Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Byla wizyta, test wyszedl dobrze tzn ze dziecku jest tam na razie dobrze, plamienie moze ozaczac ze cos tam sie zaczyna dziac, zostaje jeszcze ale zalecenie na spacery nadal jest
wiec znow 2h lazenia dzis...
Justyna gratulacje!!!verynice, justyna14 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jenyy w koncu do was dotarlam!!!
Juz psycha mi bez was siadalahaha,
Wczoraj bylismy cale popoludnie na wycieczcewyjechalismy jak tylko moj T przyszedl z pracy a wrozilismy na kolacje
Pzwiedżalismy a malu spal caly czas w wozie z przerwa na pieluche i karmienie w changing room w galeriiboski dzien
Noc odpukac rewela!! Spanie, karmienie, pielucha, spańie i tak do 9.30
Betinka biedna ty,,, wspolczuje. U nas tez bylo ciezko jak maly mial te problemy gazoweja mialam dosc, T tez puszczaly nerwy bo on o 5 do roboty a maly pol nocy ryczal,,. Ale tak jak u Stardust po herbatce (tak mi sie wydaje) mamy poprawe. Plus dluugie spacery
zamowilam tez delicol bo on jest od urodzenia i dzis bedziemy pierwszy raz podawac.. Zibaczymy czy pomoze.
Kochana sprobuj tak jak
Fipsik pisze tej chusty...
U mnie rana (wlasciewie to blizna bo tak wyglada) super. Praktyczńie juz nic nie czuje i przez to sie zapominam ze mialam cc :p
Wlasnie wyszla od nas health visitor. To taki odpowiednik poloznej (choc polozne tez przychodzily). Maly zwazony (3340) i obecnie ma 51 cmzostalismy wychwaleni pod niebiosa ze to na samym cycku taki wykarmiony haha
jak by mogla to by mnie chyba z tej dumy ze szczescia w tylek pocalowala
a to dlatego ze tu Szkotki maja w d** karmienie i wala od razu z butla
Sama jestem z siebie dumna
Przeprowadzila ze mna taki wywiad ze siedziala ponad godzdostalismy ksiazke zdrowia dziecka, bajki, ksiazke, i pelno przydatnych info np o klubie dla mam w czwartki
Zapisala nas tez na wizyte zeby spr poziom bilirubiny i spr ogolńie jeszvze malegoidziemy w pn do szpitala na oddzial panda haha
Pochwale sie ze nadal jedziemy bez smokamoze sie obedzie choc do tego 4-6 tyg
do ra tyle o nas bo sie pozygacie od nadmiaru info hahaha
Brzuchatki kochane betinka ma racje, kulajcie sie z brzuszkami i opierdylajcie poki czas
Gratulacje dla nowych mamus i czekamy na nast zeby wszystkie tematy juz zeszly na kupska, baki i ulewańia
A my dzis po obiadku znow wycieczka. Jedziemy do muzeum transportu a jutro na lotnisko
Aaaa no i jak w pon dobrze pijdzie na badanich to chyba kuoimy bilety do pl na koniec miesiaca
Pozdrawiamy :*magdzia26, ofcooo, afrykanka, stardust87, Nelus lubią tę wiadomość
-
verynice wrote:Hela - podziwiam Twoją cierpliwość...
Ja już bym w łep dostała
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
aswalda wrote:BlackLuna,justyna14 gratulacje!!!!!!!!
A u mnie nadal nic. Nie skutkuja żadne metody. Muszę się wybrać na dluuugi spacer!https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Tysia87 wrote:Już nawet się wczoraj bzyknęłam:-D i tak naprawdę wiem,że nic nie pomaga.spacery,dupery,sprzątanie,bzykanie,normalnie jak się ma taka upartą bestię jak ja to nic jej nie ruszy:-) tylko mąż od rana chodzi i podśpiewuje zadowolony i zara mu walnę,bo ja jestem strzępkiem nerwow
tykam jak bomba,ale nie mamy najgorzej. Tylko ciekawe jak będzie wygladac moje samopoczucie jak przenosze tyle co Szonka albo Hela- nawiasem podziwiam i trzymam kciuki zeby ruszyło!
A najlepsze sa pytania to pani jeszcze nie urodziła?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 14:08
-
aswalda wrote:Hehe mam to samo
tykam jak bomba,ale nie mamy najgorzej. Tylko ciekawe jak będzie wygladac moje samopoczucie jak przenosze tyle co Szonka albo Hela- nawiasem podziwiam i trzymam kciuki zeby ruszyło!
A najlepsze sa pytania to pani jeszcze mię urodziła?
Jestem sfrustrowaną grubą babąWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 14:13
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
hejoooo!!!! Wróciliśmy :DD:D Bilirubina po 5 dniach ciągłej fototerapii spadła z 16 do 8 i dzięki temu już mogliśmy wyjść do domu. Co za ulga wykąpać się we własnej łazience, ogolić nogi i wypillingować stopy :PPP Filipek został przebadany od stóp do głów i ogólnie jest zdrowy, teraz tylko tę bilirubinę musimy kontrolować. Waży już 3200g i najmniejsze ubranka są już na niego za małe, bo jest mega długi:) Później wrzucę Wam kilka naszych fotek:)
Poproszę o aktualną listę mamusiek rozpakowanych
Do sterylizacji butelek są takie fajne foliowe torebki z medeli do mikrofalówki - na oddziale sprawdzają się rewelacyjnie.
Buziaki Wrześnióweczki :*:*:*:*aswalda, magdzia26, Paula55, JagoodkaK, afrykanka, nenka, Kaarolina, K_A_M_A lubią tę wiadomość
-
Tysia87 wrote:Slysze to pytanie codziennie...jak nie od sąsiadów,to od siostry smsem,od koleżanki,od babek w sklepie.no jak idę z brzuchem wielkości arbuza albo i dwóch to chyba nie urodziłam! A jak odpowiadam,że jeszcze nie to drugie pytanie jest jeszcze lepsze-to kiedy urodzisz?do sklepu i warzywniaka przestałam chodzić,siostrze napisałam,ze jak urodzę to pierwsza się dowie,a do koleżanki nie odpisuje,bo ile razy dziennie mozna pytać o jedno
Jestem sfrustrowaną grubą babąSA SA sa
-
Dziewczyny bo co ja moge? Nic nie zrobie, naeet nie wiedzialam ze planuja jakies testy, skurcze mam mocniejsze
do tego jednorazowe plamienie nic nie moge bede lezec i czekac dalej ehhh....boje sie tylko ze vedzie duzy i juz przenoszony za mocno... Mam nadzieje ze z malym wszystko ok!
Szonka to jak nie ma miejsca to co teraz??? -
hela wrote:Dziewczyny bo co ja moge? Nic nie zrobie, naeet nie wiedzialam ze planuja jakies testy, skurcze mam mocniejsze
do tego jednorazowe plamienie nic nie moge bede lezec i czekac dalej ehhh....boje sie tylko ze vedzie duzy i juz przenoszony za mocno... Mam nadzieje ze z malym wszystko ok!
Szonka to jak nie ma miejsca to co teraz???
No w sumie masz rację,nic się na to nie poradzi.zostaje tylko czekanie:-)
aswalda ja tak jakoś ostatnio mało w swojej okolicy przebywałam,a to na grzybach byłam,a to sprzątalam i nie wychodziłam.i sąsiadka do mnie,ze zastanawiała się z mężem czy już urodziłam,bo dawno mnie nie widzieli:-D przed tym nie uciekniesz:-Dhttps://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Justyna14 gratulacje
ja tez gdzie bym sie nie ruszyła to aby słysze "a ty jeszcz nie urodziłas?długo tak bedziesz chodzic?" no kuzwa zebym to ja jeszcze wiedziala, zaczynam robic sie kłebkiem nerwów,dzis staram sie cos non stop robic jabłka zesmazyłam zawekowałam, nalewke przefiltrowałam, posprzatałam i nadal nic sie nie dzieje, alez ona jest uparta chyba to po mnie mahehe
Tysia87, justyna14 lubią tę wiadomość
-
hela wrote:Dziewczyny bo co ja moge? Nic nie zrobie, naeet nie wiedzialam ze planuja jakies testy, skurcze mam mocniejsze
Szonka to jak nie ma miejsca to co teraz???
Znalezli dla mnie miejscejestem w grze
hihi. moze zrobia mi test na oksy i pojdzie.
storczyk, magdzia26, JagoodkaK, Tysia87, afrykanka, ofcooo, nenka, verynice, aswalda, Kaarolina lubią tę wiadomość