Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaarolina wrote:Ja mialam ale skurcze byly niewystarczajace na porod
mnie po probie oxy strasznie glowa bola dwa dni.. masakra jakas to byla oby Ci oxy rozkrecila skurcze
-
Tysia87 wrote:No mówię,że jesteś nominowana:-)
No bo heli i szonki nie pisałam bo wiadomo,że one to tak.
Ja takie niespodzianki tylko przewiduje
Najwcześniej w niedzielę o 17!
Lepiej nie nominuj mnie i majeczki razem, bo kto listę będzie prowadzić ?Majeczka2014 lubi tę wiadomość
-
aswalda wrote:Mamusie doradzcie jaki jest dobry i nie koszmarnie drogi sterylizator do butelek?? Muszę zakupic,bo gotując w garze robi się ochydny osad
aswalda lubi tę wiadomość
-
3 dzien zycia Oliwki - Gosia19
Paula55, Patu, verynice, Tysia87, Kaarolina, storczyk, stardust87, afrykanka, Io, doti77, Ewi25, magdzia26, aswalda, nenka, Majeczka2014, zoi, sylwia1985, le'nutka, madiiiii, JagoodkaK, Nelus, ofcooo, K_A_M_A, anulka81, Migotka22, EmiBam, justyna14 lubią tę wiadomość
-
Stardust ja tez pije taka zwykla koperkowa
a dla malego mam ta z hippa od 1 tyg zycia ale on za zadne skarby jej nie chce pic. Taka bestia sprytna ze od azu poznaje ze to nie mlesio i pluje
My poki co uzywamy pampersow bo sie sprawdzaja. Mamy spory zapas. Ale uzywalam tez tych z aldiego w szpitalu i sa ok
Mamy na nie kupony na 50% wiec pewnie wykorzystamy
Stardust piekny prezent od meza!!!stardust87 lubi tę wiadomość
-
hej wszystkim! ale nowych rozpakowanych mam, gratulacje
nie nadążam za forum, za duzo sie w domu dzieje i nie zawsze mam do laptopa dostęp więc rzadko jestem, ale na pewno dam znać jak mała wreszcie sie zdecyduje wyjść
tyle kurde straszyli porodem przedwczesnym, a tu ciąża donoszona, 39 tydzien, czopa nie ma, rozwarcie 3 cm od 3 tygodni i nic sie nie dzieje
-
dzwoniłam do mojej ginki i mowiłam ze dzis wypada teramin i nic sie nie dzieje pytała sie o ruchy czy czuje (czuje dosyc mocno) czy morko mam czy sluz sie pojawił (jest ale zazwyczaj rano jest go wiecej a w dzien juz mniej a nie kiedy wcale) i pytałam sie o magnez to mowila zebym zadnych rozkurczowych tabletek nie brałam a ja glupia jeszcze wczoraj wzeiłam na noc magnez,no i witaminki zeby brac a mi sie juz skonczyły 8 dni temu i myslalam ze juz urodze to nie kupywałam (a powiedzialam jej ze od wczoraj juz nie biore a ona ze 3-4 dni nie zaszkodzi, kypywac nie bede bo juz misie chyba nie opłaca no i powiedziala ze jak nic sie przez weekend nie zacznie to mam sie stawic na oddział w poniedzialek rano ajjjaja co to bedzie co to bedzie
-
Fipsik wrote:verynice dopiero 23?!
storczyk magnez niewiele daje.. chyba, że łykasz paczkę dziennie..
Tak, bo mam dużo wód płodowych, wszystko jest ok i ze mną i z małym.. We wtorek mam ktg w szpitalu a w piątek ktg u ginekolog w klinice.. Ale cały czas naiwnie liczę ze samo się coś ruszy -
Diabla brała magnez i leżała a i tak urodziła
Co ma wyjść to wyjdzie
Bardziej rozkurczowo działa nospa, luteina itp
verynice no do 23 to na pewno samo ruszyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 17:19
storczyk, verynice lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry. Ja Was nigdy w życiu nie nadrobię. Dobrze, że chociaż z listy dowiem się kto się rozpakował. Gratulacje dla nowych mamusiek!
Mój syn już nie chce przesypiać każdej wolnej chwili więc mam dużo mniej czasu. Na szczęście katarek powoli przechodzi do historii. No i chodzimy już na spacery więc jest super. W niedzielę jedziemy na spacer po lesieA dziś byliśmy na sesji noworodkowej. Już nie mogę się doczekać tych zdjęć.
Gosia - mój mały w dniu wypisu miał poziom bilirubiny 11 i pani pediatra hipochondryczka powiedziała, że to normalne i bez problemu puścili nas do domu. Kubuś nawet raz pod lampami nie leżał.
Czy któraś w Was orientuje się czy w czasie karmienia można jeść mięso z grilla elektrycznego? Smażyć niby nie wolno, ale zakładam że to z powodu tłuszczu. A jak robie mięso na grillu to nie daję tłuszczu a wręcz przeciwnie wszystko się wytapia.
Do tego poszukuję pomysłów na jakieś warzywa do obiadu. Skoro nie wolno jeść surowych to poza gotowaną fasolką i marchewką to ja już nie mam pomysłów. Jak nigdy nie lubiłam surówek to teraz marzę o jakiejś -
Fipsik wrote:Nominowana trójca święta:
1.
04.09 Szonka – Szymonek
05.09 hela – Sebastian
09.09 ofcooo – Łucja
11.09 AniaDS – Maja
2.
12.09 iwo_na – Czarek
12.09 Zaczarowana – Julia
12.09 storczyk – córeczka
3.
13.09 Ewi25 – Michał
13.09 pralinka – synek
13.09 aswalda – Kacperek
13.09 Tysia87 – synek
rozpakowywać się baby, bo za dużo was w tej trójce
hehe dobre nominacje, tylko że ja dziś przestałam w kościele całą mszę, później na cmentarzu to razem ponad 3 godz się zeszło a przez ten czas ani jednego skurczu, nawet brzuch mi się nie spinał... więc szybko nie urodzę raczej... teraz jak zjadłam parówki i zagryzłam czekoladą to mały szaleje jak wariat... -
Io wrote:Dzień dobry. Ja Was nigdy w życiu nie nadrobię. Dobrze, że chociaż z listy dowiem się kto się rozpakował. Gratulacje dla nowych mamusiek!
Mój syn już nie chce przesypiać każdej wolnej chwili więc mam dużo mniej czasu. Na szczęście katarek powoli przechodzi do historii. No i chodzimy już na spacery więc jest super. W niedzielę jedziemy na spacer po lesieA dziś byliśmy na sesji noworodkowej. Już nie mogę się doczekać tych zdjęć.
Gosia - mój mały w dniu wypisu miał poziom bilirubiny 11 i pani pediatra hipochondryczka powiedziała, że to normalne i bez problemu puścili nas do domu. Kubuś nawet raz pod lampami nie leżał.
Czy któraś w Was orientuje się czy w czasie karmienia można jeść mięso z grilla elektrycznego? Smażyć niby nie wolno, ale zakładam że to z powodu tłuszczu. A jak robie mięso na grillu to nie daję tłuszczu a wręcz przeciwnie wszystko się wytapia.
Do tego poszukuję pomysłów na jakieś warzywa do obiadu. Skoro nie wolno jeść surowych to poza gotowaną fasolką i marchewką to ja już nie mam pomysłów. Jak nigdy nie lubiłam surówek to teraz marzę o jakiejśja wcinam surowe.. i w szpitalu zawsze jakaś surówka była..
-
Witam.Dzisiaj byliśmy na długim spacerku.Odstawiłam kapturki na brodawki i karmię normalnie.Mąż ma do końca września urlop,wiec dzielnie mi pomaga.Wstaje w nocy do małego,kąpie go.Nadal nie podajemy smoczka,bo jest zbyteczny.Synek już się przyzwyczaił do domku,śpi sobie w kołysce.Wczoraj była położna na wywiadzie.Mamy podawać wit.D już teraz,a K od 2 tyg.Używamy pieluch Pampers na zmianę z Dadą i są oki.Pupcię smaruję tylko maścią linomag zieloną i nie ma Damianek żadnych odparzeń.Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusią.Pozdrawiam.
Fipsik, aswalda, akuszerka89 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
Wróciliśmy dzisiaj do domu. Mały tyje w ekspresowym tempie
waży już 3870. Jak tak dalej pójdzie to za miesiąc będzie 5kg ważył. No i nie zmieścił się w spodenki i czapeczkę które miał na wyjście
musiałam głowę owinąć pieluchą
dobrze że kocyk miałam gruby.
ogarniam haosprzebrałam pościel, załączyłam pranie, poodkurzałam podłogę. Jeszcze prasowanie mnie czeka.
Gratulacje dla rozpakowanych mamopis porodu chyba zostawię na inny dzień jak będę bardziej ogarnięta. Jeszcze naczynia muszę pozmywać
Fipsik, magdzia26, Majeczka2014, aswalda, stardust87, Tysia87, akuszerka89, K_A_M_A lubią tę wiadomość