X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nenka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewwnie po co w szpitalu lezec jak wszystko jest ok ja tez tak sadze

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Hej, ja z sierpniowek :)
    Moja coreczka byla tak ulozona. A dokladniej polozenie plodu bylo podluzne glowkowe potylicowe tylne.Rodzilam sn,polozna powiedziala mi ze jak dziecko jest w tej pozycji ulozone to ciezej sie wypycha glowke. Ogolnie moja 2 faza trwala 14 min :)
    Dziękuję za odp:-) man mała nadzieję ze jednak moja cora jeszcze obróci główką bi oczywiście się naczytalam i trochę martwię... :-/:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamuski.
    Spac nie mogę... Zgaga mnie męczy..
    A z milszych rzeczy rozbudzila mnie czkawka małej. Zauważyłam ze od jakiegośczasu o tej porze sobie czka :-) lubię to <3 i teraz troszkę buszuje w brzuszku

magdzia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 02:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam dziś 39 tydz.wg belly :-)

verynice, stardust87 lubią tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze ze szpitala. Od 22 przerazliwie bolal mnie krzyz i podbrzusze. Pojechalismy na ip, polozyli mnie na patologie. Zakwestionowali zaswiadczenie o cc. Dostalam relanium - ponoc roznicuje bole. Albo mi minie albo sie rozkreca skurcze i beda kazali mi rodzic sn. Pierwszy raz od dawna rycze jak dziecko

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie leze z myslami ze jak to nie porod to sie eypisze na wlasne zadanie bo nie bede tu lezec 2 tyg do porodu. Chce do moich dzieciakow :( :(

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Pisze ze szpitala. Od 22 przerazliwie bolal mnie krzyz i podbrzusze. Pojechalismy na ip, polozyli mnie na patologie. Zakwestionowali zaswiadczenie o cc. Dostalam relanium - ponoc roznicuje bole. Albo mi minie albo sie rozkreca skurcze i beda kazali mi rodzic sn. Pierwszy raz od dawna rycze jak dziecko
    Fipsik trzymaj się Kochana.
    A właśnie myślałam o Tobie. Chyba myślami Cię ściągnęłam.
    Informuj nas jaj będziesz os więcej wiedzieć

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna14 i aleksa.wawa serdeczne gratulacje dziewczyny!
    Stardust87,mąż postarał się ;)
    Fipsik,trzymaj się,mam nadzieję,że skończy się to dobrze...

Ja na dziś miałam termin i przy okazji wizytę. Rozwarcie jest ale ponoć malutkie. Moje szanse na to, że akcja sama ruszy są ponoć 50 na 50 ;/ Jak w ciągu 7 dni nic się nie rozkręci to zaaplikują mi żel,a badanie to bolało tak bardzo,że ja dziękuję jeśli poród boli jeszcze bardziej :( Patrzę na tę naszą listę i nie nastraja mnie ona pozytywnie. Maluchy rodzą się raczej przed terminem a nie po...spróbowałabym naturalnych metod przyspieszenia porodu ale boję się,że akcja rozkręci się w tygodniu,a wtedy mąż jest do późna w pracy i bądź mądry i mi dogódź :P kompletnie nie wiem co robić. Z jednej strony chcę już urodzić, z drugiej boję się coś kombinować bo przekroczę tę magiczną granicę. Ech, straszna maruda jestem na koniec ciąży ;) do tego zgaga mnie tak wkur...szczególnie w nocy -jak łapie mnie akurat to tak klnę,że głowa mała ;)

stardust87 lubi tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Fipsik powodzenia.. i co za dupek zakwestionowal cc :/

A i w ogole aleksa moje graaaatulacje :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, śniłaś mi się dziś - mam nadzieję że wszystko będzie u Was dobrze:*

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze mialam co 4-6min. O 5 zaczely slabnac i teraz cisza. Zobaczymy co na wizycie powiedza , ale na moje to nie porod.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Skurcze mialam co 4-6min. O 5 zaczely slabnac i teraz cisza. Zobaczymy co na wizycie powiedza , ale na moje to nie porod.
    Kurde Fipsik chyba wykrakałam:-(mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze....a czemu zakwestionowali Twoje cc?uważają,że nie masz wskazań do tego?! Co za buraki

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dostaj wskazanie od obcego lekarza to wolaja swijego na konsultacje. Przyszedl jakis ciota ktory stwierdzil ze nie podejmie odpowiwdzialnosci i ma decydowac ginekolog. A gin stwierdzil ze skro jeszcze mam serce chore to on nie bedzie ryzykowac ze po znieczuleniu padne. Ze jsk w trakcie akcji bedzie zle to zrobia cc.

Natomiast przy sniadaniu sie okazuje ze mam diete bo enzymy watrobowe sa podwyzszone. Jeszcze mi glizda zdazyla watrobe zepsuc. Ciekawe co powiedza na obchodzie :( ja chce do domu

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja nocka slabo slurcze co chwile lapaly, ale nawet nie mierzylam co ile nad ranem jak zwykle sie uspokoily, sa ale juz rzadziej choc czasami jak przycisnie to niezle mnie skreca ;)

Fipsik to moze to juz twoja kolej?

Szonka jak tam u ciebie sytuacja? Dziasiaj test oxy?

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Jak dostaj wskazanie od obcego lekarza to wolaja swijego na konsultacje. Przyszedl jakis ciota ktory stwierdzil ze nie podejmie odpowiwdzialnosci i ma decydowac ginekolog. A gin stwierdzil ze skro jeszcze mam serce chore to on nie bedzie ryzykowac ze po znieczuleniu padne. Ze jsk w trakcie akcji bedzie zle to zrobia cc.

Natomiast przy sniadaniu sie okazuje ze mam diete bo enzymy watrobowe sa podwyzszone. Jeszcze mi glizda zdazyla watrobe zepsuc. Ciekawe co powiedza na obchodzie :( ja chce do domu
    Nieważne jak wyjdzie,czy dołem czy brzuchem,najważniejsze,żeby i z nią i z Tobą było wszystko ok.
    Ja zaraz na ktg ide i ciekawa jestem czy mnie opierd....,że sobota i co ja tu robię skoro nie rodzę czy będą w miarę mili.już mi obojętne czy sama urodzę,czy mi pomogą czy cc czy cokolwiek innego.jestem dziś tak frustrowana jak wczoraj:-( i też nie chce leżeć w szpitalu na żadnych obserwacjach,bo też nie chce mojegk piesa zostawiać.:-(

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i my się witamy :)
    Przeterminowane zyczę szybkich porodów bo Ja kurcze trochę powalczyłam z tą zmarszczoną i schodzącą skórką i te smarowania eh...

a my dzis wmiare wyspane Julka chodzi spac o 21 i spi do 2-3 rano a potem mleczko i znowu ze 3 godzinki i tak w miare dajemy rade wskoczylismy w jakis rytm :)
    a jak tam u was kobitki z pokarmem kurcze w nocy mi się nazbiera a rano wylatuje wiec Julas tak się opchnie ze uleje i jeszcze dostanie czkawki i widac jaka opchnięta jest taki ma odlot ze nic ja nie obudzi wtedy:)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymonek juz jest z nami :) do polnocy czekalismy az sie zwolni sala. Dosttalam oxy i po trzech godzinach urodzil sie nasz cud :) porod byl fantastyczny. Maly wazy 4150 g i ma 56cm. Jestem najszczesliwsza mama na swiecie :) Symek jest zdrowy i bardzo grzeczny :)

Tysia87, Mika 28, Diabla85, Ewi25, Kaarolina, verynice, storczyk, Quatriona, dba, afrykanka, nenka, magdzia26, Majeczka2014, fabiola, K_A_M_A, Io, Paula55, anulka81, Fipsik, sylwia1985, Migotka22, Nelus, akuszerka89, stardust87, aswalda, zoi lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka gratulacje!!!właśnie taka pozytywna mamusia jest mi dziś potrzebna-poród fantastyczny:-)Prosimy zdjęcia syneczka:-)

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje szonka błyskawicznie poszło :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka gratulacje!

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
‹‹ 2002 2003 2004 2005 2006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ