X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Poczekaj na mojego synka:-)
    BlackLuna oraz Krzyśku-mężu BlackLuny;-) gratulujemy córeczki i czekamy na fotki kluseczki

tysia a tobie przed porodem beda szacowac wstepna wage dziecka? w UK nie ma szans zeby okreslic wage, mowia mi tylko ze duza jest, a ostatnio uslyszlam ze nawet 5kg da sie urodzic, no pewnie ze sie da pomyslalam, a dupa w strzepach i wytrzeszcz oczu w gratisie!!!;)

• Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2014, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Podali mi jakiś płyn na wywołanie godzinę temu i maja przyjść jeszcze raz podać to samo a mi się kurde nic nie dzieje tzn mam często skurcze ale bezbolesne hmm ciekawe jak się dalej akcja rozwinie.
    Gratulacje dla black luny :)

Nelus lubi tę wiadomość

thiki0a.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna gratuluję :) ładnego pulpecika wychodowalas w brzusiu :) nie mogę doczekać się foteczke :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    tysia a tobie przed porodem beda szacowac wstepna wage dziecka? w UK nie ma szans zeby okreslic wage, mowia mi tylko ze duza jest, a ostatnio uslyszlam ze nawet 5kg da sie urodzic, no pewnie ze sie da pomyslalam, a dupa w strzepach i wytrzeszcz oczu w gratisie!!!;)
    Nie wiem szczerze mówiąc:-)ale z miesiąc temu ważył 3000,a jak przenosze,na co niestety się zapowiada to też się kluseczki dochowam.może mi jutro zrobią usg i mniej więcej wagę oszacują.dupa w strzępach,zizel jak czarna dziura,wytrzeszcz oczu i trauma na resztę zycia,no ale to nasza dupa,a nie lekarzy:-)wiec co im tam.

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Nie wiem szczerze mówiąc:-)ale z miesiąc temu ważył 3000,a jak przenosze,na co niestety się zapowiada to też się kluseczki dochowam.może mi jutro zrobią usg i mniej więcej wagę oszacują.dupa w strzępach,zizel jak czarna dziura,wytrzeszcz oczu i trauma na resztę zycia,no ale to nasza dupa,a nie lekarzy:-)wiec co im tam.

tysia nie strasz !!

Tysia87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beataa25 wrote:
    Podali mi jakiś płyn na wywołanie godzinę temu i maja przyjść jeszcze raz podać to samo a mi się kurde nic nie dzieje tzn mam często skurcze ale bezbolesne hmm ciekawe jak się dalej akcja rozwinie.
    Gratulacje dla black luny :)

trzymaj sie tam kochana:)

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja. Wiedzialam kiedy sie obudzić.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black Luna i Krzysiek! Gratulacje :)
    Beatka Powodzenia :)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też :-) gratulacje dla blackluny i jej rodzinki <3
    Mnie obudziły wymioty a z reszta cały dzień miałam do dupy 2 co chwilę miałam nadzieję że to ta 2 jak u migoty a tu dalej nie
    Justyna odezwij się
    Beata trzymam kciuki :-)

• nenka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i proszę o zmianę na liście bo termin mi zmieniła na 19.09. Dziękuję :-)

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    A mnie sprawa połogu meczy...i stad moje pytanie do dziewczyn w okresie połogu - jak to wygląda w ogóle? Leży się bez majtek z gola zizel a co jak trzeba wstać do dziecka? I czego ma się niby trzymać ten podkład poporodowy? Luzem go się ma miedzy nogami? A w nocy jak?? I w domu?? Masakra...
    Kochana podpaski poporodowe do majtek siateczkowych i tak po szpitalu pomykasz. Ja w domu juz zwykłe bawełniane nosiłam i przerzuciłam się na zwykłe podpaski maxi. Traz 12 dni ppo porodzie już normalne podpaski bo krwawienie mniejsze. Ja miałam łyżeczkowanie i z tego powodu na początku więcej krwawiłam. Ogólnie trzeba często zmieniać podpaski bo odchody poporodowe bardzo śmierdzą. I jeszcze rada żeby podmywać się po każdej wizycie w toalecie. Ja mam małą butelkę wody i na kibelku sobie z niej podmywam. A rano i wieczorem tantum rosa polecam działa znieczulająco i odkażająco.

verynice lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla a kiedy moglas usiąść na tylku? I jak to jest jak chcesz zrobic kupe. Ja to sie boje ze od parcia szwy mi popekaja

• verynice Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna gratuluje kochana!!! :)

Diabla a właśnie moja ginka mówiła żeby zizel wietrzyć kiedy to tylko możliwe i w szpitalu też niechętnie na majtki patrzą bo pytałam położna podczas oprowadzania po oddziale... Dla mnie to czarna magia funkcjonowanie podczas połogu :(

Noc bez męża jakoś przespana, bez większych ekscesów... Teraz trochę brzuch się stawia...nie mogę doczekać się dzisiejszej wizyty..smiac mi się chce z samej siebie, bo na poprzedniej wizycie nie chciałam się rejestrować na dziś bo zapowiedzialam, ze do tego czasu na pewno urodzę i głęboko w to wierzyłam...o ja naiwna!
    Ciekawe jak tam justyna14???

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackluna gratuluję! Duża kluseczke tam wyhodowalas :D nie mogę doczekać się zdjecia!

Verynice ja krocza nie wietrze, ciężko byłoby mi na poczatku leżeć bez majtek jak krew się lala i trzeba było wstawać co chwilkę do dziecka. Ogólnie to nie mogę doczekać się kiedy skoczy się okres pologu, będę mogła się po przytulać z mężem, poćwiczyć, no i te cholerne hormony przestaną buzowac! Nic przyjemnego

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim mamusiom ktore urodzly - gratuluje :)

Tym co rodza, maja cc lub czekaja by tylko jechac na porodowke - trzymam mocno kciuki :)

My nadal w szpitalu. Ja mam sie dobrze choc polog to rzeczywiscie utrapienie boskie. Mala tez jest kochana, zreszta dzisiaj dala mi pospac 6 godz w nocy i 5 godz po poludniu, o matko cieszylabym sie jakby jej to zostalo. Co do jedzonka to ciezko ja do tego zmusic. Je rzadko i nawet ciagnac nie chce przez moje wklęsle sutki, no ale kupie nakladki i mysle ze po tym to bedzie tylko dobrze.

Hmm co mialam jeszcze napisac. Aaaaaa do szpitala przyszedl fotogral ktory zrobil malej 20 zdjec do albumu i reszte zdjec na plyte za 160zl. No i tez juz w sobote wychodzimy do domku ahh nie moge sie doczekac tych wspolnych chwil we trojke

Nelus lubi tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia 6h bez budzenia się ? Moja po takim czasie chyba by mi całe cycki pogryzla z głodu :D

201703012752.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna i inne mamusi ktore urodzily ktore przegapilam gratulacje!!!!

Ja nadal z brzuchem w nicy nic nie ruszylo ehh....

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna moje gratulacje!!! Fajna Pyzunia :)) zdrowka dla Was :))

Beata powodzenia :)

Justyna jak sytuacja na froncie??

Edit. A za nami kolejna ciezka noc z serii boli brzunio.. ale dalismy rade ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 07:29

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, wszystkiego najlepszego dla Krzysia z okazji ukończenia 4 tygodnia! Ty mi powiedz kiedy to zlecialo?! Szook!

Kaarolina lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice sama jestem w szoku !!!tak miten czas ucieka przez palce a pomyslec ze dopiero by sie wykluwal z brzucha :) i oczywiscie dziekujeeemy z Krzysiolkiem :))) w sumie trudno uwierzyc ale On za 3dni bedzie mial juz MIESIAC :O

verynice lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
‹‹ 1992 1993 1994 1995 1996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ