X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Za brzuchem może nie będziesz,ale za błogim nic nie robieniem na pewno:-) wspomnisz moje słowa za bardzo niedługo:-)
    Tysia ja nie znam stanu nic nie robienia :(

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Przeraża mnie polog, siateczkowe gacie i ogromne podpaski wielkosci pasa startowego dla samolotów miedzy nogami(nigdy nie korzystałam z podpasek a teraz takie coś, ch.... wie jak dlugo !!!!)
    Jeeeezu jestem okropna dzisiaj ; (

Spoko takich podpasek raczej nie będziesz długo nosić, ja przez pierwszy tydz tylko ich używałam a teraz już z wkładka daje rade ;) juz bawet nic nie szczypie i nie boli i gdyby nie szwy to wszystko tam na dole wygląda jak przed porodem ;)

201703012752.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus ale ja cc mam miec... i jednym leci duuuuzo więcej a innym prawie nic.
    Nina moglaby miec juz miesiąc, byloby duzo latwiej ;)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah to nie wiem jak to wygląda przy cc :/

201703012752.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moge sie napatrzec na Was. Livia jest rozkoszna a Ty już taka super laska.
    Ile nadbagazu kochana Ci zostalo??

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Tysia ja nie znam stanu nic nie robienia :(
    A ja znam:-) własnie sobie leże oglądam lekarzy na playerze,jem batonika,pije piwo 0%. A jak się mały urodzi to albo będę teraz odsypiać albo karmić albo mały terrorysta wymyśli mi już coś,dzięki czemu będę miała zajęcie.albo będę w wolnej chwili sprzątała albo gotowała.mieszkałam z siostrzeńcem 5 lat temu i wiem,ze na początku nie ma się dla siebie czasu

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Nie moge sie napatrzec na Was. Livia jest rozkoszna a Ty już taka super laska.
    Ile nadbagazu kochana Ci zostalo??

Przed ciaza ważyłam 50-51kg w dniu porodu 69kg a teraz 58kg wiec jeszcze sporo

201703012752.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Pytanie do dziewczyn które juz mają dzieci i doszły do swojej sylwetki po porodzie! Jak długo brzuch w okolicy pępka wygląda jak u 60-latki? Jakie ćwiczenia polecacie i kiedy mozna zacząć? Ja już mam prawie płaski brzuch i w ciuchach wyglądam ok ale jak się rozbiore to patrzeć nie mogę taka mam galaretowata i pomarszczona skore!

nelus, ja niestety cię nie pociesze w tym temacie bo moja skóra na brzuchu już nie wróciła do stanu "z przed" ciąży, ale to raczej cecha indywidualna każdej kobiety, niemniej dużo pomógł mi pas poporodowy i dobre kremy ujędrniające .

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam porody na tlc.....kobitka nie mogła urodzić i kleszczami wyciągali,a na końcu musieli dziecku złamać obojczyk,bo barki nie chciały wyjść.ja to wiem co włączyć:-/

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia tez to ogladalam, przerazajace! Ale wszystko sie dobrze skonczylo. Tylko to dziecko bylo duze na pewno wiecej niz 4kg! ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackluna,a od kiedy w ogóle taki pas można używać?

Ja dziś jestem masakrycznie zmęczona,niby nic takiego nie robiłam, bo tylko byłam w kościele i na zakupach,a jednak ledwo chodzę :P

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ją oczywiście od godziny nie śpię... I myślę o jedzeniu :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie kremy na ujedrnianie polecacie? Bo ją tak myślałam żeby w coś zaopatrzyć

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus i tak fantastycznie wtgladasz!! Ile ją bym oddała za 58 kg.. Kiedy to było :-)

Nelus lubi tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie tak, jak Majeczka mowi, wygladasz bosko.
    Ja przed ciążą 53,7-54 teraz prawie 70kg wiec bedzie kuuuupa roboty.
    Black Luna a jakie rozmiary tych pasow??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 03:54

Nelus lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam od koleżanki taka maskę na brzuch i piersi. 2-3 razy w tyg przed prysznicem nakłada się i owija folia na 20 min i zmywa a potem krem ujędrniający z tej samej firmy. Podobno działa cuda tylko niestety nie mam aż tyle czasu żeby wypróbować, może jak maz będzie miał wolne to zrobię sobie małe spa. Jak narazie czeka go praca aż 10 dni pod rząd po 14h! :(

902022_20140907_202113.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 04:27

201703012752.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm koniecznie daj znac jak on dziala.
    ja narazie z Tolpy kupilam ta serie mum. Zobaczymy co są warte :)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde spać nie mogę :/ chyba się stresuje ta poranna wizyta w szpitalu i rozmową z ordynatorem ciekawe co zadecyduje :/

Zaczarowana wrote:
    Blackluna,a od kiedy w ogóle taki pas można używać?

Ja dziś jestem masakrycznie zmęczona,niby nic takiego nie robiłam, bo tylko byłam w kościele i na zakupach,a jednak ledwo chodzę :P

co do pasów poporodowych teraz jest rożne podejście, co rusz słyszę inne opinie niż kiedyś na temat porodów, dzieci i wszystkiego co związane z ciążą ..:/ ale ja mam zamiar stosować tak jak i za pierwszym razem.
    Założyłam pas po mniej więcej tygodniu kiedy ustało najsilniejsze krwawienie, nie wiem jak jest po cc, pas dobieramy tak żeby nie bolało przy jego noszeniu bo trzeba zaznaczyć ze pas nie pomaga w zrzucaniu wagi a temu żeby własnie pomoc brzuszkowi "wrócić na miejsce", do tego używałam rożnych kremów ujędrniających czy wyszczuplających np z Evelina. Jak pisałam nie wróciłam już do czasów "z przed" ciąży, ale to bardziej z racji braku rozciągliwości skóry niestety i rozstępów, których się niczym wytępić nie dało :( aczkolwiek wiem że mogłoby być znacznie gorzej gdybym sprawę zaniedbała, do tego po dłuższym już czasie u mnie ok 2-3 miesiące pływanie, ćwiczenia np brzuszki itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 05:11

Zaczarowana lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Dokladnie tak, jak Majeczka mowi, wygladasz bosko.
    Ja przed ciążą 53,7-54 teraz prawie 70kg wiec bedzie kuuuupa roboty.
    Black Luna a jakie rozmiary tych pasow??

co do rozmiarów to zależy od pasa, są od xs do xxl, pas ma cię ściągnąć, a nie "miażdżyć" brzuch, ja kupiłam o rozmiar mniejszy niż wynikało z opisu na opakowaniu który porównałam do obwodu swojego bebzuna po porodzie, i tak było dla mnie idealnie nie ściągał za mocno wiec nie bolało, ale za to dobrze trzymał brzuszek w ryzach :)
    Teraz jak oglądałam to niektóre pasy maja taki dodatek z ćwiczeniami jakie można wykonywać dodatkowo w tym samym czasie, fajna sprawa choć ja pewno znowu z braku czasu zabiorę się za to później :P

kasia_1988, JagoodkaK lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Nelus ale ja cc mam miec... i jednym leci duuuuzo więcej a innym prawie nic.
    Nina moglaby miec juz miesiąc, byloby duzo latwiej ;)
    U mnie po cc w I i II dobie lecialo,ale glownie wtedy,kiedy polozna masowala macice-wtedy plynelo ciurkiem. Wczesniej mialam gesia skore na mysl,ze ona bedzie mnie oporzadzala na dole jak bede niewladna w nogach,a to jakies takie naturalne bylo. Przez czas lezenia zamiast normalnych podkladow zmieniala mi swoje z materialu, w koncu nawet czopek przeciwbolowy sama zakladala i to tez bylo naturalne. Od wczoraj w sumie moglabym zwykle podpaski nosic,dzis po prysznicu tak zrobie. Majtki siateczkowe sa lux :) Po cc wazne,zeby byly wysokie-mam takie Canpolu.

Sluchajcie,wczoraj,po tych poprzednich nocach zarwanych wreszcie dzialalam wg rad Tracy (na razie mniej wiecej) i przespalismy noc! W dzien go karmilam do syta cyckiem,nie pozwolilam przespac calego dnia, i efekt - obudzil sie w nocy 3x na jedzonko,spokojny! Jak nie spalam to dlatego,ze sie na niego gapilam,bo jest tak slodki,ze az nie moge uwierzyc,ze prawdziwy i do tego moj!!! Jejku,to jest cos pieknego!!! Zjem go chyba ;)

verynice, BlackLuna, ofcooo, JagoodkaK, zoi lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
‹‹ 1943 1944 1945 1946 1947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ