Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Bry dziewczynki
Ledwo żyje normalnie pól nocy nie spalam... nie wiem co jest gorsze chrapiacy m czy placzacy niemowlak ( drugiego jeszcze nie mam)... udusic idzie tego mojego P nawet w salonie nie da się spaćchyba jakiś tłumik mu kupie
fabiola lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny. My nadal w szpitalu. Jak crp w niedziele bedzie wystarczająco niskie to nas puszcza do domu.
Wczoraj byłam najszczęśliwsza osoba na świecie az z tego szczęścia ryczalam jak głupia
A dziś czuje sie jak wyrodna szmata ktora robi krzywdę swojemu dziecku bo nie chce karmić piersia:-( i w ogóle to go nie kocham i bedzie kryminalista bo 90% kryminalistów nie było karmionych piersia. Mowię wam czuje sie tragicznie -
Beataa25 wrote:To białko wyszło wczoraj a tak szczerze to nie wiadomo od kiedy bo ostatni raz mocz sprawdzali mi dawno temu ale pewnie dla tego że ciśnienie było idealne. Usg zrobili mi dwa w ciągu 3 godzin ale drugie było bardzo krótkie. Ciśnienie teraz mam 145/98 ciekawe czemu tak na koniec wyszło.
Betinka, bidulko...kup chustę ona naprawdę działa cuda i ułatwia funkcjonowanie.. już od pierwszych dni życia maluszka można chustować..
Staje się tez spokojniejszy itd. Owijasz go ciasno jakims otulaczem lub pieluszką podczas snu? -
Karolaa ja nie bylam karmiona piersia i moj brat rowniez nie byl , jak widac psychopatami nie jestesmy
jestem pewna e to hormony, a ty jestes super mamusia i nie mysl inaczej. A wszyscy dokladnie wiemy ze bardzo kochasz swojego maluszka
Jestem pewna ze jutro bedziesz miala lepszy humor.
Trzymam kciuki zebyscie szybko mogli pojsc do domku
BlackLuna sereczne gratulacjeDorodna kluseczke masz
Aleksa. Wawa my czekamy na wiesci.
A tak w ogole to dzien dobry wszystkimkarolcia:)))), magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, my dzis byliśmy na kontrolnej wizycie u pediatry no i niestety mały nie przybiera na wadze tak jak powinien i mamy dokarmianie, z czego ja akurat sie ciesze bo widziałam że mały sie męczy przy piersi i zasypia nie do końca najedzony. Ja już miałam fazę żeby całkowicie przejść na mm ale pani dr narazie uspokaja i każe dokarmiać mm 3 razy dziennie a za tydzień kontrola wagi.
Jak teraz byliśmy w szpitalu to przybrał na wadze przez kroplówki z glukozą i waży 3400 ale to niewiele jak na prawie miesięcznego niemowlaka, mam nadzieję że mały będzie tolerował to nowe mleczko i zacznie przybierać na wadze.
Szymuś śpi po jedzonku w zależności od tego jak dużo zje, od 1,5 godzinki do 3 godzin, czasami trochę pomarudzi ale nie ma tragedii. Ja też się zastanawiałam nad herbatką koperkową bo mały podczas jedzenia strasznie sie pręży aż trudno mu ssać, ale po dzisiejszej wizycie poczekam jeszcze 2 dni i zobaczę jak mały bedzie tolerował mm.
Brzuchatki trzymajcie sie, jedzcie na co macie ochotę i wysypiajcie sie bo po porodzie już nie bedzie na to czasu
Edit: BlackLuna serdeczne gratulacje mojemu miesięcznemu Szymkowi sporo brakuje do Twojej kluseczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 11:30
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
Karolaaa91 wrote:Czesc dziewczyny. My nadal w szpitalu. Jak crp w niedziele bedzie wystarczająco niskie to nas puszcza do domu.
Wczoraj byłam najszczęśliwsza osoba na świecie az z tego szczęścia ryczalam jak głupia
A dziś czuje sie jak wyrodna szmata ktora robi krzywdę swojemu dziecku bo nie chce karmić piersia:-( i w ogóle to go nie kocham i bedzie kryminalista bo 90% kryminalistów nie było karmionych piersia. Mowię wam czuje sie tragicznie
kochana rób swoje i nie patrz na innych.afrykanka lubi tę wiadomość
-
Pralinko myślisz ze te nakładki cas dadzą??? My kupiliśmy jakiś spray ale nic nie pomaga
Jeszcze ja to jakoś przecierpie ale najbardziej się boje jak się Nikos pojawi ze będzie mój P go budził tym chrapaniemWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 11:38
-
nick nieaktualnydziewczyny powiedzcie mi czu czujecie jakby wasze dzieci uderzaly glowa w kanal rodny? wczoraj moja sie wsciekla i myslalam ze zwariuje z bolu, ;lzy mi ciekly bo mnie az ponosilo. Czy to normalne?Boje sie o nia , moze sie wydostac nie moze czy jak? dzis id edo poloznej ale oni to w dupie maja!!! ;(
-
verynice wrote:Mi się wydaje, że w tabelce Migotka ma zły termin porodu wpisany w nawiasie bo ona była jeden dzień do tyłu ode mnie...ja termin na 15.09 to ona na 16.09... ale może coś mylę
Poprawione
Betinka dzieci lubią pierwsze miesiące w chuście siedzieć, bo mają pozycję jak w macicy, czują bicie serca i zapach matki. Jak się chodzi to są kołysane i zazwyczaj przesypiają cały pobyt w chuście. Kiedyś babka na wykładach 11 godzin dzieciaka tak miała z przerwami na karmienie i pieluchę . W szoku byłam, ani mruknięcia. Może spróbuj chociaż na ten czas jak sama jesteś.verynice lubi tę wiadomość
-
afrykanka wrote:Karolaa ja nie bylam karmiona piersia i moj brat rowniez nie byl , jak widac psychopatami nie jestesmy
a ja nie byłam karmiona piersią i jestem trollem na forach, sa sa sa :> :> :>magdzia26, betinka, karolcia:)))), afrykanka, JagoodkaK, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Fipsik, przekonujesz mnie coraz bardziej. Nie wiem nawet vzy przypadkirm mojej siostrze nie zostala po dzieciach, nieuzywana...
W ogole to jutro 26 stopni ma byc u nas i wybieram sie z mlodym na pierwszy spacer w wozku
Karolaa, nic sie nie martw i nie obwiniaj! Wiadomo,ze mleko matki jest wartosciowe, ale od mm jeszcze nikt nie umarlPrzytulaj dzieciaczka ile wlezie i ciesz sie nim,zamiast sobie wkrecac glupotki
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Miala ktoras test oxy? Mi podlaczyli wlasnie gdybyscie zobaczyly moje zaskoczenie az polozna zwatpila
czytalam ze trzeba na czczo a ja pochlonelam juz dawno mega sniadanie
dawka zaczela sie o 25ml/h teraz mam jyz 120ml/h
-
Ach, mam juz wyprobowane pieluchy Pampersa i Dada, Pampersy podraznialy Matika, szczegolnie w uda, a Dada sa swietne! Az sie musze do Biedy wybrac po zapas, bo sie naprawde sprawdzaja. Maja bardziej przepuszczalna dla powietrza zewnetrzna warstwe, ale ani razu nie przeciekly mimo duzej produkcji siuskow i mokrej kupki.
Vitella Oilbath do kapieli mimo obecnosci tego przekletego PEGu sprawdza sie rewelacyjnie. Mlody ma nieskazitelna skore. W szpitalu go kapali w Nivea i byl caly czerwony, a tu ekstra. Po kapieli tylko smaruje go pod paszkami i na stopkach kremikiem.https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Kaarolina wrote:Betinka u Nas od kilku dni powrociki cieplo i az sie czlowiekowi chce z donu wychodzichttps://www.maluchy.pl/li-68923.png
-
Fipsik wrote:Karola pytałas o uczucie ze w kanał wchodzi. Ja tak mam czasami, ale dzisiaj to mnie oprócz kości ogonowej cała dupa boli. Jakby mi wszystkie nerwy w miednicy ucisnela... oj schodzi chyba coraz niżej. Może faktycznie po wystawie urodze
Mialam takie skurcze,ze kilka godzin i by sie urodzil.
karolcia:)))) lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png