X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • dba Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nadal w szpitalu, bilirubina przeszło 12, a musi być poniżej 12. Mały dał czadu w nocy i trochę dzisiaj. Ale ja jakoś mam mnóstwo cierpliwości, kocham tego wyczekanego lobuza co ma gęste włoski i położne po kąpieli robią mu irokeza :D

Fipsik, magdzia26, Kaarolina lubią tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Mówią,że jak mamę męczy zgaga to dziecko będzie miała długie włosy,to mój syn będzie miał do pasa loki :D

Ja nie miałam ani razu zgagi, będzie łysa do osiemnastki :(

Tysia87, justyna14, Migotka22, BlackLuna, nenka lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Ja nie miałam ani razu zgagi, będzie łysa do osiemnastki :(
    :D Te wszystkie przesądy są o dupę potłuc.Tak jak to przyspieszenie porodu.Na dzień dzisiejszy wiem,że przyspieszyć to samochodem mogę tylko:)Ja jestem aktywniejsza niż przed ciążą,bo mam takiego powera,a gów...z tego wychodzi.

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój Olek właśnie próbuje wyjść bokiem hahaha ale się wierci, kopie i wypina hahah słodziak

magdzia26 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia nie sprawdza sie z ta zgaga bo ja moze ze 3 razy w ciazy mialam a tutaj taki futrzak wylazl ;)
    Paula wyjscia nie mamy ;) albo damy rade albo nas te nasze maluchy zajada :P ale jednak to maly czlowiek, ma swoje humory tak jaki my i moze miec gorsze i lepsze dni, ja chce wiedziec tylko kiedy moj lobuz marudzi bo tak chce a kiedy marudzi bo cos mu dolega-ciezko mi jeszcze to rozroznic.
    Dzis spacerowalismy ponad godzine a kolejna dalej na dworze a maly spal :) a i bylismy znowu u lekarza bo ten katar nie przechodzi a taki mocny, no ale cale szczescie nic sie nie rozwija, to tylko katar, niestety maly ma tez kolki, nawet mial u lekarza i zapisala mu takie cos nie pamietam nazwy, to sie rozrabia i podaje na lyzeczce, i stad pytanie-wasze dzieci maja kolki?? Jak tak to podajecie cos? Mnie ciekawi ten sab simplex ale tez na wlasna reke nie chce dzialac bo to jednak dziecko i mam stracha...
    Dzis T sie zapomnial i mowi do mnie idziemy na kebaba a mi sie oczy zaswiecily a zolodek momentalnie wywinal sie na lewa strone :P bez takich pikantnych tekstow przy mnie ;)
    No i wiecie ze mnie menda jedna czyta????!!
    Apeluje-jak mnie podgladasz moj malzu to domysl sie ze napilabym sie w tym momencie goracej herbatki z cytryna i 2 lyzeczkami cukru a nie bezczelnie czytasz!! I jeszcze poprosze biszkopciki :) No :D

Paula55, magdzia26, Tysia87 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy na świecie Franka Jovi :) Właśnie zwieźli ją na salę, znieczulenie schodzi więc mówi, że niezła zabawa się zaczyna :) Franio "zdrowy i różowy" :D

Lista uaktualniona stronę wcześniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 16:44

Migotka22, magdzia26, ofcooo, nenka, verynice, stardust87 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia u nas na szczescie to nie kolki bo maly n placze po 3 h histerycznie i nie odbywa sie to w tym samym czasie...
    My mamy problem z gazami, bo maly jak puszcza baki to sie poprostu denerwuje jak mu nic nie idzie a on sie spina...
    Jak se purtnie to dziecko aniol :)
    Ja nic poki co nie podaje i poki moge unikam lekow jak ognia.

My zaraz jedziemy zobaczyc NASZ domek!!! Zaakceptowali oferte :)
    Prawdopodobnie kolo 20.11 bedzie mozna sie wprowadzac :) zobaczymy go tylko z zewnatrz bo teraz juz nie mozna wejsc do srodka :/ ale sie ciesze :)

Hahaa kama dobry ten twoj maz :) pozdrawiamy cie mezu Kamy jak nas czytasz ;)

K_A_M_A lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• dba Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu powiedzieli mi że dziecko zaczyna mieć kolki od 1 miesiąca życia. Mój znowu się darl, powiedziałam pielęgniarce, że pewnie ma gazy, odgazowala go i znów śpi na lampach. W końcu mnie posluchala.

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ciekawe czy mu sie glupio nie zrobi, on chyba mysli ze ja tu tak dla jaj siedze :P
    No moj cudaczek nie histeryzuje w okreslonych godzinach, nie drze sie w kolko, ale jak nie moze puscic baka to wlasnie wtedy najgorzej i sie denerwuje, wiec nie wiem w koncu czy to kolki ale przy tym brzuszek mu twardnieje wiec cos jest na rzeczy

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba swoja droga to jak sie odgazowuje dziecko??

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu coś ode mnie gratis do listy:
    m966u0.jpg

Statystycznie najwięcej dzieci rodzi się w 39-41 tyg. Odbiegamy ciut od populacji generalnej, więc dziewczynki z 39 tyg go , go ! :)

Ale za to jaki regularny ten nasz wykresik :P

K_A_M_A, justyna14, Ewi25, ofcooo, magdzia26, nenka, aleksa.wawa, paulina.b.1991, BlackLuna, storczyk, afrykanka, Tysia87, Migotka22, Paula55 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama średnio to przyjemne dla malucha, z tego co dziewczyny mówiły wkładają rurke do pupki malucha

• nenka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    justysia gratulacje serdeczne!

a wiemy co u nenki? może smska do niej wyślijmy z pytaniem czy coś się rozkręciło?

jestem jestem ale taka nieprzytomna ze szok od 21 do 1 mnie skurcze meczyly az padlam wstalam rano i cisza ale po chwili krzyz mnie tak zaczal napierdala... nie do wytrzymania ale skurczy juz nie bylo ok 14 skurcze byly znowu ale niereg i ok 15 przeszlo zasnelam i niedawno sie pzrebudzilam i staram sie nadrobic brzych mi sie stawia jutro wizyta na szczescie
    dziekuje za pamiec <3
    zaraz was doczytam :)

justyna14 lubi tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Kama średnio to przyjemne dla malucha, z tego co dziewczyny mówiły wkładają rurke do pupki malucha

Wlasnie zaczelam czytac o kolkach i tez pisza o tym ale tez trzeba umiejetnie to robic zeby nie uszkodzic odbytu dziecka, czyli nie dla mnie sposob bo ja w tym zielona... ale sa tez inne sposoby-masowanie, rowerek, pionizacja, ciepla pieluszka itd bede probowac moze cos pomoze akurat

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się w szpitalu. Prawdopodobnie dzis lub jutro bedziemy miec probe z oksy :) trzymajcie kciuki :)

K_A_M_A, verynice, magdzia26, aleksa.wawa, BlackLuna, storczyk, ofcooo, afrykanka, Tysia87, Migotka22, aswalda, stardust87 lubią tę wiadomość

• nenka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje mamusiom i czekamy na focisze ja ide dalej gnic bo zaraz plecy mi pekna
    a i zdrowka dla kubusia
    kama sprobuj ciepla pieluszka na brzusio
    gosia dawaj dawaj

K_A_M_A lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia dawaj póki pełnia jest ;)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :) i ja się przywitam ten ostatni raz przed szpitalem :)

roboty dzisiaj co niemiara, muszę przygotować mamie wszystko, pozmieniać pościel itp bo jakby nie było będzie tu kilka dni sobie mieszkać :) torba już chyba z 3 razy przepakowana, spakowana i sprawdzona chyba z 10 razy :P teraz ogarniam jeszcze mieszkanie może do wieczora się wyrobie i w końcu zmęczona się trochę prześpię bo nerwy mnie zjadają jak nic, od wczoraj spałam tylko 3h z przerwami...ja tez liczyłam, że po prostu się zacznie..a tu dupa..tez mnie martwi kwestia wywoływania choć defakto sama chciałam wiec kobitki trzymajcie proszę kciuki co by dała rade się ta moja kluska przecisnąć sn, a moja żiżel przeszła to chociaż tak jak za pierwszym razem, a nie gorzej :/

do mam po cc bo kurde nawet nie jestem pewna tego czy i tak mnie to nie czeka :( po ilu godzinach kazali wam wstawać ten pierwszy raz ? po 8 tak jak podają w internecie czy u was było inaczej ? i czy jest coś co wam przy tym pomogło jakoś lepiej znieść te pierwszy raz ?

anulka81, ofcooo, magdzia26 lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko, ja mam głowę już zawalona szpitalem i stresem widać..

nowym mamusiom duzeee gratulacje kobitki!! teraz tylko życzyć szybciutkiego i jak najmniej bolesnego powrotu do pionu i pełni sił, co by wrócić już do domciu i tam cieszyć się w sobą nawzajem :)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo mamuśki, GRATULACJE!!!!
    Ja wkurwiona, 4 raz pieprzone PZU odrzuciło moje odwołanie od decyzji i nie wyplacą mi odszkodowania za wypadek w grudniu. Uraz kregoslupa i glowy to nie jest uszczerbek na zdrowiu. Lamuny cholerne. Sorry dziewczynki.

h84fkrhm4lz65cww.png
‹‹ 1960 1961 1962 1963 1964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ