X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka jak to zrobiłaś ze nakarmilas synka do syta i nie przespal całego dnia? Moja w dzień jak sobie poje co 3h po 20 min to nawet nie otwiera oczu :D tylko niestety lubi być noszona na rękach :/ boje się ze ja przyzwyczaje ale co zrobić jak tak jej najlepiej?! I zazwyczaj wczesnym rankiem nie spi ok 4h i buszuje ze spać nie mogę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 06:57

201703012752.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja juz pospałam jak widać aż 1,5h obudził mnie tak dziadowski skurcz ze najchętniej bym mu oddała jeżeli byłoby to możliwe :)

odezwę sie po wizycie, a tymczasem mamuski wklejam Wam wiadomość od deidre, która posłała mi na priv:

"Czesc!

Chyba sie o mnie niepokoicie :)

Nie mam czasu nawet Was podczytywac niestety
    Od tygodnia jestesmy w szpitalu z bardzo silna zoltaczka i infekcja drog moczowych.
    Jezzcze co najmniej tydzien w szpitalu przed nami ;(

Mam tak bardzo dosc... w domu po porodzie bylismy tylko 4 dni...

Z dobrych wiadomosci Maly ladnie ssie piersi, w koncu sie dogralismy. Ale niestety przez stres zmniejszyla mi sie ilosc pokarmu wiec walcze herbatka no i przystawiam Mlodego czesto.
    No i w koncu synek zaczal przybierac na wadze ale ciagle brakuje nam 150 gram do wagi urodzeniowej a dzis juz synek ma 2 tygodnie. Mam nadzieje ze to sie nie odbije na jego pozniejszym zdrowiu.

A co tam u Was? Nie czytalam chyba z 200 stron juz!
    Postaram sie cos pozagladac ale ciezko tutaj znalezc czas...

Pozdrowionka!

Ps. Polecam wizyty poloznej srodowiskowej. Gdyby nie ona to moglibysmy nie trafic do szpitala na czas... a jak bardzo nie cierpie byc tutaj, to mam swiadomosc ze uratowali mu tu zycie..."

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj biedna diadre wiem jakie super są szpitale i można na łeb dostać w tych 4 ścianach ale dla maluszka wszystko się zrobi więc trzymaj się tam dzielnie i nie stresuj bo wtedy rzeczywiście mało pokarmu bedziesz miała
    Ja też się tak stresowałam i mniej miałam jak w domu mi się rozkręciła to aż bluzce trochę było widać ale mój Ssaczek wypija wszystko takie to zdzarte :P

GRATULUJE wszystkim dziewczyną już rozpakowanym
    Ja też Neli ubolewam nad tym ze nie mam czasu na nic hehe cały dzień gdzieś człowiek lata a większość dnia to maleństwa wiszą na cyckach :P

deidre lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :) mam przeczucie że pełnia minie a ja dalej w dwupaku będę. No cóż. Dobrze że jutro jadę do szpitala, jesteśmy po terminie to muszą monitorować dziecko. Strasznie się stresuję, ale mam nadzieję, że będzie dobrze!

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoodka Ty nie będziesz tęsknić za brzuchem, a ja to w ogóle wyrodna jestem. Nawet za kopniakami tęsknić nie będę. Chciałabym mieć swoje ciało dla siebie tylko, a nie robić za inkubator :] Urodzi się to będzie o wiele lepiej, bo przynajmniej będę mogła z kimś pogadać - dziwne dla mnie jest mówienie do swoich części ciała.

Co do czarowania, to myślę, że urodzi ktoś po numerku 10 przynajmniej, jak nie 15. Ale nie dzisiaj. Trzeba trochę odpocząć, za dużo porodów naraz :P

JagoodkaK lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie witam z rana, i tez nadal w dwupaku :/
    Dzis wam bede marudzic, a co!

Moj synek buszowal do 2:30 wiec pospalam sobie moze z 4h jak mozna to spaniem nazwac :/
    Oczywiscie ludzilam sie ze moze w koncu tej nocy sie cos rozkreci i dupa! Caly czas nie dopuszczalam mysli ze przenosze, bo domyslalam sie jakie oczekiwanie jest straszne! I to byl chyba blad bo teraz sie ogarnac nie moge :/ dzisiaj wizyta i pewnie mnie skieruje do szpitala na wywolanie, na sama mysl mam ciary, bo wyobrazalam sobie moj porod w pelni naturalnie i niestety czar prysl i jestem zawiedziona :( mam nadzieje ze z synkiem wszystko wporzadku... Dzisiaj to moj lekarz bedzie mial przejebane bo humoru brak i lepiej nie podchodzic :/

JagoodkaK lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklejam obiacaną żizel :P

Znaczy bliznę. Operację miałam 10 lat temu, niczym blizny nie smarowałam. Jest tak nisko, że się chowa w gaciach, stwierdziłam że nie będę nic z nią robić. Szczerze tak teraz jak patrzę, to gorzej linea negra wygląda. A blizna to bardziej przypomina odciśniętą gumę od gaci :P

2i7n6tt.jpg

Dziewczynki ze szwami wewnętrznymi możecie pokazać jak to wygląda na świeżo dla porównania i przypomnienia :)

JagoodkaK, betinka lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana. Wybaczcieale nadrobię wszystko po powrocie do domu bo z tel ciężko. Ale w nocy mnie naszła taka mysl i tak mnie zaskoczyła że muszę się nią podzielić. Pamiętacie jak mówiłam że będę karmić piersią tylko dlatego że wiem że to dobre dla dziecka, ale dla mnie to jakieś dziwne i nienaturalne? kurcze! Jaka byłam głupia że w ogóle pomyślałam że tak będzie. Jak karmię małego to aż mi łzy ze szczęścia same lecą! Jakby podczas karmienia miał wyżej główkę to bym go zacalowala na śmierć! Cudowne uczucie i gdybym mogła to nigdy bym nie skończyła. Ale Nie martw się Fipsik nie będę karmiła do 5ego roku życia dziecka :P żeby nie było że obrzydliwa jestem :P

justyna14, Nelus, Gosia19, magdzia26, Anoolka, pestka, nenka, aleksa.wawa, Fipsik, zoi, anulka81, le'nutka, turkawka, assantea, Majeczka2014, betinka lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Jagoodka Ty nie będziesz tęsknić za brzuchem, a ja to w ogóle wyrodna jestem. Nawet za kopniakami tęsknić nie będę. Chciałabym mieć swoje ciało dla siebie tylko, a nie robić za inkubator :] Urodzi się to będzie o wiele lepiej, bo przynajmniej będę mogła z kimś pogadać - dziwne dla mnie jest mówienie do swoich części ciała.

Co do czarowania, to myślę, że urodzi ktoś po numerku 10 przynajmniej, jak nie 15. Ale nie dzisiaj. Trzeba trochę odpocząć, za dużo porodów naraz :P
    Dobrze Fipsik gadasz:-)jak 15,to może do 17 miejsca doleci;-) ja już ze dwie noce rodzę,a moje dziecko chce wyjść przez pępek.czasami tak boli,ze mam wrażenie,że mu się uda.....
    Czekam,aż Michał wstanie po nocce i jedziemy na grzyby:-)praktycxnie codxiennie jeździmy,a jak się akcja zacznie w lesie to obiecuje,że nazwę go muchomor sromotnikowy:-)

Ewi25, magdzia26, JagoodkaK, karolcia:)))), Fipsik, turkawka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana, skurcze przeszły, tylko nie wiedziałam jak je liczyć ale prawie 2 godz się meczylam z nimi, raczej to były skurcze bo pierwszy raz mnie tak bolało.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Wklejam obiacaną żizel :P

Znaczy bliznę. Operację miałam 10 lat temu, niczym blizny nie smarowałam. Jest tak nisko, że się chowa w gaciach, stwierdziłam że nie będę nic z nią robić. Szczerze tak teraz jak patrzę, to gorzej linea negra wygląda. A blizna to bardziej przypomina odciśniętą gumę od gaci :P

2i7n6tt.jpg

Dziewczynki ze szwami wewnętrznymi możecie pokazać jak to wygląda na świeżo dla porównania i przypomnienia :)
    Ja też mam Blizne koło zizel po operacji przepukliny ale jest o wiele brzydzsza bo gorzej zszyta i widać dziurki po niciach no ale byłam operowana 20 lat temu w wieku 6 lat

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ja też jeszcze 2w1 ;)

Jadę dziś na KTG do szpitala i mam przeczucie, że to jeszcze nie dziś ;)

W ogóle jakoś mam taki skok energii, czuję się super, nic mnie nie boli i nie doskwiera ech dziwne to :)

Mam nadzieję, że do końca tego tyg. synek będzie z nami.

ofcooo lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana :)
    Szonka daj znać jak po ktg, a może już Cie w szpitalu zatrzymają?:)
    U mnie się w nocy skurcze uspokoiły i dalej cisza. Mały z rana trochę pobrykał w brzuszku. Katar mnie męczy hormonalny jak i na początku ciąży, ciężko się śpi przez to. Jak Olek dziś wychodzić nie chce to niech czeka do następnego weekendu :)

To która dziś rodzi?
    Wiemy co u Justyny90? Urodziła już?

7w3d 💔
  • storczyk Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny mam pytanie odnosnie magnezu,czy moze on powodowac opoznienie porodu?

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysia90 urodziła dzisiaj o 7:10 na FB wrzucila foteczke :) 3400, 56 cm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 10:19

Gosia19, justyna14, ofcooo, Nelus, K_A_M_A, verynice, afrykanka, aswalda, Migotka22, aleksa.wawa, Paula55, zoi, BlackLuna, anulka81, le'nutka, betinka lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna rozpakowana mamusia ? Gratuluje <3

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje :) czekamy na fotki :)

7w3d 💔
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to już szturmowo będziemy rodzić :-)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak urodzila.
    Ja juz po spacerze z bolem brzucha teraz odpoczywam na kanapie.
    Betinka i BlackLuna dzieki za info.
    Musze dziś na ktg zapytać mojej gin o wszystko, bo ma dyżur w szpitalu. O siatkowe gacie, o masc i plastry na ranę i powiedziec, zeby mnie porządnie wyczyscili ;)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 19:19

c2r67br.png
    rf37qxe.png
‹‹ 1944 1945 1946 1947 1948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ