Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
JagoodkaK wrote:Przeraża mnie polog, siateczkowe gacie i ogromne podpaski wielkosci pasa startowego dla samolotów miedzy nogami(nigdy nie korzystałam z podpasek a teraz takie coś, ch.... wie jak dlugo !!!!)
Jeeeezu jestem okropna dzisiaj ; (
Spoko takich podpasek raczej nie będziesz długo nosić, ja przez pierwszy tydz tylko ich używałam a teraz już z wkładka daje radejuz bawet nic nie szczypie i nie boli i gdyby nie szwy to wszystko tam na dole wygląda jak przed porodem
-
JagoodkaK wrote:Tysia ja nie znam stanu nic nie robieniahttps://www.maluchy.pl/li-69041.png
-
Nelus wrote:Pytanie do dziewczyn które juz mają dzieci i doszły do swojej sylwetki po porodzie! Jak długo brzuch w okolicy pępka wygląda jak u 60-latki? Jakie ćwiczenia polecacie i kiedy mozna zacząć? Ja już mam prawie płaski brzuch i w ciuchach wyglądam ok ale jak się rozbiore to patrzeć nie mogę taka mam galaretowata i pomarszczona skore!
nelus, ja niestety cię nie pociesze w tym temacie bo moja skóra na brzuchu już nie wróciła do stanu "z przed" ciąży, ale to raczej cecha indywidualna każdej kobiety, niemniej dużo pomógł mi pas poporodowy i dobre kremy ujędrniające . -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja dostałam od koleżanki taka maskę na brzuch i piersi. 2-3 razy w tyg przed prysznicem nakłada się i owija folia na 20 min i zmywa a potem krem ujędrniający z tej samej firmy. Podobno działa cuda tylko niestety nie mam aż tyle czasu żeby wypróbować, może jak maz będzie miał wolne to zrobię sobie małe spa. Jak narazie czeka go praca aż 10 dni pod rząd po 14h!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 04:27
-
kurde spać nie mogę
chyba się stresuje ta poranna wizyta w szpitalu i rozmową z ordynatorem ciekawe co zadecyduje
Zaczarowana wrote:Blackluna,a od kiedy w ogóle taki pas można używać?
Ja dziś jestem masakrycznie zmęczona,niby nic takiego nie robiłam, bo tylko byłam w kościele i na zakupach,a jednak ledwo chodzę
co do pasów poporodowych teraz jest rożne podejście, co rusz słyszę inne opinie niż kiedyś na temat porodów, dzieci i wszystkiego co związane z ciążą ..ale ja mam zamiar stosować tak jak i za pierwszym razem.
Założyłam pas po mniej więcej tygodniu kiedy ustało najsilniejsze krwawienie, nie wiem jak jest po cc, pas dobieramy tak żeby nie bolało przy jego noszeniu bo trzeba zaznaczyć ze pas nie pomaga w zrzucaniu wagi a temu żeby własnie pomoc brzuszkowi "wrócić na miejsce", do tego używałam rożnych kremów ujędrniających czy wyszczuplających np z Evelina. Jak pisałam nie wróciłam już do czasów "z przed" ciąży, ale to bardziej z racji braku rozciągliwości skóry niestety i rozstępów, których się niczym wytępić nie dałoaczkolwiek wiem że mogłoby być znacznie gorzej gdybym sprawę zaniedbała, do tego po dłuższym już czasie u mnie ok 2-3 miesiące pływanie, ćwiczenia np brzuszki itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 05:11
Zaczarowana lubi tę wiadomość
-
JagoodkaK wrote:Dokladnie tak, jak Majeczka mowi, wygladasz bosko.
Ja przed ciążą 53,7-54 teraz prawie 70kg wiec bedzie kuuuupa roboty.
Black Luna a jakie rozmiary tych pasow??
co do rozmiarów to zależy od pasa, są od xs do xxl, pas ma cię ściągnąć, a nie "miażdżyć" brzuch, ja kupiłam o rozmiar mniejszy niż wynikało z opisu na opakowaniu który porównałam do obwodu swojego bebzuna po porodzie, i tak było dla mnie idealnie nie ściągał za mocno wiec nie bolało, ale za to dobrze trzymał brzuszek w ryzach
Teraz jak oglądałam to niektóre pasy maja taki dodatek z ćwiczeniami jakie można wykonywać dodatkowo w tym samym czasie, fajna sprawa choć ja pewno znowu z braku czasu zabiorę się za to późniejkasia_1988, JagoodkaK lubią tę wiadomość
-
JagoodkaK wrote:Nelus ale ja cc mam miec... i jednym leci duuuuzo więcej a innym prawie nic.
Nina moglaby miec juz miesiąc, byloby duzo latwiejPo cc wazne,zeby byly wysokie-mam takie Canpolu.
Sluchajcie,wczoraj,po tych poprzednich nocach zarwanych wreszcie dzialalam wg rad Tracy (na razie mniej wiecej) i przespalismy noc! W dzien go karmilam do syta cyckiem,nie pozwolilam przespac calego dnia, i efekt - obudzil sie w nocy 3x na jedzonko,spokojny! Jak nie spalam to dlatego,ze sie na niego gapilam,bo jest tak slodki,ze az nie moge uwierzyc,ze prawdziwy i do tego moj!!! Jejku,to jest cos pieknego!!! Zjem go chybaverynice, BlackLuna, ofcooo, JagoodkaK, zoi lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png