X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niech odpoczywa i zbiera siły na TEN dzień :)
    Ja ogólnie też bardzo czuję dziecko. Do leniwych nie należy. Jak nie pęcherz, to żebra albo jeszcze coś innego. Jak stoję czy chodzę też ją czuję że mi się wierci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki, Wasze synusie to cycusie :) widocznie nie ma jak przy mamie.
    A tak serio to dzielne z Was babeczki. Zastanawiam sie czy ja dam rade tak to wszystkoo ogarniac

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka no jak pamietam to wlasnie taka kreska fioletowa była a po czasie dopiero się zrobiła blizna. Cienka jak zapałka, zdjęcie w powiększeniu także myslę, że nie jest zła. Mi tam nie przeszkadza taka, mężowi też nie. A powiedz jak wysoko Cię przecięli? Ciekawa jestem, czy w tym samym miejscu mi zrobią czy wyżej.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wgl czytam co piszą nasze mamusie i jestem trochę przerażona...jakoś nie umiem sobie wyobrazić siebie jako matki...:/

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Ja to wgl czytam co piszą nasze mamusie i jestem trochę przerażona...jakoś nie umiem sobie wyobrazić siebie jako matki...:/

przyznam szczerze ze tez jestem troszke przerazona :) ale strach mi w niczym nie pomoze... musze sobie tlumaczyc,ze dam rade... moze instynkt bedzie wiedzial co robic i nie bedzie tak zle :)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie boję. Ot, kolejny zwierzaczek w domu :D hehe

magdzia26, Migotka22, JagoodkaK, santoocha, K_A_M_A lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    A ja się nie boję. Ot, kolejny zwierzaczek w domu :D hehe

no tak :) jak dalas z rade z tyloma to dasz i jeszcze z jednym:P

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, ja czasami nie daje rady z tymi twoimi tekstami :D zwierzaczek no wiesz ty co :P

a jeśli chodzi o cc to z tego co mi wiadomo to nie robią w tym samym miejscu, bynajmniej tak nam mówili w szpitalu bo na starym są zrosty i nie wolno .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 20:10

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Fipsik, ja czasami nie daje rady z tymi twoimi tekstami :D zwierzaczek no wiesz ty co :P

a jeśli chodzi o cc to z tego co mi wiadomo to nie robią w tym samym miejscu, bynajmniej tak nam mówili w szpitalu bo na starym są zrosty i nie wolno .

szczeniaczek kochany :D

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsiczku thx za foto!!! Wyglada i ponujaco jak na blizne!!! Seryjo ;) oby mi tez taka zostala :)
    Chcialam zrobif fote swojej ale po 1: wyszly m rozstepy i zygac mi si chce jak patrze na moj brzuch :( po 2: bober nie ogolony :/

Kama i betinka... Kurde masakra z tymi waszymi cycami :/ moj Toago na szczescie ogarnia do czego sa cycki i nie robi sobie smoka choc zdarza mu si przysypiac ale wtedy go ruszam i pobudzam do ssania. Jak za dlugo wisi to odkladam i nie ma spania z cycem w buzi.
    Ma chlop spust i doi mnie przeokropnie ake nie odmawiam mu jak robi sie glodny po 2 h :) dzieki temu pieknie mi orzybiera i ma juz ponad 3 kg :)
    Smoka dalam mu ze 3 razy. Wogole go nie chce. W czasie mega placzu nie umie zlapac a jak mniej placze to podoi chwile i wypluwa :)

Laseczki po cochu chce sie pochwalic ze chyba mamy dom!!!
    T byl ostatnio ogladac jeden i strasznie mu sie spodobal. Zlozylismy oferte z cena ale nie zaakceptowali a tu dzis dzwoni do mnie nasz agent i mowi ze jesli jeszcze jestesmy zainteresowani to wlasciciele zmienili zdanie i akceptuja nasza cene!!!

Trzymajcie kciuki bo oficjalna oferta przez prawńikow poszla i czekamy na oficjalna odp. Potem rszy cala prawńicza procedura i jak dobrze pojdzie to mozemy wprowadzac sie kolo 20 listopada :)

Tysia87, magdzia26, nick nieaktualny, ofcooo, K_A_M_A, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję chałupki :D

mam nadzieję, że mi nie wyjdą rozstępy dopiero po porodzie jak teraz żadnego nie mam :| szczerze to chyba gorzej te rozstępy wyglądają niż blizna :|

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Dziewuszki gratulacje!! Ja juz nie nadazam kto kiedy rodzi szalone :)
    U nas walki ze smokiem ciag dalszy-nie ma bata moje cyce nie beda robic za smoczek, suty mam tak powyciagane ze jak sie maly dorwie to nie moge mu z geby wydrzec, doslownie strzelaja jak gumki z majtek ! :P
    No i dopiero zjadlam obiadokolacje-Maciek sobie pojadl a moj zoladek skurczyl sie i wysechl jak sliwka suszona, teraz nadrabiam :)
    Haha Ty jak coś napiszesz:-D Weź kobieto mnie nie strasz tym wiszeniem przy cycu,bo ja chyba nie mam takiej cierpliwości:-(a poza tym kto mi z piesełem wyjdzie.przecież z cycem na wierzchu nie pójdę.....ja powiem Wam,ze zaczynam rozumieć kobiety,które świadomie rezygnują z karmienia,chociaz ja póki co bardzo chce....

Kaarolina lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sms od Akuszerki : My niestety znow w szpitalu, Filip ma silna zoltaczke i musimy sie naswietlac. Ale moze uda sie, ze jutro wypozycza nam lozeczko do naswietlan do domu i bedziemy mogli wyjsc.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się jutro odezwę do Was dziewczynki i spróbuję nadrobić bo tęskno mi za Wami a jutro do domu idziemy :) a teraz szybka drzemka póki mały śpi. Dobranoc dziewczynki :)

ofcooo, magdzia26 lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam już sił. Livka nie spala w nocy od 2 do 8 i nie miałam pojęcia co zrobić żeby się uspokoiła i zasnęła. Pieluszka przebrana, brzuszek nakarmiony a ona taka dziwnie pobudzona, wykręcala się na wszystkie strony płacząc. Az z tych nerwów i niewyspania zaczęłam na nią krzyczec. Chyba jestem zła mama, myslalam ze już ja znam a okazuje sie ze nadal nic nie ogarniam! :(

201703012752.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Wiem jyz troszke wiecej i dlaczego moj synus nie moze wyjsc... Bylam tez u assantea wiec jutro dam wam znac jak u nich po porodzie ;) ide na kolacje i juz wam pisze co sie dowiedzialam....

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez jutro do domku jak wszystko bedzie dobrze. Czytam was cały czas dziewuchy tylko pisać mi sie nie chce. Z domu moze bedzie łatwiej nadawać :-) buziaki we wszystkie ciążowe zniecierpliwione brzuszki!

atdci09kamv7205a.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego wszystkiego spojrzałam przez okno a tam ŚNIEG i pokazuje 0C, wtf?! Jeszcze dwa dni temu latałam w sukience i japonkach. Zaczynam dzien w kiepskim humorze bo szaro buro i do tego córeczka ma jakieś problemy chyba z brzuszkiem. Eh przepraszam musiałam się wyzalic!

201703012752.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus głowa do góry, wiem że bywa ciężko,ją też się boję takich kryzysów i cieszę się ze moją Mama lub mąż wtedy będą no inaczej czuję że będę płakać razem z Michałem...

Nelus lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    audshd.jpg

nenka, ofcooo, BlackLuna, JagoodkaK, verynice, K_A_M_A, Ewi25, justyna14, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 1953 1954 1955 1956 1957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ