X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    a czemu nie wolno surowych? :O ja wcinam surowe.. i w szpitalu zawsze jakaś surówka była..

Moja położna mówi, że póki dziecko ma żółtaczkę to nie powinno się jeść nic surowego bo
    to za bardzo obciąża wątrobę maluszka. Można włączyć surowe owoce i warzywa dopiero jak zejdzie żółtaczka. U nas w szpitalu nie dawali surówek tylko gotowane warzywa. Pediatra też mówiła, żeby nie jeść surowego. Sama nie wiem co o tym myśleć. Mąż mówi, że młodemu nic się nie stanie jak zjem jakieś warzywa albo owoce ale ja boję się zaryzykować.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo ja tez juz sama nie wim co mozna jesc a co nie :/ ja w zasadzie jem wszystko tylko nie jem smazonego na oleju wlasnie...
    Jutro bedziemy robic z mama suruwke z pekinskiej, pomodora, papryki itp i zamierzam sprobowac i zobaczymy.
    A mieso z grilla mysle ze niezly pomysl wlasnie. Bo bez tluszczu...

Super ze z Kubuniem ok :) my idziemy w pon do szpitala na badanka.

Dba ale twoj "maluch" rosnie :) ja tu sie ciesze ze Tiago 3300 ponad wazy a twoj taki byczek hehe :)

stardust87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też musimy na kontrolę iść w przyszłym tygodniu. Aż się boję do tej walniętej lekarki iść.

Ja dziś robię jedzeniowy eksperyment na dziecku. Mam nadzieję, że nie bedzie problemów. Robimy z mężem makaron z pomidorami z puszki i szynką parmeńską. W sosie jest też czosnek. Damy tylko troszkę. Czytałam w necie, że jeśli matka jadła czosnek w ciązy to nie powinien przeszkadzać dziecku. Oby tak było.

Paula - a Tiaguś ciągle ma problemy z brzuszkiem?

Kubusiowi odpadł dzisiaj kikut i mam teraz dylemat jak go wykąpać, żeby nie zamoczyć pępka.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko to chnyba skok rozwojowy przechodzi bo przed 17 zjadl z cycka do tego 100 z butli i juz znowu na cycku wisial :D a kazali Nam przystopowac ze wzrostem wagi u Krzysia ale przeciez dziecka glodzic nie bede a je coraz wiecej i wiecej :D

K_A_M_A lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi pielęgniarka od noworodków kazała nauczyć małego ssać smoka (bo się przejadał na cycu, bo cyc też traktuje jako uspokajacz, a potem ulewa). I dzisiaj trochę possał smoka :) także myślę, że się nauczy :)
    Mały odsypia pobyt w szpitalu. Aż nie poznaje mego dziecka.
    W razie gdyby faktycznie trzeba będzie go odchudzać to troszkę będę oszukiwać go wodą. Ale zobaczymy jak mój wielkolud będzie rosnąć.

• hela Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znow pod ktg ehh... Po spacerku dzis tez 5,5km nogi mi spuchly i paliczki :/ za to poszlam sobie na piwko bezalkoholowe hehe ;)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też melduję się po wizycie, a więc:

Szyjka skrócona(1cm), miękka. O rozwarciu nic nie mówił.
    Wg USG córcia ponoć drobna. Na dzień dzisiejszy waży 3kg, nie więcej. Powiedział, że powinno pójść szybko...no, ale wiecie jak to USG ;) na nic się nie nastawiam.
    Wspomniał, że mała jest ułożona potylicowo, tylnie?????????!!! (wie ktoś coś)?
    Mam umówione KTG na 22 września.
    Jeśli się przeterminuje to 6 października mam stawić do szpitala.
    Wypisał ostatnie zwolnienie i przy okazji zaświadczenie do becikowego.
    Na wadze od początku ciąży....... 22 kg! m a s a k r a :o
    Od siebie jeszcze dodał, że jak odejdą wody to mam 6 h na wstawienie się do szpitala. Skurcze mają być regularnie , co 5 minut przez 2 h.
    To chyba tyle... Mamy zobaczyć się niedługo w szpitalu :) żadnej już wizyty nie mam.
    Teraz tylko pozostaje czekanie.... i cierpliwość

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 19:14

verynice lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo napewńo bedzie ok :)
    Daj potem znac jak Kubus zareagowal na jedzonko.
    U nas dzis noc byla wspaniala... Maly jadl, zmienilam pieluche i do lozeczka.
    Owszem spina sie jeszcze przy bakach ale ida duzo lepiej. Ja popijam herbate koperkowa bo malemu nie smakuje :P
    Do tego pierwszy raz podalam dzis delicol i zobaczymy efekty.

Nam kikucik odpadl kilka dni temu i caly czas normalńie kapalismy. Zanim odpadl tez. Moczylismy a potem tylko osuszalam delikatnie i psikalam octaniseptem. Teraz piekny pepuszek mamy :)

Łooo Karola to Krzys daje czadu hahaha :) ja nie wiem ile moj glodomor je bo my tylko na cycu :) po 2 tyg od porodu z 2880 przytyl do 3360 :)

U nas smok lezy biedny niechciany :) czeka az nabierze mocy urzedowej haha :)

Io, magdzia26, stardust87 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczko cierpliwosci kochana. Przyjdzie kryska na matyska ;) nikogo to nie ominie,
    Trzymaj sie jeszcze dzielńie w dwupaku :)

Ja przytylam co prawda 12 kg ale kilka dni temu okazalo sie ze zostalo tylko 3 kg nadbagarzu :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - a Ty pijesz mleko? Moja położna mówi, że mleko często powoduje takie reakcje u dzieci.

U nas smoczek jest konieczny, żeby zapchać dziecko zanim podgrzeję mleczko bo Kubuś jak się budzi to od razu urządza awanturę, że jest głodny. Nie nalezy do cierpliwych niestety. :P A jak się już mocno wkurzy to zaczyna rzucać głową na boki z otwartą buzią a ja muszę w nią trafić butelką :P

Karola - to Ty karmisz mieszanie? A jak Twój kryzys laktacyjny?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana pije... Jem musli na mleku, pije kawe zbozowa z mlekiem... Moze sprobuje na kilka dni odstawic i zobacze...

Ojj jak bym o Tiagusiu czytala :) jak sie budzi na jedżenie to musi miec cycka na juz bo jest wrzask i krecenie lebkiem :)

Ehh dzis u mnie drinkuja, zamawiaja kebaba a ja zostane z jezykiem po kolana :(

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• verynice Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tadam! :D

bea8y.jpg

Ewi25, le'nutka, Majeczka2014, Tysia87, Kaarolina, magdzia26, madiiiii, Paula55, nenka, Fipsik, hela, Io, akuszerka89, fabiola, afrykanka, stardust87, storczyk, ofcooo, aswalda, renatkach, K_A_M_A, justyna14 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po calym dniu na porodowce (czekalismy na sale zeby podlaczyc oxy ale sie nie doczekalismy bo tu straszny mlyn) jestem lekko mowiac przerazona. Urodzilo sie 4 dzieci i caly dzien sluchalismy krzykow rodzacych. U mnie chyba dzis nic sie nie ruszy bo tu jest taki mlyn ze dopiero jutro jak cos sie zwolni sprobuja indukcji. Mam dosc.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io ja karmie z butla ale moim mlekiem bo niestety z cyca ciezko Krzysiowi idzie dopiero jak zmiekna mi sutki to jest w stanie wyciagnac tyle co chce a tak to pociumka pociumka i wypluwa z wrzaskiem bo sa tak twarde ze ma problem.. ale tak juz od popoludnia idzie Mu lepiej bo laktator zniekcza mi sutki ranne karmienia w sumie koncza sie tylko na butli ;)a kryzys nadal trwa teraz malo co jestem w stanie wycisnac z piersi rano jest najlepiej :) ale jakos dajemy rade ;)

Paula a jak podawalas delicol bo ja gamon kupilam te kropelki jak Maly sie urodzic i czytalam ulotke i ja wyrzucilam a dzisiaj mamy taki kryzys ze musze juz Mu je podac bo nie moge patrzec jak Maly cierpi.. a Krzys daje czadu bo w ostatjie 2 tygodnie nie cale w sumie przytyl tyle co powinien w miesiac i dltego kaza stopowac wzrost wagi..

• verynice Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ja po calym dniu na porodowce (czekalismy na sale zeby podlaczyc oxy ale sie nie doczekalismy bo tu straszny mlyn) jestem lekko mowiac przerazona. Urodzilo sie 4 dzieci i caly dzien sluchalismy krzykow rodzacych. U mnie chyba dzis nic sie nie ruszy bo tu jest taki mlyn ze dopiero jutro jak cos sie zwolni sprobuja indukcji. Mam dosc.

Kurde, strasznie Ci współczuję :( :( Oby jak najszybciej u Ciebie poszło... :(

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko ja mu podawalam na lyzeczce 5 kropelek a potem cyca od razu :) maly zjadl i ok :)
    Za 2-3 dni okaze sie czy jest poprawa :)
    Jak chcesz to spr ile musiala bys dac Krzysiowi bo on starszy :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wspolczuje!!! A co maja ci robic test czy juz wywolywac? Oby jutro bylo lepiej :/

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Gratuluje kolejnym mamusiom :)

Jestem zalamana. Malutka ma podobno zoltaczke - z tego co lekarz mowil to wynik jest 9. Teraz czekamy na kolejne badanie w kierunku podwyzszonego crp :( Ehh jak wynik bedzie zly to napewno wyjdziemy w nastepnym tygodniu

Gosia - u nas Filip w 11 dobie życia bilirubinę miał 16 i dostaliśmy skierowanie do szpitala na naświetlania. Z żółtaczką trafia się do szpitala jeśli bilirubina jest powyżej 10, także spokojnie, na razie się tym nie martw.

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Ja też melduję się po wizycie, a więc:

Wspomniał, że mała jest ułożona potylicowo, tylnie?????????!!! (wie ktoś coś)?

Hej, ja z sierpniowek :)
    Moja coreczka byla tak ulozona. A dokladniej polozenie plodu bylo podluzne glowkowe potylicowe tylne.Rodzilam sn,polozna powiedziala mi ze jak dziecko jest w tej pozycji ulozone to ciezej sie wypycha glowke. Ogolnie moja 2 faza trwala 14 min :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to jak mozesz to sprawdz :)

‹‹ 2000 2001 2002 2003 2004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ