X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Nasze gratulacje !!! i zdjęęęęęęcia :D

justyna14 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byla wizyta, test wyszedl dobrze tzn ze dziecku jest tam na razie dobrze, plamienie moze ozaczac ze cos tam sie zaczyna dziac, zostaje jeszcze ale zalecenie na spacery nadal jest :) wiec znow 2h lazenia dzis...

Justyna gratulacje!!! :)

verynice, justyna14 lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela - podziwiam Twoją cierpliwość... :) Ja już bym w łep dostała :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, gratuluję!! :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenyy w koncu do was dotarlam!!! :)
    Juz psycha mi bez was siadala :) haha,
    Wczoraj bylismy cale popoludnie na wycieczce :) wyjechalismy jak tylko moj T przyszedl z pracy a wrozilismy na kolacje :)
    Pzwiedżalismy a malu spal caly czas w wozie z przerwa na pieluche i karmienie w changing room w galerii :) boski dzien :)
    Noc odpukac rewela!! Spanie, karmienie, pielucha, spańie i tak do 9.30 :)

Betinka biedna ty,,, wspolczuje. U nas tez bylo ciezko jak maly mial te problemy gazowe :( ja mialam dosc, T tez puszczaly nerwy bo on o 5 do roboty a maly pol nocy ryczal,,. Ale tak jak u Stardust po herbatce (tak mi sie wydaje) mamy poprawe. Plus dluugie spacery :) zamowilam tez delicol bo on jest od urodzenia i dzis bedziemy pierwszy raz podawac.. Zibaczymy czy pomoze.
    Kochana sprobuj tak jak
    Fipsik pisze tej chusty...

U mnie rana (wlasciewie to blizna bo tak wyglada) super. Praktyczńie juz nic nie czuje i przez to sie zapominam ze mialam cc :p

Wlasnie wyszla od nas health visitor. To taki odpowiednik poloznej (choc polozne tez przychodzily). Maly zwazony (3340) i obecnie ma 51 cm :) zostalismy wychwaleni pod niebiosa ze to na samym cycku taki wykarmiony haha :) jak by mogla to by mnie chyba z tej dumy ze szczescia w tylek pocalowala :) a to dlatego ze tu Szkotki maja w d** karmienie i wala od razu z butla :)
    Sama jestem z siebie dumna :)
    Przeprowadzila ze mna taki wywiad ze siedziala ponad godz :) dostalismy ksiazke zdrowia dziecka, bajki, ksiazke, i pelno przydatnych info np o klubie dla mam w czwartki :)
    Zapisala nas tez na wizyte zeby spr poziom bilirubiny i spr ogolńie jeszvze malego :) idziemy w pn do szpitala na oddzial panda haha :)

Pochwale sie ze nadal jedziemy bez smoka :) moze sie obedzie choc do tego 4-6 tyg :) do ra tyle o nas bo sie pozygacie od nadmiaru info hahaha :)

Brzuchatki kochane betinka ma racje, kulajcie sie z brzuszkami i opierdylajcie poki czas :)
    Gratulacje dla nowych mamus i czekamy na nast zeby wszystkie tematy juz zeszly na kupska, baki i ulewańia :)

A my dzis po obiadku znow wycieczka. Jedziemy do muzeum transportu a jutro na lotnisko :)
    Aaaa no i jak w pon dobrze pijdzie na badanich to chyba kuoimy bilety do pl na koniec miesiaca :)

Pozdrawiamy :*

magdzia26, ofcooo, afrykanka, stardust87, Nelus lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Hela - podziwiam Twoją cierpliwość... :) Ja już bym w łep dostała :)
    Też podziwiam,że tydzień po terminie Hela podchodzi do tego tak spokojnie.ja mam termin jutro,a już po ścianach prawie chodzę taka jestem wqrwiona.....nie chciałam przenosić,koleżanka przenosiła i mała ma wszystkie oznaki tego,czyli łuszczącą się skórę,mniej tkanki tłuszczowej,no i koleżanka latała co drugi dzień w nerwach na ktg czy wszystko dobrze,a w domu nic innego nie robiła tylko liczyła ruchy.już sama nie wiem czy lepiej urodzić w 37 tygodniu czy w 42......

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna,justyna14 gratulacje!!!!!!!!
    A u mnie nadal nic. Nie skutkuja żadne metody. Muszę się wybrać na dluuugi spacer!

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i justyna gratulacje!!! Zastanawiałam się czy Olek jest Olkiem czy Aleksandrą;-)

• aswalda Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie doradzcie jaki jest dobry i nie koszmarnie drogi sterylizator do butelek?? Muszę zakupic,bo gotując w garze robi się ochydny osad :/

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    BlackLuna,justyna14 gratulacje!!!!!!!!
    A u mnie nadal nic. Nie skutkuja żadne metody. Muszę się wybrać na dluuugi spacer!
    Już nawet się wczoraj bzyknęłam:-D i tak naprawdę wiem,że nic nie pomaga.spacery,dupery,sprzątanie,bzykanie,normalnie jak się ma taka upartą bestię jak ja to nic jej nie ruszy:-) tylko mąż od rana chodzi i podśpiewuje zadowolony i zara mu walnę,bo ja jestem strzępkiem nerwow

• aswalda Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Już nawet się wczoraj bzyknęłam:-D i tak naprawdę wiem,że nic nie pomaga.spacery,dupery,sprzątanie,bzykanie,normalnie jak się ma taka upartą bestię jak ja to nic jej nie ruszy:-) tylko mąż od rana chodzi i podśpiewuje zadowolony i zara mu walnę,bo ja jestem strzępkiem nerwow
    Hehe mam to samo :) tykam jak bomba,ale nie mamy najgorzej. Tylko ciekawe jak będzie wygladac moje samopoczucie jak przenosze tyle co Szonka albo Hela- nawiasem podziwiam i trzymam kciuki zeby ruszyło! :) A najlepsze sa pytania to pani jeszcze nie urodziła?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 14:08

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    Hehe mam to samo :) tykam jak bomba,ale nie mamy najgorzej. Tylko ciekawe jak będzie wygladac moje samopoczucie jak przenosze tyle co Szonka albo Hela- nawiasem podziwiam i trzymam kciuki zeby ruszyło! :) A najlepsze sa pytania to pani jeszcze mię urodziła?
    Slysze to pytanie codziennie...jak nie od sąsiadów,to od siostry smsem,od koleżanki,od babek w sklepie.no jak idę z brzuchem wielkości arbuza albo i dwóch to chyba nie urodziłam! A jak odpowiadam,że jeszcze nie to drugie pytanie jest jeszcze lepsze-to kiedy urodzisz?do sklepu i warzywniaka przestałam chodzić,siostrze napisałam,ze jak urodzę to pierwsza się dowie,a do koleżanki nie odpisuje,bo ile razy dziennie mozna pytać o jedno
    Jestem sfrustrowaną grubą babą:-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 14:13

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejoooo!!!! Wróciliśmy :DD:D Bilirubina po 5 dniach ciągłej fototerapii spadła z 16 do 8 i dzięki temu już mogliśmy wyjść do domu. Co za ulga wykąpać się we własnej łazience, ogolić nogi i wypillingować stopy :PPP Filipek został przebadany od stóp do głów i ogólnie jest zdrowy, teraz tylko tę bilirubinę musimy kontrolować. Waży już 3200g i najmniejsze ubranka są już na niego za małe, bo jest mega długi:) Później wrzucę Wam kilka naszych fotek:)
    Poproszę o aktualną listę mamusiek rozpakowanych :):)

Do sterylizacji butelek są takie fajne foliowe torebki z medeli do mikrofalówki - na oddziale sprawdzają się rewelacyjnie.

Buziaki Wrześnióweczki :*:*:*:*

aswalda, magdzia26, Paula55, JagoodkaK, afrykanka, nenka, Kaarolina, K_A_M_A lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Slysze to pytanie codziennie...jak nie od sąsiadów,to od siostry smsem,od koleżanki,od babek w sklepie.no jak idę z brzuchem wielkości arbuza albo i dwóch to chyba nie urodziłam! A jak odpowiadam,że jeszcze nie to drugie pytanie jest jeszcze lepsze-to kiedy urodzisz?do sklepu i warzywniaka przestałam chodzić,siostrze napisałam,ze jak urodzę to pierwsza się dowie,a do koleżanki nie odpisuje,bo ile razy dziennie mozna pytać o jedno
    Jestem sfrustrowaną grubą babą:-D
    Tez się chyba zaszyje w domu i niech główkuja sobie ! :P SA SA sa

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo co ja moge? Nic nie zrobie, naeet nie wiedzialam ze planuja jakies testy, skurcze mam mocniejsze ;) do tego jednorazowe plamienie nic nie moge bede lezec i czekac dalej ehhh....boje sie tylko ze vedzie duzy i juz przenoszony za mocno... Mam nadzieje ze z malym wszystko ok!

Szonka to jak nie ma miejsca to co teraz???

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Dziewczyny bo co ja moge? Nic nie zrobie, naeet nie wiedzialam ze planuja jakies testy, skurcze mam mocniejsze ;) do tego jednorazowe plamienie nic nie moge bede lezec i czekac dalej ehhh....boje sie tylko ze vedzie duzy i juz przenoszony za mocno... Mam nadzieje ze z malym wszystko ok!

No w sumie masz rację,nic się na to nie poradzi.zostaje tylko czekanie:-)
    aswalda ja tak jakoś ostatnio mało w swojej okolicy przebywałam,a to na grzybach byłam,a to sprzątalam i nie wychodziłam.i sąsiadka do mnie,ze zastanawiała się z mężem czy już urodziłam,bo dawno mnie nie widzieli:-D przed tym nie uciekniesz:-D

• storczyk Ekspertka

Wysłany: 12 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna14 gratulacje :)

ja tez gdzie bym sie nie ruszyła to aby słysze "a ty jeszcz nie urodziłas?długo tak bedziesz chodzic?" no kuzwa zebym to ja jeszcze wiedziala, zaczynam robic sie kłebkiem nerwów,dzis staram sie cos non stop robic jabłka zesmazyłam zawekowałam, nalewke przefiltrowałam, posprzatałam i nadal nic sie nie dzieje, alez ona jest uparta chyba to po mnie ma ;) hehe

Tysia87, justyna14 lubią tę wiadomość

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mają wyglądać skurcze rozwierające? One mają iść z góry brzucha czy ściska się tylko zizel i dół brzucha?
    Bo mnie tak ściska w zizeli i nie wiem czy to już skurcze czy tylko Łucja się wierci ;P

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dziś odpowiadam,że juz urodziłam,tylki znowu zaszłam:-D

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:

Znalezli dla mnie miejsce :) jestem w grze :) hihi. moze zrobia mi test na oksy i pojdzie.

storczyk, magdzia26, JagoodkaK, Tysia87, afrykanka, ofcooo, nenka, verynice, aswalda, Kaarolina lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 1997 1998 1999 2000 2001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ