X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Ja mialam ale skurcze byly niewystarczajace na porod ;) mnie po probie oxy strasznie glowa bola dwa dni.. masakra jakas to byla oby Ci oxy rozkrecila skurcze :)
    A ja nie miałam próby. Walnęli mi od razu z grubej rury oksy. Ja się wiłam z bólu i gryzłam poduszkę, a rozwarcie na opuszek palca :|

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    No mówię,że jesteś nominowana:-)
    No bo heli i szonki nie pisałam bo wiadomo,że one to tak.
    Ja takie niespodzianki tylko przewiduje

Najwcześniej w niedzielę o 17!

Lepiej nie nominuj mnie i majeczki razem, bo kto listę będzie prowadzić ? :D

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik no jak kto,ja,do grudnia akurat całą ogarnę:-) oki czyli niedziela 17:15 :-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    Mamusie doradzcie jaki jest dobry i nie koszmarnie drogi sterylizator do butelek?? Muszę zakupic,bo gotując w garze robi się ochydny osad :/
    jak masz mikrofale to polecam woreczki do sterylizacji z baby ono w mikro. 100 sterylizacji to ok 25zł.

aswalda lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 dzien zycia Oliwki - Gosia19
    4h3zwy.jpg

Paula55, Patu, verynice, Tysia87, Kaarolina, storczyk, stardust87, afrykanka, Io, doti77, Ewi25, magdzia26, aswalda, nenka, Majeczka2014, zoi, sylwia1985, le'nutka, madiiiii, JagoodkaK, Nelus, ofcooo, K_A_M_A, anulka81, Migotka22, EmiBam, justyna14 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust ja tez pije taka zwykla koperkowa :) a dla malego mam ta z hippa od 1 tyg zycia ale on za zadne skarby jej nie chce pic. Taka bestia sprytna ze od azu poznaje ze to nie mlesio i pluje :)

My poki co uzywamy pampersow bo sie sprawdzaja. Mamy spory zapas. Ale uzywalam tez tych z aldiego w szpitalu i sa ok :)
    Mamy na nie kupony na 50% wiec pewnie wykorzystamy :)

Stardust piekny prezent od meza!!! :)

stardust87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Patu Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim! ale nowych rozpakowanych mam, gratulacje :) nie nadążam za forum, za duzo sie w domu dzieje i nie zawsze mam do laptopa dostęp więc rzadko jestem, ale na pewno dam znać jak mała wreszcie sie zdecyduje wyjść :) tyle kurde straszyli porodem przedwczesnym, a tu ciąża donoszona, 39 tydzien, czopa nie ma, rozwarcie 3 cm od 3 tygodni i nic sie nie dzieje :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie... rozwarcie na opuszek czyli na tym etapie żadne... :/ mały główką nisko... na USG waga 4kg! :| (oby to był błąd pomiaru..) Jak nie urodzę do 23.09 to mam się stawić na wywołanie... jestem przerażona..

dqprpx9ikjqhrova.png
  • storczyk Ekspertka

Wysłany: 12 września 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwoniłam do mojej ginki i mowiłam ze dzis wypada teramin i nic sie nie dzieje pytała sie o ruchy czy czuje (czuje dosyc mocno) czy morko mam czy sluz sie pojawił (jest ale zazwyczaj rano jest go wiecej a w dzien juz mniej a nie kiedy wcale) i pytałam sie o magnez to mowila zebym zadnych rozkurczowych tabletek nie brałam a ja glupia jeszcze wczoraj wzeiłam na noc magnez,no i witaminki zeby brac a mi sie juz skonczyły 8 dni temu i myslalam ze juz urodze to nie kupywałam (a powiedzialam jej ze od wczoraj juz nie biore a ona ze 3-4 dni nie zaszkodzi, kypywac nie bede bo juz misie chyba nie opłaca no i powiedziala ze jak nic sie przez weekend nie zacznie to mam sie stawic na oddział w poniedzialek rano ajjjaja co to bedzie co to bedzie :)

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice dopiero 23?!

storczyk magnez niewiele daje.. chyba, że łykasz paczkę dziennie..

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • storczyk Ekspertka

Wysłany: 12 września 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik paczki to nie ale 2x1 tab brałam a od 4 dni 1x1 a dzis juz wcale niewezme, tylko te witaminy nie daja mi spokoju, kurcze zapomniałam tez zapytac sie o zwolnienie do dzis mam i nie wiem co robic a dzwonic drugi raz to mi jakos głupio :/

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    verynice dopiero 23?!

storczyk magnez niewiele daje.. chyba, że łykasz paczkę dziennie..

Tak, bo mam dużo wód płodowych, wszystko jest ok i ze mną i z małym.. We wtorek mam ktg w szpitalu a w piątek ktg u ginekolog w klinice.. Ale cały czas naiwnie liczę ze samo się coś ruszy

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla brała magnez i leżała a i tak urodziła :) Co ma wyjść to wyjdzie :) Bardziej rozkurczowo działa nospa, luteina itp

verynice no do 23 to na pewno samo ruszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 17:19

storczyk, verynice lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powinnismy zaklady robic kto urodzi w czasie weekendu. Jestem pewna ,ze na pewno ktos sie nam wykluje. :)

1usat5od00spirqc.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja Was nigdy w życiu nie nadrobię. Dobrze, że chociaż z listy dowiem się kto się rozpakował. Gratulacje dla nowych mamusiek!

Mój syn już nie chce przesypiać każdej wolnej chwili więc mam dużo mniej czasu. Na szczęście katarek powoli przechodzi do historii. No i chodzimy już na spacery więc jest super. W niedzielę jedziemy na spacer po lesie :) A dziś byliśmy na sesji noworodkowej. Już nie mogę się doczekać tych zdjęć.

Gosia - mój mały w dniu wypisu miał poziom bilirubiny 11 i pani pediatra hipochondryczka powiedziała, że to normalne i bez problemu puścili nas do domu. Kubuś nawet raz pod lampami nie leżał.

Czy któraś w Was orientuje się czy w czasie karmienia można jeść mięso z grilla elektrycznego? Smażyć niby nie wolno, ale zakładam że to z powodu tłuszczu. A jak robie mięso na grillu to nie daję tłuszczu a wręcz przeciwnie wszystko się wytapia.
    Do tego poszukuję pomysłów na jakieś warzywa do obiadu. Skoro nie wolno jeść surowych to poza gotowaną fasolką i marchewką to ja już nie mam pomysłów. Jak nigdy nie lubiłam surówek to teraz marzę o jakiejś :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Nominowana trójca święta:
    1.
    04.09 Szonka – Szymonek
    05.09 hela – Sebastian
    09.09 ofcooo – Łucja
    11.09 AniaDS – Maja
    2.
    12.09 iwo_na – Czarek
    12.09 Zaczarowana – Julia
    12.09 storczyk – córeczka
    3.
    13.09 Ewi25 – Michał
    13.09 pralinka – synek
    13.09 aswalda – Kacperek
    13.09 Tysia87 – synek

rozpakowywać się baby, bo za dużo was w tej trójce ;)

hehe dobre nominacje, tylko że ja dziś przestałam w kościele całą mszę, później na cmentarzu to razem ponad 3 godz się zeszło a przez ten czas ani jednego skurczu, nawet brzuch mi się nie spinał... więc szybko nie urodzę raczej... teraz jak zjadłam parówki i zagryzłam czekoladą to mały szaleje jak wariat...

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro na 1 miejsce wskoczą kolejne przeterminowane i z trójcy się zrobi kurde parszywa trzynastka :P

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Dzień dobry. Ja Was nigdy w życiu nie nadrobię. Dobrze, że chociaż z listy dowiem się kto się rozpakował. Gratulacje dla nowych mamusiek!

Mój syn już nie chce przesypiać każdej wolnej chwili więc mam dużo mniej czasu. Na szczęście katarek powoli przechodzi do historii. No i chodzimy już na spacery więc jest super. W niedzielę jedziemy na spacer po lesie :) A dziś byliśmy na sesji noworodkowej. Już nie mogę się doczekać tych zdjęć.

Gosia - mój mały w dniu wypisu miał poziom bilirubiny 11 i pani pediatra hipochondryczka powiedziała, że to normalne i bez problemu puścili nas do domu. Kubuś nawet raz pod lampami nie leżał.

Czy któraś w Was orientuje się czy w czasie karmienia można jeść mięso z grilla elektrycznego? Smażyć niby nie wolno, ale zakładam że to z powodu tłuszczu. A jak robie mięso na grillu to nie daję tłuszczu a wręcz przeciwnie wszystko się wytapia.
    Do tego poszukuję pomysłów na jakieś warzywa do obiadu. Skoro nie wolno jeść surowych to poza gotowaną fasolką i marchewką to ja już nie mam pomysłów. Jak nigdy nie lubiłam surówek to teraz marzę o jakiejś :P
    a czemu nie wolno surowych? :O ja wcinam surowe.. i w szpitalu zawsze jakaś surówka była..

• doti77 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Dzisiaj byliśmy na długim spacerku.Odstawiłam kapturki na brodawki i karmię normalnie.Mąż ma do końca września urlop,wiec dzielnie mi pomaga.Wstaje w nocy do małego,kąpie go.Nadal nie podajemy smoczka,bo jest zbyteczny.Synek już się przyzwyczaił do domku,śpi sobie w kołysce.Wczoraj była położna na wywiadzie.Mamy podawać wit.D już teraz,a K od 2 tyg.Używamy pieluch Pampers na zmianę z Dadą i są oki.Pupcię smaruję tylko maścią linomag zieloną i nie ma Damianek żadnych odparzeń.Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusią.Pozdrawiam.

Fipsik, aswalda, akuszerka89 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy dzisiaj do domu. Mały tyje w ekspresowym tempie :D waży już 3870. Jak tak dalej pójdzie to za miesiąc będzie 5kg ważył. No i nie zmieścił się w spodenki i czapeczkę które miał na wyjście :D musiałam głowę owinąć pieluchą :D dobrze że kocyk miałam gruby.
    ogarniam haos ;) przebrałam pościel, załączyłam pranie, poodkurzałam podłogę. Jeszcze prasowanie mnie czeka.
    Gratulacje dla rozpakowanych mam :) opis porodu chyba zostawię na inny dzień jak będę bardziej ogarnięta. Jeszcze naczynia muszę pozmywać ;)

Fipsik, magdzia26, Majeczka2014, aswalda, stardust87, Tysia87, akuszerka89, K_A_M_A lubią tę wiadomość

‹‹ 1999 2000 2001 2002 2003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ