X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust, a ile i jak czesto mu dajesz herbatke?

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry dziewczynki :)
    Ledwo żyje normalnie pól nocy nie spalam... nie wiem co jest gorsze chrapiacy m czy placzacy niemowlak ( drugiego jeszcze nie mam)... udusic idzie tego mojego P nawet w salonie nie da się spać :/ chyba jakiś tłumik mu kupie :P

fabiola lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. My nadal w szpitalu. Jak crp w niedziele bedzie wystarczająco niskie to nas puszcza do domu.
    Wczoraj byłam najszczęśliwsza osoba na świecie az z tego szczęścia ryczalam jak głupia :-)

A dziś czuje sie jak wyrodna szmata ktora robi krzywdę swojemu dziecku bo nie chce karmić piersia:-( i w ogóle to go nie kocham i bedzie kryminalista bo 90% kryminalistów nie było karmionych piersia. Mowię wam czuje sie tragicznie :-(

atdci09kamv7205a.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beataa25 wrote:
    To białko wyszło wczoraj a tak szczerze to nie wiadomo od kiedy bo ostatni raz mocz sprawdzali mi dawno temu ale pewnie dla tego że ciśnienie było idealne. Usg zrobili mi dwa w ciągu 3 godzin ale drugie było bardzo krótkie. Ciśnienie teraz mam 145/98 ciekawe czemu tak na koniec wyszło.
    U mnie sprawdzają mocz podczas każdej wizyty..A może tak wyszło m=bo dziecko cosik uciska itp.

Betinka, bidulko...kup chustę ona naprawdę działa cuda i ułatwia funkcjonowanie.. już od pierwszych dni życia maluszka można chustować..
    Staje się tez spokojniejszy itd. Owijasz go ciasno jakims otulaczem lub pieluszką podczas snu?

• pralinka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, mój też chrapie ehh chyba dzisiaj kupimy w drogerii takie nasadki na nos.. bo ciężko wytrzymac..

Karola, wdech wydech wdech wydech
    Skąd ten kryzys? Czemu nie chcesz karmić?

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa ja nie bylam karmiona piersia i moj brat rowniez nie byl , jak widac psychopatami nie jestesmy ;) jestem pewna e to hormony, a ty jestes super mamusia i nie mysl inaczej. A wszyscy dokladnie wiemy ze bardzo kochasz swojego maluszka :) Jestem pewna ze jutro bedziesz miala lepszy humor.

Trzymam kciuki zebyscie szybko mogli pojsc do domku :)

BlackLuna sereczne gratulacje :) Dorodna kluseczke masz :)

Aleksa. Wawa my czekamy na wiesci.

A tak w ogole to dzien dobry wszystkim :)

karolcia:)))), magdzia26 lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, my dzis byliśmy na kontrolnej wizycie u pediatry no i niestety mały nie przybiera na wadze tak jak powinien i mamy dokarmianie, z czego ja akurat sie ciesze bo widziałam że mały sie męczy przy piersi i zasypia nie do końca najedzony. Ja już miałam fazę żeby całkowicie przejść na mm ale pani dr narazie uspokaja i każe dokarmiać mm 3 razy dziennie a za tydzień kontrola wagi.
    Jak teraz byliśmy w szpitalu to przybrał na wadze przez kroplówki z glukozą i waży 3400 ale to niewiele jak na prawie miesięcznego niemowlaka, mam nadzieję że mały będzie tolerował to nowe mleczko i zacznie przybierać na wadze.

Szymuś śpi po jedzonku w zależności od tego jak dużo zje, od 1,5 godzinki do 3 godzin, czasami trochę pomarudzi ale nie ma tragedii. Ja też się zastanawiałam nad herbatką koperkową bo mały podczas jedzenia strasznie sie pręży aż trudno mu ssać, ale po dzisiejszej wizycie poczekam jeszcze 2 dni i zobaczę jak mały bedzie tolerował mm.

Brzuchatki trzymajcie sie, jedzcie na co macie ochotę i wysypiajcie sie bo po porodzie już nie bedzie na to czasu ;)

Edit: BlackLuna serdeczne gratulacje mojemu miesięcznemu Szymkowi sporo brakuje do Twojej kluseczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 11:30

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Czesc dziewczyny. My nadal w szpitalu. Jak crp w niedziele bedzie wystarczająco niskie to nas puszcza do domu.
    Wczoraj byłam najszczęśliwsza osoba na świecie az z tego szczęścia ryczalam jak głupia :-)

A dziś czuje sie jak wyrodna szmata ktora robi krzywdę swojemu dziecku bo nie chce karmić piersia:-( i w ogóle to go nie kocham i bedzie kryminalista bo 90% kryminalistów nie było karmionych piersia. Mowię wam czuje sie tragicznie :-(
    Nie martw się, ja tez nie bede karmić. Kupilam laktatir, będę ściągać pokarm i dostanie z butelki. Nie czuje sie przez to gorszą mamą. Mam awersje do karmienia piersią i nikt mnie nie zmusi, nie chce by trauma sprzed lat powróciła przy wlasnym dziecku.
    kochana rób swoje i nie patrz na innych.

afrykanka lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralinko myślisz ze te nakładki cas dadzą??? My kupiliśmy jakiś spray ale nic nie pomaga :/
    Jeszcze ja to jakoś przecierpie ale najbardziej się boje jak się Nikos pojawi ze będzie mój P go budził tym chrapaniem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 11:38

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny powiedzcie mi czu czujecie jakby wasze dzieci uderzaly glowa w kanal rodny? wczoraj moja sie wsciekla i myslalam ze zwariuje z bolu, ;lzy mi ciekly bo mnie az ponosilo. Czy to normalne?Boje sie o nia , moze sie wydostac nie moze czy jak? dzis id edo poloznej ale oni to w dupie maja!!! ;(

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Mi się wydaje, że w tabelce Migotka ma zły termin porodu wpisany w nawiasie bo ona była jeden dzień do tyłu ode mnie...ja termin na 15.09 to ona na 16.09... ale może coś mylę ;)

Poprawione :)

Betinka dzieci lubią pierwsze miesiące w chuście siedzieć, bo mają pozycję jak w macicy, czują bicie serca i zapach matki. Jak się chodzi to są kołysane i zazwyczaj przesypiają cały pobyt w chuście. Kiedyś babka na wykładach 11 godzin dzieciaka tak miała z przerwami na karmienie i pieluchę . W szoku byłam, ani mruknięcia. Może spróbuj chociaż na ten czas jak sama jesteś.

verynice lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Karolaa ja nie bylam karmiona piersia i moj brat rowniez nie byl , jak widac psychopatami nie jestesmy ;)

a ja nie byłam karmiona piersią i jestem trollem na forach, sa sa sa :> :> :>

magdzia26, betinka, karolcia:)))), afrykanka, JagoodkaK, stardust87 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, przekonujesz mnie coraz bardziej. Nie wiem nawet vzy przypadkirm mojej siostrze nie zostala po dzieciach, nieuzywana...

W ogole to jutro 26 stopni ma byc u nas i wybieram sie z mlodym na pierwszy spacer w wozku :)

Karolaa, nic sie nie martw i nie obwiniaj! Wiadomo,ze mleko matki jest wartosciowe, ale od mm jeszcze nikt nie umarl :) Przytulaj dzieciaczka ile wlezie i ciesz sie nim,zamiast sobie wkrecac glupotki :)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka u Nas od kilku dni powrociki cieplo i az sie czlowiekowi chce z donu wychodzic ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka ja już chustę pożyczyłam od szwagierki i jak będzie trzeba to i na zajęcia będzie ze mną w chuście chodzić :D znaczy wisieć :D

betinka, afrykanka, Paula55 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miala ktoras test oxy? Mi podlaczyli wlasnie gdybyscie zobaczyly moje zaskoczenie az polozna zwatpila ;) czytalam ze trzeba na czczo a ja pochlonelam juz dawno mega sniadanie ;) dawka zaczela sie o 25ml/h teraz mam jyz 120ml/h

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, mam juz wyprobowane pieluchy Pampersa i Dada, Pampersy podraznialy Matika, szczegolnie w uda, a Dada sa swietne! Az sie musze do Biedy wybrac po zapas, bo sie naprawde sprawdzaja. Maja bardziej przepuszczalna dla powietrza zewnetrzna warstwe, ale ani razu nie przeciekly mimo duzej produkcji siuskow i mokrej kupki.

Vitella Oilbath do kapieli mimo obecnosci tego przekletego PEGu sprawdza sie rewelacyjnie. Mlody ma nieskazitelna skore. W szpitalu go kapali w Nivea i byl caly czerwony, a tu ekstra. Po kapieli tylko smaruje go pod paszkami i na stopkach kremikiem.

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola pytałas o uczucie ze w kanał wchodzi. Ja tak mam czasami, ale dzisiaj to mnie oprócz kości ogonowej cała dupa boli. Jakby mi wszystkie nerwy w miednicy ucisnela... oj schodzi chyba coraz niżej. Może faktycznie po wystawie urodze ;)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Betinka u Nas od kilku dni powrociki cieplo i az sie czlowiekowi chce z donu wychodzic ;)
    No ja jeszcze nie bylam, choc tez od kilku dni jest pieknie, przez ta moja pijawke. Ale mysle, ze 9 dni zycia przy 26 stopniach to zadne ryzyko i jutro sie wylonie z nory.

• betinka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Karola pytałas o uczucie ze w kanał wchodzi. Ja tak mam czasami, ale dzisiaj to mnie oprócz kości ogonowej cała dupa boli. Jakby mi wszystkie nerwy w miednicy ucisnela... oj schodzi chyba coraz niżej. Może faktycznie po wystawie urodze ;)
    Mati w dniu cc sie tak sam pchal i skurcze go tak cisnely, ze jak go wyjeli, to mial taki grzebien przez srodek glowy jak irokez :D Mialam takie skurcze,ze kilka godzin i by sie urodzil.

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

‹‹ 1995 1996 1997 1998 1999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ