X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly sie cofnal ma zle obrocona glowke i nie wszedl do kanalu ledwo dotyka tylko glowka, a byl juz tam biedaczek :( lekarz mowi ze mozliwe ze cos mu tam przeszkadza bo juz dawno powinien tam byc wiec nie rodze poki co. A jeszcze 2tyg temu bylo dobrze ehhh... Naert czulam ze sie obrocil alenie sadzilam ze tak mu to przeszkodzi. Lekarz Smial sie ze malemu cos tam sie nie spodobalo i sie wycofal... Zanim mnie zbadal mowilam mu ze czuje go znow wyzej jakby sie cofnal to bylo id momentu jak sie obrocil... po badaniu mi to potwierdzil, wod mam mniej lekko ponad 9, ale jeszcze nie jest zle, jeszcze starczy. Lozysko juz dojrzale 3stopien (2tyg temu byl 2stopien)... Teoretycznie powinnam juz urodzic bo wszystko gotowe tylko ulozenie malego z niewiadomych powodow przeszkadza :( na ktg maly nie reagowal na skurcze jego tetno bylo za jednostajne na wykresie, a na ruch powinno skakac troche pod koniec bylo lepiej. Ale jutro musze isc znow kontrolnie na ktg. Skurcze ladne niektore dochodzily do 70... I w miare regularne co ok 3min... Na czwartek mam skierowanie do szpitala, maja sprawdzic dlaczego maly nie moze sie wcisnac i beda podejmowac decyzje co dalej... Na pewno nie beda dluzej czekac jak do niedzieli... Biedny moze tak szaleje bo probuje sie jakos wcisnac a mu nie wychodzi... Ale najwazniejsze ze przeplywy sa ok i ze sprswdza co tam sie dzieje mysle ze juz bez malego ze szpitala nie wyjde :)

Nelus, BlackLuna, mycha89 lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus glowa do gory bo jestes SUPER MAMA :) kazdy ma chwile slabosci a podniesienie glosu z bezsilnosci nie robi z ciebie zlej mamy:) czlowiek kzdego dnia uczy sie jezyka dziecka, nie martw sie.

Moja ciocia ktora od zawsze byla dla mnie jak matka, moj najwiekszy autorytet, aniol w ludzkiej skorze opowadala mi ze jak jej syn byl malenki ryczal 24 na h (teraz ma 30 i wcale nie jest lepszy, paskudny charakter) to z bezsilnosci nie jeden raz myslala zeby drania poduszka udusic heheh:) teraz sie czesto z teggo smiejemy wszyscy ale mowi ze byla u kresu wytrzymalosci prychicznej, moj wujek sypial w aucie na podworku przez jakis czas, mimo tego ze mieli wlasny duzy dom, spanie w innym pokoju na innym pietrze go nie ratowalo bo jak mowi TEN PISK PRZEDARL SIE PRZEZ KAZDA SCIANE hehe:)

Tym bardziej po porodzie kobiety maja prawo do slabszych dni, tym bardziej ze ty jestes tam sama bez rodziny:)

Nelus, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Nie mam już sił. Livka nie spala w nocy od 2 do 8 i nie miałam pojęcia co zrobić żeby się uspokoiła i zasnęła. Pieluszka przebrana, brzuszek nakarmiony a ona taka dziwnie pobudzona, wykręcala się na wszystkie strony płacząc. Az z tych nerwów i niewyspania zaczęłam na nią krzyczec. Chyba jestem zła mama, myslalam ze już ja znam a okazuje sie ze nadal nic nie ogarniam! :(
    Nelus nie jesteś złą mamą. To z bezsilności. Chcesz dobrze a nie wiesz o co małej chodzi. Ale spokojnie, kilka wdechów. Przecież ona nie płacze, żeby Cie zdenerwować. Pierwsze miesiące są ciężkie. Ale idzie Wam przecież coraz lepiej. Nim się obejrzysz i będziecie już dogadane i będziesz dokładnie wiedzieć o co Livce chodzi. Nikt tak jak Ty nie będzie rozumiał jej potrzeb :) Nie martw sie i głowa do góry. Jesteś silną kobietą :)

Nelus lubi tę wiadomość

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej bylam dzis u gina 3,5cm rozwarcia zaczelam krwawic ale to normalne po badaniu i masazu szyjki . Jak bym do wieczora nie przestala krwawic to jechac do szpitala . Bol jak cholera ale mowil ze po masazu bardziej sie roztwiera i skorcze regularne zaczybaja sie od 4cm rozwarcua mowi ze mala juz znacznie nizej niz ostatnio wiec napiera strasznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 22:07

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela trzymamy kciuki, na pewno będzie wszystko dobrze

hela lubi tę wiadomość

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela napewno wszystko będzie dobrze pozytywne myślenie podstawa
    Neluś każdy ma chwilę słabości głowa do góry :-)

Gratuluję maluchów witam na świecie ;-) im więcej tym lepiej

Ją od około godziny mam skurcze ale nie są reg zobaczymy czy coś się zmieni

hela, karolcia:)))), Nelus lubią tę wiadomość

• nenka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mnie mdli kurde masakra

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka mnie mdli od dawna,a w ciazy miałam przyjemność dowiedziec się co to zgaga.i czasami jak leże to jest nie do wytrzymania.Za to dziś mam katar straszliwy i raz mi cieplo raz zimno,więc chyba jakieś przeziebienie na grzybach się przyplątalo.mam nadzieję,że na tym etapie to niegroźne dla małego....

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela może jak coś mu tam przeszkadza to się zdecydują na cc?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełnia za 4 godziny! Bobry ogolone? Torby spakowane? Psy wyprowadzone? Mężowie trzeźwi? :D

BlackLuna, Tysia87, afrykanka, Nelus, JagoodkaK, magdzia26, verynice, Gosia19, assantea, stardust87, K_A_M_A, justyna14, Paula55, pestka lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko na tak :-)

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Pełnia za 4 godziny! Bobry ogolone? Torby spakowane? Psy wyprowadzone? Mężowie trzeźwi? :D
    Fipsik tak,tak,tak,tak:-D

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ciocie! Jestem Marcelek, urodziłem się 03.09.2014 o godz. 21:55, miałem 3310g i 52cm. W szpitalu dawałem mamusi do wiwatu i chciałem ciągle leżeć przy niej, a w domku tylko śpię;p. Nawet na jedzonko mnie mama wybudza, ale jestem twardy i czasem piję na śpiku lub olewam sprawę;p Przez to mamuśka walczy z laktatorem, szałwią, kapuchą, bo nawał pokarmu ma,że wojsko by wyżywiła. Do tego ledwo chodzi, bo tak jej krocze rozrywa i szczypie... Na szczęście tatuś ogarnia wszystko;) Dojdziemy do siebie i zasiądziemy tu razem na dłużej!

cavqceb5p3qr_t.jpg

Nelus, afrykanka, hela, JagoodkaK, BlackLuna, magdzia26, Kaarolina, Zaczarowana, Migotka22, verynice, nenka, assantea, K_A_M_A, ofcooo, stardust87, Ewi25, justyna14, Diabla85, sylwia1985, Paula55, aswalda, aleksa.wawa, turkawka, zoi, pestka, anulka81 lubią tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha słodki ten Marcelek i zazdroszczę ze tak ładnie śpi i nie masz z nim problemów ;) kochany synuś!

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak moi pisklaczek śpi sobie w dzień, nie mogłaby tak w nocy żeby dać mamusi pospać? :/
    908537_20140908_150332.jpg

908534_2014-09-08-16.09.38.jpg

Jakieś pomysły jak mam ja zmęczyć w dzień żeby spala w nocy?

hela, JagoodkaK, BlackLuna, magdzia26, Kaarolina, nenka, K_A_M_A, ofcooo, Ewi25, justyna14, Diabla85, afrykanka, Majeczka2014, aswalda, aleksa.wawa, turkawka, karolcia:)))), anulka81 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym mala cwaniare budzila i nie pozwalala sie wysypiac w dzien, bo Ty sie kochana wykonczysz a wampirem nie jestes co bys po nocy szalala.

Bylam dzis na ktg moja lokatorka jest dziś tak ruchawa, ze az mnie brzuch boli.
    serducho podczas figli walilo i 200 ud/min. Pojawiły się całe 2 skurcze napozionie 70 i 100 w 14 i 26 min pomiaru. Powiedzieli, ze jest wszystko super i mam spadac do domku.

Nelus, Fipsik lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela oby wszystko się ułożyło po twojej myśli i jak najszybciej udało się siłami natury:)

hela lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krece bioderkami moze maluszek moj sie jakos obroci zeby mu bylo wygodnie sie przesluznac przez kanal ;) a on jak zwykle fika o tej porze ;)

Nelus lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak po pełni? Żadna nie rodzi :P?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • verynice Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, pełnię przespalam! Masakra.. :-/ dziś na ktg śmigam a w piątek wizyta..

dqprpx9ikjqhrova.png
‹‹ 1954 1955 1956 1957 1958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ