Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Fipsik wrote:Paula smarować można dopiero jak całkowicie rana się zagoi. U każdego inny czas.
My po wizycie, mały potworek waży już około 3,5kg. Lepiej żebym nie przenosiła bo będzie wielka i co ja zrobię z tymi małymi ciuszkamimój 28.08 mial 3200,więc teraz pewnie podobnie jak u Ciebie.
Fipsik mam pytanie tribiotic na lape psa można?bo wylizuję ją ciągle.smaruje jej chlorheksydyna dla psów,ale i tak liże,a skarpetki dziecięce ściąga i nie mam już pomysłu.....https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
nick nieaktualnyCześć wam,od tygodnia próbowałam się tu dostać ale miałam problem z belly,a więc wczoraj o 7:10 urodził się Natanek,3400 i 57cm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 13:33
Migotka22, aswalda, Fipsik, magdzia26, afrykanka, karolcia:)))), Paula55, Io, justyna14, zoi, Tysia87, Kaarolina, K_A_M_A, verynice, JagoodkaK, BlackLuna, nenka, anulka81, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Hej. Ja zaczelam mieć stres... Termin mam na 13 a do szpitala mam się stawić 22... Sama gin powiedziala,ze lepiej żeby nie tak długo,ale nie zmieniła zdania. Łożysko 4.09 miałam już w terminie,a indeks wód AFI 7... Od dzis robię wszystko zeby przyspieszyć.
-
nick nieaktualny
-
Witam!
Kurcze nie dam rady Was nadrobić. Gratuluję nowym mamusiom. Trzymam kciuki, żeby pozostałe szybko i bezboleśnie dołączyły do mamusiek.
U nas niestety dalej katar i co jakiś czas pokasływanie się zaczęło. Jutro będzie położna i nie wiem czy nie będziemy musieli iść do lekarza. Dzisiaj też mieliśmy ciężką noc. Ja na razie zachowuję cierpliwość ale mąż już był zły. Mały był najedzony, przebrany, a spać nie chciał. Nic nie pomagało. W końcu usnął w łóżku ale tylko na godzinkę.
No i mam do Was pytanko. Wczoraj dostaliśmy od mojej siostry bujaczek. Niby jest 0+ i od 3 kg, ale zastanawiam się czy możemy już Kubusia w nim układać. Dziś zrobiliśmy małą próbę i podłożyliśmy mu kocyk, żeby pozycja była bardziej leżąca. Efekt był niesamowity. Mały zasnął w 2 minuty i spał póki huśtawka się bujała. Jak się wyłączyła to obudził się z płaczem. Włączyliśmy ją jeszcze raz i zaraz zasnął. Najwyraźniej mu się podoba ale martwię się o jego kręgosłup. Czy któraś w Was używa już bujaczka? -
Jest tu jeszcze jakaś która nie chce już rodzić ?
nie ma sprawdzonych sposobów na przyspieszenie, kiedy dzieci będą chciały, wtedy wyjdą, nam pozostaje cierpliwość
Po za tym, czytając rozpakowane Mamusie, zaczynam od dziś cieszyć się z przespanej nocy, z czasu tylko dla siebie i możliwości jedzenia wszystkiego na co mam ochotębo jak widać za chwilę nic nam z tych przyjemności nie zostanie
Tysia87, JagoodkaK, BlackLuna, nenka lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
pralinka wrote:Też chcę aby już się zaczęłooooo bo do terminu tylko parę dni..
Piszta sposoby na przyspieszenie...
Mycie okien nie zadziałało:)
Tu jest ciekawy artykuł na ten temat: http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/Gdy-minal-termin-porodu.htmljustyna14, magdzia26, pralinka lubią tę wiadomość
-
Ja mialam wywolywany - nie polecam
Dzieki fipsiczkutylko pytanie z kad bede wiedziec ze sie zagoilo hehe
A ja sie musze pochwalic bo do wagi sprzed ciazy zostalo mi 3 kg
Bylo przed ciaza 52 a teraz 55jeee
Justysia ogromne gratulacje!!!
Trzymam kciuki za wszystkie cesarkowe mamy dzisi nie tylko bo chyba jest jakas chetna na sn??
ofcooo, magdzia26, JagoodkaK lubią tę wiadomość
-
Lo my ńie mamy jeszcze bujaczka ale wiem ze mamy w zasadzie od poczatku go uzywaja jesli pozycja jest lazaca.
Wazne zeby dziecko na poczatku dlugo w nim nie przebywalo.
To jest kochana tak samo jak z fotelikiem samochodowympozycja dla kregoslupa taka sama
wiec jak Kubuniowi sie podobA to jasne ze bym uzywala ale na krotko poki co
Io lubi tę wiadomość
-
Dzięki Paula.
No na razie leżał może 15 minut. W foteliku samochodowym też mu się podobało. Tylko go pasami zapięliśmy i już spał.
Zadzwoniłam w końcu do lekarza i dziś po 18 mamy wizytę. Trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze i żebyśmy nie wrócili do szpitala. Strasznie się boję tej wizyty. Oby to był tylko katarek.Paula55 lubi tę wiadomość
-
Tysia87 wrote:Ja to samo.termin mam na 13,a 15 idę do szpitala,bo 13 to sobota,więc i tak ordynatora nie ma.ale czy oni mnie tam zostawią,czy tylko będę musiała codziennie na ktg się stawiać to nie wiem,ale u mnie raczej ta druga opcja wchodzi w grę,bo leżeć po to,żeby leżeć to nie dla mnie.Też chciałabym urodzić sama z siebie bez wywoływania i bez długiego przenoszenia,ale chyba straciłam wiarę i pewnie będzie wywoływanie:-(
mnie chyba położą bo lekarz powiedział że się tego 15 już mną zajmą jak do 13 nic się nie wydarzy. Szczerze to tego 15 jak mnie położą to mogę od ręki rodzić -
Info od assantea
ignas przyszedl na swiat (jesli dobrze pamietam) o 12:48, 53cm dlugi, waga 3400
Teraz odpoczywajaIo, Ewi25, Paula55, justyna14, Migotka22, K_A_M_A, verynice, magdzia26, JagoodkaK, BlackLuna, ofcooo, nenka, anulka81, afrykanka, aswalda, stardust87 lubią tę wiadomość