 1869 1870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ