X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoodka a jutro zus? przygotowana?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama dlatego wolę jak te odgazowanie ktoś doświadczony zrobi, sama bym się tego nie podjęła.

K_A_M_A lubi tę wiadomość

• pralinka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    A tu coś ode mnie gratis do listy:
    m966u0.jpg

Statystycznie najwięcej dzieci rodzi się w 39-41 tyg. Odbiegamy ciut od populacji generalnej, więc dziewczynki z 39 tyg go , go ! :)

Ale za to jaki regularny ten nasz wykresik :P
    Fipsik żeby to było takie hop siup hahaha
    Moja dziecina upartaaaa

• hela Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze maluchy uparte? A moj i szonki to poki co nsjeieksze wrzesniowe uparciuchy ;)

Fipsik lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę przenosić, bo mam umowę o pracę do 24.09 :| wiem że musi przedłużyć w razie czego, ale wolałabym uniknąć konfrontacji kolejnej :|

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    kama dlatego wolę jak te odgazowanie ktoś doświadczony zrobi, sama bym się tego nie podjęła.

Sprobowalam dzis podciagac nozki do brzuszka i chyba mu sie spodobalo :) zaczal marudzic a potem juz ok moze poszedl bak ale chyba cichacz bo nie slyszalam :P
    a smoczek z lovi nie zapeszajac chyba dziala-sam sie dobrze przysysa do niego, zwykle wypadaly. Tylko standardowo malz bedzie sie plul bo podalam malemu z napisem i love mummy to bedzie wojna bo chcial mu wcisnac drugi i love daddy :P hehe nie wiem czemu ale mojego smoka lepiej ssie :D jednak nie ma jak u mamy :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoodka to pisz kolejny raz i im nawciskaj, do oporu az zobacza ze nie przestaniesz to choooje moze w koncu dadza Ci kase!
    Moja mama tez jak miala wypadek to dali jej co prawda ale smieszne grosze-ciule, ciekawe jakie sumy oni dostaja jakby co, nie wierze ze takie samo prawo ich obowiazuje

JagoodkaK lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wróciliśmynz grzybów.3 dzień z rzędu połaziłam ponad 3 h:-)czyli spacery na przyspieszenie nie działają
    Kama Ty może zgagi nie miałaś,ale może mąż miał;-) Mężu,jak już czytasz Kamę to coś do nas skrobnij:-)
    Nasz wykres to jest W jak wrześniówki do góry nogami.
    Gratulacje dla nowych mamusiek! A ja dzisiejszego dnia zakochana w synku martusi:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki jeszcze na dobry koniec dnia zdjęcia Frania od Jovi :D

mały słodziaczek no do schrupania :)

.......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:11

nenka, Tysia87, hela, storczyk, justyna14, ofcooo, Ewi25, Migotka22, afrykanka, magdzia26, turkawka, K_A_M_A, Kaarolina, verynice, mycha89, Beataa25, Majeczka2014, aswalda, Diabla85, Mika 28 lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • nenka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Wasze maluchy uparte? A moj i szonki to poki co nsjeieksze wrzesniowe uparciuchy ;)

leniuszki:)

• hela Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozniej wam wrzuce jeszcze na dobranoc zdjecie Ignasia Assante tylko na kompa jak wejde ;)

64xp62y.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Dzisiaj wyszliśmy ze szpitala.
    Oto fotki Damianka.
    2nbvyio.jpg
    dewi6v.jpg
    15hcpiw.jpg
    vf9rtu.jpg

storczyk, nenka, justyna14, Fipsik, ofcooo, Ewi25, Tysia87, paulina.b.1991, Migotka22, afrykanka, magdzia26, turkawka, K_A_M_A, Kaarolina, verynice, Nelus, BlackLuna, mycha89, JagoodkaK, Beataa25, Majeczka2014, aswalda, Diabla85, Mika 28, sylwia1985 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama można też zrobić nozkami rowerek :) to też ponoć pomaga :)

justyna14 lubi tę wiadomość

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAM MAMUSIE :)

SERDECZNE GRATULACJE DLA NOWYCH MAMUS I ICH BOBASKOW :)
    Dla tych ktore maja problemy zdrowotne lub sa w szpitalu mnostwo zdrowka i cierpliwosci. Wszystko bedzie dobrze.

U mnie nic sie nie dzieje, dzidzius siedzi sobie glowka w dol i zmusza mnie co chwile do lazeinki chodzic ;)
    Ogolnie to mam tyle enrgii, ze nie wiem co z nia zrobic :) maz sie smieje i mowi ze jestem hiperaktywna :)
    Ogolnie to tylko troche problemow mam ze spaniem, a tak poza tym to nie moge sie skarzyc :)

U mine lato, po 30 stopni wiec zazwyczaj nie ma mnie w domu :) W czwawrtek mam ostatnia wizyte przed cc, wiec sie dowiem szczegolow, a potem jade na uczelnie (mam jakies 60 km).

Moj termin z OM jest 28 wrzesien, cesarka 19 wrzesien.

Przede mna ostatni weekend tylko z mezem wiec musze cos zaplanowac :)

Zdjec nigdy za duzo, jak juz kiedys pisalam, mamusie jak tylko macie czas to dawajcie zdejcia waszych kruszynek.

Zycze wam milego wieczoru i jak zawsze czekam na duzo zdjec :)

1usat5od00spirqc.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 9 września 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich,

Gratuluję świeżo upieczonym mamuśkom.

Ja mam 2 dni do terminu, ale wcale nie chcę już rodzić. Jestem mega zestresowana tym, co mnie czeka. Najchętniej pochodziła bym jeszcze z miesiąc w ciąży. Boję się samego porodu, jak i tego wszystkiego co mnie zaraz potem czeka. Chyba niewiele jest tutaj na forum dziewczyn, które nie chcą jeszcze rodzić?...;-)

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oto Ignaś synek Assantea :)
    2yv772f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 21:04

K_A_M_A, Migotka22, Kaarolina, Nelus, verynice, BlackLuna, justyna14, afrykanka, mycha89, Ewi25, storczyk, doti77, Paula55, Beataa25, JagoodkaK, magdzia26, Majeczka2014, nenka, aswalda, Diabla85, ofcooo, Mika 28, sylwia1985 lubią tę wiadomość

64xp62y.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale slodziaki te wasze pociechy, i jakie minki trzaskaja!! :)
    Ja dzis tez strzelalam selfie z synkiem ale ciulowo mi wyszly foty :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi assantea martusia moje gratulacje!!!! Piekne Maluchy :)

My po wizycie u lekarza Krzys ladnie przybiera wazy juz 4.125 :O Pyzula jedna :)
    Jutro czeka Nas wizyta w ryzyku okoloporodowym ciekawe jak wyglada taka wizyta.. i co bede badac

U nas ciag dalszy kryzys laktacyjny wciaz brakuje mi na porcje dla Malego.. eh jakos musimy to przetrwac :) mam nadzieje ze dzisiejszej nicy moje.dziecko da mi sje wyspac bo nie ma Tatusia zeby wstal do Malego bo wrocil do pracy i to na Nocki

Paula55, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weźcie! Te wasze dzieciaczki sa takie słodkie ze chce juz Marcela mieć poza brzuszkiem...

dqprpx9ikjqhrova.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej kolejności gratuluje wszystkim rozpakowanym Mamusiom :):)

Jestem dziewczyny po ostatniej wizycie, termin mam na niedziele ale mój gin powiedział że ta moja Żabka się jeszcze nie wybiera do nas. Szyjka 2 cm i nic na razie nie wskazuje na poród. Z jednej strony jestem zawiedziona bo liczyłam że to już ale z drugiej czuje taki spokój że przez kilka najbliższych dni nie będę wyczekiwać żadnych objawów :) Jedyne co mnie niepokoi to waga małej, 4 tygodnie temu ważyła 2500g a teraz 3620g boje się myśleć jaki klocuszek z niej będzie jak jeszcze z tydzień tam posiedzi.

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
‹‹ 1961 1962 1963 1964 1965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ