X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski, jakoś pobieżnie udało mi się Was nadrobić.
    Temat surówek był poruszany. Ja jem gotowaną marchewkę, cukinię, buraczki, a i surówką z surowej marchewki z jabłkiem nie pogardziłam i małemu nic nie było.

Co do bilirubiny to Franko w 3 dobie miał 15 i po 2,5 dnia naświetlania spadła do 12 i nas wypuścili ze dzptala. Wczoraj była u nas położna i powiedziała że wszystko jest ok.

Io lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa gratulacje dla nowych mamusiek!!!

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Paula to jak mozesz to sprawdz :)
    Karolciu wiec tak:
    Od 3-4 tyg na 120 ml pokarmu 6 kropli
    Od 1-2 mies na 150 ml pokarmu 8 kropli
    Tylko teraz zastanawiam sie bo ńie pisze jasno...czy to mam stosowac raz dziennie czy przed kazdym karmieniem??

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - jak mi położna powiedziała o tym mleku to właśnie mi się przypomniało, że Ty musli jesz. Spróbuj odstawić. Może pomoże.

Karolina - a ile odciągniętego mleczka dajesz Krzysiowi? Kubuś je teraz 90-100 ml co 3-4 godziny. Zastanawiam się w jakim tempie zwiększać ilość, a nigdzie w necie nie znalazłam info ile odciągniętego mleka dawać dziecku. Swoją drogą u mnie pokarmu też jest na styk. A wcześniej mogłam zapasy robić. Nakupiłam pojemniczków a tu taki zonk. Jak mały obudzi się po 2 godzinach to czasem mam spory problem żeby dość mleka odciągnąć. Niby mleko powinno się w godzinę uzupełnić ale u mnie pełne piersi są dopiero po 3 godzinach. Muszę zacząć częściej odciągać to może ilość się zwiększy ale ciężko znaleźć na to czas bo zawsze jest coś do zrobienia.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje lo. Wyprobuje to napewno. Wstrzymam sie z mlekiem na 3 dni i powinno byc widac poprawe.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dzieki!!! Mi sie wydaje ze chyba do kazdego karmienia ale pewna nie jestem :)

Io ja daje oprocz cyca 100ml czasami 90ml a czasami tak jak teraz 120ml ale mi Krzys zaczal ulewac czyli oznacza ze za duzo je.. ale jak dam mniej to zaraz sie budzi glodny... ja popoludniami tez mam lroblem zeby sciagnac teraz sciagnelam 80 i ani kropli wiecej jie chce poleciec a moj Zarlok w nocy je wiecej.. i chyba mm bede musiala Mu dac :(

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sprawy kochana :) ciesze sie ze pomoglam :)
    Karolcia doszlysmy z mama do wniosku ze na kazde karmienie... Ale ja bede dawac tylko 3 razy dziennie bo moj zarlok je co 2.5 h w dzien nawet wiec moze to bylo by za duzo.

Kaarolina lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - ja też za każdym razem martwię się, że będę musiała dać mm. Nawet kupiłam w razie czego. Na szczęście jeszcze ani razu nie było takiej potrzeby. Ja po prostu jak nie mogę ściągnąć więcej to daje tyle ile mam. Mam nadzieję, że tego mleka będzie coraz więcej bo nie wiem co zrobię jak apetyt Kubusia wzrośnie.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ja raz tez mialam schize ze nie mam mleka i nie bede miala czym w nocy nakarmic malego. Wypilam ten femaltiker ale przed snem wyczytalam jak sie mm robi i ryczec mi sie chcialo ze bede to musiala dac dziecku.
    Okazalo si ze w nocy mnie zalewalo :)
    Poki co na szczescie malmu starcza mojej produkcji ale mm tez stoi w szafce w razie W ...oby nie bylo potrzebne :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io mnie to tez martwi eh..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Moja położna mówi, że póki dziecko ma żółtaczkę to nie powinno się jeść nic surowego bo
    to za bardzo obciąża wątrobę maluszka. Można włączyć surowe owoce i warzywa dopiero jak zejdzie żółtaczka. U nas w szpitalu nie dawali surówek tylko gotowane warzywa. Pediatra też mówiła, żeby nie jeść surowego. Sama nie wiem co o tym myśleć. Mąż mówi, że młodemu nic się nie stanie jak zjem jakieś warzywa albo owoce ale ja boję się zaryzykować.
    a, to o żółtaczkę chodzi. bo myślałam, że ogólnie takie zalecenia dostałaś na temat karmienia piersią. A może duszona cukinia? Pomidory duszone? Leczo?..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie ten Femaltiker też działa. Niestety dodatkowo wpływa na mnie przeczyszczająco więc raczej niechętnie to piję. Nie mówiąc już o tym, że jest straszny w smaku. Zauważyłam, że mam więcej mleka jak chodzę bez stanika tylko, że wtedy właśnie mleko mnie zalewa. Nawet śpię w staniku bo inaczej budzę się mokra.

Stardust - no duszone można. Na razie takie tylko jem. Zastanawia mnie tylko skąd mam wiedzieć, że młodemu przeszła już żółtaczka.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to która chętna była na rozpakowywanie dzisiaj hmmmm???

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Laski ja raz tez mialam schize ze nie mam mleka i nie bede miala czym w nocy nakarmic malego. Wypilam ten femaltiker ale przed snem wyczytalam jak sie mm robi i ryczec mi sie chcialo ze bede to musiala dac dziecku.
    Okazalo si ze w nocy mnie zalewalo :)
    Poki co na szczescie malmu starcza mojej produkcji ale mm tez stoi w szafce w razie W ...oby nie bylo potrzebne :)
    Ja też po tym femaltikerze wypitym na noc miałam powódź. Wypiłam w sumie tylko 1 saszetkę w tej drugiej dobie po porodzie jak zalecają i to by było na tyle. A teraz mam tyle pokarmu, że muszę odciągać między karmieniami, bo bym wybuchła :P A mówią, że po cc jest problem z pokarmem..

Paula55 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Ja też po tym femaltikerze wypitym na noc miałam powódź. Wypiłam w sumie tylko 1 saszetkę w tej drugiej dobie po porodzie jak zalecają i to by było na tyle. A teraz mam tyle pokarmu, że muszę odciągać między karmieniami, bo bym wybuchła :P A mówią, że po cc jest problem z pokarmem..

Ja też w szpitalu wypiłam jeden femaltiker bo nie miałam pokarmu po cc. Jak się obudziłam w nocy do dziecka to koszulę miałam mokrą do pasa :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was z wieczorka:)ja dzis pierwszy raz w Anglii bylam na zapisie ktg, mala dzis nalo sie ruszala a wczoraj dostawala wariacji wieczorem wiec sie balam ze z nia cos nie tak.Bez problemu mi zrobili, polozne prze kochane normalnie.Wszytsko wyszlo wporzadku.Rozmawialysmy o znieczuleniu bo ja bez tego nie rodze, i jak skurcze beda co 5 min mam jechac do szpitala i wczesniej zadzwonic aby wszytsko dla mnie przygotowali i zeby anestezjolog byl gotowy ze znieczuleniem. Mam nadzieje ze wszytsko pojdzie po mojej mysli .Polozna mowila ze osoby ktore mialy bardzo ciezkie miesiaczki lepiej znosza skurcze ( co mnie ucieeszylo) , ale zobaczymy ile w tym prawdy bedzie:))
    Milego wieczorku dziewczyny, ide myju myju i zapodam jakis filmik:) Dobranoc dzieci na noc (tym ktore czekaja ;)

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    A tak wogole to która chętna była na rozpakowywanie dzisiaj hmmmm???
    Chętnych mamuś na rozpakowanie dużo,gorzej z chętnymi dziećmi:-)

magdzia26, verynice lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo za 40 min moj termin porodu ! Ale zlecialo!! Cichutko tu u nas, ja tez niestety nie mam zadnej nowinki... Moze bedzie dzisiaj seksik :P spacer nie pomogl.. Dobranoc Mamusie :)

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • nenka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chce ja chce

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    O mamo za 40 min moj termin porodu ! Ale zlecialo!! Cichutko tu u nas, ja tez niestety nie mam zadnej nowinki... Moze bedzie dzisiaj seksik :P spacer nie pomogl.. Dobranoc Mamusie :)
    No mi też za 5 minut wybije godzina zero:-)ale ank spacer ani seksik ani nic dziada upartego nie rusza.jutro o 9 ktg i zobaczymy.położyć do szpitala się nie dam,bo nie zostawie mojej piesinki samej za żadne skarby.teściowa dzwoniła i już panika,żebym się położyła,a ja mówie,że jak będzie wszystko dobrze,to wole w domu czekać.....

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
‹‹ 2001 2002 2003 2004 2005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ