X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde pierdziele teraz się nie będę zastanawiać nad pierdołami.zapytam o to zwolnienie w szpitalu pojutrze.a ta polozna mi dziś przez telefon mówi,żeby mąż zadziałał na wywołanie.więc jej mówie,że probowałam już spacerów,przysiadów-zbierałam grzybki,schody,itp.a ona do mnie gada,że jeśli coś to tylko seks zadziała.ale ja nie chce!!!:-D
    A ja znowu namawiam Michała od dawna żeby się dla rozluźnienia piwa napił,to on nie.i tak już za dwa miesiące ma....co ja bym dała,żeby się piwka z soczkiem napić:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Jagoodka a czemu nie chce kangurować? Dla mnie to dziwne strasznie :|
    Bo on tego nie kuma i uwaza to za wymysł.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Bo on tego nie kuma i uwaza to za wymysł.
    Jak nie kuma.przeciez to maluszek leży skóra do skóry:-)

• storczyk Ekspertka

Wysłany: 11 września 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy :)
    ja ide spac z nadzieja ze cos w nocy sie zacznie :) hehe

Tysia87 lubi tę wiadomość

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 11 września 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Ja ide w sobotę i spytam.ale mój gin mi dał równo do 13 i tlumaczyl ze od 14 juz macierzyński mi się liczy.no i niech się liczy byleby mi 100% nie płacili przez pół roku i 60%przez nastepne pól, tylko 80% przez cały rok.podobno można iść po l4 do internisty tak piszą babki na necie,ale po co?

Internista też może dać zwolnienie, np. można powiedzieć, że gardło boli, albo masz katar itp.
    Ja mam zwolnienie do dzisiaj. Moja gin powiedziała, że na ip ktoś wypisze mi dalsze zwolnienie, ale wątpię, bo jak pytałam lekarza, co mi sprawdzał ktg, to oczywiście powiedział, że mogę iść wcześniej na macierzyński. Pierdzielę to i nie będę się prosić. Na pewno na dniach urodzę- max 18. 09 mam zgłosić się na wywołanie, więc trudno, o ten tydzień będę miała krótszy urlop.

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia bo to facet jest!!!

Tysia87 lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Tysia bo to facet jest!!!
    No tak:-D

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaDS wrote:
    Internista też może dać zwolnienie, np. można powiedzieć, że gardło boli, albo masz katar itp.
    Ja mam zwolnienie do dzisiaj. Moja gin powiedziała, że na ip ktoś wypisze mi dalsze zwolnienie, ale wątpię, bo jak pytałam lekarza, co mi sprawdzał ktg, to oczywiście powiedział, że mogę iść wcześniej na macierzyński. Pierdzielę to i nie będę się prosić. Na pewno na dniach urodzę- max 18. 09 mam zgłosić się na wywołanie, więc trudno, o ten tydzień będę miała krótszy urlop.
    Ja to samo.nie będę się w tym szpitalu nikogo prosić o l4.zapytam tylko jak to rozwiązać,żeby mi podzielili ten macierzynski na 80% i tyle.czy muszę przed porodem to zglosic czy po.a tak jak mówisz tydzien urlopu macierzynskiego mnie nie zbawi,bo i tak planuje rozpoczac pracę w szkole czyli 1.09 musze na rozpoczeciu się pojawic:-)

• AniaDS Ekspertka

Wysłany: 11 września 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87, u mnie księgowa powiedziała, że po porodzie mam zgłosić się z oryginałem aktu urodzenia dziecka i peselem i dopiero wtedy zadeklaruję, jaki chcę macierzyński.

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela silo mi sie, ze ja Ciebie w szpitalu odwiedzilam. Ty lezalas w lozku przy oknie, bylas bardzo zadowolona i w ramionach mialas rozowego dzidziusia, ktory byl owiniety w pieluszke flanelowa :)

hela lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 11 września 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    z Puław

Ewi25, to ja pochodzę z Kurowa, a mieszkam w Lbn ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 23:04

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaDS wrote:
    Tysia87, u mnie księgowa powiedziała, że po porodzie mam zgłosić się z oryginałem aktu urodzenia dziecka i peselem i dopiero wtedy zadeklaruję, jaki chcę macierzyński.
    Spoko.dziękuję:-)

• hela Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Hela silo mi sie, ze ja Ciebie w szpitalu odwiedzilam. Ty lezalas w lozku przy oknie, bylas bardzo zadowolona i w ramionach mialas rozowego dzidziusia, ktory byl owiniety w pieluszke flanelowa :)

Nawet zalatwie sobie lozko przy oknie ;) wymienie Assantea bo oni juz jutro wychodza ;) pieluszki flanelowe mam zadne tam rozki itp wiec tez sie zgadza ;) nic tylko pozostaje jrszcze urodzic :)

afrykanka lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie sprawa połogu meczy...i stad moje pytanie do dziewczyn w okresie połogu - jak to wygląda w ogóle? Leży się bez majtek z gola zizel a co jak trzeba wstać do dziecka? I czego ma się niby trzymać ten podkład poporodowy? Luzem go się ma miedzy nogami? A w nocy jak?? I w domu?? Masakra...

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoodka a mówiłaś mu, że przede wszystkim to chodzi o to, żeby matka była spokojna, że dziecko jest w ramionach ojca a nie w zimnym szklanym łóżeczku samo? Przecież to trwa jakieś pół godziny, jeżeli z matką jest wszystko ok po cc..

Ja się martwię co z psami będzie tyle godzin , same biedne w domu :( a co dopiero dziecko jak ma same leżeć :(

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    No ja też mam do 13 zwolnienie i dopiero 15 jadę do szpitala i ciekawe jak to będzie,wsteczne zwolnienie dostane?
    ewi 2,3 dni wstecz lekarz ci spokojnie moze wystawic:)

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

Jestem Krzysiek, mąż BlackLuny. Nasza mała księżniczka urodziła się dziś o 11:30 poprzez cięcie cesarskie. Moja żona zawsze dobrze gotowała to i mała w brzuszku dorobiła się 4460 gram i 56 cm wzrostu :)

Pozdrawiam

karolcia:)))), Tysia87, ofcooo, Beataa25, magdzia26, JagoodkaK, nenka, Nelus, verynice, Diabla85, Kaarolina, Zaczarowana, hela, dba, afrykanka, Majeczka2014, Ewi25, storczyk, Fipsik, betinka, zoi, anulka81, fabiola, Maud11, Paula55, aswalda, Mika 28, Quatriona, K_A_M_A, justyna14 lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    hej,

Jestem Krzysiek, mąż BlackLuny. Nasza mała księżniczka urodziła się dziś o 11:30 poprzez cięcie cesarskie. Moja żona zawsze dobrze gotowała to i mała w brzuszku dorobiła się 4460 gram i 56 cm wzrostu :)

Pozdrawiam

osz kurde ale kluseczka!!!!!nasze gratulacje kochani:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ona bedzie chyba najwieksza:)

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    hehe ona bedzie chyba najwieksza:)
    Poczekaj na mojego synka:-)
    BlackLuna oraz Krzyśku-mężu BlackLuny;-) gratulujemy córeczki i czekamy na fotki kluseczki

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

‹‹ 1991 1992 1993 1994 1995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ