Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc kobitki
BlcakLuna gratulacjei trzymam kciuki za nastepne w kolejce.
U mnie nadal cisza nic sie nie dzieje tylko te same bolesci z rana co zawsze ale to samo przechodzi, juz sie nastawiam na wywoływanie porodu bo samo to sie nie rozkreci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 09:04
-
AniaDS wrote:A kiedy, to nie wiem. Termin miałam na wczoraj. Dzisiaj od rana mam lekkie skurcze, więc może po mału coś się rozkręci. Jakbym nie urodziła, to 18.09 mam się zgłosić na wywołanie.
-
Beataa25 wrote:Tak leżę sobie i czekam na skurcze.wczoraj miałam wizytę kontrolna u położnej i wyszło mi wysokie ciśnienie i białko w moczu, a zawsze wyniki miałam idealne no ale od razu kobitka zadzwoniła do szpitala kazali mi od razu przyjechać i robili różne badania w tym usg i sprawdzili Rozwarcie było na 3cm to mi jeszcze zrobili masaż szyjki o zgrozo! Następnie stwierdzili ze ciśnienie nie spada i będę rodziła bo i tak ciąża donoszona a ze nie mieli wolnych miejsc u siebie dzwonili do innego szpitala żeby mi łóżko szykował no to pojechałam. Tutaj znowu komplet badań i decyzja ze podają mi coś na wywołanie nie pamiętam tej nazwy ale to na pewno nie oksy, pije małe ampułki co parę godz juz wypiłam 4 ale dalej nic tylko coraz częściej mi brzuch twardnieje ale bezboleśnie. Męczy mnie juz to czekanie..
Ja dzisiaj jadę do gin, zobaczymy co powie..A powiedz mi robili Ci za każdy razem USG odkąd wyszło biało w moczu etc.?
Ja miałam tydzień temu usg, dzisiaj znowu wizyta i nie bardzo bym chciała kolejne usg w takim krótkim czasie..ale jeśli to mus to okey -
hela wrote:Storczyk ja mam tak juz hoho i tez nadal nic
normalnie nerwicy sie nabawie,jedne kobitki rodza z zaskoczenia a tu jak na zlosc nic sie nie dzieje, oszaleje chyba juz doczekac sie nie mogewszystko juz czeka na małą a jej sie nie spieszy.
-
To białko wyszło wczoraj a tak szczerze to nie wiadomo od kiedy bo ostatni raz mocz sprawdzali mi dawno temu ale pewnie dla tego że ciśnienie było idealne. Usg zrobili mi dwa w ciągu 3 godzin ale drugie było bardzo krótkie. Ciśnienie teraz mam 145/98 ciekawe czemu tak na koniec wyszło.
-
BlackLuna gratulacje!
na dzisiaj aleksa.wawa ma zaplanowana cc, justyna pewnie tez dzis urodzi, no Gosia może się sprężyładny wysyp będzie
Moja nocka prawie nieprzespana, brzuch sie stawiał, skurcze co 2 godz (ale chociaz regularne) . Od rana boli mnie dół brzucha, a od wieczora krzyż z kością ogonową. Ledwo łażę
Dobrze, że psy dopiero o 15 na dwór to może się jakoś rozkręcę do tego czasu. Kurcze te ostatnie tygodnie to jakaś masakra
-
Ja od wczoraj tez się mecze ze skurczami, brzuch w nocy bolał bardzo, dziś trochę mniej, ale zobaczymy co to będzie jak wstane. Wizyta dopiero w przyszłym tygodniu.
Do dziewczyn ktore zastanawiaja sie nad macierzyńskim - do 14 dni po porodzie do pracodawcy trzeba dostarczyć akt urodzenia dziecka i wniosek o urlop macierzyński: podstawowy, dodatkowy i rodzicielski. To wszystko jeśli staracie się o roczny na 80%. -
Nooo, BlackLuna dalas czadu! Gratulacje!
Dziewczyny nierozpakowane, jesli Wam zycie mile, chodzcie z tymi brzuchami chocby i do swiat! Ja normalnie wysiadamKazdy dzien jest inny i nieprzewidywalny. Druga noc z rzedu zarwana, chyba bol brzuszka. A teraz nawet nie mam jak sniadania zrobic/zjesc, bo wyjec bez cycka dostaje spazmow. Normalnie jeszcze kilka takich dni i nocy i popelnie harakiri! A najgorsze jest to, ze on jest taki niedobry jak jestesmy sami. Jak sie wszyscy schodza po pracy, to ten spi jak zabity i sie nie da fo dobudzic na zarcie, wiec doje cycki laktatorem. Szkoda,ze Tracy Hogg pominela typ dziecka, dla ktorego nie ma opcji wylezec samemu chocby 5 minut bez ryku
Ratunku
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
My juz po badaniu... Szyjka nadal krotka, w kierunku kosci krzyzowej, na opuszek. Glowka napiera lekko... Ulozona juz prawidlowo wiec powinna wchodzic ale powiedzial ze na sile go nie wepcha tam...na razie czekamy bo mamy jeszcze tydzien wiec na sile go nie bedzie zmuszal i damy mu jeszcze szanse wiec czekamy czy sie cos rozwinie...
Storczyk ja jyz tydzien po terminie wiec nawet mi nie mow -
Betinka a macie chuste? Nie pamiętam kto był przeciwny, mówiąc , że to wygląda jak afrykanka na polu z dzieckiem.. Mam nadzieję, że nie Ty
Jak mały wyjec nie umie bez Twojego dotyku żyć, to jakbyś go uwiązała na sobie w chuście to zapewne by przespał większość czasu a Ty spokojnie i śniadanie byś zjadła z nim na cycach i siku zrobiła. Może prasowanie i gotowanie warto odpuścić, co by małego nie poparzyć.. ale tak to wszystko idzie zrobić z dzieckiem w chuście. -
Betinka z wyjcem nie pomogę bo Hubson jest wyjątkowo spokojny. Po karmieniu trochę go pobujam, trochę pogłaszczę po główce w łóżeczku i jest spokój. Ale na te problemy brzuszkowe u nas doskonale sprawdza się herbatka koperkowa. Nie zadziałała od razu, dopiero po 2 dniach, ale jest duża poprawa. Teraz wieczorem poplacze 20-30 minut z przerwami i tyle. W nocy spokój nawet jak kupa idzie. A wcześniej to była jakaś histeria.
Paula55 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Stardust, no wlasnie dzisiaj mi soe przypomnialo,ze mam herbatke HIPPa koperkowa, dzisiaj mu zapodam, bo jeszcze troche i przestaniemy sie lubic.
Fipsik, ja do chusty nic nie mam, moze to jest mysl! Normalnie nie mam pomyslow... Mam nadzieje,ze to przejsciowe, taki szok po cc u niego... Nie chce sie na ta moja slodycz denerwowac, ale mam granice wytrzymaloscihttps://www.maluchy.pl/li-68923.png